Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

9 mobilvänliga webbplatsexempel för responsiv designinspiration

9 mobilvänliga webbplatsexempel för responsiv designinspiration

Letar du efter de bästa exemplen på mobilanpassade webbplatser?

Sökmotorer som Google föredrar mobil-först-designer i sin rankningsalgoritm. Det betyder att det nu är viktigare än någonsin att se till att din webbdesign anpassar sig till mindre skärmstorlekar, särskilt om du vill rankas högre i sökresultaten.

Den här artikeln kommer att dela med dig av några av de bästa exemplen på webbplatser som är först med mobilen, så att du vet var du ska börja med din mobilwebbplats.

Vad är mobilanpassade webbplatser?

Mobilanpassade sajter är webbsidor med en design som anpassar sig till vilken enhet du än använder. Den typiska webbdesignen för en stationär webbsida kommer att anpassa elementen för att passa mobila enheter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

Till exempel förvandlas en vanlig navigeringsmeny till en hamburgermeny. Du kommer också att se stora knappar och teckensnitt istället för mindre uppmaningsknappar.

Genom att skapa en webbdesign med mobilen först blir det enkelt för användare att hitta specifika objekt från mobilskärmar. Istället för att zooma in på innehållselement kan mobilanvändare se allt enkelt med några få tryck eller svep.

9 Inspirerande mobilanpassade webbplatsexempel

Det finns så många fantastiska design för mobilwebbplatser att det är omöjligt att inkludera dem alla i det här inlägget. Här är istället ett urval av våra favoritmobilvänliga webbplatsexempel från duktiga webbdesigners och kunniga varumärken.

1. Microsoft by the Numbers

Microsoft erbjuder ett fantastiskt mobil-först webbplatsexempel med sin “by the numbers”-sajt. Den visar många Microsoft-statistik i ett användarvänligt format perfekt för mobilskärmar.

Läsa:  Hur AI-verktyg kan spara timmar på ditt sociala medieteam varje vecka

Att scrolla upp avslöjar positiv statistik med iögonfallande grafik och länkar för att lära dig mer. Alternativt kan du scrolla ner för att se statistik med negativa värden. Du kan också scrolla från vänster till höger för samma effekt, vilket gör det mycket användarvänligt för mobilanvändare.

Sidan innehåller en hamburgermeny med genvägar till varje statistik för de som har bråttom. Den erbjuder också ikoner för sociala medier och en språkvalsmeny.

Sammantaget är Microsofts by the Numbers-webbplats ett fantastiskt exempel på webbdesign med mobilen först.

2. Prostudio Agency

Prostudio är en rysk designbyrå som på ett vackert sätt visar sin expertis inom mobil responsiv webbdesign. Desktopwebbplatsen har en intuitiv layout som visar senaste portföljobjekt, socialt bevis och tjänster när du rullar ner på sidan.

Men om du surfar från en mobilskärm förvandlas portföljen, sociala bevis och tjänster till “svepbara” kort som är lättare att bläddra från surfplattor och smartphones.

Andra mobilvänliga element inkluderar:

  • Hamburger meny
  • Reglage för blogginlägg
  • Stora CTA-knappar

3. Amerikansk koppar

American Copper Buildings erbjuder uthyrning av lyxlägenheter på Manhattan, och dess hemsida utstrålar lyx i spader. Den mobila responsiva designen anpassas sömlöst till alla skärmstorlekar, och användare kan trycka, klicka eller rulla till olika sidavsnitt.

Vi älskar det automatiska bildspelet av olika lägenheter. Den erbjuder en komplett visuell upplevelse och låter dig till och med pausa för en längre titt.

Dessutom är bildkarusellen av uthyrningar “svepbar” på mobilskärmar, och erbjuder mer visuellt innehåll utan att ta upp värdefullt utrymme.

Hela sidan innehåller stora CTA-knappar, minimala kontaktformulär och mobilnavigeringsalternativ. Du kan också trycka för att ringa eller chatta med en representant.

Läsa:  4 sätt du kan arbeta för att förbättra ditt företag

4. Inspod

Inspod är en mobilapp för Android som låter dig fånga och spela in anteckningar medan du streamar eller poddar. Med tanke på att den erbjuder en mobilapp är det ingen överraskning att dess webbplats är mobilvänlig.

Användare kan snabbt scrolla igenom webbplatsen och lära sig allt de behöver veta om appens funktioner och fördelar. Den iögonfallande grafiken hjälper till att guida besökare enkelt ner på sidan.

Teckenstorlekar är lätta nog att läsa på ett ögonkast, medan knappar och klickbara ikoner är synliga vid kritiska ögonblick för att öka konverteringarna. Kunskapskarusellen är en utmärkt touch för mobilanvändare; de kan svepa åt vänster eller höger för att visa mer information.

Hela webbdesignen är minimal, lätt att bläddra i och erbjuder en sömlös användarupplevelse.

5. Kranhuvudstad

Crane Capital erbjuder ett utmärkt exempel på mobilvänlig webbdesign. Den har alla kännetecken för en kvalitetsresponsiv webbplats, inklusive:

  • Hamburger meny
  • Smidig rullning
  • Minimalistisk design
  • Stora CTA-knappar
  • Minimala formulärfält

Du kan bläddra igenom vittnesmålen med ett klick eller svep, och användarvänliga animationer drar blickarna till väsentliga delar på sidan.

6. Bande en del

Tidskriftswebbplatser kan hämta inspiration från denna utmärkta design av Bande a Part. Den visar hur du fortfarande kan skapa en responsiv design med mycket visuellt innehåll och media.

Tidningen har en bildreglage högst upp för att enkelt svepa och klicka. Därefter är ett murat rutnät av innehåll som omedelbart anpassar sig till ändrade skärmstorlekar.

Den här webbplatsen använder också oändlig rullning, vilket gör att mobilbesökare kan surfa utan att trycka på minimal sidnumrering. Du kan också trycka på ikoner för sociala medier för att följa dess profiler och sökikonen för att enkelt hitta det du letar efter.

Läsa:  Få en bästa PDF-redigerare för Mac gratis nedladdning 2024

7. Cheetos

Cheetos erbjuder en mängd iögonfallande bilder och media på sin webbplats. Men det gör det på ett mobilvänligt sätt utan att göra avkall på hastighet och användarupplevelse.

Mobila besökare kan omedelbart bläddra bland ett urval av bilder och videor som håller dem engagerade. Därefter kan användare bläddra bland populära produkter, busiga videor och praktiska recept i olika bildskjutare.

Avsnittet “Get Social” är ett utmärkt sätt att uppmuntra användare att besöka olika sociala medieprofiler. Den innehåller ett Instagram-bildrutnät som visas vackert på mobila enheter.

Du kan följa denna enkla guide till lägg till ett Instagram-galleri till WordPress det ser precis ut som det.

8. Denys Nevozhai

Denys Nevozhai är en UX-designer med en mobil-först-webbplats som du inte kan låta bli att älska. När du har landat på hans sida ser du en animerad pil som uppmanar dig att klicka eller scrolla nedåt.

Nästa är en minimalistisk design med ett stänk av färg för att dra blickarna till information om Denys. Du kommer då att se en responsiv tidslinje över Denys erfarenhet och expertis som du kan vända med ett enda tryck.

Portföljsektionen visar vackert upp Denys arbete utan att känna sig långsam eller uppsvälld. Vi älskar också bildreglaget som framhäver utmärkelserna som denna begåvade designer har vunnit.

9. Skyline möbler

Grossistmöbelföretaget Skyline furniture erbjuder ett unikt mobilvänligt webbexempel som perfekt illustrerar dess varumärke och personlighet. Hela designen är mobil-först, med användarvänliga webbdesignelement som du enkelt kan ta del av från vilken enhet som helst.

Hemsidans “svepbara” reglage låter besökare lära sig mer om företaget från ett enda ställe. Användare kan sedan trycka på navigeringen för att hoppa till specifika sidor.

Läsa:  De 10 bästa nyhetsbrevstjänsterna för e-post 2024 (jämfört)

Gallerisidan har till exempel ett liknande bildreglageformat.

Vi gillar särskilt kontaktsidan, som avslöjar olika kontaktformulär inuti ett utbyggbart dragspel. Att använda den typen av webbdesignelement sparar utrymme, men det organiserar också innehåll i ett logiskt format, vilket gör det lättare att hitta.

Hur skapar du en mobilanpassad webbplats?

Att skapa en mobilanpassad webbplats kan tyckas vara en utmaning, men det är enkelt med rätt verktyg. WordPress-webbplatsägare har flera alternativ för att göra sin webbplats mobilresponsiv:

Lyckligtvis har vi en komplett guide för att göra en datorwebbplats mobilvänlig. Kolla in det och börja med din responsiva webbdesign idag.

Där har du det!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta de bästa exemplen på mobilvänliga webbplatser. Du kanske också gillar den här guiden om hur du skapar en mobil målsida när du är här.

Är du redo att hoppa in med responsiv webbdesign?

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.