Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

9 pålitliga WordPress-backup-plugins för 2024 (jämfört)

9 pålitliga WordPress-backup-plugins för 2024 (jämfört)

Letar du efter det bästa WordPress backup-plugin?

Backup-plugins låter dig säkerhetskopiera WordPress och snabbt återställa din webbplats med några få klick. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta det bästa plugin-programmet för WordPress backup för att ge dig sinnesfrid.

Varför du behöver en WordPress Backup Plugin

Du behöver ett WordPress-plugin för backup för att hjälpa dig att snabbt återställa din webbplats om du låser dig ute, den kraschar eller om du stöter på skadlig programvara eller säkerhetsproblem. Utan en backuplösning på din live WordPress-webbplats kan du förlora innehållet du arbetat så hårt för att skapa och möta driftstopp som skadar din sökranking, ditt rykte och din affärstillväxt.

Många WordPress-webbplatsägare förlitar sig på att deras webbhotell säkerhetskopierar sina webbplatser. De backuplösningar som värdleverantörer erbjuder har begränsningar eller kräver att du uppgraderar till högre priser.

Som sådan föreslår vi att du undviker att förlita dig på att enbart lagra säkerhetskopior och att du själv tar ansvar för att säkerhetskopiera din webbplats.

Backup-plugin-funktioner att överväga

En pålitlig backup-plugin ska göra det enkelt att säkerhetskopiera och återställa din webbplats. Det är också viktigt att titta på följande säkerhetskopieringsfunktioner när du väljer ett WordPress-plugin för säkerhetskopiering:

 • Fullständig säkerhetskopiering av webbplatsen: Leta efter ett plugin som inkluderar säkerhetskopiering av databas samt säkerhetskopiering av dina WordPress-filer. Vissa plugins erbjuder bara det ena eller det andra, så se till att du hittar en som erbjuder säkerhetskopior för hela din webbplats.
 • Schemalagda säkerhetskopior: Om du uppdaterar din webbplats regelbundet behöver du ett backup-plugin som erbjuder schemalagda säkerhetskopieringar för att spara din webbplats ofta. Automatiserade säkerhetskopieringar kan också hjälpa till att spara tid när du skapar en säkerhetskopia av din webbplats.
 • Inkrementella säkerhetskopior: Att säkerhetskopiera din webbplats kan sätta press på dina serverresurser och sakta ner din webbplats. En plugin med inkrementella säkerhetskopior delar upp din webbplats i delar och skapar en kopia av den utan att påverka din webbplatshastighet.
 • Säker förvaring: Dina webbplatssäkerhetskopior kan innehålla känslig information, så din säkerhetskopieringslösning bör hantera och lagra den på ett säkert sätt. Leta efter plugins som erbjuder kryptering, säker lagring, flera lagringsplatser och, om det behövs, lagring utanför platsen.
 • Säkerhetskopiering i realtid: Att säkerhetskopiera din webbplats i realtid är viktigt om du driver en onlinebutik eller e-handelssida. De säkerställer att transaktionsinformation sparas när kunder gör en beställning. De översta backup-plugin-programmen kommer bara att säkerhetskopiera den förändringen och lägga till den i säkerhetskopian istället för att köra en fullständig backup varje gång.
Läsa:  Konsten att använda Hashtags för att förbättra räckvidden för sociala medier

Nu när du vet vad du ska söka efter i ett backup-plugin är det dags att titta på de bästa backuplösningarna för WordPress.

Bästa WordPress Backup Plugins

Om du inte använder ett backup-plugin ännu, bör du titta på dessa topplösningar och börja använda en omedelbart för att säkerställa dina WordPress-filer och databassäkerhet.

1. Dupliceringsapparat

Dupliceringsapparat är det bästa WordPress backup-plugin. Det låter dig säkerhetskopiera dina WordPress-filer i ett .zip-format för att ladda ner och lagra dem lokalt. Det är också möjligt att lagra filer i Dropbox, Google Drive, OneDrive och mer. Dessutom låter detta plugin dig schemalägga säkerhetskopior och skicka e-postmeddelanden till dig själv.

Du kan också använda Duplicator för att migrera din webbplats mellan servrar. Genom att göra det kan du klona förkonfigurerade webbplatser med dina favorit WordPress-plugins och teman istället för att ställa in dem manuellt varje gång.

Som ett resultat kan du migrera förkonfigurerade webbplatser till olika platser utan att omarbeta dem.

Nyckelfunktioner:

 • Schemalagda och on-demand säkerhetskopieringar
 • WordPress-webbplatsmigrering
 • Enkla molnlagringslösningar
 • Välj säkerhetskopieringsgränser
 • E-postmeddelanden
 • Inkludera eller exkludera specifika filer

Prissättning: Duplicator är ett gratis plugin för backup. Premiumplaner börjar från $69 per år.

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus är bland de bästa gratis plugins för WordPress backup som finns tillgängliga. Mer än 3 miljoner webbplatsägare använder detta plugin för att skapa fullständiga säkerhetskopior av sina WordPress-webbplatser.

Updraft låter dig lagra dina säkerhetskopior i molnet eller ladda ner dem till din dator. Du kan välja vilka filer som ska säkerhetskopieras, schemalägga automatiska säkerhetskopieringar och säkerhetskopiera din webbplats på begäran.

Pluginet kan automatiskt spara dina säkerhetskopior till Google Drive, Dropbox, Rackspace, S3, SFTP, FTP, e-post och många andra molnlagringslösningar. Du kan också återställa säkerhetskopior direkt från din WordPress-administratör.

Dessutom erbjuder premiumversionen av UpdraftPlus tillägg för webbplatskloning eller migrering, så att du kan migrera din webbplats till en ny domän. Det erbjuder också sök och ersätt för databastabeller, stöd för WordPress multisite, prioriterad kundsupport och mer.

Läsa:  Anchor Podcast för att ställa in sociala medier med ljud på Spotify

Nyckelfunktioner:

 • On-demand eller schemalagda inkrementella backuper med dagliga backuper
 • Flera tillägg för att utöka funktionaliteten
 • Återställ säkerhetskopior från WordPress
 • Multisite support
 • Kloning och migration
 • Säkra lagringsalternativ och fjärrlagringsplatser

Prissättning: Den grundläggande kärnversionen är gratis. Premiumplaner börjar från $84 per år.

3. JetPack-säkerhetskopior (tidigare VaultPress)

JetPack Backups är ett kraftfullt backup-plugin från Automattic, ett företag av WordPress-medgrundaren Matt Mullenweg. Det hette från början VautlPress men är nu uppdaterat och bytt namn till JetPack Backups.

Denna plugin erbjuder automatiska dagliga och realtids molnsäkerhetskopior utan att påverka din webbplatshastighet. Den har också en mobilapp som låter dig återställa din webbplats var som helst.

JetPack Backups är en utmärkt lösning för WooCommerce-webbplatser eftersom du kan återställa din webbplats samtidigt som du håller dina produkter och beställningar uppdaterade.

Nyckelfunktioner:

 • Fullständiga säkerhetskopior med inkrementella säkerhetskopieringsalternativ
 • Använd mobilappen för att återställa var som helst
 • Obegränsat lagringsutrymme för säkerhetskopiering
 • Realtids- och automatiska säkerhetskopieringar
 • Stöder kundorderdata för WooCommerce

Prissättning: Priset för JetPack Backups börjar från $4,77 per månad, faktureras årligen med en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Du kanske också vill läsa den här presentationen av de bästa Jetpack-alternativen.

4. BackupBuddy

BackupBuddy är ett populärt backup-plugin för WordPress som har funnits sedan 2010, som hjälper dig att säkerhetskopiera hela din webbplats från din WordPress-instrumentpanel.

Med några få klick kan du schemalägga automatiska säkerhetskopieringar, skicka dina säkerhetskopior till en säker, avlägsen plats och snabbt återställa filer. Du kan också optimera och reparera din databas för att säkerställa att din webbplats fungerar korrekt efter att du har återställt den.

BackupBuddy erbjuder 1 GB Stash-lagring med varje plan. Detta gör att du kan säkerhetskopiera databasändringar kontinuerligt, inklusive modifierade inlägg, vilket ger sinnesfrid.

Nyckelfunktioner:

 • Säkerhetskopiera dina filer och databas
 • Automatiska säkerhetskopieringar
 • Anpassa säkerhetskopierat innehåll
 • Återställ med ett klick
 • Säker backuplagring utanför platsen
 • Säkerhetskopiering i realtid
 • Kloning och iscensättning

Prissättning: BackupBudddy-prissättningen börjar från $80 per år.

5. BlogVault

BlogVault är en populär säkerhetskopieringslösning som är Software as a Service (SaaS) snarare än ett WordPress-plugin. När du har konfigurerat ditt konto ser du en instrumentpanel där du kan hantera säkerhetskopior för flera webbplatser.

Den erbjuder en steg-för-steg säkerhetskopieringsprocess som låter dig se din webbplats drifttid, schemalägga säkerhetskopior och återställa din webbplats med ett enda klick. Du kan till och med säkerhetskopiera din webbplats på begäran och ladda ner den som en .zip-fil till din dator.

Läsa:  NUOPTIMA: Vinnare av UK Search Awards 2024 för bästa B2B SEO

BlogVault använder inkrementella säkerhetskopior för att optimera din webbplats hastighet och prestanda. Den krypterar också dina säkerhetskopior och lagrar dem utanför platsen på en säker plats där du kan komma åt dem när som helst.

Nyckelfunktioner:

 • Automatiska säkerhetskopieringar och schemalagda säkerhetskopieringar
 • Upptidsövervakning av webbplatsen
 • Gratis iscensättning med sammanslagning med 1 klick
 • Centraliserad instrumentpanel
 • Stöd för backup på flera platser
 • WooCommerce backup med 365 backup arkiv

Prissättning: BlogVault-prissättningen börjar från $7,4 per månad med en 7-dagars gratis provperiod.

6. BoldGrid Backup

BoldGrid Backup är ett premium backup-plugin för WordPress som låter dig säkerhetskopiera din webbplats automatiskt. Du kan också omedelbart återställa din webbplats och återställa misslyckade uppdateringar med några få klick.

Denna WordPress-plugin låter dig ställa in ett fördefinierat säkerhetskopieringsschema och enkelt skapa säkerhetskopior på begäran. Det finns flera fjärrlagringslösningar, inklusive Google Drive, Amazon S3, FTP, SFTP och mer.

BoldGrid Backup har flera verktyg för att förhindra att din webbplats kraschar. Den kan till exempel övervaka din webbplats efter potentiella fel och skicka e-post till dig för att vidta åtgärder för att åtgärda dem.

Nyckelfunktioner:

 • Anpassa och schemalägg säkerhetskopieringar
 • Återställ enstaka eller flera filer
 • Säker fjärrlagring
 • Automatiska uppdateringar
 • Enkel webbplatsmigrering
 • Databaskryptering

Prissättning: Prissättningen för BoldGrid Backup börjar från $5 per månad, faktureras årligen.

7. BackWPup

BackWPup är en komplett WordPress backup-lösning med flera kraftfulla funktioner.

Lite-versionen av detta plugin låter dig säkerhetskopiera din webbplats, men funktionerna är begränsade. Däremot låter premiumversionen dig kryptera och spara säkerhetskopior av webbplatser till många lagringsplatser, inklusive Amazon Glacier och Google Drive.

BackWPup erbjuder också automatisk säkerhetskopiering och webbplatsåterställning, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare.

Nyckelfunktioner:

 • Säkerhetskopiera till många platser för varje jobb
 • Fjärrlagringslösningar
 • App för nödåterställning
 • Anpassa sökvägen till backupfilen

Prissättning: BackWPup är gratis. Premiumplaner börjar från $69 per år.

8. Backup-migrering

Backup-migrering är ett annat gratis backup-plugin för WordPress. Den inkluderar automatiska och manuella säkerhetskopieringar och låter dig komma igång snabbt.

Med detta plugin kan du schemalägga dagliga eller månatliga säkerhetskopior. Dessutom låter premiumversionen dig definiera vilka filer eller databaser som ska inkluderas i din säkerhetskopia, plats för säkerhetskopiering, filnamn och mer.

Nyckelfunktioner:

 • Schemalägg regelbundna säkerhetskopieringar
 • Styr vad som ska inkluderas i din säkerhetskopia
 • Lagra säkerhetskopior lokalt
 • Enkel säkerhetskopiering och återställning
 • Stöd för webbplatsmigrering
Läsa:  Hur man skapar engagerande innehåll för sociala medier 2024

Prissättning: Backup Migration är gratis för säkerhetskopieringar upp till 2 GB. Premiumplaner börjar från 19,98 USD för 6 månader.

9. WPvivid

WPvivid är ett plugin för säkerhetskopiering, iscensättning och migrering som du kan ladda ner gratis. Det låter dig skicka WordPress-backupfiler till fjärrlagringsdestinationer och använda dem för att migrera din webbplats.

En utmärkande funktion hos WP Vivid är möjligheten att rensa upp dina bilder innan du säkerhetskopierar dem. Om du gör det minskar dina filstorlekar, så att säkerhetskopieringen och återställningsprocessen går snabbare.

Du kan också använda det här plugin-programmet på multisite-nätverk för att migrera en underordnad webbplats till en enda WordPress-installation.

Nyckelfunktioner:

 • Backup anpassning
 • Krypterade säkerhetskopior
 • “Push to live” iscensättningssajter
 • Inkludera och exkludera filer
 • Vit märkningsstöd.

Prissättning: WP Vivid är ett gratis plugin för backup. Pro-versionerna börjar från $32,9 per år eller en engångsavgift från $79,2.

Alternativ: Du kanske också gillar WP Time Capsule som erbjuder liknande säkerhetskopierings- och iscensättningsfunktioner gratis.

Vilken backup-plugin är bäst för WordPress?

Efter att ha jämfört backup-plugins i den här listan undrar du förmodligen vilket som är bäst? Låt oss svara på det åt dig.

Enligt vår åsikt är det bästa WordPress backup-plugin Dupliceringsapparat. Det är en komplett säkerhetskopieringslösning med viktiga funktioner direkt från lådan. Den har allt du behöver för att säkerhetskopiera och återställa hela din webbplats problemfritt.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att jämföra och hitta det bästa WordPress-backupplugin som passar dina behov. Du kanske också gillar den här guiden om hur du ändrar WordPress-teman utan att förlora innehåll.

Tack för att du läser! Vi vill gärna höra dina tankar, så lämna gärna en kommentar med frågor och feedback.

Du kan också följa oss på Youtube, X (tidigare Twitter)och Facebook för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.