Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

9 typer av e-postmeddelanden du bör skicka till dina kunder

9 typer av e-postmeddelanden du bör skicka till dina kunder

E-postmarknadsföring är en viktig del av alla framgångsrika digitala strategier.

E-post har utvecklats från att bara vara ett enkelt verktyg för att utbyta personliga meddelanden till utbredd användning i affärskommunikation. Idag finns det 4,3 miljarder e-postanvändare i världen — mer än hälften av jordens befolkning.

Inom handeln, 64 % av småföretagen använder e-postmarknadsföring att nå kunder, med 33 % av marknadsförare skickar e-post varje vecka att kommunicera med sina målgrupper.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad e-postmarknadsföring är samt de olika typer av e-postmeddelanden du bör skicka till dina potentiella kunder och kunder – allt med målet att ge användbar information och samtidigt öka konverteringarna.

Vad är e-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg för företag att nå sina kunder och potentiella kunder. Det är ett effektivt sätt att hålla kontakten med människor, bygga relationer och öka försäljningen.

E-postmarknadsföring innebär att skicka ut marknadsföringsmejl som är skräddarsydda specifikt för mottagarens intressen eller behov. Dessa e-postmeddelanden kan innehålla nyhetsbrev, kampanjerbjudanden, produktuppdateringar och mer.

Fördelar med e-postmarknadsföring

En e-postlista är en av de mest värdefulla tillgångarna för alla företag — 81 % av små och medelstora företag lita på e-post för att skaffa kunder och 80 % använder den för att behålla dem.

Det är ingen överraskning att 89 % av marknadsförare också använder e-post som sin primära kanal för att generera potentiella kunder.

Källa: Oberlo

E-postmarknadsföring erbjuder flera fördelar för företag och marknadsförare.

Bred räckvidd: Miljarder människor använder e-post globalt. Det betyder att när du skickar e-post har du potential att nå en stor publik direkt.

Kostnadseffektiv: Jämfört med traditionella marknadsföringskanaler är e-postmarknadsföring relativt billigt. Du kan spara kostnader för utskrift, porto och reklam, vilket gör det till ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra dina produkter eller tjänster.

Riktade och personliga meddelanden: Med e-postmarknadsföring kan du segmentera din målgrupp och skicka riktade meddelanden baserat på demografi, intressen eller tidigare interaktioner. Personliga e-postmeddelanden har högre engagemang och kan leda till ökade konverteringar.

Ökad webbplatstrafik: Väl utformade e-postkampanjer med relevant innehåll och övertygande uppmaningar kan leda trafik till din webbplats eller målsidor. Genom att inkludera länkar och leda mottagare till specifika sidor kan du generera webbplatsbesök och potentiellt öka antalet omvandlingar.

Relationsbyggande: En effektiv e-postmarknadsföringsstrategi hjälper dig att bygga och vårda relationer med din publik. Att regelbundet skicka värdefullt innehåll, uppdateringar och erbjudanden håller ditt varumärke uppe i sinnet och främjar förtroende och lojalitet bland prenumeranter.

Ökade omvandlingsfrekvenser: E-post har en högre konverteringsfrekvens jämfört med andra marknadsföringskanaler. Genom att leverera personligt och relevant innehåll kan du uppmuntra mottagarna att vidta åtgärder, som att göra ett köp, registrera dig för ett webbseminarium eller ladda ner en resurs.

Automatisering och skalbarhet: E-postmarknadsföringsplattformar erbjuder automatiseringsfunktioner som låter dig skapa automatiska e-postkampanjer baserat på utlösare eller åtgärder. Du kan skicka bekräftelsemail, e-postmeddelanden, milstolpar, övergivna e-postmeddelanden och tillfälliga meddelanden utan mänsklig inblandning. Detta sparar tid och gör att du kan skala dina ansträngningar genom att nå en större publik.

Mätbara resultat: Detaljerade e-postmarknadsföringsstatistik låter dig spåra resultatet av dina e-postkampanjer. Du kan övervaka öppningsfrekvenser, klickfrekvenser, omvandlingsfrekvenser och andra nyckeltal för att mäta effektiviteten av dina e-postmarknadsföringsinsatser och fatta datadrivna beslut.

Sömlös integrering: E-postmarknadsföring kan sömlöst integreras med andra marknadsföringskanaler som sociala medier, innehållsmarknadsföring och generering av potentiella kunder. Du kan använda e-post för att förstärka din övergripande marknadsföringsstrategi och skapa en sammanhållen kundupplevelse.

Lätt att komma igång: Att starta en e-postmarknadsföringskampanj är relativt enkelt, särskilt med tillgången till användarvänliga e-postmarknadsföringsplattformar. Du kan snabbt skapa visuellt tilltalande e-postmeddelanden, hantera prenumerantlistor och spåra kampanjresultat med minimal teknisk kunskap.

Det är viktigt att notera att framgångsrika e-postmarknadsföringskampanjer kräver att man följer bästa praxis, inklusive att erhålla korrekt samtycke, ge värde till prenumeranter och respektera sekretessbestämmelser. Att bygga en e-postlista av hög kvalitet och skapa engagerande innehåll är avgörande för att dra full nytta av e-postmarknadsföring.

Hur du bygger din e-postlista

Innan du kan köra någon e-postmarknadsföringskampanj måste du skapa en lista över prenumeranter som du vill marknadsföra dina produkter till.

Läsa:  Hur Operational Analytics hjälper dig att förstå dina kunder bättre

Här är några steg som hjälper dig att bygga din e-postdatabas och e-postlista:

Definiera din målgrupp: Identifiera den specifika målgrupp du vill nå med dina e-postmeddelanden. Förstå deras demografi, intressen och behov för att skapa riktat och relevant innehåll.

Välj en e-postmarknadsföringstjänst: Välj en ansedd leverantör av e-postmarknadsföring som passar dina behov. Några populära alternativ inkluderar Mailchimp, Constant Contact och AWeber. Dessa plattformar erbjuder funktioner som listhantering, automatisering och analys.

Skapa ett opt-in-formulär: Designa ett opt-in-formulär som låter människor prenumerera på din e-postlista. Placera formuläret framträdande på din webbplats, blogg och profiler på sociala medier. Formuläret ska vara enkelt och be om minimal information, såsom namn och e-postadress.

Erbjud incitament: Uppmuntra människor att prenumerera på din e-postlista genom att erbjuda värdefulla incitament som exklusivt innehåll, rabatter, gratis e-böcker eller tillgång till webbseminarier. Detta motiverar besökarna att frivilligt uppge sina e-postadresser.

Använd popup-fönster och slide-in: Använd popup-fönster eller insticksformulär på din webbplats för att fånga besökarnas uppmärksamhet. Se dock till att dessa formulär inte är påträngande och ger ett enkelt sätt att stänga dem om besökaren inte är intresserad.

Gästbloggande och innehållsmarknadsföring: Skriv gästblogginlägg på relevanta webbplatser och inkludera en uppmaning (CTA) i din författares biografi, vilket leder läsarna att prenumerera på din e-postlista. Skapa dessutom innehåll av hög kvalitet på din egen blogg för att locka organisk trafik och ge möjligheter för läsare att gå med i din lista.

Värd för webbseminarier eller evenemang: Organisera webbseminarier eller evenemang relaterade till din bransch och kräv att deltagarna registrerar sig med sina e-postadresser. Detta låter dig samla e-postkontakter och bygga din lista samtidigt som du ger värde genom utbildningssessioner.

Nätverk och partnerskap: Samarbeta med andra företag eller influencers i din bransch för att korsmarknadsföra varandras e-postlistor. Denna strategi hjälper dig att nå nya målgrupper och utöka din databas.

Upprätthåll GDPR-efterlevnad: Om du är verksam i EU eller riktar dig till EU-invånare, se till att du följer riktlinjerna för General Data Protection Regulation (GDPR). Skaffa uttryckligt samtycke för att samla in och använda personuppgifter och ge tydlig information om hur du hanterar prenumeranters information.

Kom ihåg att det tar tid och ansträngning att bygga en e-postprenumerantlista. Fokusera på att skapa meningsfulla kontakter med dina prenumeranter och undvik att spamma eller överväldiga dem med alltför många e-postmeddelanden.

Låt oss nu titta på de olika typerna av e-postmeddelanden du bör skicka till dina e-postprenumeranter.

9 typer av e-postmeddelanden du bör skicka till dina kunder

När du har prenumeranter, leverera konsekvent högkvalitativt och engagerande innehåll för att hålla dem intresserade. Skicka nyhetsbrev, uppdateringar, exklusiva erbjudanden och relevant information som tillför värde till deras inkorg.

Det finns många typer av e-postmeddelanden för olika målgruppssegment som tjänar olika syften.

Vilka typer av e-postmeddelanden ska du skicka till dina prenumeranter?

1. Välkomstmeddelanden

Den första typen av e-post du bör skicka till prenumeranter är guldstandarden: välkomstmejlet.

Att hälsa på nya e-postprenumeranter lämnar ett positivt första intryck och skapar atmosfären för framtida interaktioner med ditt företag. Ett bra välkomstmail bör tacka prenumeranter för att de registrerat sig samtidigt som de ger dem relevant information som:

 • Vad de kan förvänta sig av framtida kommunikation.
 • Hur ofta de kommer att få meddelanden från dig.

När du tackar prenumeranter i din e-postlista, se till att meddelandet är äkta och uppriktigt – inte bara ytterligare ett automatiskt svar. Det här är det perfekta tillfället att visa upp ditt företags personlighet och skapa en känslomässig kontakt med människor i din e-postlista.

Förutom att uttrycka tacksamhet kan du ge mottagarna mer information om ditt företag. Några idéer inkluderar:

 • Presentation av nyckelmedlemmar.
 • Att lyfta fram populära blogginlägg.
 • Erbjuder smygtittar på kommande produkter eller tjänster.
 • Erbjuder exklusiva rabatter eller kampanjer endast tillgängliga för dem som har registrerat sig för din e-postlista.

Skärmdump av välkomstmail från Lyft

2. Reklammeddelanden

Den främsta fördelen med att skicka reklammejl är att öka försäljningen och intäkterna genom att erbjuda kunderna incitament att köpa dina produkter eller tjänster. Detta kan vara i form av kuponger eller rabatter som gör det mer attraktivt att köpa från dig jämfört med konkurrenter.

Reklammeddelanden kan också hjälpa till att öka kundlojalitet och engagemang genom exklusiv tillgång till innehåll och erbjudanden som endast är tillgängliga via ditt företag.

Slutligen kan dessa typer av e-postmeddelanden hjälpa till att bygga varumärkesigenkänning eftersom de ofta innehåller bilder, typsnitt och färger som är associerade med ditt företag som kommer att stanna kvar i kundernas medvetande.

Det finns många typer av reklammeddelanden som företag använder beroende på deras mål. Dessa inkluderar tidsbegränsade erbjudanden (LTOs), snabba försäljningsmeddelanden och helgerbjudanden bland annat. Varje typ har sitt eget syfte så det är viktigt att förstå vilken typ av reklammeddelande som är bäst för tillfället.

Läsa:  11 strategier för att förbättra dina Google-recensioner

Till exempel, om du vill ha omedelbara resultat, kan en LTO vara bäst. Om du vill ha långsiktig tillväxt, kan ett nyhetsbrev vara bättre lämpat för detta mål.

Exempel på ett reklammeddelande från Grammarly

3. Nyhetsbrev e-postmeddelanden

Nyhetsbrev via e-post är ett utmärkt sätt att engagera sig med din publik, bygga relationer och hålla dem informerade om vad som händer i ditt företag.

Men att skapa ett effektivt nyhetsbrev är inte så lätt som det låter. Faktum är att dessa typer av e-postmeddelanden kräver noggrann planering och genomtänkt innehåll för att säkerställa att du får ut det mesta av varje fråga.

Du kanske vill överväga att skicka ut nyhetsbrev varje vecka om specifika ämnen relaterade till din bransch – som tips och tricks eller fallstudier – så att läsarna har något intressant och informativt att vänta i sina inkorgar varje vecka.

Innan du lanserar ett nyhetsbrev bör du undersöka branschen du riktar dig till. Se om nyhetsbrev är vanligt i det här utrymmet och notera vad andra företag gör med sina egna nyhetsbrev – vilken typ av innehåll de lägger ut och hur ofta de skickar dem. Detta kommer att ge dig en bättre uppfattning om vad som fungerar (och inte gör det) när det gäller att skapa ett effektivt e-nyhetsbrev för ditt eget företag.

När du skapar ditt veckovisa nyhetsbrevsinnehåll, fokusera på kvalitet framför kvantitet. Håll dig till ett ämne per nummer så att läsarna inte känner sig överväldigade av för mycket information på en gång.

Överväg att ta med användbara tips relaterade till produkten eller tjänsten du erbjuder, intressanta fakta om din bransch, en titt bakom kulisserna på hur saker och ting fungerar i ditt företag eller organisation – allt som tillför värde för läsarna. Håll koll på vilka typer av innehåll som fungerar bäst så att du kan fortsätta producera engagerande material för framtida nummer.

Ge läsarna möjligheter att interagera med innehållet genom att lägga till omröstningar eller undersökningar där så är lämpligt. Ställ frågor i hela texten. Ge länkar till ytterligare resurser som blogginlägg eller whitepapers.

Lägg slutligen till knappar för sociala medier så att prenumeranter enkelt kan dela dina artiklar, och inkludera en stark uppmaning för att uppmuntra människor att agera efter att ha läst igenom ett problem.

Skärmdump av Mozs halvmånatliga nyhetsbrev

4. E-postmeddelanden om återengagemang

E-postmeddelanden om återengagemang är en viktig del av alla e-postmarknadsföringsstrategier. Dessa typer av e-postmeddelanden kan hjälpa till att få tillbaka inaktiva kunder och få dem intresserade av din produkt eller tjänst igen.

Dessa typer av e-postmeddelanden fokuserar vanligtvis på att ge incitament eller specialerbjudanden som uppmuntrar kunden att komma tillbaka och göra ett köp.

Det första steget för att skapa effektiva e-postmeddelanden för återengagemang är att identifiera vilka kunder som har blivit inaktiva. Titta på data om öppningsfrekvenser, klickfrekvenser, köp och webbplatsbesök så att du kan avgöra vem som inte har engagerat dig i ditt varumärke nyligen.

När du har identifierat dessa kunder kan du sedan skapa riktade kampanjer speciellt utformade för dem. På så sätt kommer du inte att slösa tid på att skicka meddelanden till personer som sannolikt inte kommer att svara ändå.

En annan viktig del av framgångsrika e-postmeddelanden om återengagemang är personalisering. Du vill att meddelandet ska kännas som om det skrevs bara för mottagaren – inte bara en generisk e-postsprängning som skickas ut i massor.

Inkludera deras namn i ämnesraden eller brödtexten i e-postmeddelandet och använd ett språk som talar direkt till dem. Nämn eventuella tidigare köp de kan ha gjort och ge rabatter baserat på deras tidigare köpvanor.

När du skickar e-postmeddelanden för återupptagande, försök att använda ord som “endast begränsad tid” eller “skynda innan förråden tar slut!” Detta hjälper till att skapa en känsla av brådska kring dina marknadsföringsmeddelanden för att uppmana mottagarna att vidta åtgärder nu.

Om möjligt, inkludera en nedräkningstimer som visar exakt hur lång tid det är kvar innan erbjudandet går ut – detta har visat sig öka konverteringarna avsevärt jämfört med vanliga icke-brådskande meddelanden!

En kurerad lista över nya program som Netflix skickar till sina prenumeranter

5. Transaktionella e-postmeddelanden

Transaktionella e-postmeddelanden är typer av e-postmeddelanden som ger prenumeranter i din e-postlista aktuell och relevant information om deras köp eller kontoaktivitet.

Läsa:  Skapa ett sammanhållet utseende: Samordna restaurangstolar och bord på uteplats

Transaktionella e-postmeddelanden kan också hjälpa företag att spåra användarnas beteende och preferenser så att de bättre kan rikta in sig på sina marknadsföringskampanjer i framtiden.

Vanliga exempel på transaktionsmeddelanden inkluderar:

 • Orderbekräftelser.
 • Fraktaviseringar.
 • Betalningskvitton.
 • Begäran om lösenordsåterställning.
 • Påminnelser om förnyelse av prenumeration.
 • Och mer.

Bekräftelsemail utlöses vanligtvis av en specifik åtgärd som att göra ett köp eller ändra en kontoinställning.

Till exempel, när en kund gör ett onlineköp på din webbplats kan du skicka ett e-postmeddelande till dem som bekräftar att deras beställning har gjorts framgångsrikt tillsammans med detaljer som ett beräknat leveransdatum.

På samma sätt, när en abonnents lösenord ändras, är det vanligt att skicka dem ett e-postmeddelande som meddelar dem om denna specifika åtgärd för att förhindra obehörig åtkomst till deras konto.

Skärmdump av en Reddit transaktionsmail

6. E-postmeddelanden från övergivna kundvagnar

E-postmeddelanden om övergivna kundvagnar kan användas som en påminnelse för kunder som har lämnat varor i sina kundvagnar, vilket uppmuntrar dem att slutföra transaktionen.

Överblivna varor i kundvagnen kan återkallas med den här typen av e-postmeddelanden, vilket uppmanar kunder att fortsätta med sina inköp. Övergivna e-postmeddelanden bör skräddarsys baserat på mottagarens köphistorik och innehålla personliga rekommendationer som kan utlösa ett impulsköp eller ytterligare engagemang med ditt varumärke.

Meddelanden av det här slaget kan också ge dig användbar information om kundernas beteende, vilket kan hjälpa dig att utforma en mer effektiv e-poststrategi i framtiden. Om du till exempel upptäcker att de flesta som överger vagnar gör det på grund av dyra fraktkostnader, kan du justera din prisstruktur eller erbjuda gratis fraktkuponger för vissa beställningar över ett visst belopp.

Skärmdump av Dollar Shave Clubs övergivna varukorgsmail serier

7. E-postmeddelanden om förloppsuppdatering

E-postmeddelanden om framstegsuppdateringar är ett effektivt sätt att nå ut till inaktiva prenumeranter i din e-postlista och hålla dem uppdaterade.

Stora förändringar som nya produktlanseringar och uppdaterade varumärkesinitiativ bör lyftas fram, men även små vinster som att träffa vissa anhängare på sociala medier förtjänar också erkännande. Du kan använda dessa e-postmeddelanden för att visa hur långt du har kommit samtidigt som du håller dina e-postlistor engagerade och informerade.

När du tillkännager förloppsuppdateringar för dina e-postlistor, se till att varje meddelande är skräddarsytt för mottagaren och innehåller relevant information som resonerar med dem.

Börja med att tacka prenumeranter för deras lojalitet och intresse för det du gör – detta hjälper till att skapa förtroende från början. Gå sedan vidare till att ge tydliga detaljer om alla prestationer eller utvecklingar som har inträffat nyligen, oavsett om det är att lansera en ny produktlinje, fira en jubileumsmilstolpe eller bara träffa ett visst antal följare på Twitter. Låt folk veta varför de borde bry sig.

Att skicka ut regelbundna e-postmeddelanden om framstegsuppdateringar är viktigt för att hålla din e-postlista engagerad och informerad om allt det spännande som händer på ditt företag. När de görs på rätt sätt kan dessa typer av meddelanden vara kraftfulla verktyg för att öka kundlojalitet och samtidigt driva försäljningstillväxt. Så glöm inte bort dem när du skapar din e-postmarknadsföringsstrategi.

Ett e-postmeddelande om produktuppdatering från Airtable

8. Lead Nurturing Email Sequences

E-postmeddelanden om potentiella kunder är en viktig del av alla framgångsrika e-poststrategier. Dessa typer av e-postmeddelanden är utformade för att bygga relationer med potentiella kunder och hålla dem engagerade i försäljningsprocessen.

Den främsta fördelen med e-postmeddelanden om potentiella kunder är att de hjälper dig att hålla dig på topp med potentiella kunder som kanske ännu inte är redo att köpa men som potentiellt kan bli lojala kunder på vägen om de vårdas ordentligt genom dessa e-postkampanjer.

Dessa typer av meddelanden låter dig spåra engagemangsnivåer så att du vet exakt var varje enskild prospekt står när det gäller intressenivå och beredskap att köpa.

E-postmeddelanden om potentiella kunder kan vara ett effektivt sätt för företag att bygga relationer över tid. Däremot har det ofta begränsad framgång att förlita sig på enstaka kampanjerbjudanden.

Skärmdump av en ledande vårdande e-post från Sephora

9. Enkätmeddelanden

Att tacka kunder för deras lojalitet är ett bra sätt att visa uppskattning och uppmuntra dem att fortsätta engagera sig i ditt företag.

Det bästa sättet att tacka kunder är genom en e-postundersökning som innehåller frågor om deras upplevelse av din produkt eller tjänst. Detta kommer att ge dig värdefull feedback som kan användas för att förbättra kundupplevelsen och öka konverteringarna.

När du skapar ett enkätmejl, se till att det är personligt och innehåller tydliga instruktioner om hur lång tid enkäten ska ta och vilken typ av information du letar efter. Du kan också erbjuda incitament som rabatter eller gratisprodukter i utbyte mot att du fyller i undersökningen.

Läsa:  Framväxten av videomarknadsföring och dess inverkan på konsumentengagemang

Inkludera frågor som tar upp specifika förbättringsområden. På så sätt kan du få direkt feedback från dina kunder om hur de känner om vissa aspekter av ditt företag eller produkterbjudanden.

Du kan också ställa öppna frågor så att dina kunder kan ge mer detaljerade svar än att bara välja mellan flervalsalternativ.

Att ställa uppföljningsfrågor baserat på deras första svar hjälper till att dra fram ytterligare detaljer samtidigt som kunderna får möjlighet att dela sina tankar på djupet.

Slutligen, glöm inte att avsluta varje fråga med ett praktiskt förslag så att respondenterna vet vilken typ av förändringar som kan bli resultatet av att dela sin åsikt. Detta uppmuntrar engagemang även efter att de har skickat in undersökningen.

Skärmdump av en feedback e-post från Fiji Airways

Implementera din strategi för e-postmarknadsföring

Nu när du är beväpnad med en mängd kunskap om de olika typerna av e-postmeddelanden du bör skicka, är det dags att omsätta teorin i handling.

Hur driver du en e-postmarknadsföringskampanj och får den att fungera?

Lär känna din målgrupp

Först och främst, kom ihåg den gyllene regeln: känn din prenumerant. Analysera deras preferenser och beteendemönster innan du bestämmer vilka typer av e-postmeddelanden du ska skicka.

Tidpunkten för att skicka ut reklam-e-postmeddelanden kan skilja sig från e-postmeddelanden om potentiella kunder eller milstolpar.

En studie visar att tisdag kl 10.00 anses ofta vara den bästa tiden att skicka reklammejl.

Att skicka jubileumsmail på själva dagen kan få prenumeranter att känna sig extra speciella.

Undvik upptagna tider

Försök att undvika att skicka e-postmeddelanden under högtrafik eller vid upptagna tider när människor sannolikt blir överväldigade med arbete och mindre benägna att engagera sig i sina inkorgar. Detta kan variera beroende på bransch och vilken typ av målgrupp du riktar dig till.

Tänk på tidszoner

Om din målgrupp sträcker sig över flera tidszoner, överväg att segmentera din e-postlista baserat på geografisk plats och skicka e-postmeddelanden vid lämpliga tidpunkter för varje segment. Många verktyg för e-postmarknadsföring erbjuder funktioner för att schemalägga e-postmeddelanden baserat på mottagarnas tidszoner.

Vardagar kontra helger

I allmänhet tenderar vardagar att ha högre öppnings- och klickfrekvens för e-post jämfört med helger. De specifika veckodagarna som fungerar bäst för din publik kan dock variera. Tisdagar, onsdagar och torsdagar anses ofta vara optimala, men det är viktigt att testa och analysera din egen data.

Morgon vs. eftermiddag

Att skicka e-postmeddelanden på morgonen kan vara effektivt eftersom människor tenderar att kolla sin e-post när de börjar sin arbetsdag. Men beroende på din målgrupp kan det även ge bra resultat att skicka e-postmeddelanden på eftermiddagen när folk har lite driftstopp och är mer benägna att engagera sig i sina inkorgar.

Överväg mobilanvändning

Med utbredningen av smartphones kollar många människor sin e-post på mobila enheter under hela dagen. Överväg därför att optimera dina e-postmeddelanden för mobilen och testa olika tider för att fånga mobilanvändarnas uppmärksamhet.

Källa: CoSchedule

Slutsats

E-postmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg för företag, ingen tvekan.

Det finns olika typer av e-postmeddelanden du bör skicka till dina kunder i olika skeden av köparresan.

 • Transaktionsmail håller kunderna informerade om sina köp.
 • Nyhetsbrev via e-post ger regelbundna uppdateringar om produkter eller tjänster, reklammeddelanden driver försäljningen.
 • E-postmeddelanden om potentiella kunder ökar kundlojaliteten.
 • Enkätmeddelanden spelar också en viktig roll i e-postmarknadsföringskampanjer genom att ge värdefull feedback som hjälper till att forma framtida strategier.

Det enklaste sättet att hålla koll på e-postsändningsspelet är att använda en automationsplattform. Till exempel har WriteSonic en GPT-4 chatbot som heter AIMEE som kan hjälpa dig att skicka olika typer av e-postmeddelanden för olika ändamål. Det automatiserar skapandet av personliga e-postmeddelanden för att engagera och vårda din publik, från välkomstbrev till kampanjer för återengagemang.

Det kan till exempel användas för att skicka välkomstmeddelanden till nya prenumeranter och erbjuda dem en varm hälsning, fantastiska resurser och en unik rabatt för att främja fortsatt interaktion med ditt företag.

I slutändan, genom att lära dig hur man skriver olika typer av e-postmeddelanden, kan du maximera effektiviteten av dina kommunikationsinsatser med potentiella kunder, potentiella kunder och kunder.