Açıklayıcı bir video oluştururken dikkate alınması gereken pek çok şey vardır (mesajlaşma, grafikler, uzunluk) müziği unutmanın kolay olabileceğini. Ancak müzik, başlangıç açıklayıcısından Hollywood’un gişe rekorları kıran filmine kadar her videonun çok önemli bir bileşenidir.
Müzik videonuza hayat verir ve aynı zamanda sorunlarla mücadele etmenize de yardımcı olabilir. dikkat süresinin daralması pazarlamacıların şu anda karşı karşıya olduğu durum. Mükemmel müzik markanızın tonunu güçlendirecek ve videonuza gösterişli, profesyonel bir his verecektir.
Markanızı, hizmetinizi veya ürününüzü en sevdiğiniz Beatles parçasıyla birlikte dünyaya sunmak harika olurdu, ancak ne yazık ki ticari müzik kullanmak çok pahalı. Büyük markalar, reklamları ve videoları için sanatçıların şarkılarına oldukça sık lisans veriyor ancak küçük ve orta ölçekli işletmeler için bu, uygun maliyetli bir karar değil. Perspektife koymak gerekirse, bir pisti lisanslamanın maliyeti kolaylıkla küçük bir evin maliyetine eşit olabilir!
Spotify’da duyduğunuz bir şarkıyı kullanmaya karar vermek yerine Royalty Free bir parça kullanmayı düşünün. Akıllıca seçim yaparsanız, sonuçlar aslında bir parçayı lisanslamaktan daha iyi olabilir ve gelecekte bir takip videosu yapmak isterseniz o şarkıyı sınırsız kullanabileceksiniz.
Telif hakkı olmayan müzik nasıl çalışır?
Normalde bir müzisyenin şarkısı kullanıldığında, eserini kullanan şirketten o eserin kullanımı için telif hakkı ödemesi istenir. Bu, ticari müziğin her türlü kullanımı için geçerlidir: tıpkı daha büyük radyo istasyonlarının çaldıkları tüm parçalar için telif ücreti ödemesi gerektiği gibi, gece kulüpleri de müzik çalmak için telif ücreti ödemek zorundadır. Telif hakları PRS gibi kuruluşlar tarafından işlenir ve telif hakkı sahiplerine dağıtılır.
Daha önce de belirttiğimiz gibi, markalar bazen her kullanım için bir telif hakkı ödemek yerine, müziklerini milyonlarca kişi tarafından görülen bir reklamda kullanmak için sanatçılara ön ödeme yapıyor. Ticari bir kaynaktan alınan bir müzik parçasını kullanırsanız, kullanımı için de aynı şekilde ödeme yapmanız istenebilir. Müziği bu şekilde lisanslamanın ön maliyeti küçük bir proje için engelleyici olabilir.
Royalty Free parçalar, şarkıyı kaç kişinin dinlediğini, videonun kaç kez oynatıldığını ve sanatçıya ne kadar borçlu olduğunu ölçme sorununu çözüyor. Ayrıca önceden büyük ücretler ödemenize veya bir acenteden anlaşmayı ayarlamasını istemenize de gerek yok. Video yapımcıları beğendikleri parça için tek seferlik ücret ödüyorlar ve bu ödeme yapıldıktan sonra onu satın alan kişi/marka/yapımcı istediği gibi kullanabiliyor.
Bu hiç akıllıca değil:
Royalty Free müzik, videonuz için kaliteli bir film müziği elde etmenin çok daha ucuz bir yoludur.
Telif hakkı olmayan müzik…ücretsiz midir?
Royalty free müziğin fiyatı büyük ölçüde değişir. Nadiren de olsa şansınız yaver gider ve ücretsiz indirilebilen bir parça bulabilirsiniz, ancak bu yaygın bir durum değildir. Genel kural şudur: Parkur ne kadar ucuzsa o kadar kısadır. Daha ucuz parçaların bazı koşullarla birlikte gelmesi de olasıdır; örneğin parça, kâr amaçlı şirketlerde kullanım veya YouTube’da dağıtım için lisanslanmamış olabilir.
Telif hakkı olmayan müzik ücretsiz olmasa da, kesinlikle pahalı değildir; özellikle de açıklayıcı bir video oluşturmanın büyük planı düşünüldüğünde. Parçalar genellikle 5-50$ arasında fiyatlandırılır, daha uzun parçalar biraz daha pahalıdır. ‘Jingle’ ve ses efektleri gibi kısa parçalar 1 $ gibi düşük bir fiyata satın alınabilir!
Normalde telifsiz parçanızı hazırlayan müzisyen, parça için ön ücret alır. Bu ücreti ödedikten sonra herhangi bir ceza ödemeden parkuru dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz (ancak emin değilseniz şartlar ve koşulları kontrol edin).
Farklı müşteriler için birkaç farklı şarkıya ihtiyacınız varsa veya her proje için uygun bir seçime sahip olduğunuzdan emin olmak için bir kitaplık satın almanız gerekiyorsa, bazı şirketler bir dizi farklı stil ve tür içeren paketler satar. Toplu olarak satın almak, bir dizi farklı parçaya sahip olmanın daha uygun maliyetli bir yolu olabilir, böylece farklı stilleri deneyebilir ve kendinize uygun bir şey bulabilirsiniz.
Telif hakkı olmayan parçaları nasıl bulurum?
Royalty Free müziklerin kataloglanmış, etiketli arşivlerini sunan çok sayıda web sitesi var. Bu web sitelerinin çoğu, WAV ve MP3 de dahil olmak üzere yüksek kaliteli indirmeler sağlar. Hangisini seçeceğinizden emin değilseniz WAV’ı seçin. MP3 dosyaları sıkıştırılmıştır ve WAV ile karşılaştırıldığında kalite açısından küçük bir fark duyabilirsiniz. Bulabileceğiniz en yüksek kaliteli dosyayla başlamak her zaman daha iyidir çünkü videonuzun daha sonra nasıl sıkıştırılacağını bilemezsiniz. Dosyanız yeniden sıkıştırıldığında ve bilgisayara yüklendiğinde, herhangi bir küçük ses guruldaması ve diğer bozulmalar çok daha belirgin hale gelebilir. Youtube.
Royalty Free Müzik satın almak için harika web siteleri şunlardır:
Büyük dosyaları indirirken sorun yaşıyorsanız bazı mağazalardan CD veya DVD almayı seçebilirsiniz. Bu, geniş bir müzik arşivi oluşturmanın daha iyi bir yoludur. Beğendiğiniz birini bulduğunuzda parçaları sabit sürücünüze kolayca kopyalayabilirsiniz.
Ne tür bir parkur kullanmalıyım?
Burada dikkate alınması gereken çeşitli faktörler vardır. Kendinize aşağıdaki soruları sorun:
- Şirketimin nasıl bir tonu var? (Kaprisli? Kurumsal?)
- Video ne tür bir mesaj vermeye çalışıyor? (“Bu ürüne İHTİYACINIZ VAR!”, “İşte size dostane bir tavsiye.”)
- Ne tür bir yaş grubunu hedeflemek istiyorum?
Kendinize bunun gibi basit sorular sormak, videonuz için doğru türe veya stile odaklanmanıza yardımcı olabilir. Örneğin yeni bir sosyal medya ağı için seçeceğiniz parkur, bir mobilya mağazası için seçeceğiniz parkurdan çok farklı olacaktır.
Uygun bir parçanız olduğunda onu videonuzun üzerine yerleştirin. Hızı kontrol edin ve müziğin, animasyon ve görüntülerin hareketini tamamladığından emin olun. Müziğin dikkatinizi dağıtmaması için ses seviyesinin doğru seviyede olduğundan emin olun. Vokalli bir şarkı seçerseniz her zaman şarkınızın konusunun videonun içeriğine uygun olduğundan emin olun.
Son düşünceler
Webdew’dan açıklayıcı bir video aldığınızda her şey dahildir. Senaryodan storyboard’a ve animasyona, ses efektlerine ve müziğe kadar. Uzman animatörlerimiz videonuza uygun telifsiz parçaları seçer, ancak müziği tamamen mükemmel olana kadar değiştirme kararı size aittir! Daha fazlasını öğrenmek için iletişime geçin.