Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Afrika fördubblar elproduktionen, men inte med förnybara energikällor

Afrika fördubblar elproduktionen, men inte med förnybara energikällor

Även om större delen av världen är fokuserad på att utvecklade länder ska modernisera sin energiproduktion, spelar utvecklingsländerna fortfarande en nyckelroll. Och en ny studie har slutförts att Afrika fördubblar sin elproduktion, men mindre än 10 procent kommer från sol- och vindkraft.

Även om det är sant att stora moderna nationer står för de flesta av världens utsläpp, spelar mindre nationer fortfarande en viktig roll. I de flesta fall ignoreras ofta ändringar som görs i mindre länder. Deras inflytande är i allmänhet litet jämfört med Kina eller USA.

Men hur är det med hela kontinenten?

Inget plötsligt hopp till förnybara energikällor

Sedan en tid tillbaka har det funnits optimistiska åsikter om att afrikanska länder skulle överge fossila energikällor till förmån för förnybara energikällor. Men det är helt enkelt inte sanningen. Och ännu värre, dessa beslut kan låsa dessa stater till energi med hög koldioxidhalt i årtionden framöver.

När allt kommer omkring är det dyrt att göra det första språnget till förnybar energi.

Studier har visat att i 54 afrikanska länder kommer endast 9,6 procent från förnybara energikällor som inte är relaterade till vattenkraft. För närvarande finns det 2 500 kraftverk i planeringsfasen över hela kontinenten.

Resultatet är en påverkan på de globala utsläppen. Detta kan lätt kasta en skiftnyckel i framtida utsläppsprognoser.

Sydafrika är ett undantag

Sydafrika är en nation som skiljer sig från resten av kontinenten. Under de kommande 10 åren kommer nationen att titta på en 40% ökning av solenergi.

Läsa:  Hur aktiverar jag Reddit Dark Mode? Komplett guide

Detta beror till stor del på dess geografiska läge.

Men Sydafrika är också ett av de mest utvecklade länderna på kontinenten. Man har också lyckats attrahera investerare, vilket kan förklara varför landet utvecklas annorlunda.

En sak är klar: att säkerställa att Afrika använder ren energi är avgörande för att uppfylla klimatmålen. Och det kan bidra till att påskynda utvecklingen.