Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Aktuell relevans i SEO: 5 enkla sätt att förbättra din webbplats auktoritet

Aktuell relevans i SEO: 5 enkla sätt att förbättra din webbplats auktoritet

Aktuell SEO säkerställer att din webbplatss innehåll matchar din målgrupps behov. Användare som hittar innehåll som är relevant för deras frågor får en mer tillfredsställande och informativ upplevelse på din webbplats.

Att konsekvent producera aktuellt relevant innehåll etablerar din webbplats som en auktoritet inom ditt område eller nisch. Detta kan attrahera organisk trafik och hjälpa dig att tjäna bakåtlänkar från andra välrenommerade källor, vilket ytterligare stärker din auktoritet.

I den här artikeln kommer jag att förklara aktuell relevans inom SEO och diskutera de fem smarta sätten att förbättra din webbplats auktoritet genom att utnyttja aktuell sökmotoroptimering.

Vad är aktuell relevans i SEO?

Aktuell relevans i sökmotoroptimering är konsten att skapa och publicera innehåll kring ett visst ämne för att öka din domäns relevans för det ämnet.

Till exempel är ActiveCampaign en webbplats som har mycket aktuell relevans inom e-postmarknadsföring. Det beror på att de är mycket fokuserade på att producera högkvalitativt innehåll som är relevant för den nisch om ämnen som “Bästa verktyg för e-postmarknadsföring”, “Exempel på generering av potentiella kunder för e-post” etc.

Aktuellt relevant innehåll i SEO bör uppfylla följande kriterier:

  • Informationen som tillhandahålls bör vara direkt relaterad till målämnet.
  • Den ska vara av hög kvalitet, unik, heltäckande och välstrukturerad.
  • Målsökorden och deras LSI-varianter bör vara utspridda i hela innehållet.

När sökmotorer avgör att ditt innehåll uppfyller dessa kriterier är det mer sannolikt att de rankar dina sidor högre i sökresultaten.

Det är viktigt att använda målsökorden strategiskt i innehållet för att fastställa aktuell relevans. Detta inkluderar att använda din primära nyckelfras och deras LSI-varianter i sidrubriken, rubriktaggar, brödtext och metataggar.

Varför är aktuell relevans viktig för SEO?

Aktuell relevans är avgörande för SEO av flera skäl:

Förbättrad ranking

Googles uppdrag är att organisera världens information och ge användarna de mest matchande webbsidorna beroende på deras sökfråga.

Aktuellt relevant innehåll är mer sannolikt att dina sidor rankas högre i sökresultaten för specifika sökord eller frågor.

Läsa:  8 kraftfulla SEO-tips för skolor

Bättre användarupplevelse

Aktuellt relevant innehåll uppfyller användarens sökavsikt och skapar en bättre användarupplevelse. Användare är mer benägna att hitta vad de vill ha, minska avvisningsfrekvensen och ökat engagemang.

Myndighetsbyggnad

Med tiden skapar du konsekvent innehåll som passar din nisch och etablerar din webbplats som en auktoritativ källa. Detta rykte ökar organisk trafik och uppmuntrar välrenommerade webbplatser att länka till din, vilket förbättrar din bakåtlänksprofil och domänauktoritet.

Ju mer nischade relevanta bakåtlänkar pekar på din webbplats, desto mer kommer Google och andra sökmotorer att se dig som en auktoritet på din marknad.

Semantisk SEO

Sökmotorer tar hänsyn till hela spektrumet av innehåll på en webbplats. Att täcka olika aspekter av ett ämne gör din webbplats mer sannolikt att rankas för ett bredare utbud av sökord och fraser, vilket ökar din övergripande synlighet.

Långsiktig SEO-framgång

Aktuell relevans är en hållbar SEO-strategi. När sökmotorer utvecklas prioriterar de relevant innehåll, vilket gör det till en lönsam långsiktig investering, särskilt om du kan fokusera på att producera vintergrönt innehåll.

Så här förbättrar du webbplatsens aktuella relevans

Här är de fem bästa sätten att förbättra din webbplatss nischauktoritet:

Fokusera på ett ämne/nisch

Att fokusera på ett specifikt ämne eller nisch är en kraftfull strategi för att förbättra aktuell relevans på din webbplats. Genom att begränsa ditt innehålls omfattning till ett visst ämne kan du fördjupa dig i det området och etablera din expertis och auktoritet.

Genom att konsekvent skapa innehåll relaterat till din företagsnisch förstärker du din webbplats aktuella relevans i sökmotorernas ögon.

Det blir tydligare för sökmotorernas algoritmer att din webbplats är specialiserad på ett visst område.

Detta ökar i sin tur sannolikheten för att ditt innehåll rankas högre i sökresultaten när användare söker efter nyckelord relaterade till din nisch.

Genom att anpassa din valda nisch med relevanta sökord och tillhandahålla omfattande täckning av ämnet hjälper det dessutom till att säkerställa att ditt innehåll exakt matchar det som din målgrupp söker efter.

Denna anpassning lockar till sig organisk trafik och håller besökarna engagerade, eftersom de hittar exakt vad de kom för.

Låt oss till exempel säga att du vill starta din egen träningsblogg. Istället för att rikta in sig på “kondition”, kan du begränsa dess fokus till “löpkondition”.

Läsa:  Hur man får sponsorer för din blogg

Denna specialiserade nisch kan innebära att skapa innehåll centrerat kring träningsrutiner, näringstips och rekommendationer för utrustning för individer som är intresserade av landsvägslöpning, spår, traillöpning, etc.

Skapa ämneskluster

Att skapa ämneskluster, även kallat SEO-innehållssilos, är ett strategiskt tillvägagångssätt för att förbättra aktuell relevans och SEO-prestanda.

I den här strategin börjar du med ett pelarinlägg eller hörnstensinnehåll som heltäckande täcker ett brett ämne. Detta pelarinnehåll fungerar som kärnan, och sedan skapar du relaterade underämnen eller klusterinnehåll runt det, allt internt kopplat till pelarinnehållet.

Låt oss till exempel föreställa oss att du driver en reseblogg om äventyrsresor.

Ditt pelarinnehåll kan vara en omfattande guide om “Äventyrsresmål runt om i världen.”

I den här guiden skapar du underämnen eller klusterinnehåll dedikerat till specifika äventyrsaktiviteter eller regioner, som “Vandring i de schweiziska alperna,” “Dykning i Stora barriärrevet,” eller “Bergsklättring i Utahs nationalparker.

Varje underämne erbjuder djupgående information, länkar till ditt huvudpelarinnehåll på “Äventyrsresmål runt om i världen.”

Denna sammanlänkade struktur gör det lättare för användare att navigera på din webbplats och visar aktuell relevans för sökmotorer, vilket potentiellt ökar din sökranking för relaterade sökord.

Aktuell sökordsforskning

Aktuell sökordsforskning är grundläggande för att optimera ditt innehåll för sökmotorer samtidigt som du säkerställer att det överensstämmer med din valda nisch eller ämne. Istället för att rikta in dig på enskilda sökord bör du inkludera de bredare ämnen som dina målkunder är intresserade av inom din nisch.

Så här gör du aktuell sökordsforskning:

Börja med att definiera din nisch.

Om du till exempel äger en leksaksbutik som säljer ett brett utbud av leksaker för barn i alla åldrar, kommer din nisch att vara “Toy Retail.”

Identifiera teman eller breda ämnen inom leksaksnisch. Dessa kan inkludera “Pedagogiska leksaker,” “Utomhuslekutrustning,” “Brädspel“” och “Actionfigurer för samlarobjekt.”

Forskning sökord och nyckelfraser relaterade till varje bred ämne. Använd sökordsforskningsverktyg för att hitta relevanta sökord.

Till exempel för “Pedagogiska leksaker” ämne som du kanske upptäcker sökord som “STEM leksaker för barn” eller “pedagogiska och lärande leksaker.”

Sökordsforskningsverktyget Ahrefs hjälper dig att hitta svårighetsgraden för varje målsökord. Den här funktionen hjälper till att identifiera sökord med lägre konkurrens, vilket gör det lättare att rangordna för dem.

Läsa:  Hur mycket kostar det egentligen att bygga en hemsida?

Analysera innehållet hos konkurrenter i leksaksbutiken. Identifiera sökord och ämnen som de riktar in sig på.

Till exempel, om en konkurrent rankas bra för “Bästa pedagogiska leksakerna för småbarn,” överväg att skapa liknande innehåll med semantiska sökord och fraser relaterade till leksaker, barn och lek.

Inkludera till exempel synonymer som “barns leksaker,” “barns lek“” eller “nödvändigheter i lekrummet.”

Slutligen, förstå sökavsikten bakom leksaksrelaterade frågor. Vissa användare kanske söker produktrekommendationer, medan andra vill ha pedagogiska insikter eller DIY-leksaksprojekt. Skräddarsy din sökordsforskning för att matcha dessa syften.

Fokusera på sökord med lång svans

Leta efter long-tail nyckelfraser som är specifika för varje brett ämne.

Om vi ​​tar exemplet med leksaksbutiken ovan kan sökord med lång svans innehålla “Bästa utomhuslekset för små gårdar” under “Utomhuslekutrustning” eller “Topprankade brädspel för familjens spelkväll” under “Brädspel.”

Sökord med lång svans har ofta mindre konkurrens, vilket gör det lättare för leksaksbutiken att rankas högre i sökresultaten.

Bildkälla: WordStream

Dessa specifika sökord överensstämmer också mer med vad potentiella köpare söker efter, vilket ökar chanserna att locka mycket relevant trafik.

Genom att inrikta dig på longtail-sökord relaterade till specifika leksakskategorier eller åldersgrupper kan din leksaksbutik attrahera användare som är mer benägna att köpa. Till exempel, en förälder som söker efter “pedagogiska STEM-leksaker för 5-åringar” är sannolikt i köptänkandet och kan förvandlas till en kund.

Varje sökord med lång svans kan tjäna som inspiration för att skapa innehåll. Du kan skapa detaljerade produktguider, recensioner och blogginlägg.

Om din leksaksaffär har fysiska platser kan du också inkludera långa sökord med lokala modifierare, som “bästa leksaksaffären i [city]” eller “topprankad leksaksbutik i [city].” Detta förbättrar lokala SEO-ansträngningar och hjälper till att locka kunder i närheten.

Svara på vanliga frågor inom din nisch

Börja med att identifiera din nisch eller branschs vanligaste frågor och förfrågningar. Dessa frågor representerar ofta din målgrupps smärtpunkter eller informationsbehov.

Nyckeln är att utveckla detaljerade och informativa svar på dessa frågor genom att svara på alla potentiella frågor som läsaren kan ha.

Läsa:  Vilken är den bästa logotypstorleken för din webbplats? (och socialt, tryckt etc)

Dina svar bör vara väl undersökta och ge värdefulla insikter, vägledning och lösningar. Överväg att inkludera bilder eller infografik för att öka klarheten i dina svar.

Skapa också dedikerade FAQ-sektioner på din webbplats eller blogg. Ordna dessa frågor i kategorier eller ämnen för enkel navigering och tillgänglighet.

Caraway är en onlinebutik som specialiserar sig på keramiska köksredskap. Deras FAQ-sida är fylld med frågor som potentiella eller gamla kunder kan ha angående keramiska köksredskap.

Försök att skapa en dedikerad sida eller blogginlägg där du svarar på varje FAQ.

En annan strategi är att utforska relevanta forum, online-communities och sociala medieplattformar där människor diskuterar ämnen relaterade till din nisch. Notera de frågor som användarna ofta ställer. Dessa plattformar kan fungera som en rik källa till verkliga frågor att ta itu med på din webbplats.

Slutligen, använd Googles “People Also Ask”-funktion.

När du söker efter ett visst sökord tillhandahåller Google ofta en lista med relaterade frågor som användare ofta frågar. Inkludera dessa nyckelord i ditt FAQ-innehåll och ge kortfattade men informativa svar.

Här är ett exempel på rutan People Ask Ask (PAA) för frågan “Var kan man vandra?

Genom att använda funktionen “People Also Ask” kan du upptäcka relevanta frågor som användare aktivt söker efter, vilket leder till skapandet av innehåll som passar deras intressen och behov.

Slutsats

Att uppnå och upprätthålla aktuell relevans är avgörande för att etablera din webbplats auktoritet.

Genom att följa lokalt anpassat innehåll och användarfokuserade strategier kan du få massor av organisk trafik till din webbplats.

I en tid där information finns i överflöd, fängslar aktuellt relevant innehåll inte bara sökmotorernas algoritmer utan, ännu viktigare, lockar din publik. Det positionerar din webbplats som en oumbärlig resurs, odlar förtroende och driver organisk trafik.

Genom att ständigt anpassa och förfina ditt tillvägagångssätt kan du utnyttja kraften i aktuell relevans för att höja din webbplats auktoritet och förbli i framkanten av din bransch.