Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Amazon SEO: Optimera dina produktannonser

Amazon SEO: Optimera dina produktannonser

Att sälja på Amazon är en sak. Försäljning framgångsrikt på Amazon är en helt annan historia.

Även om du har den bästa produkten, en som är intuitiv och löser unika problem, finns det ingen garanti för att den kommer att få det strålkastarljus som den förtjänar. Faktum är att du kan hitta din lösning genom att bo i mörkrets land medan sämre alternativ äter vid det översta bordet.

Varför händer det? Tja, det brukar koka ner till ett viktigt element: Amazon sökmotoroptimering.

Förstå Amazon SEO

Be någon att bara nämna en onlineåterförsäljare, så kommer de flesta att komma på samma svar: Amazon. Företaget är synonymt med e-handel, alla från din chef till din mormor använder det, och miljontals produkter är tillgängliga – men det är fortfarande lätt att underskatta storleken på Amazon.

Ta bara en titt på denna statistik:

Amazon är enormt. Så mycket är klart. Detta är dock ett tveeggat svärd. Du har tillgång till en internationell publik med hundratals miljoner kunder, ja, men du möter också en rejäl hård konkurrens.

Det är därför Amazon sökmotoroptimering är så viktigt.

Vad är Amazon SEO?

Innan du börjar med Amazons sökmotoroptimering är det viktigt att förstå SEO. SEO, som du förmodligen kan förstå av namnet, handlar om att optimera innehåll för en avsedd sökmotor. Du gör detta genom taktik som nyckelord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. implementering, bakåtlänkar, innehållsstruktur osv.

Mest hanterad SEO tjänster fokuserar på den allsmäktige Google, och av en god anledning: det är på ett visst avstånd den största sökmotorn på planeten. Om du har en e-handelswebbplats och vill ha organisk söktrafik måste du rikta in dig på Google utan att ifrågasätta.

Läsa:  Vad 6 185 recensioner från Real Hootsuite-användare kommer att lära dig

Lär dig mer med vår Handbok för e-handel SEO.

Spelet förändras när din plattform är Amazon – men inte den allmänna SEO-teorin. De tekniska detaljerna med Amazon-optimering är i stort sett desamma. Istället för att få dina webbsidor högst upp i sökrankingen försöker du få dina produkter att rankas framträdande för kundsökningar.

Den största skillnaden mellan Amazon SEO-optimering och, säg, Google-optimering, beror på en sak: Amazons sökalgoritm.

Hur fungerar Amazons sökalgoritm?

Nu har du en bättre uppfattning om vad som är Amazon SEO på ytan, det är dags att gräva lite djupare. För utan en solid förståelse för Amazons sökalgoritm kommer du att kämpa för att skapa en effektiv Amazon SEO-strategi.

Den nuvarande Amazon SEO-algoritmen kallas helt enkelt A10. För att sätta i perspektiv hur avancerad – och viktig – Amazon A10 är, hanteras detta av ett helt dotterbolag under Amazonas paraply. Trots arbetet som går in i det är algoritmens övergripande mål enkelt: hitta de mest relevanta produkterna för kundernas sökfrågor.

Detta görs med fokus på “intäkter per klick”. Amazon vill naturligtvis maximera försäljningen och intäkterna, och deras övertygelse är att matcha rätt produkt med rätt kund är det bästa sättet att uppnå det målet. Det kan tyckas självklart, men Amazons tidigare algoritm – den passande namnet A9 – prioriterade produkter som genererade störst vinst. Nu är dess prioritet att se till att en kund hittar den mest relevanta produkten baserat på sin sökfråga.

Amazon sökoptimering: hur A10- och A9-algoritmerna skiljer sig åt

Ovanstående är bara början på skillnaderna mellan A10 och den tidigare algoritmiterationen. Om du har fokuserat på A9 för din Amazon SEO-strategi, här är anledningen till att du behöver ändra ditt tillvägagångssätt:

 • Amazon betala per klick (PPC) anses vara mindre viktigt med A10. Även om Amazon SEO-tjänster fortfarande kommer att fokusera på annonser – sponsrade produkter förblir i toppen av relevanta sökningar – kräver det mer omsorg och uppmärksamhet.
 • A10 prioriterar Amazon-säljare som har byggt upp förtroende och auktoritet. En Amazon SEO-byrå kommer alltid att betona vikten av att uppmuntra recensioner, eftersom ju fler positiva recensioner du har, desto mer sannolikt är det att du blir gynnad av A10-algoritmen.
 • En sak som ett Amazon SEO-företag i allmänhet inte kan hjälpa dig med är antalet produkter som din butik säljer. Precis som recensioner kommer ett större antal produkter i din Amazon-butik att ses positivt av algoritmen. Detta gäller även för antalet produktkategorier du täcker.
 • A10 bättre redogör för kunder som upptäcker dina produkter externt från Amazon. Det är därför en Amazon SEO-expert också tar hänsyn till andra plattformar, såsom dina webbplatser och sociala mediekanaler, för större chanser att lyckas.
 • Det borde inte vara en överraskning, men Amazon-optimering handlar om dessa klick. A10 belönar ytterligare listor som ger fler klick från potentiella kunder.
 • En stark försäljningshistorik är en annan viktig Amazon SEO-rankning Om du har aktier som är svåra att flytta kan detta skada dina Amazon-sökoptimeringsansträngningar.
Läsa:  En introduktionsprocess för sociala medier för byråer för att maximera tid till värde

Master Amazon SEO: Optimera dina produktannonser

Du vet svaret på “Vad är Amazon SEO?” nu. Du förstår hur Amazons sökmotoroptimering fungerar. Nästa steg är att ta reda på hur man kan öka Amazons SEO-ranking för din butiks produkter.

Om du inte ska ta genvägen att arbeta med en Amazon SEO-byrå, det finns ingen sockerbeläggning: mycket arbete krävs. En effektiv Amazon SEO-strategi kräver många rörliga delar, som ständigt måste förbättras och justeras för optimala resultat.

De goda nyheterna: som Amazon SEO-expert vet vi en sak eller två om att optimera dina produktannonser och få dem till sökpositioner som är viktiga. Följande Amazon SEO-tips visar dig hur du rankar högre och får in mer försäljning.

8 steg för att ranka högt på Amazon

För att få igång din Amazon SEO-strategi på rätt sätt, se till att följa dessa åtta steg:

Steg #1: Var smart med Amazon-sökordsoptimering

Med Amazon SEO förblir sökord en integrerad komponent. Kunder hittar bara dina produkter om du använder relevanta, högt rankade söktermer. Ändå krävs försiktighet – du måste vara strategisk med din Amazon-sökordsoptimering.

Amazon SEO-verktyg låter dig upptäcka de bästa sökorden för dina produktannonser. Dessa nyckelord måste sedan införlivas i din försäljningstext naturligt. Om de sticker ut som en öm tumme kommer din Amazon SEO-strategi att bli allvarligt lidande.

Steg #2: Skapa en lockande produktbeskrivning

Amazon SEO-optimering är ingenting utan rätt produktbeskrivning. Denna beskrivning måste inte bara innehålla de nyckelord som nämns ovan, utan den måste också fånga läsarens intresse och fantasi.

Tydliga, kortfattade beskrivningar – de som beskriver produktegenskaper utan att gå överbord – fungerar bäst. Se också till att använda punktlistan, som finns överst i varje produktlista, för att täcka de viktigaste höjdpunkterna.

Läsa: Den ultimata guiden för att sälja produkter online

Steg #3: Iögonfallande bilder

Här behöver inte mycket tilläggas. Amazon-optimering är inte möjlig utan uppseendeväckande bilder. Din huvudsakliga produktbild är det första potentiella kunder ser. Om det inte sticker ut, kommer folk att scrolla förbi – och du kommer att gå miste om de allra viktigaste klicken.

Steg #4: Priset är rätt

Amazon-optimering, SEO eller annat, handlar om prissättningen av dina produkter. Gå för högt, kunderna kommer att välja alternativa alternativ. Gå för lågt och säg adjö till sunda vinstmarginaler.

Läsa:  Hur man ökar WordPress-webbplatstrafiken för bättre SEO

När det gäller Amazon SEO-optimering måste du prissätta strategiskt mot konkurrenterna. Nu behöver du inte nödvändigtvis släppa detta drastiskt. Om en konkurrent har en liknande produkt för $50, gå med $49,95 för en liten – men viktig – fördel.

Steg #5: Ta in recensioner

Ett av de viktigaste Amazon SEO-tipsen vi kan ge dig är enkelt: samla in så många positiva recensioner som möjligt. Att uppmuntra kunder att lämna recensioner ger två viktiga resultat. För det första får du sociala bevis för andra att se. Två, du lugnar Amazon A10-algoritmen.

Steg #6: Använd FBA

FBA, aka Fulfillment by Amazon, är där dina produkter lagras och levereras av Amazon. Det är också nyckeln för sökmotoroptimering. Amazon kommer att driva listor med FBA upp i sin sökranking.

Ett annat plus för Amazon SEO är att dina varor kan vara berättigade till Prime-frakt, vilket gör dina produkter ännu mer önskvärda för potentiella kunder.

Steg #7: Använd Amazon SEO-verktyg

Som nämnts i Amazon-sökordsoptimeringssteget måste du använda specialverktyg för denna plattform. Amazon SEO-verktyg kan minska din arbetsbelastning avsevärt och se till att du är på rätt väg.

Svårigheten kan vara att välja rätt Amazon SEO-verktyg. Det finns trots allt många Amazon SEO-verktyg på marknaden idag. Här är några av våra rekommendationer:

 • SmartScout
 • Amalysera
 • Djungelscout
 • Soovle
 • io

Steg #8: Få hjälp från en Amazon SEO-byrå

Okej, det här är lite fusk. Ändå är det svårt att underskatta värdet en Amazon SEO-byrå kan ge. De behöver inte nödvändigtvis se över och kontrollera hela din strategi. Amazon SEO-tjänster kan användas för att hjälpa till på bara ett område, som att skriva effektiva beskrivningar eller sökordsforskning. Sökordsforskning hjälper webbplatser att hitta de bästa sökorden för att driva trafik och synlighet. Denna forskning stöds av ett antal kraftfulla webbaserade verktyg, de bästa av dem har vi listat här.

Det finns en Amazon SEO-tjänst som bör användas av alla säljare: konsulttjänster. Du kanske tror att dina listor är på rätt väg, men en Amazon SEO-expert kan berätta något annat. Deras råd om Amazon-optimering kan vara skillnaden mellan en lista som har gått vilse i vildmarken och en som har tagit sig över sökberget.

3 vanliga Amazon SEO-misstag att undvika

Du har sett våra Amazon SEO-tips. Det är dock dags att titta på vanliga SEO-misstag för Amazon-produkter – och hur man undviker dem.

Misstag #1: LänkbyggandeLänkbyggande är en process för att skaffa länkar som pekar till din webbplats. Dessa länkar erhålls genom att skapa innehåll, delta i sociala medier eller kommentera andra bloggar. beaktas inte

Med alla vanliga SEO-kampanjer, länkbyggande tjänster är dagens ordning. Så är inte fallet med Amazon SEO. Titta på andra Amazon SEO-guider där ute; mycket kommer inte att referera länkbyggande i detalj.

Läsa:  Hur du förbättrar dina Facebook-marknadsföringsstrategier på 5 enkla...

Vi ser det som ett misstag.

Som redan nämnts, med A10-algoritmen, kräver Amazons sökmotoroptimering länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. pekar tillbaka till dina produktlistor. Om potentiella kunder får reda på dina produkter någon annanstans och använder länkar för att besöka dina annonser, kommer detta bara att hjälpa din sökmotoroptimering. Amazon kommer att belöna dig för en hälsosam samling externa länkar.

Misstag #2: Avvisa Amazon-annonser

När det kommer till Amazons sökmotormarknadsföring (SEM) är sökmotormarknadsföring, eller SEM, processen att skaffa trafik genom att få din webbplats att visas på sökmotorresultatsidor (SERPs). Ett växande antal människor avfärdar värdet av ‘ sponsrade produktannonser. Ändå förblir denna Amazon SEO-tjänst värt besväret – även om uppdateringen av A10-algoritmen anser att den är mindre viktig.

Dessa annonser är särskilt viktiga när du börjar. Inga andra Amazon SEO-tjänster tillåter dig att få fotfäste omedelbart – och generera omedelbara klick och försäljning – precis som sponsrade produktannonser.

Misstag #3: Att välja fel Amazon SEO-byrå

Alla Amazons optimeringstjänster är inte lika. Det är därför du inte får förbise det stora beslutet som är Amazon SEO-byrån du väljer.

När du väljer Amazon SEO-tjänster finns det olika punkter att tänka på. Kostnaden kommer att vara en stor faktor. En annan är vad de tillhandahåller. Om du till exempel kämpar med att bygga länkar, kan en specialiserad bloggare för uppsökande byrå vara rätt passform för dina Amazon SEO-insatser.

Välj rätt Amazon SEO-företag från början, och detta kommer att spara tid och pengar på lång sikt.

Sammanfattning

För att lyckas på Amazon Marketplace måste SEO vara i framkant av din strategi. Denna Amazon SEO-guide är bara början. Även om du vet vad som är Amazon SEO nu och förstår vilken Amazon optimeringstaktik som är mest effektiv, krävs mycket arbete för att klättra på sökresultatsidorna.

Har du några ytterligare frågor? Du kanske behöver riktning? Komma i kontakt. Som en ledande leverantör av Amazon SEO-tjänster kan vi få din Amazon-kampanj på rätt väg till framgång.