Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Anatomy of a Landing Page: 9 Essential Elements

Anatomy of a Landing Page: 9 Essential Elements

Vill du veta hur anatomin är på en målsida? Den bästa målsideslayouten inkluderar en grupp kärnbyggstenar. Och det är de viktiga målsideselementen som gör det lättare att nå dina konverteringsmål.

I den här artikeln visar vi anatomin för en målsida, så att du kan skapa en målsideslayout som ökar omvandlingsfrekvensen.

Vad är en grundläggande målsida?

En grundläggande målsida är en fristående sida på din webbplats som hjälper dig att öka antalet konverteringar. Till skillnad från allmänna sidor med mycket information, som din hemsidas hemsida, hjälper målsidor dig att nå ett specifikt marknadsföringsmål.

Du kan till exempel skapa en målsida för att:

Dessutom fungerar fantastiska målsidor genom att flytta besökare mot det målet med övertygande målsideskopiering och andra övertygande element.

Men varför ska du använda en målsida istället för en vanlig sida på din webbplats?

Varför ska du använda en målsida?

Föreställ dig att du söker efter mer information om ett företag. Vanligtvis skulle du skriva deras namn i en sökmotor och klicka på ett av de första resultaten.

I många fall är det första resultatet företagets hemsida, där du kan klicka dig runt och lära dig allt du behöver veta. Men chansen är stor att du inte riktigt är redo att lämna över din e-postadress eller köpa något.

Men i jämförelse erbjuder målsidor exakt information. Och digitala marknadsförare riktar sig till dem som redan vet vad de letar efter.

Så när du skriver i Googles “WordPress-kontaktformulär” är det mer sannolikt att sidan du klickar på är en målsida om kontaktformulär för WordPress. Och istället för att få massor av information lär du dig exakt vad du behöver för att flytta dig närmare ett köp.

I slutändan hjälper målsidor med hög omvandling människor att hitta det de letar efter och hjälper företag att nå sin målgrupp med ett erbjudande som är anpassat efter deras behov.

Relaterad: Hur man skapar en målsida utan en webbplats

9 viktiga målsidaelement

Vid det här laget vet du vad en målsida är och varför du behöver en. Men för att skapa en effektiv landningssida behöver du också veta vilka byggstenar du ska använda.

Läsa:  The Essential 7 - En enkel SEO-checklista för högre ranking

Så, vad sägs om att vi hoppar in och dissekerar anatomin på en målsida? På så sätt kan vi visa dig vad du ska inkludera i din målsideslayout.

1. Målsidans rubrik

Det första målsideselementet du bör inkludera är en övertygande rubrik. Rubriken på din målsida är det första folk ser, så den bör beskriva vad folk kan få ut av sidan.

Dessutom bör ditt meddelande fånga folks uppmärksamhet direkt och vara tillräckligt starkt för att hålla dem kvar tillräckligt länge för att fortsätta läsa. Så håll din rubrik kort och använd aktiva ord som “få, uppnå, åstadkomma” för att hjälpa användarna att visualisera fördelarna med ditt erbjudande.

På samma sätt kan du följa din rubrik med en stödjande underrubrik för att övertyga användare att fortsätta läsa.

Till exempel använder OptinMonster rubriken “Konvertera och tjäna pengar på din webbplatstrafik” och följer upp med en övertygande underrubrik som talar om för människor exakt vad de kan uppnå.

2. Unikt säljförslag

Ett annat avgörande element att inkludera på din målsida är ditt unika säljförslag (USP). Din USP är ett uttalande som berättar för besökarna varför du är annorlunda och varför de bör välja dig framför dina konkurrenter.

Och tricket med att skapa en övertygande USP är att komma till det snabbt innan folk flyttar. Så bryt ner det till den mest grundläggande nivån och beskriv fördelarna människor får genom att välja dina produkter.

Låt oss titta på detta USP-exempel från RafflePress. Som du kan se finns USP i underrubriken för målsidan.

Medan rubriken stärker besökaren, kommer den stödjande rubriken rakt på sak. Plugin-programmet hjälper dig att utöka din e-postlista, prenumeranter och följare på sociala medier.

Och det är inte bara underrubriken där du kan inkludera din USP. Istället kan du använda din USP i din:

 • Huvudmålsidans rubrik
 • Underrubrik
 • Avslutande uttalande

Men det måste vara där folk kan se det snabbt för att få önskad effekt.

3. Begränsad navigering

Att ha en uppseendeväckande rubrik och USP är bra, men om folk klickar bort från din sida är chansen att konvertera dem borta. Det är därför, när du analyserar anatomin för en målsida, kommer du att se att många exempel begränsar eller helt tar bort navigeringsmenyn.

Läsa:  Bästa kommer snart & Under Construction Page Plugins för WordPress: Bra verktyg som kommer att hålla dina besökare engagerade och informerade

Som ett resultat av det har besökarna på målsidan bara ett fåtal alternativ:

 • Stäng webbläsarfliken eller fönstret
 • Fortsätt läsa
 • Konvertera

Så tänk på ditt mål för målsidan och ta bort alla onödiga länkar där folk snabbt kan lämna din sida.

4. Iögonfallande bilder eller video

Något som nästan alla målsideslayouter har gemensamt är att de använder hjältebilder eller videor för att hålla användarna engagerade. Och anledningen till det är att visuellt innehåll är mycket lättare att komma ihåg än bara text.

Låt oss titta på några siffror för att sätta det i perspektiv:

 • 90 % information som överförs till hjärnan är visuell
 • Din hjärna bearbetar visuell information 60 000 gånger snabbare än text
 • 40 % av människor reagerar bättre på visuell information än text

Med allt detta tillsammans är det tydligt att använda bilder på din målsida är ett säkert sätt att öka engagemanget. Men vilken typ av visuellt innehåll ska du använda?

Först, håll dig borta från generiska stockfoton eftersom de ser amatörer och oprofessionella ut. Istället kan du använda högkvalitativa skärmdumpar och foton eller animerade GIF-bilder av dina produkter eller tjänster.

För det andra, försök att använda video för att bryta ner komplicerad information. 96 % av konsumenterna tycker att videor är användbara när de fattar köpbeslut online, så att inkludera dem på din målsida är ett utmärkt sätt att öka konverteringarna.

Och om du letar efter den bästa metoden, prova att använda en kombination av bilder och videor. Eller så kan du följa den här guiden för att skapa en videomålsida steg för steg.

5. Produkt- eller tjänstefördelar

Hittills har vi tittat på betydelsen av rubriker, USP:er och bilder för din målsideslayout. Och även om de är idealiska för att fånga besökarnas uppmärksamhet och motivera dem att fortsätta läsa, tar de inte upp några av de frågor som folk kan ha.

Det är därför din sida behöver ett avsnitt med funktioner eller fördelar som detta:

Denna viktiga del av din målsida är där du kan förklara vad dina produkter eller tjänster gör. Men när du introducerar dem är det bäst att rama in dem som fördelar, så att folk vet hur de direkt kommer att påverka dem.

Titta på det så här: dina funktioner beskriver vad din produkt gör, medan dina fördelar beskriver fördelarna de ger. Så sätt dig själv i din kunds situation och tänk, “hur kommer detta att gynna mig?”

Läsa:  Bloggautomatisering: Hur du sparar tid och pengar och får ditt företag att växa

När du har kartlagt dina fördelar, tänk på ett bra sätt att presentera dem. Om du går den långa vägen med en textvägg är det lätt att förlora ditt nyckelbudskap.

Presentera istället dina fördelar i korta sammanfattningar eller punktpunkter som är lätta att skumläsa och ta till sig.

6. Trovärdigt socialt bevis

Om du någonsin har köpt något online, är chansen stor att du har tittat på recensioner innan du checkar ut. Det är socialt bevis, och det är ett utmärkt sätt att övertyga potentiella kunder att köpa.

I huvudsak är socialt bevis sociala signaler som visar att andra människor har köpt, konsumerat, läst och godkänt det du erbjuder. Och tanken är att fler människor kommer att konvertera om andra redan har gjort det.

Så att lägga till socialt bevis på din målsida är ett av de bästa sätten att övertyga potentiella kunder om att din produkt eller tjänst är rätt för dem.

Och du kan visa sociala bevis genom att lägga till målsideselement som:

 • Kundrecensioner och stjärnbetyg
 • Totalt antal kunder
 • Trust sigill som upprättar säkerhetsinformation
 • Expertutlåtanden
 • Utmärkelser från trovärdiga organisationer

7. Avslutningsargument

När du jämför olika exempel på målsidor kommer du att märka att nästan alla innehåller ett avslutande uttalande. Ett avslutande argument är vanligtvis några korta meningar som återigen kommunicerar fördelarna med ditt erbjudande.

Många varumärken kombinerar det avslutande uttalandet med deras uppmaningsknapp (CTA). Genom att göra det lägger den vikt till din CTA-knapps kraft.

8. Uppmaningsknapp

Nu är vi vid ett av de viktigaste målsidans element: din uppmaningsknapp. Och det är så viktigt eftersom det hjälper till att göra din målsida till verklighet.

Marknadsförare visar vanligtvis uppmaningar som fristående knappar. När användare klickar på knappen går de till en genomklickningssida eller ett formulär för att generera potentiella kunder.

Men många människor tänker inte så mycket på sina CTA-knappar och använder generisk text som “Skicka” eller “Klicka här.” Problemet med det är att det inte riktigt inspirerar till handling.

Vad är poängen med att lägga så mycket ansträngning på din målsideslayout om ditt viktigaste element är matt?

Istället knyter en bra målsida CTA tillbaka till din USP och berättar vad de får när de klickar.

Läsa:  Så här kommer du till Instagram Explore Page 2024

Grenmöbler har ett utmärkt exempel på en övertygande CTA-knapp:

Istället för de generiska termerna kan användarna se att de kan börja bygga sitt kontor genom att klicka på knappen, något de i slutändan vill uppnå.

9. Responsiva mobila målsidor

Vid det här laget har du en ganska bra uppfattning om anatomin för en målsida, men det finns en sak till att tänka på. Och det är om din målsida är mobilanpassad.

De flesta shoppare söker nuförtiden efter varor och tjänster från handhållna enheter som smartphones och surfplattor. Så när du sätter ihop din målsida är det viktigt att du har mobilanvändare i åtanke.

Det enklaste sättet att göra det i WordPress är att använda en målsidesbyggare som Elementor, med mobilvänliga funktioner inbyggda. På så sätt behöver du inte oroa dig för att koda en responsiv målsida från början.

Elementor är den bästa WordPress-målsidesbyggaren med dra-och-släpp-funktionalitet. Det låter dig skapa valfri målsida i WordPress utan att skriva kod eller anlita en utvecklare.

Dessutom erbjuder Elementor hundratals responsiva mallar som låter dig skapa vilken målsideslayout du vill. Därifrån kan du anpassa det med element för att generera potentiella kunder för att öka antalet potentiella kunder och omvandlingar.

Så om du vill göra en enkel målsida i WordPress med Elementor, följ denna steg-för-steg-guide:

Hur man skapar en målsida i WordPress

Och där har du det!

Vi hoppas att vår dissektion av anatomin hos en målsida hjälpte dig att hitta de viktiga målsideselementen att inkludera i din layout.

Och efter att du har skapat din sida, följ den här guiden för att köra Google Optimize A/B split-testning för bästa resultat.

Tack för att du läser. Vänligen följ oss vidare Twitter, Facebookoch Youtube för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.