Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Använder metoden med refererande domäner för att hitta bättre länkar

Använder metoden med refererande domäner för att hitta bättre länkar

Medan länkbyggande metoder som Skyscraper Technique får mest uppmärksamhet i SEO-kretsar, är det lätt att förbise beprövade metoder som fortfarande fungerar.

Att bygga länkar med en guide för att hänvisa domäner är inget nytt, men det finns några nya verktyg och metoder på området som hjälper dig att hitta en guldgruva av bakåtlänksmöjligheter.

I den här artikeln kommer du att lära dig allt du behöver veta om hänvisningsdomäner och deras roll i länkbyggande.

Vad är en refererande domän?

Refererande domäner är domäner (dvs webbplatser) som leder besökare till din webbplats.

Hur skiljer sig en refererande domän från en bakåtlänk?

Bakåtlänkar är webbadresser som leder människor till din webbplats.

Refererande domäner är domäner som innehåller bakåtlänkar till din webbplats (där bakåtlänkarna kommer ifrån).

Bakåtlänkar är oftast inbäddade i text, men ibland är en bakåtlänk inbäddad i en bild, video, infografik, knapp eller annat sidelement.

Ett extremt stort antal bakåtlänksdomäner jämfört med hänvisningsdomäner kan vara en varning för negativ SEO eller svarta hatt-länkbyggemetoder.

Till exempel när sajten gillar www.esimerkki.fi visa 1000 bakåtlänkar till din webbplats, www.esimerkki.fi är det refererande domännamnet.

Bakåtlänkar är externa länkar på den webbplatsen som har ankartext som leder tillbaka till din webbplats. I det här exemplet kommer Google förmodligen att ge din webbplats en stöt (straff) för att den bryter mot Googles riktlinjer för bakåtlänkar.

Läsa:  15 bästa programvara för medicinsk inventering 2024

Det verkar misstänkt att bara en domän har 1 000 bakåtlänkar till din webbplats, när i naturlig länkbyggnad har en enskild domän inte så många bakåtlänkar till en enda webbplats.

När en domän får för många bakåtlänkar ser det ut som att du kan ha betalat för att placera så många bakåtlänkar – speciellt om den refererande domänen är av dålig kvalitet eller om ankartexten är exakt densamma för alla bakåtlänkar.

Kan hänvisningsdomäner dra nytta av länkbyggande?

Ja, att vara uppmärksam på att hänvisa domäner kan definitivt hjälpa dig i ditt länkbygge.

Länkbyggande med en refererande domänstrategi kommer att ge värdefulla SEO-resultat och utöka dina länkbyggande ansträngningar bortom omvänd konkurrentforskning – om den görs på rätt sätt.

Webbplatserna högst upp i sökresultaten har bakåtlänkar från många unika, värdefulla och relevanta domäner, och refererande domänmetoden kan hjälpa dig att komma dit.

Till skillnad från andra metoder låter hänvisningsdomänmetoden dig bygga länkar som sannolikt skickar hänvisningstrafik som du vill, med hjälp av innehåll som redan finns på din webbplats. Och för detta behöver du inte leta längre än din egen bakåtlänksprofil.

Så här kontrollerar du hänvisningsdomänerna för din webbplats

Du kan kontrollera domänerna som hänvisar till din webbplats genom att gå till SEOptimers sökverktyg för bakåtlänkar. Lägg bara till din webbadress eller valfri sida i din webbadress så kommer vårt verktyg att visa dig en omfattande lista över SEO och bakåtlänksstatistik.

För att se hänvisningsdomänerna som skickar länkar till din webbplats, klicka på “Refererande domäner“-flik.

Här ser du ett antal värdefulla datapunkter som:

 • Totalt antal domäner som hänvisar till din webbplats
 • Antal hemsidalänkar
 • Antal dofollow-refererande domäner
 • Gov och Edu domäner

Vårt sökverktyg för bakåtlänkar visar följande information för varje refererande domän:

 1. Domänstyrka
 2. Refererande domännamn
 3. Antal bakåtlänkar
 4. Dofollow Count
 5. Datumet då länken först visades

Hur man använder metoden med refererande domäner för att avslöja en bakåtlänks guldgruva

1. Exportera rapporten Refererande domäner och utvärdera

Logga in på Google Analytics och dra upp Remisstrafikrapport. Välj en period på ett år.

Läsa:  Vad är en omvandlingstratt och hur optimerar du den?

Rensa sedan upp listan. Du kommer att märka flera domäner från olika mobilversioner av din egen webbadress, några rapporteringsfel och några katalogwebbplatser med lågt värde.

Kom ihåg att du bara panorerar efter guld. Sortera och filtrera alla webbplatser som är relevanta för din bransch eller nisch.

Fokusera på betrodda domäner för nyhetssajter, etablerade industriwebbplatser och andra kvalitetssajter.

Sammanfattning av utvärdering av bakåtlänk:

 • Ahrefs Domain Strength visar värdet på hela webbplatsen på en skala från 0-100, där 100 är bästa möjliga poäng. En domänstyrka mellan 40 och 50 anses vara genomsnittlig, mer än 60 bra och mindre än 30 dåliga. Bara för att vara säker, rensa allt med en domänstyrka på 40 eller mindre.

2. Börja med att referera till domäner för att hitta liknande webbplatser

Det här steget kräver lite manuellt arbete eftersom massuppladdningar ännu inte är ett alternativ.

Kanske finns det ett verktyg för att hitta liknande webbplatser och ladda ner alla webbadresser. Tills dess är det dags att börja leta efter ett domännamn.

Koppla in alla värdefulla hänvisningsdomäner SimilarWeb och spara resultaten i ett kalkylblad.

Behåll de webbplatser som har alla egenskaper hos en värdefull domän och kassera de andra.

Storleken på din lista beror på hur lång tid det tar att söka efter liknande webbplatser. Det finns över en miljard webbplatser online idag.

Om du vill hitta 500 webbplatser att pitcha till kan du göra det, men det kommer att ta tid.

Nästa steg: länkbyggande.

3. Välj din strategi för länkbyggnad

Inte allt länkbyggande skapas lika.

Länkbyggnadsentusiaster samlar allt under en metod, men i en tid präglad av personalisering och högt värde länkar kommer ett skräddarsytt tillvägagångssätt att uppnå de bästa långsiktiga resultaten.

Läsa:  LG TV säger att WiFi är avstängt: Quick Fix

Gå tillbaka till kalkylarket och markera varje webbplats som kandidat för en av följande uppsökande strategier:

Gästinlägg: Webbplatsen accepterar gästinlägg eller företagsinformation.

Link Bait: En webbplats delar värdefull information med sin publik och din webbplats har en infografik, video, bild eller resurs som de tycker är värdefull.

Trasiga länkar: Hemligheten med att fånga länkar med den trasiga länkbyggnadsmetoden är att söka på bloggen efter trasiga länkar, inte hela webbplatsen. Gratis alternativ som t.ex BrokenLinkChecker och PowerMapper fungerar och Chrome har “Kolla Mina länkar” sätta på.

När du har döpt sajterna enligt länkbyggningsmetoden är det dags att gå till jobbet och driva mer hänvisningstrafik till din webbplats.

En modern gästblogg

När gästbloggning var nytt på scenen var spam en mycket del av processen. Nyhetssidor och bloggare tröttnar snabbt på den här metoden, och SEO-gemenskapen antar en bättre metod idag.

Följ alltid dessa enkla regler när du gästbloggar:

 • Se fraktanvisningar. Följ alltid inlämningsinstruktionerna på webbplatsen. Introducera inte författaren direkt om webbplatsen har tydliga instruktioner för författaren. Du behöver inte gräva i “Who’s” för att ta reda på var du ska skicka din pitch. webbplatsägare som vill ha gästblogginlägg gör sina riktlinjer lätta att hitta.
 • Anpassa. Förklara resonemanget bakom tonhöjd; hur hjälper det deras publik?
 • Lägg upp på sociala medier. Många bloggare och journalister är aktiva på Twitter. Engagera och följ dem om du kan, och främja deras innehåll om det är i din nisch.

Du kan ta reda på mer i den här guiden till vår gästblogg.

Kom ihåg att syftet med ditt gästinlägg är att uppmuntra läsare att klicka på länken och besöka din webbplats. Om webbplatsen i sig inte tilltalar din målgrupp, hoppa över den tills vidare.

Länkbete är den bästa genvägen för att få bakåtlänkar.

Granska din webbplats och identifiera de bästa webbadresserna som har tillgångar som tillför värde till branschbloggar och nyhetssajter.

Läsa:  Sekretess online: här är de bästa webbläsarna

Kontakta webbplatsägaren eller redaktören och berätta om innehållet och hur det kommer att gynna publiken.

Tycka om Eric Ward sade en gång, “Det som många kallar länkbete kallar jag innehåll.

Om läsare tycker att ditt innehåll är användbart kommer de att klicka sig till din webbplats och ditt “länkbete” kommer också att fungera som “referensbete”.

Bygger en trasig länk

Att bygga trasiga länkar är den mest tidskrävande processen av de tre, men det kan hjälpa dig att nå din målgrupp på en webbplats som inte har en blogg eller gästskribenter.

Spara den här metoden för värdefulla webbplatser som inte erbjuder gästbloggning och ge det din bästa chans.

Om du inte har tid att investera i den här metoden, hitta någon som är kvalificerad att implementera den åt dig.

SEO-communityt är fullt av frilansare som är villiga att ta sig an individuella projekt om du inte har ditt eget SEO-team.

Referenstrafik är värt det i det långa loppet, speciellt om sajten är välkänd inom din bransch eller nisch.

Om du lägger ut trasig länkbyggnad, se till att talespersonen har en e-postadress som matchar ditt domännamn. Ingen vill bli pitchad från [email protected].

Slutsats

Som du kan se fokuserar metoden för hänvisningsdomäner för länkbyggnad på att hitta kvalitetswebbplatser så att du kan placera bakåtlänkar på din webbplats.

Det är viktigt att din webbplats har en väl avrundad länkprofil. För detta bör du fokusera på att generera fler länkar från fler refererande domäner istället för att försöka få flera länkar från samma webbplats.