Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Är det fortfarande värt att använda Google Ads 2024? Domen

 Är det fortfarande värt att använda Google Ads 2023?  Domen

Det kan vara svårt att tro, men Google Ads har funnits i 23 år.

Ja, vi börjar alla bli gamla.

Under den tiden har denna digitala annonsplattform blivit ett värdefullt – vissa skulle säga oumbärligt – verktyg för marknadsförare. Med betald annonsering på Google kan du avstå från den tid och den ansträngning som krävs med sökmotoroptimering (SEO), få ​​ditt varumärke att hitta omedelbart genom relevanta söktermer på Google-anslutna plattformar som YouTube, externa webbplatser och så vidare.

Det finns bara en fråga: Är Google Ads värt det 2023?

Sedan Googles betalannonser först visade sitt ansikte har marknadsföringslandskapet utvecklats avsevärt. Det finns fler annonsalternativ. Det finns fler marknadsföringsstrategier. Finns det fortfarande utrymme för Google betald annonsering i denna tid?

Låt oss titta på nyckelpunkterna för svaret!

Google är fortfarande den föredragna sökmotorn

När du försöker svara på “Är Google Ads värt det?” fråga, den första aspekten att överväga är plattformens popularitet. Som du säkert redan vet har Google behållit sin dominans inom sökmotorområdet – ändå kan det vara lätt att underskatta den överlägsenhet som den åtnjuter.

Enligt mars 2023 statistik har Google en enorm 85,53% marknadsandel över hela världen för stationära sökmotorer. Den procenten går upp till 95,91 % för mobil.

Nästan alla använder Google. Detta tar inte heller hänsyn till hela Googles ekosystem – inklusive YouTube – vilket utökar dess räckvidd ytterligare. Resultatet: det finns fortfarande en enorm publik som kan upptäcka dina betalda Google-annonskampanjer.

Läsa:  Gå med i Go-Green Business Initiative: Rädda världen med små steg

Läs mer: Vilka sociala medieplattformar leder till flest omvandlingar?

Googles betalda annonsering når rätt personer

Varför Google Ads? En av de största anledningarna är ditt varumärkes förmåga att hittas av rätt personer.

Säg att du har ett blogginlägg om de bästa Cate Blanchett-filmerna. Det är ett specifikt ämne, eller hur? Nåväl, Google låter dig rikta in dig på den exakta publiken som söker efter den typen av blogginlägg. Folk kommer att googla på “Cate Blanchett-filmer”, och du kan bygga din annonskampanj kring att nyckelord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag.

Med Google Ads inriktar du dig inte på den allmänna befolkningen. Du riktar dig mot dem som aktivt söker efter det du har att erbjuda.

Googles betalannonser passar in i alla budgetar

Hur mycket kostar Google-annonsering? Detta är en av de frågor vi får mest från kunder. När du ser målgruppsstorleken och inriktningsalternativen kan det vara lätt att känna att Google Ads är utom räckhåll om du arbetar med en begränsad marknadsföringsbudget.

Så är inte fallet.

Faktum är att du kan få Google Ads att fungera med praktiskt taget vilken budget som helst – även om du bara har 50 USD över varje månad. Eftersom du ställer in en budget som Google sedan kommer att använda för att visa dina annonser behöver du inte heller oroa dig för att spendera för mycket.

Du kan dock slösa bort pengar om du inte betalar för Google Ads på ett klokt sätt. Det är därför vi rekommenderar att du läser vår guide om hur du förbättrar din AdWords-kampanj.

Läsa:  Google I/O 2023: 5 samtalspunkter

Inga klick, ingen Google Ads-betalning

Är Google Ads värt det? Tja, i vissa fall finns det en chans att du inte spenderar några pengar när du använder plattformen!

Naturligtvis vill du inte att det ska hända. Det betyder att folk inte klickar på dina annonser. Google vill inte heller ha det scenariot. Deras annonsnätverk är ett av de viktigaste sätten hur Google tjänar pengar.

Det betyder dock att du inte kommer att blöda pengar utan anledning. Det finns inga extra avgifter eller avgifter att oroa sig för. Du betalar bara för Google-annonser när klick genereras.

Lägg till precision med dina annonser

Google AdWords, PPC, Yahoo, Bing – det finns många annonsplattformar tillgängliga. Alla dessa kan vara värdefulla, men de är beroende av ett nyckelelement: inriktning. Om du inte når rätt målgrupp kommer du inte att få in värdefulla omvandlingar.

Lyckligtvis erbjuder Googles betalannonser den precisionen. Vi har redan sett det med möjligheten att rikta in sökord. Ändå går det längre än så med möjligheten att välja målgruppssegment. Det inkluderar demografi, köpavsikt, vanor och hobbyer. Denna extra noggrannhet säkerställer att du kan få det perfekt med dina betalda Google-annonseringskampanjer.

Snabba resultat

Om du någonsin har gjort en SEO-kampanj vet du att det tar lång tid att nå resultat. Det finns också många olika rörliga delar – inklusive de där irriterande Google-rankningsuppdateringarna – du måste ta hänsyn till ekvationen för framgång.

Så är inte situationen med Google Ads. Okej, du måste anstränga dig för effektiva annonser – våra 10 tips för toppkonverterande Google Ads-guide kan hjälpa dig i det avseendet. Ändå jämfört med SEO, där betydande organisk trafik Organisk söktrafik (ibland kallad naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. kan ta flera månader att visas kan du börja se en omedelbar trafikökning inom några dagar.

Läsa:  Hur man gör en innehållsrevision för SEO: En omfattande guide

Det är inte lätt

Titta på Google Ads-nyheter, recensioner och guider som dessa, och de flesta kommentarerna kommer att vara överväldigande positiva. De kommer att belysa det positiva och de viktigaste skälen till varför du bör välja Google betalannonser.

Vad de ofta inte nämner är det arbete som krävs.

Fungerar Google Ads verkligen? Ja och nej. Rätt strategi gör Google Ads värt det – 100 %. Men en slösaktig kampanj kommer bara att bli ett slöseri med din marknadsföringsbudget. Detsamma gäller reklam i sociala medier. Utan en bra plan kommer du helt enkelt att spola bort dina pengar.

Om du är oerfaren med den här sidan av marknadsföring kan det vara ovärderligt att ta emot hjälp utifrån. Betalda sociala byråtjänster är bra för de ovan nämnda annonserna i sociala medier. På samma sätt kan dina Google Ad-kampanjer struktureras och finjusteras av en specialiserad marknadsföringsbyrå.

Är Google Ads värt det: domen

Är Google AdWords värt det? Är YouTube-annonser värt det? Är Google Ads värt det för marknadsföringskampanjer för småföretag? Det finns många frågor som kretsar kring värdet av Google Ads. Vi är här för att berätta, ja, det är absolut värt att använda Google Ads.

Med rätt kampanj kan du få in mycket trafik och konverteringar för ditt varumärke. Det enda problemet är att sätta ihop den “rätta” kampanjen. Det är här som att arbeta med en expert PPC-byrå kan säkerställa att din investering i Google Ads ger de bästa resultaten.