Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Är e-postmeddelanden som inte svarar bra för ditt varumärke?

Är e-postmeddelanden som inte svarar bra för ditt varumärke?

E-postmarknadsföring etablerar en ömsesidig nivå av förtroende mellan ett varumärke och dess kunder. När människor prenumererar på din e-postlista ger de dig tillåtelse att skicka meddelanden till dem via e-post.

Men många företag bryter detta förtroende genom att använda ett e-postmeddelande som inte svarar, vilket blockerar kunder från att svara på e-postmeddelanden från företaget.

Men är e-postmeddelanden som inte svarar bra för ditt varumärke? Bra fråga.

Företag använder dem för att förhindra att människor översvämmer deras inkorg…

Men kunderna vill inte bli behandlade som enkel försäljningsstatistik. Om de behöver hjälp med något vill de att du ska vara lyhörd.

En rapport om kundernas förväntningar hittade det:

  • 71 % av kunderna vill att deras problem ska lösas snabbt.
  • 51 % vill inte upprepa sig.
  • 57 % vill känna sig lyssnade på och hörda.

Hur kan du ge den bästa kundupplevelsen om du använder e-postmeddelanden som inte svarar – vilket gör detta till en ensidig konversation?

Även om användningen av en “ej-svar”-adress är vanligt, är det viktigt att förstå vilken inverkan detta kan ha på din e-postleverans och kundupplevelse.

I det här blogginlägget får du lära dig:

  • Hur att lägga till en riktig svars-e-postadress kan ge värdefull feedback och förbättra engagemanget med din publik.
  • Sätt att undvika att använda e-postmeddelanden utan svar i transaktionsmeddelanden utan att offra funktionalitet eller effektivitet.
  • Hur spamfilter fungerar och hur de kan påverka dina meddelanden om kunder inte kan svara dig.
  • Bästa tillvägagångssätt för att skicka automatiska svar samtidigt som det ger kunderna möjligheter att interagera med dig.

Låt oss gå in i det.

Vad är ett e-postmeddelande utan svar?

E-postmeddelanden utan svar är automatiska meddelanden som inte tillåter mottagarna att svara avsändaren. De kommer ofta i form av ett transaktionsmail, till exempel en orderbekräftelse eller leveransavisering.

Läsa:  7 beprövade marknadsföringsstrategier för att skjuta i höjden för ditt företags tillväxt

Även om e-postmeddelanden utan svar kan verka som ett bekvämt sätt att undvika att hantera kundförfrågningar, kan de skada din e-postleverans och kundupplevelse.

Med en kontaktbar e-postadress kan kunder göra sina åsikter kända och ställa fler frågor om din produkt eller tjänst. Ej-svarsadresser hindrar dock kunder från att göra detta.

Dessa e-postsvar kan också signalera skräppostfilter att du inte vill att folk engagerar sig i ditt meddelande, vilket kan leda till att dina e-postmeddelanden hamnar i den fruktade skräppostmappen istället för att nå sin avsedda destination.

Även om inga svarsadresser kan vara tillämpliga i vissa scenarier, bör du göra det sparsamt.

Att helt undvika e-postmeddelanden som inte svarar är det bästa sättet att maximera dina e-postmarknadsföringskampanjer och upprätthålla goda relationer med dina kunder. Genom att göra det säkerställer du att mottagarna känner sig hörda och respekterade samtidigt som du får tillgång till värdefulla insikter om hur människor reagerar på ditt innehåll. Vare sig det är positivt eller negativt, kan detta engagemang hjälpa dig att anpassa framtida e-postmarknadsföringskampanjer därefter.

Varför skickar företag e-postmeddelanden utan svar?

Den främsta anledningen till att företag skickar dessa e-postsvar är att de sparar tid.

Företag kan sätta upp ett automatiskt svarssystem så att kunderna inte behöver vänta i väntan eller skicka flera meddelanden fram och tillbaka för att få sina frågor besvarade. Den tidsbesparande aspekten av e-postmeddelanden utan svar är fördelaktigt för båda sidor, vilket frigör resurser för andra aktiviteter.

Företag använder också inget svar i transaktionsmeddelanden för att skydda sin integritet. Genom att lägga till en obesvarad e-postadress kan företag undvika att deras riktiga e-postadresser exponeras eller delas med tredje part.

Genom att lägga till inga svarsadresser i marknadsföringsmejl kan företag dessutom hålla reda på vem som öppnade deras meddelanden utan rädsla för att få oönskade svar eller oönskade meddelanden från mottagare.

En annan fördel med att lägga till obesvarade e-postadresser är att minska mängden skräppost de får i sina inkorgar. Eftersom dessa typer av adresser inte tillåter mottagarna att svara avsändaren kommer alla potentiella skräppostmeddelanden att blockeras – vilket minskar röran i företagets inkorgar och förbättrar den totala effektiviteten.

Läsa:  Amazon Affiliate Marketing med ChatGPT: En komplett guide för 2024

Även om det har blivit en föråldrad praxis att lägga till e-postadresser utan svar, använder vissa stora varumärken dem fortfarande i vissa situationer som bekräftelsekvitton, e-postmeddelanden, order-/leveransbekräftelser och påminnelser som inte nödvändigtvis behöver ett svar. Därför tillåter en obesvarad adress ett företag att skära ner på kostnader för kundsupport.

Små företag kan dra nytta av denna kostnadsbesparande aktivitet eftersom de inte behöver övervaka alla e-postmeddelanden som kommer in. Istället har de en dedikerad e-postadress för tvåvägskonversationer med kunder.

E-postmeddelanden utan svar används av företag för att skydda sin integritet, minska skräppostmeddelanden och minska kostnaderna för kundsupport. Ändå är det klokt att tänka på skadliga effekter av ett e-postmeddelande utan svar innan du införlivar dem i din e-postmarknadsföringsplan.

Är e-postmeddelanden som inte svarar bra för ditt varumärke? eller dåligt?

E-postmeddelanden som inte svarar kan vara en användbar tillgång för företag, men du bör använda dem sparsamt.

Varför?

E-postmeddelanden som inte besvaras kan skada kundrelationer och till och med skada ditt varumärkes rykte.

Här är några andra skäl till varför du bör börja undvika e-postmeddelanden som inte svarar.

Oönskade meddelanden

E-postmeddelanden som inte svarar ger ofta intrycket för mottagarna att deras meddelanden inte kommer att läsas eller besvaras. Detta kan leda till en ökning av oönskade meddelanden.

Till exempel, om en kund skickar en förfrågan och får ett svar utan svar, kan de anta att det är ok att skicka ytterligare förfrågningar utan att vänta på svar från den första. Detta kan snabbt bli överväldigande för företag som har begränsade resurser och personal tillgänglig för att svara snabbt.

Brist på engagemang

En e-postadress som inte har besvarats indikerar också bristande engagemang från företagets vägnar som skickar ut den. Det ger en känsla av att kundernas bekymmer inte spelar någon roll och att det inte finns något intresse av att engagera sig mer med dem – även om detta inte är sant.

Företag måste se till att de använder andra metoder som telefonsamtal för att visa ett genuint intresse för sina kunders behov och feedback.

Läsa:  13 Kickass LinkedIn-funktioner du inte har råd att missa 2024

Kundmissnöje

Kunder som får marknadsföringsmejl med en etikett som inte svarar kan känna sig förringad av vad som verkar som likgiltighet från företagets sida mot deras frågor eller kommentarer. När deras åsikter inte värderas kommer de att känna sig frustrerade och missnöjda med din tjänst – vilket leder till förlorade affärsmöjligheter längre fram.

Missade möjligheter

När företag använder e-postmeddelanden utan svar istället för att aktivt engagera sig med kunder med en riktig e-postadress, går de miste om potentiella möjligheter till tillväxt och expansion.

Genom att svara direkt via e-post (eller ännu hellre, lyfta luren!) kan företag bygga relationer med befintliga kunder samtidigt som de skaffar nya genom hänvisningar och muntliga marknadsföringstaktik – något som inte kan hända när man förlitar sig enbart på automatiserad svar via icke-svarsadresser.

Bästa metoder för att svara inte på e-post

E-postmeddelanden utan svar är en vanlig praxis för företag som vill begränsa antalet kundförfrågningar de måste svara på. Även om e-postmeddelanden utan svar kan vara användbara i vissa situationer, bör vissa bästa praxis följas när du skickar dem.

Byt till ett Alias

Istället för att skicka meddelanden från en allmän “ej-svar”-adress, överväg att byta till ett alias som “support@dittföretagsnamn.com” eller “info@dittföretagsnamn.com.”

Detta kommer att ge kunderna intrycket av att du verkligen bryr dig om deras feedback och kan till och med uppmuntra dem att svara med frågor eller kommentarer.

Interagera med dina kunder

E-postmeddelanden utan svar behöver inte betyda noll kundengagemang. Om du använder en e-postadress som inte svarar, se till att du även inkluderar kontaktinformation i slutet av ditt e-postmeddelande så att kunderna kan kontakta om de behöver hjälp.

Du kan också använda sociala mediekanaler som Twitter och Facebook som ett annat sätt för kunder att komma i kontakt med dig direkt utan att behöva skicka ett e-postmeddelande alls.

Filtrera bort onödiga svar

Om du får för många svar från personer som inte är intresserade av vad ditt företag har att erbjuda, är det dags att börja filtrera bort dessa svar genom att ställa in automatiska filter på ditt e-postsystem.

Läsa:  Onlineföretagare: färdigheter och strategier du behöver för att växa

Detta hjälper till att förhindra att onödiga svar stör din inkorg och bara släppa igenom viktiga meddelanden.

Konfigurera en autosvarare

En autosvarare är ett utmärkt sätt att låta folk veta att deras meddelande har tagits emot men kommer inte nödvändigtvis att kräva någon åtgärd från din sida direkt.

Det är också användbart om någon skickar flera förfrågningar inom en kort period. På så sätt kommer de att få ett omedelbart svar som låter dem veta att deras förfrågan togs emot utan att behöva vänta på att någon ska svara manuellt varje gång.

Justera din svars-till-e-postadress

Slutligen, se till att fältet “Svara till” är korrekt inställt så att alla svar som skickas tillbaka går direkt till rätt personer istället för att studsas runt mellan olika avdelningar eller individer. Detta kommer att säkerställa snabbare svarstider vilket leder till bättre kundnöjdhet.

Slutsats

Är inte-svara-e-post bra eller dåligt för ditt varumärke?

Företag måste väga de potentiella fördelarna med att använda e-postmeddelanden som inte svarar mot risken som det kan ha för deras varumärkes rykte. Även om e-post utan svar kan hjälpa till att effektivisera processer och minska kundtjänstkostnaderna, måste du överväga om detta är värt att offra kundrelationer eller skada deras varumärkesimage på något sätt.

När du bestämmer dig för om du ska använda e-postadresser som inte svarar eller inte, ta alltid hänsyn till hur de kan påverka dina kunders intryck av ditt varumärke innan du vidtar åtgärder.

Behöver du hjälp med att skriva marknadsföringsmejl? Innehåll i skala kan hjälpa dig att skapa personliga, engagerande e-postmeddelanden som verkligen ansluter till dina kunder.