Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Återställ raderat innehåll i Outlook

Återställ raderat innehåll i Outlook

1. Vad är skillnaden mellan arkiverade e-postmeddelanden och raderade e-postmeddelanden

Outlook-skärm

Outlook-skärm

Syn

För återställa raderat innehåll i Outlook du måste först veta var du ska leta och för att göra detta är det viktigt att veta skillnad mellan arkiverade e-postmeddelanden och raderade e-postmeddelanden.

Syn ur denna synvinkel fungerar det exakt likadant Gmail och som många andra e-posttjänster: det tillåter båda arkiv vad sägs om radera ett eller flera e-postmeddelanden. I båda fallen meddelande kommer i fråga borttagen från mappen tillägnad Inkommande mail.

Det finns dock en väsentlig skillnad mellan att arkivera och ta bort, med tanke på att det förstnämnda faktiskt inte raderar någonting. där arkiverad e-post flyttas automatiskt inom ett mapp som heter Arkiv (eller Arkiv).

Användaren har alltid möjlighet att återställa arkiverade e-postmeddelanden, men inte bara. Om du gör en generisk sökning på ditt konto, inklusive resultat online kommer att återställa dem också finns i arkivet.

I huvudsak är det möjligt att arkivera alla de e-postmeddelanden som inte anses nödvändiga för vardaglig aktivitet. Många människor till exempel de arkiverar kommunikation rörande räkningar och verktygför att inte överbelasta din inkorg.

Alla dessa kommunikationer de är dock bevarade och framför allt är de omedelbart tillgängliga igen om du sätter in dem rätt nyckelord i Outlooks sökfält.

Situationen förändras när vi pratar om raderat mejl. Raderade e-postmeddelanden överförs också till en namngiven mapp på ditt konto Postutslagen.

Dessa meddelanden dock de visas inte när en genomförs generisk sökning och framför allt kommer de raderas automatiskt var 30:edagar. Att ta bort ett eller flera e-postmeddelanden är därför en oåterkallelig gestäven om själva uppsägningen sker efter cirka en månad.

Läsa:  Word, dokumentformatering

Slutligen, mappen tillägnad Skräppost: ett utrymme där du kan flytta allt innehåll du inte är intresserad av. Skräppost är en mellansteg jämfört med direkt eliminering.

Meddelanden i den här mappen överförs efter 10 dagar inuti Raderat mail. Efter det, ytterligare 30 dagar har gåttde kommer raderas permanent.

2. Återställ raderat innehåll i Outlook

Skärmen Borttagna objekt i Outlook

Skärmen Borttagna objekt i Outlook

Syn

Operationerna som ska utföras för återställa raderat innehåll på Outlook beror på borttagningsförloppet som e-postmeddelandet från Microsoft Office-paketet kom till.

Detta utan att någonsin glömma att arkiverad e-post den är faktiskt inte avbokad. Det överförs bara inom en annan mapp än Inbox och det är det alltid tillgänglig av användaren.

Det första du ska göra för att försöka återställa ett förlorat e-postmeddelande är att öppna mappen dedikerad till Skräppost. Det är faktiskt möjligt att avsändaren anses vara osäker, eller att meddelandet har flyttats dit av misstag.

Skräppost kan upptäckas inom vertikal meny placerad på vänster sida av skärmen, som en del av skrivbordsversionen av tjänsten. För att välja denna eller någon annan mapp från mobilen måste du istället klicka på knappen uppe till vänster företrädare för Outlook-logotyp.

När du har hittat meddelandet kan du kryssa för det och välj sedan ett val du vill ha Inte oönskat och Flytta till. Det första alternativet talar om för programmet att avsändaren av e-postmeddelandet måste anses vara säker: Det betyder att dina efterföljande meddelanden kommer att placeras direkt i din inkorg. Flytta till tillåter istället överföra det enskilda e-postmeddelandet till en annan mapp efter användarens gottfinnande.

Om denna operation inte bär frukt kan du gå vidare till kontrollera dina borttagna objekt: mappen där alla e-postmeddelanden som faktiskt raderats av användaren hamnar. Om du hittar meddelandet i fråga bör du göra det att välja genom att klicka på den tomma cirkeln till vänster om avsändaren.

Läsa:  Hur man skapar innehåll för framgång i sociala medier

Sedan kan du välja alternativet ovan Flytta till, för att överföra den till en annan valfri mapp. Alternativt kan du välja röst Återställsom returnerar e-postmeddelandet direkt till där det var vid tidpunkten för raderingen.

Det sista alternativet som är tillgängligt för Outlook-användare gäller de e-postmeddelanden som redan har skickats raderade från mappen Borttagna objekt. För att försöka återställa dessa meddelanden kan du gå in i Raderade objekt och sedan klicka på posten Återställ raderade objekt från den här mappen.

Om du hittar meddelandet du letade efter kan du markera det och sedan klicka på Återställ, för att återföra den till sin ursprungliga position. Denna operation låter dig bara återställa enskilda meddelanden: Permanent borttagna mappar kan inte återställas.