Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Auktionen Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) är ett kolossalt misslyckande

Auktionen Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) är ett kolossalt misslyckande

Arctic National Wildlife Refuge (ANWR) godkändes för oljeborrning i 2017 års skattereformlag. Och det beslutades att en mindre del av marken skulle auktioneras ut. ANWR-auktionen slutade dock i ett kolossalt misslyckande eftersom inget större oljebolag dök upp.

Det fanns totalt 22 länder för anbud endast 11 av dem fick ett erbjudande. Den kicker var att de flesta av buden var alla från delstaten Alaska i form av Alaska Industrial Development and Export Authority (AIDEA).

Med dessa anbud ville man säkerställa att staten själv kan hyra marken för borrning om tomterna inte säljs.

Var fanns oljebolagen?

I decennier har oljebolag och delstaten Alaska kämpat för att tillåta borrning. Således kan det ha kommit som en chock för Alaskas tjänstemän när ingen var där.

Det är dock helt vettigt, eftersom detta kan vara den värsta tänkbara tiden för en oljeauktion.

Oljepriset har sjunkit hela året som ett resultat av den minskade efterfrågan som orsakats av pandemin. Som ett resultat har dessa företag förlorat miljarder dollar och har till och med börjat gå bort från själva oljan till förmån för förnybar energi.

Det finns också deras rykte. Många av dessa stora oljebolag arbetar för att förändra sin image för yngre investerare. Att borra ett viltreservat kommer inte att ge dem några tjänster i den här avdelningen.

Och slutligen var den här hasade auktionen resultatet av en förändring av administrationen i Vita huset. Tillträdande president Biden har öppet uttalat sitt motstånd mot borrning, vilket kan skapa reglerande hinder för borrare.

Läsa:  Hur hårdåterställer jag Apple AirPods? Ultimate guide

Det är en stor risk, och med så låga oljepriser finns det helt enkelt ingen vinst.

Storbankerna är också emot det

Hittills har alla stora amerikanska banker meddelat att de inte kommer att stödja borrning. Detta skulle skära av en viktig finansieringskälla för alla intresserade företag och skulle kunna förstöra relationen mellan företaget och banken.

Som du kan föreställa dig är det en mycket dålig sak.

Följaktligen hade stora oljeaktörer mycket små incitament att delta i ANWR-auktionen.