Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bädda in kontrollformuläret på din webbplats

Bädda in kontrollformuläret på din webbplats

SEOptimers Embeddable Audit Tool är ett kraftfullt verktyg för att generera potentiella kunder för digitala byråer.

Byråer som använder vår White Label och inbäddningsplan kan bädda in Site Audit Tool på sin byrås webbplats. Detta gör att de kan fånga potentiella kunder och tillhandahålla SEO-rapporter till potentiella kunder. Den här guiden förklarar hur du konfigurerar och installerar det inbäddade inspektionsverktyget på din kontorsplats.

När du har installerat verktyget kan dina besökare generera kostnadsfria webbplatsrevisionsrapporter på sin webbplats (eller vilken webbplats som helst). Dessa rapporter kan märkas med ditt kontors varumärke, färger och typsnitt. Du kan anpassa rapportsektionerna och till och med aktivera ett e-postmeddelande som automatiskt skickas till besökaren som en bilaga till rapporten.

Hur det inbäddade inspektionsverktyget fungerar

För att bädda in verktyget på din webbplats måste du lägga till ett litet kodavsnitt i din webbplatss HTML-kod. Formuläret är minimalt och enkelt som standard, men du kan anpassa formulärfälten och formatera formuläret så att det matchar utseendet och känslan på din webbplats. Faktum är att inbäddningsformuläret är speciellt utformat för att vara enkelt och lätt att redigera. Vi komprimerar eller fördunklar inte inbäddningskoden avsiktligt som andra verktyg från tredje part gör, vilket hindrar dig från att göra ändringar. Istället exponerar vi all CSS i ett enkelt block i början av koden så att formobjekt kan formateras så länge du har en grundläggande förståelse för CSS.

När en användare anger sin information (t.ex. webbadress och e-postadress), kan du konfigurera formuläret för att skicka e-postinformationen till dig. Du kan också aktivera en Webhook för att skicka leaddata till ditt CRM via Zapier, eller utföra någon annan funktion som stöds av Zapier, som att meddela en Slack-kanal, lägga till leaddata till ett Google Sheet, etc.

Du kan också anpassa vad som händer när användaren anger sin information. Som standard genereras den vitaste PDF-inspektionsrapporten direkt och visas för användaren. De kan antingen se detta direkt i sin webbläsare eller ladda ner en PDF-fil. Istället kan du ta bort PDF-alternativet och bara visa den webbaserade versionen av rapporten i webbläsaren, eller ta bort den helt så att du själv kan svara på leadet via e-post med rapporten.

Konfigurera en White Label-rapport

Om du väljer att visa granskningsrapporten för användaren när denne skickar in formuläret (antingen PDF- eller webbrapportversionen) måste du definiera rapportmallen. Se först till att du har fyllt i all nödvändig kontorsinformation på sidan Rapportmallar. Det finns sex fält att fylla i: logotyp, kontorsnamn, adress, e-postadress, telefon och webbplats.

Läsa:  Instagram, hur man skapar en sändningskanal

Om du väljer att visa en PDF- eller webbaserad rapport när en användare skickar ett formulär, kommer denna byråinformation att visas i rapporten när formuläret skickas.

Efter att ha lagt till den här informationen kan du också göra ytterligare ändringar av granskningskontroller och sektioner (aktivera eller inaktivera sektioner). Du kan också anpassa färgerna och typsnitten som används i granskningsrapporten.

Klicka på knappen “Förhandsgranska PDF-rapport” i det nedre högra hörnet för att se en förhandsvisning av hur användaren kommer att se din rapport:

När du är nöjd med rapportens layout och utseende trycker du på knappen “Spara inställningar” i det nedre vänstra hörnet på sidan.

Hantering av flera White Label-rapportmallar

Avancerade användare kanske vill definiera en separat rapportmall för inbäddad inspektion för att anpassa exakt hur dessa rapporter ser ut. Vi har märkt att vissa byråer föredrar att förkorta dessa rapporter snarare än den fullständiga revisionsberättelsen som används för konsultationer eller kundmöten. Om du vill göra detta kan du skapa en separat mall för inbäddningsverktyget genom att besöka sidan Rapportmallar och klicka på knappen “Skapa ny” högst upp för att definiera en ny rapportmall. Kalla det beskrivande, som “Embedded Inspection Tool Report”. Du kan också välja språk för rapporten, poängtyp och om du vill visa eller dölja detaljerade förklaringar för varje kontroll.

Du kan sedan aktivera eller inaktivera olika rapportavsnitt och individuella kontroller för att kontrollera exakt hur inspektionsrapporten ser ut.

Välj typ av inbäddningsrapport

Gå sedan till sidan Inbäddningsinställningar och redigera formulärets beteende när användaren skickar in det. Inställningen “Bädda in formulärbeteende” har fyra alternativ:

  • Visa rapporten i en ny webbläsarflik: detta öppnar rapporten i en ny webbläsarflik
  • Visa rapport i modal box: detta öppnar rapporten i en “modal ruta” överst på sidans innehåll (standardinställning)
  • Ingen avisering, visa bara ett “Vi kontaktar” popup-meddelande: rapporten visas inte för användaren, men ett anpassningsbart bekräftelsemeddelande visas
  • Ingen avisering, bara en omdirigering till en annan sida: rapporten kommer inte att visas för användaren och han kommer att omdirigeras till den URL du vill ha

Om du väljer ett av alternativen “Visa rapport” kan du anpassa om rapporten ska visas för användaren som en original PDF-fil eller som en webbrapport:

  • PDF-rapport: PDF-generering producerar en märkt PDF-rapport på en ny flik. De kommer att visas en första laddningsskärm och omdirigeras till rapporten när de är klara. De kan se detta i sin webbläsare eller ladda ner en PDF till sin enhet (standard)
  • Onlinerapport: Användare omdirigeras till webbversionen av rapporten, som laddas inbyggt i webbläsaren
Läsa:  9 viktiga steg för effektiv Microsoft 365-hantering

Nästa steg är att anpassa formulärfälten. Fältet “Enter Website” är obligatoriskt. Men du kan aktivera eller inaktivera andra formulärfält. Vi rekommenderar att du aktiverar e-post och förnamn för att spara grundläggande information om potentiella kunder. Du kan också definiera ett anpassat fält och göra andra anpassningar som layoutstil och färger:

Du kan förhandsgranska hur ditt formulär kommer att se ut genom att klicka på knappen “Förhandsgranska bädda in formulär” i det nedre högra hörnet. När du är nöjd med utseendet genererar du HTML-koden genom att klicka på knappen “Spara inställningar och generera inbäddningskod”:

White Labeling Web Report Domain

Om du väljer alternativet “Webbrapport” som rapportleveransmetod kan du markera domänen som vit genom att besöka sidan Domäninställningar.

Som standard visas rapporten på en offentlig domän som heter “websiteauditserver.com”. Du kan antingen använda en underdomän i formen https://.websiteauditserver.com/ – detta är det enklaste alternativet för domänanpassning.

Ett mer avancerat alternativ är att klicka på fliken “Domän” och markera domännamnet helt i vitt, t.ex. https:///. Detta är ett bättre alternativ eftersom webbadressen är helt taggad och visas för användaren som en tjänst som körs helt på din webbplats. Läs vår kompletta guide om hur du konfigurerar en anpassad white label-domän.

Installerar koden

Att installera den faktiska inbäddade formulärkoden kräver antingen viss webbplatskodning eller kunskap om back-end CMS. Det är ofta bättre att ge koden till din webbplatsutvecklare för att installera den åt dig.

Om du har medelkunskaper i HTML kan du själv redigera formulärstrukturen. Du kan också lägga till dina egna JavaScript-funktioner (t.ex. validering av anpassade formulär) eller anropa andra funktioner/system i onSubmit- eller onClick-formuläret.

Den enda anpassningsrekommendationen vi har är att inte göra några ändringar i JavaScript-kodblocket, eftersom detta kan orsaka fel. På en relaterad anmärkning rekommenderar vi att du inte flyttar formulärelement för mycket från sin ursprungliga ordning, eftersom vissa JavaScript-referenser är baserade på den relativa positionen för formulärobjekt. Annars rekommenderar vi och uppmuntrar dig att anpassa formuläret för att matcha utseendet och känslan på din webbplats. Det ska kännas som en naturlig del av din webbplats användarupplevelse och inte kännas som en widget. Vi rekommenderar detta eftersom vi ser byråer uppnå högre nivåer av hänvisningar när de anpassar formuläret för att passa deras webbplatsstil. Bli inspirerad genom att titta på dessa fantastiska kundexempelimplementeringar.

När du har skapat inbäddningskoden på fliken Inbäddningsalternativ kommer du att märka att den har 3 olika sektioner. Den första delen är CSS, följt av HTML och slutligen JavaScript. Du bör anpassa de två första delarna och lämna JavaScript som det är. Som föreslås i kommentaren på andra raden kan du flytta CSS-sektionen till din CSS-fil för att hantera den på ett ställe, centralt.

Läsa:  Spara tid och ansträngning: Köp dina uppdrag

Vi har skrivit 6 separata guider för några av de mest populära för att installera kod på specifika CMS:er:

Formulär Skicka meddelanden

Om du vill få ett e-postmeddelande varje gång en användare skickar ett formulär, aktivera det här alternativet och ange en “destinations-e-postadress”. Om din webbplats har mycket volym och många användare skickar in formuläret rekommenderar vi att du stänger av e-postaviseringar och ställer in aviseringar i en Slack-kanal eller att du litar på Webhook-integrering med ditt CRM (se avsnittet nedan).

Användares e-postmeddelanden

Du kan också aktivera att skicka ett e-postmeddelande till användaren när han skickar formuläret. Du kan också valfritt bifoga en PDF-version av revisionsrapporten och redigera alla funktioner i själva e-postmeddelandet, inklusive ämne, rubrik och e-postinnehåll, logotyp, teckensnitt och färger.

Vissa byråer visar inte rapporten för användaren när de skickar in formuläret, utan bifogar den bara till denna mejlavisering, som fungerar som en bekräftelse på att användaren har angett rätt e-postadress. Detta minskar risken för att revisionsformuläret missbrukas av anonyma användare som gör flera rapporter och aldrig skickar in riktiga data.

Innehållet i e-postmeddelanden kan redigeras helt. Vissa byråer lägger till länkar till en kalenderbokningsapplikation i innehållet i e-postmeddelandet så att användaren kan boka tid med dem för att diskutera rapporten.

Nedan är ett exempel på ett e-postmeddelande som skickas till en användare som skickar ett granskningsformulär:

Som du kan se är avsändaren av mejlet “[email protected]”. Det är en generisk domän med avsikt, och det är viktigt att notera att du inte kan ändra avsändarens namn eller e-postadress. Vi kan inte utge oss för att vara ditt företags e-postadress, eftersom det skulle skapa en säkerhetsrisk och negativt påverka e-postleveransen. I inbäddningsformulärets e-postinställningar kan du ange en svarsadress, så om mottagaren trycker på svara på detta mejl så kommer det att adresseras till dig.

Förhindra spam och missbruk

Under e-postdesigninställningarna finns avsnittet “Användarbegränsningar”. Dessa inställningar låter dig blockera inlämning av formulär baserat på IP-adress, e-post eller granskningsadresser om du upptäcker missbruk eller spam.

Alla 3 fält kan innehålla flera värden genom att separera varje värde med ett kommatecken (,). Om du vill blockera e-postmeddelanden från hela domänen (t.ex. Gmail) kan du använda asterisken enligt följande: *@gmail.com. För att blockera en URL och alla dess sidor och underdomäner, skriv bara domänen enligt följande: website.com

Om en blockerad IP-adress, e-postadress eller URL skrivs in kommer användaren att se följande felmeddelande när han försöker skicka formuläret:

Skicka nya leads till CRM via Zapier

Om ditt kontor använder en CRM som HubSpot, Salesforce, Pipedrive, etc., kan du ansluta inbäddningsrevisionsverktyget till Zapier med alternativet Webhook. Du kan också ställa in nya leadaviseringar som ska skickas till en Slack-kanal, eller faktiskt någon annan app som stöds av Zapier, genom att följa dessa steg:

Läsa:  Titta på film tillsammans på distans med vänner

Öppna Zapier i en ny flik och skapa en ny Zap med “Webhooks by Zapier” (observera att detta är en Premium-funktion, så du behöver en Zapier betalda planer):

Välj sedan alternativet “Catch Hook”:

Klicka sedan på knappen “Kopiera” bredvid den anpassade Webhook-URL som Zapier genererade åt dig:

Klicka på Fortsätt, växla sedan tillbaka till fliken Ahrefs Embedding Settings och klistra in denna URL i fältet “Webhook Handler URL”. Klicka sedan på knappen “Testsamtal”. Detta skickar testledningen till Zapier. Efter några sekunder visas meddelandet “200 OK” bredvid knappen. När du ser detta byter du tillbaka till Zapier och klickar på knappen “Test trigger”:

Du bör se testdata nu i Zapier “vi hittade begäran!” framgångsmeddelande:

Vid denna tidpunkt är Ahrefs-utlösaren nu framgångsrikt konfigurerad i Zapier. Du kommer att märka fältet “nyckel” som skickas av Ahrefs i testdatan. Detta värde motsvarar API-nyckeln på sidan med inställningar för inbäddning. Vi rekommenderar att du ställer in ett villkor i Zapier för att kontrollera att dessa två värden matchar varje gång Zap startar. Detta säkerställer att Ahrefs kör startprogrammet på ett legitimt sätt och inte av en skadlig tredje part.

Nu när utlösaren är klar kan du skapa en Zapier-åtgärd för att spara leaddata till valfri CRM som stöds som HubSpot eller någon annan aviseringsapp som Slack:

Testa det nya formuläret

När formuläret är installerat rekommenderar vi att du testar den uppdaterade sidan och skickar in formuläret. När du skickar in kommer du att omdirigeras till din rapport, ett bekräftelsemeddelande kommer att visas eller så kommer du att omdirigeras till en annan sida (beroende på vilket alternativ du valde i inbäddningsinställningarna). Dessutom bör du få en ny kundavisering via e-post och en ny leadpost läggs till på sidan Leads.

Potentiella problem och konflikter

Om widgeten av någon anledning inte fungerar på din webbplats, rekommenderar vi att du felsöker din webbplats innan du skickar en fråga med Ahrefs. De vanligaste problemen eller konflikterna beror på följande orsaker:

  • Andra plugins eller tillägg stör: vissa plugins lägger till spårningsparametrar till valfri webbadress eller stör på annat sätt befintlig formulärlogik
  • Javascript-kompatibilitet: En del av vår kod innehåller en del Javascript-kod för att validera formuläret. Annan Javascript-kod på sidan kan störa detta