Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bakåtlänkar från Medium: Är de värda det? & Hur man får tag i dem

 Bakåtlänkar från Medium: Är de värda det?  & Hur man får tag i dem

Medium är en sorts bloggplattform för berättande och affärsskrivande som också låter dig följa dina favoritskribenter.

Du kan nästan jämföra det med Instagram, men med storytelling och visst SEO-värde.

Eftersom Medium har byggt ett auktoritativt varumärke med stark domän SEO-statistik, vill innehållsskapare och marknadsförare vanligtvis få länkar från denna plattform för att förbättra sin SEO.

Men är Medium bakåtlänkar verkligen värda det med tanke på att de är nofollow?

I det här inlägget kommer vi att utforska Medium bakåtlänkar, ta reda på om dessa länkar har SEO-värde och diskutera några sätt att få länkar från Medium.

Vad är medelstora bakåtlänkar?

Medium bakåtlänkar är inkommande länkar till din webbplats via Medium blogging-plattformen. Dessa länkar kan vara i textkontextuella länkar eller blotta webbadresser.

Har medelstora bakåtlänkar SEO-värde?

Liksom andra sociala medieplattformar är bakåtlänkar på Medium nofollow.

Men betyder detta att Medium bakåtlänkar är värdelösa?

Absolut inte, som vi har sagt tidigare på vår blogg, nofollow-länkar har fortfarande SEO-värde.

Bakåtlänkar kan visas på Medium på två sätt.

Den första är en standard hyperlänk i text, som i skärmdumpen ovan.

Den andra är en blockhyperlänk som ser ut så här:

Fördelen med dessa är att de bryter upp texten i Medium story. När de används strategiskt kan dessa iögonfallande blockhyperlänkar skicka trafik från Medium till din blogg.

Vid det här laget kan du låta Facebook Pixel göra mycket av jobbet åt dig och rikta om dessa vyer från Medium för att hålla ditt varumärke i fokus.

Kom ihåg att det slutliga målet med SEO inte bara är att få fler ögon på din webbplats – SEO är tänkt att hjälpa ditt företag att tjäna mer. Så allt som ger dig mycket relevant, riktad trafik är en vinst.

Läsa:  Den ultimata guiden till frilansande digital marknadsföring

Varför blogga i media?

Jag förstår att det är en total bummer att inte kunna få gratis dofollow-bakåtlänkar på Medium.

Så är Medium värt att investera i?

Beroende på dina mål tror jag att det kan vara det. Låt oss ta en titt på några av dess fördelar:

1. Tillgång till Medias målgrupp och inbyggda sökfunktioner

Att publicera kvalitetsinnehåll på Medium kan vara som att plötsligt få tusentals nya läsare över en natt.

Förutom det organiska flödet finns det många sätt att få din berättelse inför en publik:

  • Följande: Om folk är intresserade av det du skriver kommer de att välja att följa dig på Medium. De kommer att meddelas varje gång du publicerar en ny artikel.
  • Identifierare: Om du förstår hashtags på Instagram eller Twitter förstår du Medium-taggar. Du kan välja upp till fem taggar för ditt inlägg, och folk kan bläddra igenom taggarna för att se vilka artiklar som har publicerats senast.
  • Kontakta andra författare: Eftersom Medium i grunden är en social medieplattform, är det ett kraftfullt sätt att få ditt innehåll att se av andra att kommentera någon annans berättelse och skapa en konversation med dem.
  • Skriv för publicering: Publikationer är kurerade samlingar av berättelser relaterade till ett specifikt ämne (t.ex Ekonom eller Start). De hanteras av en redaktör och du måste skicka in berättelser för övervägande. Men publikationer har vanligtvis en stor publik (både Economist och Startup har tusentals prenumeranter), så de är ett bra sätt att satsa på din närvaro på Medium.

2. Nätverksmöjligheter med andra kreativa och entreprenörer

Att kommentera och skriva på inlägg är bra strategier, men de lyser verkligen när du startar meningsfulla samtal med riktade influencers – människor du vill bygga en relation med.

Visst, du kan få några organiska bakåtlänkar från deras Medium-inlägg eller deras faktiska blogg, men det verkliga affärsvärdet kommer från potentiella framtida samarbeten – eller helt enkelt chansen att lägga till ett annat värdefullt namn till ditt nätverk.

3. Effektiv karaktärstavla för innehåll

Om du inte är säker på om ditt innehåll resonerar med ditt företags publik kan du lägga upp ett ämne på Medium och starta en konversation.

Läsa:  Hur man integrerar innehållsmarknadsföring och SEO

Feedbacken du får – eller bristen på den – är en värdefull kommentar om huruvida detta ämne är av intresse för din publik.

4. Distribution av innehåll

Du kan importera dina inlägg från WordPress med Mediums importfunktion.

Medium lägger automatiskt till taggen rel=canonical, så att du inte behöver oroa dig för att konkurrera med din webbplats i sökresultaten.

Nackdelen är det syndikerat innehåll är inte kvalificerad för publicering. Endast dina följare eller personer som söker efter det organiskt på Medium kommer att se det.

Varför syndikera innehåll?

  • Gör om ditt bästa arbete. Att förbinda sig att lägga upp en gång i veckan på Medium och din blogg kan vara ett enormt tidsförpliktelse.
  • Håll dig aktiv på Medium. Att växa med Medium kräver konstant aktivitet. Om du har ont om tid (eller idéer) kan du genom att syndikera gammalt innehåll hålla dig aktiv när livet blir komplicerat.

Allt detta leder givetvis till fler bakåtlänkar från Medium.

Att blogga är nackdelen med Medium

Som jag nämnde ovan är nofollow-länkar en total bummer och ställer frågan om det är värt att använda Medium som en tillväxthävstång.

Här är några nackdelar att tänka på:

1. Möjlighetskostnad

Om du bestämmer dig för att blogga och få bakåtlänkar på Medium måste du vara villig att investera tid.

Eftersom inläggen du skriver på Medium inte nödvändigtvis skickar trafik till din webbplats, måste du vara modig nog att spendera din tid här istället för att fokusera någon annanstans.

2. Möjlig sökord kannibalisering

Även om Medium automatiskt använder taggen rel=canonical för importerade inlägg, är möjligheten sökord kannibalisering (där du tävlar mot dig själv i SERPs) finns alltid där.

Medium har inte en Yoast-motsvarighet som varnar dig om du har använt det här sökordet tidigare (och det kan absolut inte avgöra om du har använt sökordet på din WordPress-webbplats eller om det är rankat för det), så du måste spåra detta själv.

Lyckligtvis kan du göra detta ganska enkelt med SEOptimers sökordsrankningsspårningsfunktion.

Lägg bara till alla sökord som du riktar in dig på så får du en central, lätthanterlig sökordslista som inkluderar din rankning för varje sökord och vilken sida på din webbplats som rankas för det.

3. Det är svårt att skapa en e-postlista

Eftersom du inte kan bädda in lightbox-kod i dina Medium-inlägg är dina alternativ för att skapa en e-postlista begränsade till formulär och uppmaningar i slutet av texten.

Läsa:  Hur man ändrar storlek på bilder utan att förlora kvalitet

Om SEO och innehållsmarknadsföring är en av dina listbyggande spakar, och de flesta av dina nya e-postprenumeranter konverterar på grund av popup-fönster/ljuslådor på din webbplats, kanske Medium inte är värt det.

4. Oväntat

Du äger inte Medium, så du är alltid sårbar för vissa händelser, som att Medium bestämmer sig för att du har brutit mot deras villkor och tar bort ditt konto och innehåll.

Naturligtvis kan detta även hända med Google och SEO om de släpper en algoritmuppdatering, men vi tyckte det var värt att nämna.

Skapa bakåtlänkar från Medium

Vi har redan täckt om du vill få bakåtlänkar från Medium.

Men hur ska du få dessa länkar?

Det första att förstå är att att få bakåtlänkar från Medium är en annan process än traditionell länkbyggnad.

Bildkälla: OutreachMonks

Detta beror på att genomsnittliga författare inte är lika intresserade av SEO som du.

De är på Medium för att de vill skriva berättelser. Åtminstone en av fördelarna med att skriva för Medium är att du får ditt skrivande inför en publik utan att oroa dig för SEO (eller betald reklam).

Så om du vill fortsätta att få bakåtlänkar från Medium är det bättre att använda ett indirekt tillvägagångssätt.

Indirekt metod för att få bakåtlänkar från medium

Jag nämnde tidigare i den här artikeln att en av de största fördelarna med att publicera på Medium är att det är lätt att ställa sig inför stora namn som spenderar mycket tid på Medium och har sina egna webbsidor.

Så strategin är att bygga en meningsfull relation med de människor som har makten att ge dig både dofollow SEO-länkar från deras webbplatser och nofollow-länkar från högtrafikerade Medium-inlägg.

Så här gör du:

1. Identifiera potentiella partners

Använd sökfunktionen Medium för att hitta publikationer som intresserar dig. Följ människor och läs deras inlägg. Klicka på kommentatorerna och läs deras inlägg.

2. Ta kontakt med deras skrivande

Skriv meningsfulla och insiktsfulla kommentarer som väcker konversation.

Kommentera andras kommentarer. Markera delar av deras skrivande. Om du skriver sammanfattningsinlägg på Medium, introducera dem.

Gör allt du kan för att få samtalet att flyta mellan er två.

3. Undersök vilken typ av innehåll de länkar till

Det bästa sättet att få en länk från någon är att skapa innehåll som de redan länkar till.

Läsa:  Hur man ställer in automatiskt svar i Outlook

Föredrar den här personen fallstudier, infografik, berättelser eller korta tankeväckande essäer?

4. Skapa liknande innehåll för din blogg och media

Du kan dela ditt innehåll direkt på Medium.

Eller så kan du använda Medium som ett sätt att utöka ett inlägg du har skrivit på din blogg och lägga till en länk till det ursprungliga inlägget på din blogg.

5. Presentera ditt mediuminnehåll först

Här är hemligheten med att hantera flera kanaler: Alla vill känna sig som en fest på plattformen de umgås på.

Folk på Medium vill känna att festen sker på Medium, inte på din webbplats.

6. När du har fått några medelstora bakåtlänkar rekommenderar du ditt blogginnehåll

Du har redan gjort förberedelserna här – skapat bra innehåll för din blogg. Du har också byggt upp en relation med den här personen.

Detta fortsätter sedan som traditionellt länkbyggande.

Du kan tillämpa denna process på vanliga bloggar också. Författare älskar att få meningsfulla, genomtänkta kommentarer på sitt innehåll!

Sista tankar om medelstora bakåtlänkar

Att investera i Medium och få bakåtlänkar är definitivt blandat.

Å andra sidan har att bygga en närvaro på Medium många fördelar.

  • Du får tillgång till en ny målgrupp och Mediums inbyggda sökfunktioner.
  • Det är lätt att skapa en relation med andra författare, av vilka många äger/publicerar sina egna affärssidor och som kan länka till dig i framtiden.
  • Det är bra om du precis har börjat och vill stå inför publiken just nu.

Men om SEO är ditt yttersta mål måste du vara medveten om alternativkostnaden för att investera betydande tid i att skapa kvalitetsinnehåll och publicera originalinnehåll på Medium.

Till exempel kunde detta innehåll ha gått till din egen webbplats och gett dig mer direkt SEO-värde.

Men om du kan gå långsamt och engagera dig i det långa loppet är Medium en värdefull plattform för att utveckla relationer och bygga indirekta länkar.