Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bakåtlänkar från webbplatser med hög auktoritet: Hur man framgångsrikt bygger upp din länkprofil 2024

Bakåtlänkar från webbplatser med hög auktoritet: Hur man framgångsrikt bygger upp din länkprofil 2023

Google använder över 200 rankningsfaktorer för att bestämma webbplatsens placering i deras sökmotorrankning. Även om dessa faktorer alla har olika nivåer av betydelse, finns det en som ofta betraktas av SEO-proffs som den största träffen, förutom ingen: bakåtlänkar.

Det finns många statistik som stödjer detta påstående. Ta den här från en studie utförd av Backlinko. Jämfört med resultaten som landade mellan #2 och #10 efter en sökfråga, innehöll resultatet #1 i genomsnitt 3,8 gånger fler bakåtlänkar.

Ändå handlar det inte om att skaffa några gamla bakåtlänkar. Du behöver auktoritativa bakåtlänkar för att göra ett märke inom detta område av SEO.

En introduktion till bakåtlänkar med hög auktoritet

“Byger bakåtlänkar auktoritet?” Det är en fråga vi ser då och då. Även om svaret kan tyckas självklart, finns det en anledning till varför folk frågar. Det beror på att bakåtlänkar bygger auktoritet – men bara när de rätta länkarna Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. är förvärvade.

Sätt ihop en länkprofil full av lågauktoritetslänkar, spammiga länkar, och detta kommer inte att göra din webbplats bra. Du behöver värdefulla auktoritetsbakåtlänkar för att fånga Googles uppmärksamhet och ta dig upp i sökrankingen.

Vad anses vara bakåtlänkar med hög auktoritet? Dessa är länkar som delas på betrodda webbplatser med hög domänauktoritet (DA). Myndighets- och utbildningsrelaterade webbplatser är ofta leverantörer av fördelaktiga myndighetslänkar, liksom de som är i toppen av sina respektive branscher. I sportvärlden, till exempel, skulle en bakåtlänk från ESPN anses ha hög auktoritet.

Läsa:  Hur para ihop Amazfit-klocka?

Teorin är enkel att förstå, men att tjäna bakåtlänkar med hög domänauktoritet från relevanta webbplatser är motsatsen. Uppgiften är svår – kanske den mest utmanande i hela SEO-landskapet.

Lyckligtvis har vi dig täckt med råd om hur du säkrar dessa viktiga myndighetsbakåtlänkar.

De olika typerna av länkar med hög auktoritet

Även om det är utmanande att skaffa, är den goda nyheten att det finns olika vägar tillgängliga för höga DA-bakåtlänkar. Här är en snabb sammanfattning av huvudtyperna av auktoritetsbakåtlänkar som erbjuds:

  • Redaktionella bakåtlänkar: När en webbplats använder en del av ditt innehåll för att stödja sitt arbete kallas detta för en redaktionell bakåtlänk. Exempel på detta skulle vara att använda ett citat, statistik eller infografik som du har producerat.
  • Relationsstödda bakåtlänkar: Som namnet antyder är det här när en bakåtlänk delas av dem du har etablerat en relation med över internet. Detta är ofta en annan webbplats, även om det också kan vara en innehållsskapare eller journalist.
  • Gästbloggande bakåtlänkar: Att producera gästinlägg är en beprövad metod för att få bakåtlänkar. Du producerar innehåll för en extern webbplats, och i utbyte får du en länk som pekar till din webbplats. Det är svårt att hitta relevanta webbplatser med hög domänauktoritet, varför många väljer att lämna över detta arbete till en specialiserad Blogger Outreach-byrå.
  • Länkar till företagsprofiler: När det kommer till bakåtlänkar presenterar webbplatser som låter dig lägga upp en företagsprofil ett av de enklaste sätten att förbättra din länkprofil. Från Facebook till en Google-företagsprofil, det finns många plattformar som erbjuder värdefulla bakåtlänksmöjligheter.

Nu finns det många andra sätt att bygga upp din bakåtlänksprofil. Ändå är länkar genom webbplatskataloger, kommentarer, pressmeddelanden, forum etc. i allmänhet inte hög auktoritet.

Läsa:  12 fantastiska Jetpack-alternativ för WordPress-webbplatshantering

Köp bakåtlänkar med hög auktoritet: Ja eller nej?

“Köp hög PR dofollow bakåtlänkar här!” “Köp höga PR-länkar för din webbplats SEO”. “Båtlänkar med hög domän auktoritet till salu.”

Om du har letat runt efter information om bakåtlänkar är det troligt att du har stött på en annons som ovan som erbjuder kvalitetslänkar för köp. Men borde detta vara en genväg du utforskar vidare? Eller en att undvika helt?

Tja, om du tar fel väg kommer din webbplats att straffas av Google. De kan se betalda länkar som en svart hatt SEOBlack Hat SEO är en term som används för att beskriva metoder av webbansvariga som försöker manipulera sökmotorernas ranking på sätt som inte är i linje med sökmotorernas avsikter. taktik – och det är något du alltid vill undvika.

Det finns dock sätt att köpa höga DA-bakåtlänkar utan att bli granskade av Google. Det bästa sättet att köpa länkar av hög kvalitet är att betala för en tjänst från en professionell byrå. Vi erbjuder ett antal tjänster i det avseendet, inklusive HARO Link Building, för att ge dig pålitliga bakåtlänkar av hög kvalitet – sådana som inte riskerar att bli straffade. Vi gör dina länkar så naturliga som möjligt och ser till att de hamnar på relevanta webbplatser av hög kvalitet.

Så om du någonsin ska “köpa länkar” se till att du går till en byrå som erbjuder en tjänst för att skapa det antal länkar du behöver.

Tips för att bygga högdomänauktoritetslänkar

Du vet att det finns olika sätt att få bakåtlänkar med hög auktoritet. Du förstår att det är ett giltigt alternativ att köpa bakåtlänkar. Nu är det dags att titta på andra sätt att skaffa länkar med hög domän auktoritet.

Läsa:  Hur man åtgärdar Kan inte verifiera serveridentitetsfel på iPhone

Utför en bakåtlänksanalys

För det första bör du börja med en bakåtlänksanalys. Denna analys låter dig se hela bilden av ditt nuvarande arbete. Det kan belysa straffbenägna länkar som bäst tas bort, identifiera länktyper att lägga till i din profil och förstå hur många länkar som krävs för att nå dina önskade SEO-mål.

Producera innehåll som behöver delas

För bakåtlänkar av hög kvalitet behöver du innehåll av hög kvalitet. Det är verkligen fallet om du gör Resource Link Building. För att bli erkänd som en expert inom din bransch måste du producera djupgående, väl undersökt innehåll som ber om att delas av andra som är verksamma i din sektor.

Byt ut trasiga länkar

En av de smartare taktikerna du kan ta är att ersätta trasiga länkar. Länkröta finns, och det finns hundratusentals trasiga länkar över hela internet. Om du kan hitta relevanta trasiga länkar där ditt innehåll kan komma in för att ersätta dem, tveka inte att försöka ta den möjligheten. En webbplatsägare kommer vanligtvis att ta emot din förfrågan positivt.

Skapa infografik

När man tänker på innehåll som ger auktoritetsbakåtlänkar, är infographics utan tvekan den mest effektiva. På grund av deras visualisering av detaljerad information älskar andra att dela – och länka – till kvalitetsinfografik.

Slutsats

Att få auktoritativa bakåtlänkar är svårt. Ändå är det inte omöjligt, som den här guiden har visat. Men för den extra hjälpen – och en garanti för att säkra de högt rankade bakåtlänkarna – se till att överväga våra experttjänster för länkbyggande.