Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bästa digitala marknadsföringskonferenser för byråer

Bästa digitala marknadsföringskonferenser för byråer

Nu när Digital Marketing Conferences är tillbaka IRL, är det dags att damma av dina nätverksfärdigheter och bege dig till några av de mest efterlängtade konferenserna och utställningarna under 2022.

Vi har sammanställt den här listan baserat på rekommendationer från grundare av digitala byråer i USA, så den är specifikt relevant för andra som driver digitala byråer, arbetar på digitala byråer eller planerar att en dag driva sin egen digitala byrå.

Ahrefs arbetar med över 2 000 digitala byråer och vi har gång på gång hört att leadgenerering och att hålla sig uppdaterad med branschen är två pågående utmaningar som byrågrundare står inför. Marknadskonferenser erbjuder stora möjligheter att ta ett steg tillbaka, lära sig nya färdigheter och tillämpa kunskap från branschledare i ditt eget företag.

Att välja de bästa marknadsföringskonferenserna att delta i

År 2022 finns det så många val när det kommer till digital marknadsföringskonferenser, toppmöten och expon. Nästan alla de viktigaste marknadsföringsevenemangen är tillbaka till personliga och eller köra hybridevenemang personliga och online. Så om du har begränsad tid, hur ska du välja vilka evenemang som är bäst att gå på?

I stora drag finns det fyra typer av marknadsföringskonferenser:

1. Allmänna marknadsföringskonferenser

Det här är de storskaliga konferenserna som lockar hundratals, till och med tusentals deltagare och är av ganska generell karaktär med talare och ämnen som täcker hela marknadsföringsspektrat. Dessa konferenser är perfekta för digitala generalister eller de som vill hålla sig på toppen av viktiga industritrender och inte är fokuserade på en viss nisch.

2. Nischfokuserade konferenser

Dessa konferenser är mindre och specifika för antingen en branschnisch (t.ex.: detaljhandelsmarknadsföring) eller en disciplinnisch (t.ex.: lead generation konferens). De är perfekta för byråer som själva är nischfokuserade och inte är intresserade av hela läget för digital marknadsföring utan verkligen vill gå på djupet inom sitt givna område.

3. SaaS-drivna konferenser

Dessa marknadsföringskonferenser drivs av mjukvaruföretag som HubSpot och Moz men de följer en lång tradition av mjukvaruföretag som är värd för eller driver konferenser. Dessa evenemang presenteras för generellt yngre marknadsförare och potentiellt marknadsförare som är nya på konferenser. Evenemangen är designade för att vara “roligare” och mindre kvav än traditionella konferenser.

Läsa:  Hur man svarar på meddelanden på Instagram

4. Små exklusiva konferenser

Dessa evenemang är mycket mindre i skala, ibland är de endast inbjudna och/eller begränsas till ett maximalt antal deltagare. Strukturen för dessa evenemang är helt annorlunda med ett verkligt fokus på workshops, hjärngrupper och nätverkande av hög kvalitet. Vanligtvis innehåller de en rad aktiviteter som är helt separata för själva konferensen som bushwalks, andra utomhusaktiviteter och lokala rundturer etc.

Naturligtvis kan du upptäcka att vissa evenemangsformat fungerar bättre för dig och dina kollegor. Ett populärt tillvägagångssätt inom digitala byråer är att skicka personal till konferenser som de vill delta i och sedan hålla en lunch-och-lär-session när de är tillbaka på jobbet för att dela sina lärdomar och insikter från evenemanget med alla andra.

Fördelar med att delta i marknadsföringskonferenser

Det finns flera anledningar till varför marknadsförare deltar i marknadsföringskonferenser. Du kan hitta flera fördelar med att delta i några av de fantastiska evenemangen nedan. Här är bara några anledningar till varför marknadsföringskonferenser kan vara värdefulla för dig:

  • Utöka ditt professionella nätverk: personliga kontakter är mer meningsfulla än virtuella kontakter så att komma ut och träffa nya människor är en stor fördel med dessa konferenser, särskilt de mindre konferenserna
  • Lär dig av dina kamrater och branschledare: några av branschens främsta tänkare och framgångsrika utövare talar vid dessa evenemang så att höra från dem och eventuellt träffa och prata med dem är en stor fördel
  • Låt dig inspireras av fallstudier och framgångshistorier: att lära sig om de konkreta taktikerna och strategierna som används av andra för att nå framgång är mycket inspirerande och kan hjälpa dig i din roll i framtiden
  • Gå ut ur byggnaden: det finns mycket värde i att komma ut från kontoret/hemmakontoret, förändra ditt landskap för en dag eller flera dagar och fördjupa dig i en händelse som verkligen låter dig ta ett steg tillbaka och lägga strategier på ett annat sätt
  • Marknadsför din byrå personligen eller genom sponsring: även om detta inte borde vara huvudorsaken till att du deltar, finns det alltid möjligheter att marknadsföra dig själv och faktiskt överväga att sponsra konferensaktiviteter eller sessioner för att bli mer synliga på marknaden
  • Generera nya leads eller till och med en ny kund: återigen, detta borde inte vara i fokus men det finns alltid möjligheter att träffa potentiella kunder och lära känna dem i en avslappnad miljö där du kanske kan lägga till värde i framtiden

För att hjälpa dig att lista de bästa marknadsföringskonferenserna 2022 frågade vi över 50 grundare av digitala byråer vilka marknadsföringskonferenser i USA som de ser fram emot i år. Följande är deras rekommendationer:

Läsa:  Inkommande potentiella kunder: Optimera din generering av inkommande potentiella kunder

DigiMarCon-serien

Plats: flera olika
Datum: flera olika

DigiMarCon är en branschbohemoth. Det är den största konferensserien för digital marknadsföring och reklam i världen med 40 årliga evenemang i 18 länder. 21 av dessa årliga evenemang är specifikt i USA med alla större städer täckta.

2014 “gjorde DigiMarCon vågor” när de lanserades DigiMarCon kryssningett spin-off-konferensformat till sjöss ombord på en 5-nätters Caribbean Cruise.

Brian Hong, VD/ägare av New Orleans-baserad digitalbyrå Infintech-designerser fram emot att delta i DigiMarCon i år.

Han tycker om att höra från kamrater och lära sig strategier från dem som har uppnått tillväxt och prestation inom digital marknadsföring. Bortsett från DigiMarCon har Brian ett hektiskt år med evenemang eftersom han också planerar att delta i MozCon och Content Marketing World (vilka vi tar upp båda i den här guiden).

Brian fortsätter med att säga:

“DigiMarCon är fullproppad med innehållsmarknadsförare, chefer och andra experter inom alla områden av digital marknadsföring.”

Marknadsanalys toppmöte

Plats: Las Vegas, NV
Datum: 20–23 juni 2022

Nu är det 20:e året Marknadsanalys toppmöte är marknadsföringsbranschens största dedikerade analyskonferens och faktureras som “konferensen för banbrytare inom digital analys”. Konferensen drivs av Rising Media, ett konferens- och eventföretag som även driver ett antal andra marknadsföringsrelaterade konferenser.

Marketing Analytics har blivit en sådan hörnsten i smart, datadriven marknadsföring så även om det här verkar vara en nischkonferens på ytan, är det ett riktigt viktigt ämnesområde för varje enskild marknadsförare. Om du inte känner att du har bra koll på datadriven marknadsföringsstrategi eller insiktsgenerering är det här konferensen för dig.

Scott MacIver, Digital Marketing Manager från digitalbyrån Tänk Orion är glada över att delta i Marketing Analytics Summit i år.

“Jag älskar det rena fokuset på analys och att använda AI för att förstå datatrender. Jag ser fram emot att höra talare som David Macbride, June Dershewitz och Jim Sterne.”

INKOMMANDE

Plats: Boston, MA
Datum: 6–9 september 2022

INKOMMANDE är HubSpots årliga konferens och den är en av de mest efterlängtade varje år av byråägare och mer allmänt företagare och b2b-marknadsförare som förlitar sig på HubSpot CRM.

HubSpot har bestämt sig för att skapa ett roligt konferensformat med många olika sessionstyper och sidoaktiviteter att vara en del av. Det är också enormt med tusentals deltagare och några av de största namntalarna i branschen (t.ex. Seth Godin, Gary Vaynerchuk, Stewart Butterfield, etc) så du kan förvänta dig omfattningen av det stora konferensformatet men med den roliga faktorn uppringd för att göra en minnesvärd konferensupplevelse.

Läsa:  Generera bästa logotyp genom att använda Wix logo Maker, en gratis logotypmakare.

Tom Mohr är grundare och VD för VD Questen ledarskaps-, mentorskaps- och rådgivningsgrupp för företagsledare.

Tom var med och grundade Digital Air Strike, ett företag inom teknik och tjänster för digital marknadsföring som växte till 20 miljoner USD i intäkter och har lång erfarenhet av digital marknadsföring och teknik.

I år deltar Tom i INBOUND och säger:

“Jag ser verkligen fram emot INBOUND. Konferensen fokuserar på mycket relevanta strategier kring inbound marketing, kundrelationsstrategier och ökade intäkter.”

Content Marketing World

Plats: Cleveland, OH
Datum: 13–16 september 2022

Content Marketing World Konferens & Expo är de evenemang att delta i för innehållsmarknadsförare. CMW drivs av Content Marketing Institute och har över 100 sessioner och workshops från branschledare inom alla aspekter av innehållsmarknadsföring, SEO och sociala medier. Med så många innehållsmarknadsförare från hela landet (och världen) som går med på ett och samma ställe, är det ett fantastiskt evenemang för att nätverka och få kontakt med andra likasinnade innehållsmarknadsförare!

Google Ads-konsulten John Cammidge är VD på JTC konsulter och deltar i Content Marketing World i år.

Högkvalitativt innehåll ligger till grund för alla digitala marknadsföringsdiscipliner (särskilt betalda medier) vilket är anledningen till att konferensen lockar ett brett tvärsnitt av marknadsförare.

MozCon

Plats: Seattle, WA
Datum: 11–13 juli 2022

MozCon är den årliga konferensen som drivs av SEO-verktyget Moz. Liksom andra evenemang som drivs av teknikföretag, positionerar Moz MozCon som ett roligt alternativ till det typiskt torra konferensformatet. Moz kallar evenemanget “sommarläger för skapare med tre dagar av icke-täppt nätverkande och expertsessioner”.

Liksom HubSpot har Moz årliga konferens blivit en stor händelse genom åren och ger en fantastisk möjlighet för sökmarknadsförare att samlas på ett ställe för att dela kunskap, nätverka och inspireras!

Digital Summit-serien

Plats: flera olika
Datum: flera olika

I likhet med DigiMarCon, Digitalt toppmöte är en serie flerdagarskonferenser, webbseminarier och virtuella evenemang som ursprungligen startade 2008 och har sedan dess vuxit till att bli en av de ledande producenterna av digitala marknadsföringskonferenser som reser till 18 städer runt om i USA. Idag drivs evenemangsserien av Naylor Association Solutions.

Steve Pogson, grundare av marknadsföringsbyrån för e-handel FirstPier kan inte vänta till nästa Digital Summit-konferens.

FirstPier är en del av Helm Digital som driver tre separata branschinriktade digitala marknadsföringsbyråer inom e-handel, bygg och ideella områden. För Steve representerar Digital Summit en utmärkt möjlighet att nätverka och erbjuda en uppslukande lärandeupplevelse för sin personal.

“Varje regional sammankomst har känslan av en massiv nationell konferens. Innovativa tankeledare från Fortune 100-företag är bland talarna.”

DMO avancerad

Plats: Napa Valley, CA
Datum: 17–19 maj 2022

Läsa:  Gmail, hur man löser problem med att logga in eller ta emot e-post

DMO avancerad är flaggskeppsevenemanget för Digital Marketers Organisation. DMO positionerar sig som ett socialt nätverk för varumärken, digitala byråer och marknadsförare för att nätverka, lära sig och inspirera varandra i alla ämnen relaterade till digital marknadsföring. Till skillnad från de större konferenserna som nämns, är detta evenemang lite mer exklusivt med en mindre grupp deltagare som är utformade för att underlätta bättre nätverksmöjligheter och relationsbyggande.

Evenemanget hålls också i Kaliforniens vinhuvudstad, Napa Valley, på den vackra Artesa Winery med gott om tid avsatt för vingårdsturer och vinprovning.

LeadsCon

Plats: Las Vegas, NV
Datum: 13–15 mars 2023

LeadsCon beskrivs som “där världens främsta marknadsförare ansluter”. Inte bara en konferens utan också en mässa, LeadsCon besöks av alla affärssegment med hög närvaro från 25 huvudvertikaler inklusive finans, utbildning, fordon, hemtjänster och hälsovård.

Strategisk marknadsföring

Plats: San Diego, CA
Datum: 1–2 juni 2022

Strategisk marknadsföring drivs av Reuters Events och samlar CMO:s och marknadsledare för att inspirera och stärka deltagarna. Den här konferensen läggs upp på seniornivå så den passar inte mindre byråer men den lockar deltagare från större byråer och globala byråer.

Högtalarna består av seniora marknadsledare från några av världens största varumärken:

Konverteringskonferens

Plats: Las Vegas, NV
Datum: 20–22 juni 2022

Konverteringskonferens krockar med ovannämnda Marknadsanalys toppmöte eftersom båda evenemangen startar den 20 juni och båda hålls i Las Vegas. Där de dock skiljer sig är ämnesfokus. Konverteringskonferensen är det ledande evenemanget för CRO-proffs (Conversion Rate Optimization) och har pågått i 12 år.

MarketingProfs B2B Forum

Plats: Boston, MA
Datum: 12–14 oktober 2022

Som namnet antyder, B2B-forum är inriktat på varumärken och agenturer som säljer till företag. Eventet arrangeras av MarketingProfs som driver en rad evenemang, konferenser och utbildningsprogram för marknadsförare. Marknadsförare har de senaste åren märkt att gränsen mellan B2B och B2C suddas ut, särskilt på kanaler som sociala medier, men B2B Forum fokuserade på de primära B2B-strategierna för leadsgenerering, leadsnurture och B2B-försäljning/konvertering.

Sammanfattningsvis

Vi hoppas att den här listan är användbar för dig när du planerar din marknadsföringskonferenslista för 2022. Vänligen meddela oss om du planerar att gå på någon av dessa konferenser eftersom vi gärna vill höra dina tankar – twittra till oss @seoptimer.