Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bästa mallar för uppföljning av e-post: Följ upp ditt lead


Bästa mallar för uppföljning av e-post: Följ upp ditt lead

Uppföljningsmailet är en av de viktigaste komponenterna i försäljningsprocessen.

Du stänger sällan en försäljning vid första kontakt, men enligt WoodPecker-forskning kan bara ett uppföljande e-postmeddelande göra det öka din svarsfrekvens från 9 % till 13 %! Det första uppföljningsmeddelandet är ofta det mest effektiva – med en 40 % högre svarsfrekvens än det ursprungliga e-postmeddelandet.

Plus, visste du det 80 % av försäljningen kräver fem uppföljningar avsluta affären? Tyvärr ger 44 % av säljarna upp redan efter att ha skickat ett uppföljande e-postmeddelande och 22 % ger upp efter två e-postmeddelanden som inte får något svar.

Detta betyder två saker: 1) säljare måste vara mer ihärdiga i att följa upp, eller 2) de använder inte de bästa uppföljande e-postmallarna som ger resultat.

När allt kommer omkring kan de bästa uppföljande e-postmallarna göra en värld av skillnad. Det är viktigt att du tar dig tid att skapa ett bra uppföljande e-postmeddelande som driver din lead till handling utan att låta irriterande.

En välskriven mall för uppföljning av e-post ska vara artig, kortfattad och informativ. Men hur gör man för att skapa en?

I det här blogginlägget hittar du:

 • Anledningarna till varför e-postmallar för försäljningsuppföljning är viktiga.
 • Vad är ett bra uppföljningsmail.
 • Tips på hur du skriver engagerande ämnesrader.
 • Exempel på de bästa uppföljningsmallarna för e-post.

Är du redo att stänga fler erbjudanden? Lär dig hur du skickar uppföljande e-postmeddelanden nu.

Vad är ett uppföljande e-postmeddelande?

Ett uppföljande e-postmeddelande är ett e-postmeddelande eller en serie e-postmeddelanden som du skickar till din prospekt efter det första e-postmeddelandet där du presenterade ditt varumärke eller produkt. Säljare skickar uppföljningsmejl som är skräddarsydda för varje steg i köparresan.

Till exempel:

 • Du kan skicka uppföljande e-postmeddelanden medan din prospekt är mitt i en gratis provperiod för att fråga vad de tycker om produkten.
 • Du kan också skicka försäljningsuppföljningsmail efter en viss händelse för att påminna dina besökare om din produkt eller tjänst och uppmuntra dem att vidta åtgärder.

Här är ett exempel på uppföljningsmail från Canva:

Varför ska du skicka ett uppföljningsmejl?

Att skicka uppföljande e-postmeddelanden hjälper till att säkerställa att konversationer inte faller mellan stolarna. Det ger dig också ytterligare en möjlighet att förmedla ditt budskap.

Efter det första e-postmeddelandet visar att du skickar en försiktig påminnelse att du bryr dig tillräckligt för att hålla kontakten och bygga en relation med din prospekt.

Välkonstruerade uppföljande e-postmeddelanden kan vara extremt användbara för att ge ytterligare information om produkter/tjänster och vårda potentiella kunder tills de är redo att köpa.

Dessutom kan de, när de görs rätt, hjälpa till att öka varumärkesmedvetenheten och öka kundlojaliteten över tid.

När ska du följa upp?

De flesta experter rekommenderar att du följer upp din prospekt inom 24 timmar efter det första e-postmeddelandet, oavsett om det är via e-post eller telefonsamtal, för att hålla ditt meddelande färskt men undvika att låta alltför ivrig eller desperat efter försäljningen.

Du kan skapa e-postmallar för försäljningsuppföljning för varje uppföljningsskede så att du inte behöver skriva en från början varje gång. Allt du behöver göra är att anpassa det för varje specifik lead.

Läsa:  Hur man skriver bildtexter på sociala medier som låter, åh, så fantastiskt och fängslande

Om din potentiella kund inte har svarat ännu men verkar intresserad av vad du har att erbjuda, kan det ofta vara fördelaktigt att skicka ut ytterligare en påminnelse eftersom det visar att du värdesätter deras åsikt och är investerad i att höra deras synpunkter.

Ett uppföljande e-postmeddelande är ett bra sätt att hålla kontakten med kontakter och bygga relationer. Låt oss utforska hur du skriver ett artigt, professionellt uppföljningsmeddelande som får din mottagare att svara.

Skärmdump från Passar småföretag

Hur man skriver uppföljande e-postmeddelanden

När du skriver uppföljande e-postmeddelanden är det viktigt att lyfta fram tidigare e-postmeddelanden och interaktioner. Att nämna tidigare kommunikation kan fungera som en påminnelse till mottagaren om vem du är och varför de borde vara intresserade av ditt meddelande.

Beskriv nästa steg för att hålla konversationen framåt. Var tydlig med vilka åtgärder som måste vidtas och när, samtidigt som du undviker passivt-aggressivt språk eller tonfall.

För bättre konverteringsfrekvens, anpassa din e-postämnesrad. Visa potentiella kunder att du bryr dig tillräckligt för att ta dig tid och ansträngning att förstå deras behov och preferenser.

Lägg till sociala bevis som kundrekommendationer eller branschutmärkelser/utmärkelser för att lägga till trovärdighet till ditt budskap och öka pålitligheten. Detta kommer att ge dem en push i rätt riktning när de fattar sitt beslut.

Att skriva artiga uppföljande e-postmeddelanden är viktigt för alla säljare för att öka konverteringarna och upprätthålla en professionell relation med sina kunder. Genom att följa dessa tips och bästa praxis kan du öka dina chanser att lyckas när du skickar uppföljande e-postmeddelanden.

Bästa praxis för att skapa effektiva säljuppföljningsmail

När du skickar uppföljande e-postmeddelanden bör du veta när och hur du levererar dem effektivt:

 • När du återansluter till en lead som har blivit kall, påminn dem om tidigare e-postmeddelanden eller interaktioner du haft med dem. Försök att erbjuda rabatter eller incitament för att locka dina potentiella kunder att komma tillbaka in i konversationen och göra dem intresserade av ditt varumärke igen.
 • Att tillhandahålla värdefulla resurser som vanliga frågor eller produktinformation kan också hålla deras uppmärksamhet fokuserad på vad du har att erbjuda.
 • När du följer upp efter att ha träffat någon på ett evenemang, fokusera på relationsbyggande genom att anpassa innehåll baserat på undersökningar efter evenemanget eller andra former av feedback från besökare. Visa att du bryr dig om deras behov snarare än att bara försöka avsluta en försäljning snabbt.

Ämnesrad

Låt oss sedan titta på den uppföljande e-postämnesraden. Detta är den viktigaste delen av din e-post! Det är det första din mottagare ser när de öppnar sin inkorg.

Visste du att 47 % av e-postmottagarna öppna ett e-postmeddelande baserat enbart på ämnesraden? Och 69 % slänger det omedelbart till skräppostmappen om din ämnesrad låter för försäljningsvänlig.

Personalisering

Personalisering är viktigt när du skriver ett e-postämnesrad som det kan öka öppna kurser med upp till 14 %. Du kan anpassa ämnesfältet med din kunds namn, med din ämnesrad skriven på ett vänligt språk.

Emojis

En annan populär metod när du skriver e-postämnesrader är att infoga emojis. Folk älskar emojis! Och ett bevis på det är 56% ökning av öppna räntor när ämnesrader innehåller en emoji.

Se till att emojin du använder stämmer in i e-postmeddelandets sammanhang. Öl- och hörlursikoner kan fungera bra om du mailar om en händelse på ett bryggeri, medan födelsedags- och festsymbolerna säkert skulle se malplacerade ut i ett B2B-e-postmeddelande.

Socialt bevis

Lägg till sociala bevis där det är möjligt (rekommendationer från andra kunder) för att stärka din trovärdighet och uppmuntra förtroende mellan båda parter.

Svara på feedback

Slutligen, förbise inte oro eller invändningar som tagits upp i tidigare e-postmeddelanden. Ta upp dem omedelbart i din uppföljningsstrategi och ge utrymme för förhandling med bibehållen professionalism.

Läsa:  Twitter och bakåtlänkar: hur du tweetar på ditt sätt att länka juice

Låt oss nu titta på några uppföljande e-postexempel som kan ta din uppföljningsstrategi till nästa nivå och öka konverteringsfrekvensen.

Skärmdump från OptinMonster

Exempel på välgjorda säljuppföljningsmail

Att skicka ett uppföljningsmejl kan vara ett avgörande steg i försäljningsprocessen. Tidpunkten för att skicka ett uppföljande e-postmeddelande kan variera beroende på sammanhanget och typen av kommunikation. Här är några vanliga situationer och lämplig tidpunkt för uppföljande e-postmeddelanden:

1. Uppföljning efter ett första möte

Efter att ha träffat en potentiell kund eller affärspartner är det viktigt att omedelbart följa upp för att visa att deras tid värderas och att samtalet kan fortskrida. Detta visar att du värdesätter deras tid och är fast besluten att gå framåt.

I ditt uppföljande e-postmeddelande, se till att tacka dem för deras tid, sammanfatta alla viktiga punkter som diskuterats och uttrycka ditt intresse för att fortsätta konversationen. Detta kommer att hjälpa till att hålla farten igång och öka chanserna för ett positivt resultat.

Här är en mall för ett uppföljande e-postmeddelande efter möten skrivet av Content at Scales AIMEE chatbot:

2. Efter en triggerhändelse

Triggerhändelser hjälper till att identifiera när en potentiell kund har vidtagit en åtgärd som indikerar att de kan vara redo att köpa. Detta kan inkludera att öppna ett e-postmeddelande, klicka på en länk eller besöka din webbplats. Genom att känna igen dessa triggerhändelser kan du snabbt svara med ett riktat e-postmeddelande utformat för att omvandla dem till betalande kunder.

Om någon till exempel öppnade ett e-postmeddelande om löparskor skulle det vara mer meningsfullt att skicka dem ett annat meddelande om löparskor än ett om vandringskängor även om båda produkterna är relaterade.

Förutom att ge användbar information eller användbara råd är det också viktigt att dina meddelanden innehåller en tydlig uppmaning (CTA). Se till att din CTA sticker ut från resten av texten så att läsarna vet exakt vad de behöver göra härnäst.

3. Efter att ha träffats på en mässa, nätverksevenemang eller konferens

Efter att ha träffat någon på ett event är det viktigt att följa upp dem snabbt för att behålla intresset och bygga en relation. Ett välarbetat uppföljningsmail kan vara skillnaden mellan att skapa eller bryta den kopplingen.

Ämnesraden ska vara kortfattad men informativ så att mottagaren vet vad mejlet handlar om direkt. Det bör också innehålla något från evenemanget som dess namn eller plats så att de vet vilken händelse du syftar på. Detta kommer att hjälpa deras minne av vem du är och varför de gav dig sin kontaktinformation i första hand.

I brödtexten i ditt e-postmeddelande, tacka dem för att de tog sig tid att träffa dig och ange sedan ytterligare information om din produkt eller tjänst, till exempel fallstudier. Om det fanns några frågor som lämnats obesvarade under din diskussion skulle detta också vara ett bra tillfälle att besvara dem i detalj.

4. Omedelbart efter att ha lämnat ett röstmeddelande

När du har lämnat ett röstmeddelande för en lead och inte hör tillbaka kan det vara frestande att ge upp. Men det finns fortfarande sätt att få deras uppmärksamhet och se till att ditt budskap hörs. En kall e-postuppföljning är en av de bästa strategierna för att komma i kontakt med leads som har blivit tysta.

Nyckeln till att skapa en effektiv kall e-postuppföljning är att se till att den är personlig och relevant.

 • Börja med att adressera mottagaren med namn och hänvisa till din tidigare röstbrevlåda.
 • Ge ett sammanhang om varför du ringde från början – vad ville du diskutera?
 • Lämna slutligen ditt telefonnummer eller e-post så att de vet hur de kan nå dig om det behövs.
 • Alternativt kan du ringa upp ett annat samtal vid ett senare tillfälle om det är lämpligt för båda parter.

Här är ett exempel på hur man gör:

5. Erbjuder ett gratis prov, test eller demo

Att erbjuda potentiella kunder ett gratis prov, test eller demo kan vara ett effektivt sätt att öka engagemanget. Detta gäller särskilt för produkter eller tjänster som kräver viss teknisk kunskap. Genom att ge tillgång till en testversion av din produkt eller tjänst låter du dina leads utforska dess funktioner och bekanta dig med hur det fungerar innan du binder dig ekonomiskt.

Läsa:  De bästa programmen för elektronisk fakturering

Gör registreringsprocessen så enkel som möjligt. Du vill att potentiella kunder enkelt ska registrera sig för ditt erbjudande utan att ha några större hinder på vägen. Om du till exempel tillhandahåller gästinloggningar för personer som vill ha tillgång, se till att de är lätta att hitta på din webbplats och inte kräver för mycket ansträngning från besökarna när det gäller att fylla i formulär.

6. Gör nätverks- och professionella förfrågningar

Om du har kontaktat någon för informativa intervjuer eller affärsförfrågningar, vänta minst en vecka innan du skickar en uppföljning om du inte har fått något svar.

7. Försäljnings- och affärsförslag

Om du har skickat ett säljförslag eller ett affärsförslag till en potentiell kund, kan det vara lämpligt att vänta cirka tre till fyra dagar innan du skickar ett uppföljande e-postmeddelande. Denna tidsram tillåter mottagaren att överväga ditt förslag utan att vara för påträngande.

Här är ett bra exempel på hur man skriver en uppföljningsmail efter att ha lämnat in ett affärsförslag:

8. Mötes- eller mötesförfrågningar

Om du har begärt ett möte med någon är det bäst att följa upp efter cirka tre till fem dagar om du inte fått något svar.

9. Eventinbjudningar

För evenemang OSA är det vanligtvis bra att följa upp en vecka före evenemangsdatumet för att ge gästerna en försiktig påminnelse.

10. Uppföljning av uppföljningen

Det är viktigt att hålla leads i rörelse genom försäljningspipelinen, men du vill inte vara för påträngande eller uppfattas som desperat. Nyckeln är att hitta en balans mellan att vara ihärdig och artig.

Det kan vara frestande att använda generiska e-postmallar när man skickar ut uppföljningar i bulk, men det är inte alltid det bästa tillvägagångssättet. Att ta det extra steget att anpassa varje meddelande kommer att visa potentiella kunder att du värdesätter dem som individer snarare än bara ytterligare en lead i din databas.

Använd deras namn minst en gång i ditt e-postmeddelande och inkludera specifika detaljer om hur din produkt/tjänst kan gynna dem. Detta hjälper till att göra ditt meddelande mer minnesvärt och ökar dess chanser att lyckas.

Om någon inte har svarat trots flera försök att kontakta, försök att lägga till en känsla av brådska genom att inkludera en deadline eller ett begränsat erbjudande i ditt meddelande. Till exempel “Det här erbjudandet går ut på fredag…”. Detta kan hjälpa till att motivera människor som kan ha suttit på staketet.

11. Felaktig identitet

Oavsett hur nedslående det kan vara att inse att du har pratat med fel kontakt, är det viktigt att förbli vänlig och inte ventilera några frustrationer så att framtida interaktioner går utan problem. Så småningom kan upprätthålla sunda relationer inom en branschs kontaktkrets visa sig ovärderligt i det långa loppet.

Det kan vara svårt att avgöra om du pratar med rätt person eller inte. Försäljning är trots allt ett sifferspel och du får inte slösa din tid på någon som inte har en auktoritetsposition.

En av de första sakerna du bör göra när du försöker identifiera om du pratar med rätt person är att titta på deras titel. Ställ frågor om deras roll och ansvar för att klargöra om de är ansvariga för att fatta beslut relaterade till vad du erbjuder eller inte. Det visar dem också att du respekterar deras tid och inte bara blint pitcherar dem utan att göra efterforskningar i förväg.

En e-postmall som beskriver varför din produkt skulle vara till nytta för deras företag är ett annat sätt att avgöra om denna person har något inflytande över köpbeslut inom sin organisation eller inte. Detta gör att de kan hänvisa dig till rätt person.

Läsa:  Snygga sittplatser för Al Fresco Fest: Lyon utomhusrestaurangstolar

12. Ett sista försök (uppföljningsmall för e-post för din sista pitch)

Det kan vara frustrerande när potentiella kunder inte svarar på dina e-postmeddelanden. Om du har följt upp flera gånger och fortfarande inte hört tillbaka, kan det vara dags att avsluta prospektens resa. Detta kommer att ge dig mer tid att fokusera på potentiella kunder som är mer benägna att göra ett köp.

Ibland är det bästa sättet att få ett svar genom att berätta för dem att du lämnar. Att lägga till lite humor kan hjälpa till att bryta ner deras väggar och äntligen få ett svar från dem.

Här är en e-postmall för en sista uppföljning som kan fungera.

Kom ihåg att artighet räcker långt när det kommer till uppföljande e-postmeddelanden – även om någon har ignorerat alla tidigare försök till kontakt. Förbli alltid respektfull under varje interaktion med potentiella kunder – oavsett hur frustrerad du än känner dig.

Vanliga frågor – Uppföljande e-postmallar

Vad är en bra mall för ett uppföljande mejl?

En bra mall för ett uppföljande mejl bör vara tydlig och koncis. Börja med att tacka mottagaren för sin tid och ange sedan ditt syfte i meddelandet.

Beskriv vilka åtgärder du vill att de ska vidta om det är tillämpligt, eller ange ytterligare information de kan behöva.

Avsluta med en artig påminnelse om varför de måste svara snart. Ange kontaktuppgifter så att de bekvämt kan nå ut till dig när du är redo.

Hur skriver man ett lyckat uppföljningsmejl?

Det bör tydligt ange vilken åtgärd du vill vidta, till exempel ett svar eller en uppdatering om framsteg. Använd ett enkelt språk som är lätt att förstå och se till att ditt budskap är artigt men ändå självsäkert.

Se till att det är relevant för mottagaren och inkludera all nödvändig information de behöver för att de ska kunna agera på din begäran.

Slutligen, ange en deadline så att de vet när du förväntar dig ett svar.

Hur skriver man ett varmt uppföljningsmail?

Att skriva ett varmt uppföljningsmejl kräver noggrant övervägande av mottagarens behov. Börja med att uttrycka din uppskattning för deras tid och uppmärksamhet, ge sedan en kort översikt över vad du diskuterade eller kom överens om under din senaste interaktion.

Om tillämpligt, svara på eventuella frågor de kan ha eller tillhandahåll extra material som kan vara till hjälp.

Slutligen, inkludera kontaktinformation om de behöver kontakta igen med ytterligare förfrågningar.

Håll din e-post vänlig och artig och använd aldrig aggressivt språk eller ställ krav på läsarens tid.

Få ditt meddelande hört med de bästa uppföljningsmallarna för e-post

De bästa uppföljningsmallarna för e-post gör att du kan hålla kontakten med kontakter och se till att ditt meddelande hörs. Genom att förstå vikten av att skriva artigt kommer du att ha större framgång när du skickar ut uppföljande mejl.

Kom ihåg att det här är allmänna riktlinjer och det är viktigt att ta hänsyn till de specifika omständigheterna och förhållandet till mottagaren.

Tänk på att inte följa upp för ofta eller för tidigt, eftersom det kan uppfattas som påträngande eller irriterande.

Om du har att göra med brådskande ärenden eller tidskänsliga frågor, justera tidpunkten därefter.

Håll alltid en artig och professionell ton i dina uppföljande e-postmeddelanden.

Följ våra bästa exempel så att du känner dig mer självsäker när du skapar ett effektivt uppföljande e-postmeddelande – oavsett om det är ditt första eller femte.

Behöver du skriva uppföljande e-postmeddelanden samtidigt? Låt AIMEE tala! Registrera dig för WriteSonic idag.