Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bästa PPC-plattformarna för att öka försäljningen och bygga ett varumärke

Bästa PPC-plattformarna för att öka försäljningen och bygga ett varumärke

Marknadsförare spenderar en stor del av sin budget på PPC-annonsering som ett sätt att öka intäkterna och bygga ett varumärke.

Betalannonser kan öka varumärkesmedvetenheten med 80 %, vilket förklarar varför intresset är så stort. Om du vill prova på att betala per klick-annonsering, kanske du undrar vilka som är de bästa PPC-plattformarna för att driva försäljning och bygga ett varumärke.

Det finns många alternativ för betald reklam, och i den här artikeln kommer vi att dela de bästa PPC-plattformarna och ge en allmän översikt över hur var och en fungerar.

Vad är ett PPC-annonsnätverk?

Pay-per-click (PPC) annonsnätverk låter dig placera annonser på deras plattformar. Det är en form av digital marknadsföring där annonsören betalar utgivaren varje gång någon klickar på deras annons.

De tre bästa PPC-plattformarna är Google Ads, Microsoft Advertising (tidigare Bing Ads) och Facebook Ads.

Dessa PPC-annonsplattformar tillåter annonsörer att rikta in sig på användare baserat på specifika sökord eller intressen såväl som geografisk plats och enhetstyp.

Andra PPC-annonsplattformar inkluderar Amazon Advertising, Yahoo Gemini, LinkedIn Ads, Twitter Ads, Quora Ads och Snapchat Ads.

Varje PPC-nätverk har olika regler för budgivningsstrategier så det är viktigt att veta hur de fungerar innan du investerar pengar i olika annonsformat.

Låt oss nu titta på de bästa betalda reklamplattformarna som betjänar den globala PPC-annonsmarknaden.

1. Google Ads

En av de mest effektiva PPC-plattformarna, Google Ads erbjuder ett brett utbud av funktioner och inriktningsmöjligheter, vilket gör det till ett optimalt val för företag oavsett storlek.

Med Google Ads kan du nå potentiella kunder som aktivt söker efter produkter eller tjänster som din.

Om du söker efter “E-postmarknadsföring” på Google kommer alla de fem bästa resultaten att vara marknadsförda annonser.

Varför ska du visa annonser på Google?

Med Google Ads kan du visa dina annonser där de kan ses av din målgrupp. Du kan ställa in dina annonser så att de visas i ett visst geografiskt område, språkinställning, gadgettyp, tid på dygnet och andra kriterier.

Med Google Ads kan du övervaka kampanjer i realtid. Den ger detaljerad rapportering så att du kan spåra annonsens resultat och göra justeringar efter behov.

Hur man skapar en kampanj på Google Ads

 1. Bestäm vilka mål du vill uppnå med just den här kampanjen, som att öka varumärkesmedvetenheten eller driva webbplatstrafik.
 2. Skapa annonsgrupper inom kampanjen genom att gruppera liknande sökord. Detta hjälper till att hålla ordning på saker och ting när du skapar annonser senare.
 3. Ställ in budgivningsstrategier beroende på om CPM (kostnad per tusen visningar) eller CPC (kostnad per klick) fungerar bäst för din budget och dina mål.
 4. Skapa relevanta annonser med övertygande kopia som lockar klick från användare.
 5. Övervaka resultaten regelbundet för att säkerställa att nödvändiga PPC KPI-mått uppfylls.
Läsa:  LiveWebinar-recension: Är det bästa webinarprogramvaran för småföretag?

När du har ställt in din kampanj är det viktigt att övervaka och optimera dina Google-annonser baserat på den information som finns i ditt konto. Detta kommer att hjälpa till att säkerställa att du uppnår utmärkt ROI när du kör PPC-annonser.

Nyckel takeaway: Google Ads är en av de bästa PPC-plattformarna med anpassningsbara inriktningsalternativ, spårningsmöjligheter i realtid och detaljerad rapportering.

2. Microsoft Advertising (Bing Ads)

Är Google-annonser för dyra för dig?

Ett prisvärt alternativ till dyra annonsnätverk är Microsoft Advertising (tidigare känt som Bing Ads). Med billigare CPC och tillgång till populära sajter som MSN, Yahoo och AOL kan Microsoft Advertising vara ett utmärkt sätt för dig att nå din målgrupp utan att bryta banken.

Microsofts Bing visar en liten “Annons”-symbol som är ganska svår att skilja från de andra organiska resultaten

Varför ska du visa annonser på Bing?

En av de främsta fördelarna med att använda Microsoft Advertising är att det är billigare för småföretag som kanske inte har budget för dyra bannerannonser på Googles plattform.

En annan fördel med att använda Microsoft Advertising är att du kan visa dina annonser på MSN, Yahoo och AOL – plattformar med miljontals besökare per månad!

Slutligen, annonsering med Microsofts PPC-nätverk ger dig tillgång till användare med högintjänande bakgrund – vilket betyder att de är mer benägna att göra inköp när de ser din annons.

Tips för att optimera PPC-kampanjer på Bing-annonser

Övervaka prestanda regelbundet för att säkerställa att du investerar i ett effektivt PPC-annonsnätverk utan att slösa pengar. Budgetar är ändliga resurser när man arbetar i en liten företagsmiljö där varje krona räknas.

Spåra mätvärden som antal visade visningar kontra mottagna klick för att avgöra om det finns ändringar att göra för att förbättra den övergripande effektiviteten.

Med automationsverktyg som Microsoft Advertising Editor behöver du inte hantera flera konton ett och ett och manuellt justera inställningarna varje dag. Automatisering gör processen mycket enklare och snabbare och frigör därför värdefulla resurser.

Låt oss nu utforska en av de mest populära plattformarna för PPC-annonser — Facebook-annonser.

3. Facebook-annonser

Facebook Ads är en av de största PPC-plattformarna idag. Facebook Ads presenterar en rad fördelar och inriktningsalternativ, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som vill förbättra sin onlinenärvaro.

Varför ska du visa annonser på Facebook?

En av de största fördelarna med att använda Facebook-annonser är dess detaljerade inriktningsförmåga. Du kan ställa in parametrar som ålder, kön, plats, intressen och aktiviteter för att skapa anpassade annonsgrupper.

Du kan också välja att bara visa dina annonser för personer som redan känner dig. Detta hjälper till att säkerställa att du når personer som redan är bekanta med vad du erbjuder och som kan ha större sannolikhet att konvertera till betalande kunder.

Hur man skapar en kampanj på Facebook-annonser

Att lansera en Facebook-annonskampanj är ganska enkelt.

Bestäm först vilken typ av annonsmål som passar dina behov bäst – vill du ha fler sidgillar? Eller kanske genomklickningar?

Välj “Skapa annons” från huvudinstrumentpanelen och fyll sedan i alla relevanta fält innan du klickar på “Beställ” i det nedre högra hörnet.

Läsa:  Restaurangutrustning San Diego

Tips för att optimera PPC-kampanjer på Facebook-annonser

 1. Experimentera med olika typer av kreativt innehåll som videor, bilder och karuseller.
 2. Justera bud baserat på resultat.
 3. Split-testa olika versioner mot varandra.
 4. Förfina kriterier för målgruppsinriktning.
 5. Håll koll och analysera resultatstatistik regelbundet.
 6. Håll dig uppdaterad med de senaste trenderna och förändringarna som gjorts av Facebook.

Nyckel takeaway: Facebook-annonser låter dig skapa anpassade målgrupper och optimera PPC-kampanjer för dem genom kreativt innehåll och noggrann analys.

4. LinkedIn-annonser

En LinkedIn-annons som visas i flödet

LinkedIn Ads är en av de bästa PPC-plattformarna riktade till yrkesverksamma inom specifika branscher eller med vissa jobbtitlar eller kompetensuppsättningar.

Varför ska du visa annonser på LinkedIn?

Med LinkedIn Ads kan du rikta in dig på användare baserat på deras jobbtitel, bransch, företagsstorlek och till och med tjänstgöringsnivå. Detta gör att du kan skapa kampanjer som är finjusterade mot rätt personer.

LinkedIn tillhandahåller också detaljerade analys- och rapporteringsverktyg. Du kommer att kunna se hur många visningar dina annonser har fått, vilken procentandel av dessa visningar som klickades på och vilken demografi som svarade bäst på dina annonser.

Slutligen är det billigare att annonsera på LinkedIn än Google AdWords eller Facebook-annonser. Detta gör att småföretag kan placera bannerannonser online även om de inte har tillräckliga ekonomiska resurser.

Hur man skapar en kampanj på LinkedIn-annonser

 1. Sätt ett mål: Bestäm vilken typ av mål du vill ha för din kampanj – oavsett om det är att driva webbplatstrafik eller generera potentiella kunder – och ställ sedan upp en budget därefter.
 2. Skapa din annonstext och design: Skriv övertygande kopia och skapa designelement som kommer att fånga potentiella kunders uppmärksamhet.
 3. Välj din målgrupp: Välj alla relevanta demografiska kriterier som du vill rikta in dig på som plats, jobbtitel och bransch. Du har också alternativ som att rikta in dig på befintliga kunder eller exkludera vissa grupper.
 4. Konfigurera spårnings- och mätverktyg: Innan du startar någon kampanj är det viktigt att ställa in spårningskoder som låter dig mäta framgång (eller misslyckande). Du kan använda denna information för att optimera framtida kampanjer.

Tips för att optimera PPC-kampanjer på LinkedIn-annonser

 • Testa olika varianter av innehåll. A/B-testning av dina rubriker, bilder och CTA:er gör att du kan se vilka som tilltalar din målgrupp mest.
 • Övervaka prestanda regelbundet. Håll noga koll på prestandastatistik, särskilt efter att du har gjort ändringar för att se om de har en positiv inverkan.
 • Justera budgivningsstrategier. Beroende på dina mål och mål, justera budgivningsstrategier för att optimera annonsutgifterna och få maximal avkastning på investeringen.
 • Utnyttja automatiseringsfunktioner. Dra fördel av automatiseringsfunktioner som erbjuds av LinkedIn för att spara tid och pengar.
 • Försök ominriktningstaktik. Fånga besökare som redan är bekanta med ditt varumärke och kör dem sedan tillbaka till din webbplats.

Nyckel takeaway: Genom att utnyttja avancerade inriktningsfunktioner, detaljerade analys- och rapporteringsverktyg och automatiseringsfunktioner som erbjuds av LinkedIn Ads, kan företag skapa mycket riktade kampanjer för att nå rätt personer vid rätt tidpunkt samtidigt som de optimerar sin PPC-budget för maximal avkastning på investeringen.

5. Twitter/X-annonser

Twitter/X är ett annat kraftfullt annonsnätverk som låter dig skapa kampanjer utformade med behoven hos din önskade demografiska i åtanke, vilket gör det enklare att se till att ditt budskap når de avsedda tittarna.

Varför ska du visa annonser på Twitter/X?

Den största fördelen med Twitter/X är dess räckvidd – det är en av de största sociala medieplattformarna idag. Visa dina annonser för ett stort antal personer med mycket riktade budskap. Söktermer, hashtags och annan taktik garanterar att dina annonser ses av dem som är mest benägna att svara på ditt varumärke.

Läsa:  5 B2B digitala marknadsföringsstrategier för att öka din försäljning

Skapa kampanjer baserat på specifika mål som webbplatsbesök eller konverteringar. Detta gör att du lättare kan spåra framstegen mot att uppnå dessa mål än med traditionella annonseringsmetoder.

Slutligen erbjuder Twitter Ads ett ekonomiskt alternativ för företag att marknadsföra sina produkter och tjänster på sociala medieplattformar utan att överskrida sin budget.

Tips för att optimera PPC-kampanjer på Twitter/X-annonser

 1. Se till att alla bilder på varje tweet länkar tillbaka korrekt.
 2. Håll koll på hur bra varje tweet presterar genom att spåra klick, omvandlingar och engagemang, vilket möjliggör bättre beslut angående framtida kampanjer.
 3. Överväg att köra delade tester mellan olika versioner av liknande tweets för att identifiera vilka som fungerar bäst.

Nyckel takeaway: Twitter Ads erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att nå miljontals potentiella kunder med riktade budskap.

6. YouTube-annonser

YouTube utnyttjar den uppslukande karaktären hos videoinnehåll för att fängsla publik över hela världen. Det finns olika annonsformat, var och en utformad för att tillgodose olika marknadsföringsmål. Från de överhoppningsbara TrueView-annonserna som ger tittarna valfrihet och engagemang till de korta och snabba bumperannonser som är idealiska för varumärkesmedvetenhet, YouTube-annonser erbjuder mångsidighet.

Plattformens robusta inriktningsalternativ gör det möjligt för annonsörer att peka ut sin målgrupp baserat på demografi, intressen och onlinebeteenden. Denna precision säkerställer att dina videoannonser når rätt ögon, vilket förbättrar den övergripande effektiviteten av dina kampanjer.

Varför ska du visa annonser på YouTube?

I det stora digitala landskapet sticker YouTube ut som ett kraftpaket för videoannonser och erbjuder oöverträffad räckvidd och engagemang. Här är anledningen till att du bör överväga att visa annonser på den här videoplattformen:

 1. Global målgruppsräckvidd: YouTube har över 2 miljarder inloggade månadsanvändare, vilket presenterar en massiv och mångsidig publik för din PPC-annonskampanj.
 2. Visuellt intryck: Videoinnehåll är naturligt engagerande, vilket gör att du kan förmedla ditt budskap mer effektivt än statiska PPC-annonser.
 3. Inriktningsalternativ: YouTube-annonser ger exakt inriktning, så att du kan nå specifika demografier, intressen och till och med användare som har interagerat med ditt varumärke tidigare.
 4. Kostnadseffektiv: Med olika annonsformat kan du välja vad som passar din budget, vilket säkerställer ett kostnadseffektivt förhållningssätt till digital annonsering.

Hur man skapar en kampanj på YouTube-annonser

Att lansera en framgångsrik kampanj på YouTube Ads kräver noggrann planering och genomförande. Här är en steg-för-steg-guide för hur du ställer in din kampanj:

 1. Skapa ett Google Ads-konto: Om du inte har ett, börja med att skapa ett Google Ads-konto.
 2. Länka YouTube-kanal: Anslut din YouTube-kanal till ditt Google Ads-konto för smidig annonshantering.
 3. Definiera dina kampanjmål: Beskriv tydligt dina kampanjmål, oavsett om det är varumärkesmedvetenhet, generering av potentiella kunder eller produktmarknadsföring.
 4. Välj ett annonsformat: Välj ett annonsformat som passar dina mål – alternativen inkluderar TrueView, Bumper Ads och Display Ads.
 5. Ställ in inriktningsparametrar: Ange din målgrupp baserat på demografi, intressen och beteenden för att nå rätt tittare.
 6. Budget och budgivning: Tilldela en budget för din kampanj och välj en budgivningsstrategi som passar dina mål.
 7. Skapa övertygande annonsinnehåll: Skapa engagerande och visuellt tilltalande innehåll som resonerar med din målgrupp.

Tips för att optimera PPC-kampanjer på YouTube-annonser

När din kampanj väl är aktiv slutar resan inte där. Kontinuerlig optimering är nyckeln.

Läsa:  Utnyttja potentialen hos chatbots i kundtjänst

Här är några tips:

 1. Analysera resultatstatistik: Kontrollera regelbundet nyckeltal som klickfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens och visningsfrekvens.
 2. Förfina inriktning: Utvärdera effektiviteten av dina inriktningsparametrar och gör justeringar för att nå en mer relevant målgrupp.
 3. A/B-testning: Experimentera med olika mobilannonser, rubriker och uppmaningar för att identifiera vad som resonerar bäst hos din målgrupp.
 4. Utnyttja remarketing: Använd remarketing för att åter engagera användare som har interagerat med ditt varumärke men inte har konverterat.
 5. Optimera för mobil: Med tanke på ökningen av mobilannonser, se till att dina annonser är optimerade för en sömlös tittarupplevelse på olika enheter.
 6. Håll dig uppdaterad med trender: Håll dig uppdaterad om nya funktioner och trender på YouTube-annonser för att införliva nya strategier i dina kampanjer.

Kämpar du för att komma på annonstext som är speciellt skriven för publiken i varje PPC-annonsnätverk? Innehåll i skala kan hjälpa. Tack vare generativ AI kan du nu skapa PPC-annonskopior för Google, Bing, Facebook, LinkedIn, Twitter/X och YouTube från en enkel uppmaning.

Att välja det bästa PPC-annonseringsnätverket

Så vilka är de bästa PPC-plattformarna för ditt företag? Här är några tips om vad du ska leta efter i bästa PPC-annonsnätverk.

1. Förstå din målgrupp

Innan du väljer ett PPC-annonsnätverk är det viktigt att förstå vem du vill rikta in dina annonser på. Olika nätverk har olika demografi, så se till att du väljer ett som riktar sig specifikt till din målgrupp.

2. Tänk på kostnad och räckvidd

Vissa betalda reklamplattformar kan erbjuda mer räckvidd men till ett högre pris än andra. Är en dyrare plattform värd den utökade räckvidden?

3. Analysera prestandadata

Titta på tidigare kampanjer och se vilka annonsnätverk som fungerar bra för dig. Genom att analysera prestationsdata kan du bestämma var och hur mycket pengar som ska spenderas på varje plattform i framtiden.

4. Investera i programvara för bedrägeriskydd

Klickbedrägeri påverkar alla betalda reklamkanaler. För att skydda dig mot skadlig aktivitet, investera i programvara för skydd mot klickbedrägerier som filtrerar bort ogiltig trafik som botar, skadliga klick och skadliga klickare. Detta säkerställer att endast legitima klick räknas till omvandlingar och potentiella kunder som genereras från dina annonser.

Vanliga frågor – Bästa PPC-plattformar

Var kan jag placera PPC-annonser?

 • Google Ads.
 • Microsoft Ads.
 • Youtube.
 • Facebook.
 • Instagram.
 • LinkedIn.
 • Twitter.
 • Pinterest.

Vilken programvara används för PPC?

För att hantera PPC-kampanjer finns det många mjukvaruverktyg tillgängliga för företag att använda. Populära mjukvarulösningar inkluderar SEMRush, WordStream Advisor, Marin Software, Kenshoo Infinity Suite, Acquisio Bid Manager och Adobe Media Optimizer.

Slutsats

Letar du efter de bästa PPC-plattformarna för ditt varumärke?

Bing Ads, Google Ads, Twitter Ads, LinkedIn Ads och Facebook Ads ger alla utmärkta möjligheter att förbättra synlighet och räckvidd. I slutändan beror ditt val av PPC-annonsnätverk på dina kampanjmål och ekonomiska resurser.

Var inte rädd för att utforska dessa olika plattformar när du funderar på var du ska placera dina PPC-annonser. Med noggrann forskning och planering kan du hitta en plattform som möter dina behov samtidigt som du ger en utmärkt ROI-potential.

Är du osäker på hur du skriver kopia för dina PPC-annonser? WriteSonic har nu en generativ AI-chatbot som är specialiserad på att skapa övertygande annonstext. Välj bara en PPC-expert bland 40+ AI-agenter och uppmana den att skapa skräddarsytt innehåll för din nästa PPC-kampanj.