Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bästa SaaS-innehållsskrivande exempel för att lyfta din strategi

Bästa SaaS-innehållsskrivande exempel för att lyfta din strategi

Har du någonsin försökt viska i en orkan? Det är så att skriva SaaS-innehåll kan kännas när du ställs inför digitalt brus.

Föreställ dig detta: Du häller ditt hjärta i att skapa ord som är lika eleganta som programvaran de beskriver, men det känns som att kasta pappersplan i en virvel.

Din publik finns där ute – tekniskt kunnig, hungrig på kunskap, rullande blixtsnabb. Men hur får man dem att stanna och klicka på din länk?

Oavsett om du är ett erfaret proffs eller bara doppar tårna i SaaS-innehållsmarknadsföringsvärlden kan du lära dig hur du skriver fantastiskt innehåll som fängslar publiken och ökar konverteringarna.

I dagens blogginlägg reder vi ut hemligheterna, strategierna och framgångsberättelserna som gör innehållsmarknadsföring till en spelförändring för SaaS-företag av alla former och storlekar.

Från att skapa övertygande berättelser som resonerar med din målgrupp till att utnyttja de senaste trenderna och verktygen, vi har täckt din innehållsstrategi.

Låt oss avkoda magin bakom att skapa innehåll som inte bara informerar utan också njuter, vilket gör din publik sugen på mer.

Vad är SaaS Content Marketing?

I den digitala marknadsföringsvärlden har SaaS-innehållsskrivning framstått som en avgörande komponent för att företag ska blomstra. Det handlar om att skapa engagerande och informativt innehåll som visar hur din produkt eller tjänst kan lösa problem för din målgrupp.

Det primära syftet med denna typ av skrivning är att belysa varför potentiella kunder bör välja din mjukvarulösning framför andra på marknaden. I grund och botten handlar det om att kommunicera värdet och fördelarna med en SaaS-produkt effektivt.

För alla SaaS-företag hjälper en robust innehållsmarknadsföringsstrategi inte bara att sprida varumärkesmedvetenhet utan bidrar också avsevärt till att öka omvandlingarna och öka affärsintäkterna.

Varför publicera innehåll?

SaaS content marketing spelar en avgörande roll för att locka organisk trafik till din webbplats. Även om betald annonsering som Google Ads kan hjälpa till att öka synligheten, är de kanske inte alltid kostnadseffektiva jämfört med att publicera övertygande kopia som ökar engagemanget och konverteringsfrekvensen.

Förutom att marknadsföra produkter eller tjänster tjänar SaaS-blogginlägg ett annat viktigt syfte: att utbilda användare om olika egenskaper hos produkten. Detta kan sträcka sig från att demonstrera hur vissa funktioner fungerar till att ge tips om hur du maximerar användbarheten av deras användning.

Det slutliga målet här är enkelt – attrahera rätt publik, utbilda dem om vad du erbjuder och uppmuntra provanvändning innan du slutligen omvandlar dem till lojala betalande kunder.

Nyckelelement i ett framgångsrikt SaaS-blogginlägg

För att skriva SaaS-blogginlägg som resonerar med din potentiella köpare, dyka in i vad som får dem att bocka först. Förstå deras smärtpunkter och prata lösningar – inte funktioner – som snabbt minskar den tekniska huvudvärken.

Med dessa smärtpunkter i åtanke är du nu redo att veva fram innehåll som klickar med din publik.

Det handlar inte bara om att slänga hundratals blogginlägg; det handlar om att slå guld med varje ord du skriver.

Tricket är att veta hur man blandar ihop en dryck av kvickhet, visdom och handlingskraftiga insikter.

Låt mig visa dig hur.

Skriv en oemotståndlig rubrik

Först behöver du en mördande rubrik som fångar uppmärksamhet.

Läsa:  WordPress-teman för nyhetssajter

Välj en titel som ger kraft – tänk efter “Hur du skjuter i höjden din effektivitet” istället för “Produktivitetstips.”

Sätt sedan scenen med ett kraftfullt intro. Kom ihåg att du har millisekunder på dig innan en besökare studsar så starkt öppet.

Nail the Introduction

De första raderna i dina blogginlägg är din elevator-pitch – de lyfter antingen läsarna eller skickar ner dem för att leta någon annanstans. Börja med att ställa ett problem de står inför, ställa en kontroversiell fråga eller chockera dem med imponerande statistik direkt.

Det här är inte bara min uppfattning – jag har sett engagemanget öka när blogginläggen kommer snabbt. Kom ihåg: intriger regler här.

Berätta en historia

Även om SaaS-nisch kan verka mer formell än att säga, resor eller mat, måste du fortfarande skriva som du talar. Väv in berättande i fakta eftersom även datanördar älskar en bra berättelse.

Förklara komplexa idéer som om du pratar över kaffe, inte föreläser vid ett podium. Detta får folk att nicka med istället för att nicka bort eftersom vi alla i slutet av dagen föredrar klarhet framför förvirring.

Blanda in relevant statistik i dina blogginlägg men håll prosan lätt. En skvätt data kan hjälpa dig att bevisa din poäng så länge du inte förvandlar blogginlägg till matteklassanteckningar.

Visuals talar volym

Människor är visuella varelser. När det är möjligt, lägg till diagram eller diagram som visar trender relaterade till ditt ämne.

Poängen är inte bara att visa utan att berätta varför dessa bilder är viktiga. Att till exempel illustrera användartillväxt efter implementering skulle kunna lyfta fram produktfördelarna effektivt.

Om det görs bra blir grafiken delbara guldklimpar på sociala plattformar också!

Visa socialt bevis

En av nyckeldelarna i en bra SaaS-strategi för innehållsmarknadsföring är socialt bevis. Visa framgångsberättelser där ditt verktyg spelade hjälte eller dela användarupplevelser som relaterade berättelser.

Socialt bevis är som mun-till-mun för den digitala tidsåldern, och det är gulddamm i SaaS-innehållsskrivning.

Kraften i vittnesmål

Du har sett dem – lysande recensioner från branschledare, snyggt instängda under en funktionslista på en målsida. Men är de effektiva? Absolut.

De fungerar som kuponger för din produkts värde, direkt från dem som har skördat dess fördelar. När läsare ser respekterade siffror som applåderar din tjänst, hoppar deras förtroendemätare flera snäpp högre.

Visa, berätta inte, med fallstudier

En fallstudie är inte bara en berättelse; det är ett äventyr där problem möter lösningar direkt genom din produkt. Det låter potentiella kunder gå i en annan kunds skor och se verkliga resultat – en kraftfull övertalningstaktik när den görs rätt.

Studier visar att detaljerade framgångsberättelser dramatiskt kan öka trovärdigheten eftersom de visar upp konkreta resultat som uppnåtts av faktiska användare – inte bara teoretiska löften från ett varumärke.

Fallstudier är fantastiska blymagneter så se till att du lägger till några av dem i din innehållsstrategi.

Användargenererat innehåll: The Collective Voice

Vi lever i en tid där 92 % av B2B-köparna är mer benägna att köpa efter att ha läst en betrodd recension (G2). Det säger något högt och tydligt – folk vill ha bekräftelse från kamrater innan de fattar beslut.

Att presentera olika användaråsikter på din webbplats kan vara mer övertygande än någon marknadsföringskopia du själv skapar eftersom dessa röster återspeglar autentiska upplevelser utan företagsfinish – och äktheten säljer.

Bästa SaaS-innehållsskrivande exempel

Du har sett dem runt omkring – blogginlägg som dyker upp från skärmen med en blandning av smart och stil.

Med skarpa rubriker och mördande CTAs har de blivit nästan legendariska i sin förmåga att engagera, informera och konvertera.

Låt oss titta på några av de bästa exemplen på att skriva SaaS-innehåll.

Datadrivet innehåll

Som SaaS-marknadsförare vänder du dig till tekniker, företagschefer och entreprenörer. Dessa människor älskar data, så det är bara vettigt att skapa datacentrerade blogginlägg.

Här är scoop: dina potentiella kunder letar inte bara efter en show-and-tell. De vill ha hårda fakta, de verkliga siffrorna som ropar, “Hej, den här produkten är den verkliga affären!”

Ditt innehåll skapar en koppling till din publik. Men om den inte backas upp av data kommer konverteringen att bli en kamp.

Här är ett bra exempel på datadrivet SaaS-innehåll från OptinMonster:

Utbildningsinnehåll

När det gäller att fatta beslut vill B2B-köpare att alla fakta, fördelar och risker ska presenteras för dem. Tid är dyrbar och tålamodet är tunt, så att göra rätt köp är nyckeln.

Läsa:  5 bästa webbplatserna att köpa Instagram-följare i Kanada (januari 2024)

Med så mycket information tillgänglig är ribban för marknadsförare skyhög. Det handlar inte bara om att övertala längre; det handlar om att utbilda.

Att skriva SaaS utbildningsinnehåll ger dig en chans att svara på de brännande frågorna i din nisch, vilket visar att du inte bara är med i spelet; du är auktoriteten.

Varför spelar detta roll? För det handlar inte bara om att bevisa att din produkt är en pärla; det handlar om att bevisa att du är varumärket som ska tillhandahålla det.

Så här är den gyllene biljetten för din SaaS-framgång – börja skapa långa guider, ultimata guider, instruktioner och hela grejen. Var kunskapsnavet och se ditt varumärke skjuta i höjden!

Letar du efter exempel på SaaS-innehållsskrivande som informerar användare? Här är en från Ahrefs:

Kundresurser

I SaaS-branschen är det lättare att behålla kunder än att jaga nya. Det är därför det är viktigt att publicera kundcentrerat innehåll.

Överraskande nog har inte alla märken fångat denna pärla. En ren 54 % av B2B-marknadsförare använda innehåll för att göra befintliga kunder nöjda och bygga lojalitet.

Här har du chansen att briljera – skapa innehåll som är skräddarsytt efter dina kunders önskemål och behov, åtgärda problem och jämna ut deras resa.

Innehållscentrerat innehåll inkluderar resurser som checklistor, fuskblad, mallar, kalkylblad och en verktygslåda full av godsaker.

Vill du ha några exempel på att skriva SaaS-innehåll? Ta en titt på dessa mallar från CoSchedule:

Ultimata listor

När du är med i SaaS-spelet för innehållsmarknadsföring finns det två VIP:er du vill hålla glada: Google och din publik.

Gissa vad? De har båda ett gemensamt begär – de vill att ditt innehåll ska vara den oslagbara, godkända källan i ett ämne.

Hur får du det att hända? Easy peasy – sammanställ den bästa informationen.

Det är här “ultimativa listor” kommer in.

Om du kan piska fram den ultimata resursen som överglänser allt där ute…

Bom! Du är praktiskt taget garanterad att ta den topprankade platsen.

Så, vad är den hemliga såsen? Det handlar om att skapa en guldgruva av information som människor alltid letar efter.

Det kan vara en kraftfull lista med statistik, en verktygslåda med verktyg som måste ha, eller en samling go-to-webbplatser. Ha det här, och du är på väg mot innehållshärlighet!

Här är ett exempel på en ultimat lista för SaaS content marketing från HubSpot:

Expertledd innehåll

Tillbaka in 2018, tillkännagav Google en bred kärnalgoritmuppdatering som betonar EAT som en del av dess riktlinjer för sökkvalitet. I 2022lade Google till ytterligare ett “E” så att det nu inkluderar erfarenhet, expertis, auktoritet och förtroende.

Det bästa sättet att förbättra ditt EEAT-betyg är att publicera innehåll direkt från experterna inom ditt område.

Här är ett annat exempel från OptinMonster:

3 bloggtyper med den bästa SaaS-konverteringen

Det finns många typer av blogginlägg du kan skapa för din innehållsmarknadsföringsstrategi, men vissa visar sig vara mer framgångsrika än andra när det gäller att omvandla besökare till betalande kunder.

1. Hur-till-guider

Den första typen av blogginlägg som fungerar bra för SaaS content marketing är hur man gör. Dessa guider erbjuder praktiska lösningar på vanliga problem som din målgrupp står inför.

Om din produkt till exempel är ett grafiskt designverktyg, kanske dina potentiella kunder letar efter råd om hur man förbättrar bildupplösningen eller redigerar en fotobakgrund.

Genom att identifiera dessa utmaningar och tillhandahålla praktiska lösningar genom instruktionsguider skapar du inte bara auktoritet utan visar också värdet av din mjukvarulösning.

2. Ständigt grönt långformigt innehåll

Den andra typen av högkonverterande blogginlägg är det vintergröna långformade innehållet. Google tenderar att favorisera längre artiklar eftersom de ger omfattande information om ett ämne, vilket ofta leder till högre sökranking och ökad organisk trafik över tid.

Ditt långformade innehåll bör täcka alla aspekter av ett visst ämne relaterat till din SaaS-produkt samtidigt som det svarar på de flesta frågor som potentiella användare kan ha. Denna strategi hjälper dig att positionera dig som en expert på området samtidigt som den subtilt främjar det som gör din programvara unik och fördelaktig.

Ständigt grönt innehåll förblir relevant och värdefullt över tid, och lockar en stadig ström av trafik långt efter att det har publicerats.

Läsa:  Wix eller WordPress: Vilken är den bättre plattformen för SEO?

3. Jämförelse blogginlägg

Jämförelseinlägg är en av de mest effektiva typerna av innehåll du kan lägga till i din SaaS-strategi för innehållsmarknadsföring.

De hjälper potentiella kunder att fatta smarta beslut. Dessa blogginlägg jämför olika produkter och dissekerar dem från alla vinklar – funktioner, specifikationer, prissättning och användningsfall.

Huvudmålet är att vinna över potentiella köpare som just nu söker igenom marknaden efter alternativ.

Dessa inlägg får din produkt att lysa under en stor, stark strålkastare. Du får visa upp de där mördande funktionerna och lösningarna som dina konkurrenter kan gå miste om.

Det är som att säga, “Hej, vi har varorna, och det är därför vi är det bästa valet!”

Att införliva dessa tre typer av blogginlägg i din SaaS-marknadsföringsstrategi kan avsevärt förbättra användarnas omvandlingsfrekvens och samtidigt öka den övergripande synligheten och trovärdigheten för ditt varumärke online.

Hur man skriver en övertygande guide

Om du är i SaaS-branschen är det avgörande att skapa en effektiv guide. Det hjälper inte bara dina kunder att förstå och använda din produkt effektivt utan ökar också kundnöjdheten och behållningsgraden.

Förstå din målgrupp

Det första steget mot att skapa en engagerande guide är att förstå vem som kommer att använda den. Känn till deras tekniska förmågor, behov och utmaningar när de interagerar med din programvara. Denna kunskap gör att du kan skräddarsy innehållet för att möta deras specifika krav.

Bryt ner processen

Din publik kan tycka att komplexa processer är skrämmande om de presenteras på en gång. Att bryta ner dessa processer i hanterbara bitar kan därför göra dem mer lättsmälta för användare med olika kompetensnivåer. Varje avsnitt bör fokusera på en aspekt eller funktion av din programvara.

Använd enkelt språk och visuella hjälpmedel

Undvik jargong som kan förvirra läsarna; använd istället ett enkelt språk som de lätt kan förstå. Dessutom kan visuella hjälpmedel som skärmdumpar eller diagram avsevärt förbättra förståelsen – trots allt, syn överträffar alla andra sinnen när man lär sig ny information.

Ge exempel från verkliga livet

Inkludera verkliga exempel som visar de praktiska tillämpningarna av varje funktion. Demonstrera hur användare kan utföra vanliga uppgifter med din SaaS-produkt.

Inkludera felsökningstips

Oavsett hur användarvänlig din programvara kan vara, kommer användare att stöta på problem då och då. Om de inkluderade felsökningstips i varje avsnitt skulle de spara dyrbar tid på att söka efter lösningar någon annanstans.

Uppmuntra feedback

Slutligen, uppmuntra alltid feedback. Detta kan hjälpa dig att förstå vad som fungerar och vad som inte gör det i din instruktionsguide, så att du kan göra nödvändiga förbättringar.

Genom att följa dessa steg kommer du att kunna skapa en övertygande guide som inte bara hjälper användare att navigera i din SaaS-produkt utan också förbättrar deras övergripande användarupplevelse.

Hur man skriver Evergreen Long-Form Content

I den ständigt föränderliga SaaS-världen är det viktigt att skapa ständigt grönt innehåll. Denna typ av innehåll förblir relevant och värdefullt över tid, vilket leder till konsekvent trafik till din webbplats.

Förstå din publiks behov

Det första steget i effektiv ständigt grönt innehållsskrivande för SaaS är att förstå din publiks behov.

Vilka problem försöker de lösa? Hur kan din programvara hjälpa dem att uppnå sina mål?

Genom att ta upp dessa frågor direkt i ditt innehåll säkerställer du att det förblir relevant och användbart långt efter publiceringen.

Fokusera på grundläggande ämnen

För att skapa verkligt bestående värde med din SaaS-blogg, fokusera på grundläggande ämnen som inte kommer att förändras drastiskt över tiden. Dessa kan inkludera instruktionsguider, bästa praxis för att använda specifika programvarufunktioner eller insikter i branschtrender som påverkar hur kunder använder teknik.

Behåll relevans med regelbundna uppdateringar

Oavsett hur tidlöst ämnet kan vara initialt, kräver allt vintergrönt innehåll regelbundna uppdateringar för att hålla sig fräsch och aktuell. Oavsett om detta innebär att lägga till funktionsuppdateringar eller uppdatera gamla data med färsk statistik, säkerställer bibehållande av relevans att läsarna fortsätter att hitta värde i det du har skrivit år efter år.

Utnyttja SEO Best Practices

Även det mest välskrivna stycket kommer att falla platt utan ordentlig sökmotoroptimering (SEO). Inkorporera sökord naturligt i ditt innehåll, använd metataggar effektivt och skapa engagerande rubriker som uppmuntrar klick.

Genom att följa dessa steg kommer du att vara på god väg att skapa övertygande vintergrönt innehåll som lockar nya SaaS-besökare samtidigt som du håller dina befintliga kunder engagerade.

Läsa:  Tips och råd som hjälper dig att locka fler affärer som advokatbyrå

Hur man skriver SaaS-jämförelseinnehåll som konverterar

Att välja rätt SaaS-verktyg känns som att försöka välja en favoritglassmak – de verkar alla fantastiska tills du smakar på dem.

För att hjälpa läsarna att välja behöver ditt jämförelseinnehåll det där extra stänk av insikt.

Fokusera på fördelar kontra funktioner

Talande funktioner är bra, men fördelarna ger mer värde.

Visa hur funktion A sparar tid medan funktion B löser ett irriterande fel som användare har kämpat mot i månader.

Detta tillvägagångssätt förvandlar torra specifikationer till “aha”-ögonblick för din läsare.

Markera Användarupplevelse

Användarupplevelsen är kung; fråga bara någon som någonsin har skrikit vid en laddningsskärm.

Dyk djupt in i hur det känns att använda varje produkt dagligen — har man fördelen med sitt snygga gränssnitt eller blixtsnabba stöd?

Integrera socialt bevis

Människor litar på rekommendationer från andra – även främlingar – över varumärkesmeddelanden, så spetsa dina jämförelser med riktiga citat och berättelser.

Projektledaren som nu dricker mindre kaffe för att Tool X automatiserar hennes arbetsflöde?

Utvecklaren som sjunger lovord på Twitter om Tool Y:s API-kapacitet?

Lägg till dessa guldklimpar strategiskt och se till att varje vittnesbörd ger en kraft.

Balansera SEO utan att offra flödet

Ahrefs påminner oss om att över hälften av all webbplatstrafik börjar med en organisk sökning, vilket betyder att dessa nyckelordsrika jämförelser är guldgruvor – om de görs rätt.

Men låt inte nyckelord kapa berättelsen; väv in dem där de känns naturliga och gör meningar snabba.

Så ja, inkludera termer som folk kan använda när de jämför produkter men tjäna alltid läsbarheten först.

Det är inte raketvetenskap – det är att vara uppmärksam på varför någon landade på din sida i första hand.

Genom att hålla dessa strategier i centrum kommer du att skapa jämförelseinnehåll som inte bara listar alternativ utan hjälper människor att fatta rätt beslut.

Vanliga frågor – Exempel på att skriva SaaS-innehåll

Vad är SaaS-innehållsskrivning?

Skrivande av SaaS-innehåll innebär att skapa artiklar, blogginlägg och guider centrerade kring SaaS-produkter för att engagera användare och driva försäljning.

Hur skriver jag innehåll för en SaaS-webbplats?

För att skriva ner SaaS-webbplatsmaterial, fokusera på användarfördelar, förenkla komplexa funktioner till lättsmält information och väck läsarna till handling med tydliga CTA:er.

Hur skriver jag en artikel i SaaS?

När du smäller ut en SaaS-artikel, noll in på smärtpunkter som din programvara löser. Blanda in kundernas framgångshistorier för att piffa upp saker och ting.

Vad är ett exempel på B2B SaaS-skrivning?

Ett exempel skulle vara fallstudier som visar hur företag ökar effektiviteten eller sänker kostnaderna med hjälp av specifika mjukvarutjänster – det är riktigt prat som resonerar hos företag.

Slutsats

Kom ihåg att att skapa engagerande SaaS-innehåll handlar om anslutning. Behåll tydlighet, var kortfattad och koncentrera dig alltid på det som är viktigt för din publik.

Dyk djupt in i de exempel på SaaS-innehållsskrivande vi har delat. De är inte bara berättelser – de är språngbrädor till skarpare strategier.

Omfamna sociala bevis som en pålitlig vän. Det är mer än bevis – det är försäkran som talar sitt tydliga språk i det digitala rummet.

Kundcentrerat innehåll är inte bara ett modeord; det är hjärtslag i en blomstrande SaaS-strategi för innehållsmarknadsföring. Från upplysande pedagogiska stycken till fängslande jämförelser och skapandet av ultimata resurser, innehåll är nyckeln som cementerar relationer och främjar lojalitet.

Dessutom blir den dynamiska duon att glädja Google och glädja din publik till North Star. Att skapa innehåll som står högt som den ultimata resursen i ett ämne är inte bara en taktik; det är en nödvändighet. Det handlar om att sammanställa information med finess och skapa innehåll som inte bara uppfyller utan överträffar förväntningarna.

Låt WriteSonic hjälpa dig att nå dina SaaS content marketing-mål! Oavsett om du skriver en instruktionsguide, fallstudie, vintergrönt innehåll eller jämförelseproduktrecension, är WriteSonic din betrodda AI-skrivassistent.