Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bemästra sökordsforskning: Hitta din målgrupp på Google – Webinarium

Bemästra sökordsforskning: Hitta din målgrupp på Google - Webinarium

Om du vill att någon webbplats ska bli framgångsrik i Google-sökning måste du behärska sökordsforskning. Detta tillsammans med söksyftet kan förändra världen i trafiken. Idag går vår gästtalare Lindsay Halsey över vikten av detta faktum.

Ju bättre du förstår hur sökord fungerar, desto mer framgångsrik kommer du att bli med att bygga din egen blogg eller hemsida för ett stort företag.

Allt beror på vad folk letar efter och varför.

Förstå sökordsforskning

I detta webbseminarium får du lära dig vad “sökordsforskning” är och hur det relaterar till din webbplats. Detta inkluderar allt som är relaterat till ditt varumärke, de produkter du erbjuder eller de tjänster du erbjuder.

Ju mer information du får där, desto större är chansen att bli sedd när någon söker med de termerna.

SEO:s fyra pelare

Idag är sökmotoroptimering mer än att bara lägga till rätt sökord. Faktum är att Google har gjort framsteg för att hjälpa människor att hitta exakt vad de letar efter under åren.

Det betyder att du vet exakt vad du erbjuder och vad folk letar efter.

Idag går Lindsay över de “fyra pelarna” i SEO och hur det relaterar till din webbplats framgång. Genom att förstå hur dessa delar fungerar tillsammans kan du ta din webbplats längre på kortare tid.

Läsa:  Hur Pipedrive höjer sig över andra CRM-alternativ på marknaden

De fyra pelarna för SEO är:

  • Teknisk SEO
  • Optimering på plats
  • Innehåll
  • Off-site SEO

Sökordsforskningsprocess

Att hitta de bästa sökorden och fraserna för en specifik webbplats kräver lite av en process. Lindsay visar dig vad denna process är och hur du kontrollerar dess layout.

Vet du vem som letar efter ditt material? Och var är de ifrån? Vilket problem har din publik som du kan lösa?

Lindsay hjälper dig att förstå dessa frågor och hur du kan svara på dem effektivt.

Särskild målgrupp

Många misslyckas med att försöka ranka de absolut högsta söktermerna. Tyvärr har dessa termer ofta stor konkurrens som du måste övervinna för att synas på Google.

När du riktar dig mot en specifik målgrupp med ditt innehåll, varumärke, produkter eller tjänster är termerna lättare att placera i sökningar. Det ökar också sannolikheten att folk läser din webbplats, köper dina produkter eller på annat sätt interagerar med din webbplats.

Lindsay förklarar hur specifika målgrupper beter sig och hur det är mycket lättare att hitta termer som passar just dina behov.

Definiera ett kalkylblad

Kalkylblad, som de som finns tillgängliga från Google Dokument, kan vara ett exceptionellt användbart verktyg. Inte bara det, utan det är också gratis att använda.

Idag kommer Lindsay att visa dig hur du skapar ditt eget kalkylblad för sökordsforskning och hur du får ut det mesta av appen. När du använder den tillsammans med Googles Search Console kan du snabbt svara på din målgrupps behov.

Notera: Search Console visar bara hur människor hittar innehåll på en webbplats som redan har innehåll.

Läsa:  70 bärbara Lenovo-modeller är i riskzonen på grund av BIOS-sårbarheter

Använda gratis verktyg för sökordsforskning

Search Console är inte den enda gratisappen som kan hjälpa dig att förstå hur människor söker efter innehåll. Faktum är att Internet är fullt av fantastiska sökordsverktyg som du kan komma igång med direkt.

Att använda Googles Auto-Suggest-funktion i din sökning kan ge en bättre idé, särskilt om du inte har en webbplats igång ännu.

Googles People Also Ask-sektion kan också ge en enorm mängd information om en sökning. Lindsay visar dig hur du använder denna enkla sökfunktion till din fördel.

Hur är det med webbplatser som inte kommer från Google? Lite som Svara publiken kan också innehålla en mängd information för sökordsforskning. Den här webbplatsen är också gratis att använda och kan visa dig hur människor söker efter ditt specifika sökord eller din fras.

Organisera och utvärdera

Lindsay går också in i detalj om att genomföra och utvärdera sökordsforskning. I verkligheten är inte alla meningar de bästa att fokusera på, beroende på vilka ämnen du sysslar med.

Naturligtvis beror detta också mycket på den trafik du försöker attrahera i första hand. Efter det här webbinariet kan du enkelt se skillnaden.

Hur är det med att använda annonser?

Reklam kan hjälpa till att få trafik till din webbplats omedelbart. Men är det alltid nödvändigt? Lindsay diskuterar användningen av annonser på webbplatser som Google och hur de fungerar.

Detta inkluderar att köra experiment för sökordsforskning för att se hur relevanta vissa termer är för en specifik målgrupp. Eftersom inte alla annonser som innehåller specifika sökord kommer att vara effektiva när det gäller den trafik du lockar till dig.

Läsa:  Skapa din egen start: 8 faktorer du måste tänka på i förväg

Lokal sökordsforskning

Fokuserar du på en lokal företagswebbplats? Lindsay förklarar vad “nära mig”-sökningar är och hur de kan påverka ett lokalt företag genom en sökning.

Detta beror på att människor ofta använder sina mobila enheter för att hitta särskilda behov i sitt område. Vi brukade kalla detta en telefonbok. Idag har dock denna enorma katalog ersatts av en enkel Google-sökning.

Låt inte bristen på sökordsforskning hålla dig tillbaka!

Att hitta de bästa fraserna behöver inte vara en skrämmande uppgift. Genom att förstå hur sökordsforskning fungerar och de bästa metoderna för att få det du behöver kan du börja påverka din webbplatss framgång idag.

Tack, Lindsay, för att du tillhandahåller en mängd information i detta webbseminarium. Det kommer definitivt att hjälpa många människor att få ut mer av sitt innehåll.