Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Blogga för nybörjare: Guide för att starta en ny blogg

Blogga för nybörjare: Guide för att starta en ny blogg

Mer än 70 % av B2B-marknadsförare Undersökningen 2022 sa att innehållsmarknadsföring har blivit viktigare för deras verksamhet. Faktiskt, 76 % använder redan innehåll att generera leads.

Blogga är ett av de bästa sätten att växa ditt företag online, helt enkelt. Problemet är att det finns lite av en inlärningskurva för att komma igång.

Så, hur börjar du blogga?

I det här inlägget ger vi dig en steg-för-steg-guide för hur du startar en blogg, inklusive:

  • Hur du identifierar din målgrupp.
  • Hur man skriver för den publiken.
  • Hur du skapar din blogg.
  • Hur man skapar kvalitetsinnehåll och marknadsför det.

Men först, låt oss titta på vad som är en blogg och varför du bör starta en blogg idag.

Varför ska du starta en blogg?Den ultimata guiden för att starta en ny bloggVälj en bloggplattform

Vad är bloggning?

En blogg är en onlineplattform som låter människor dela sina tankar, åsikter och erfarenheter med världen. Det är i grunden en digital dagbok eller dagbok där människor kan uttrycka sig.

Människor startar bloggar av personliga eller professionella skäl. Det finns många olika typer av blogginnehåll där ute, allt från hobbybaserade bloggar till affärsorienterade.

Hobbybaserade bloggar fokuserar på ämnen som mat, resor, mode, musik eller sport, medan affärsorienterade bloggar tenderar att täcka ämnen relaterade till teknik, ekonomi, entreprenörskap och marknadsföring.

Ett blogginlägg kan innehålla olika typer av media, såsom text, bilder, videor och ljudinspelningar. Blogginnehåll bör skrivas på ett engagerande sätt som uppmuntrar läsarna att interagera med inlägget genom att lämna kommentarer eller dela det på sociala medieplattformar som Twitter och Facebook.

När du skapar blogginlägg ska du alltid tänka på vad dina läsare vill ha eller behöver. Framgångsrika bloggar innehåller engagerande ämnen som drar in läsarna och får dem att komma tillbaka.

Att blogga är ett bra sätt att uttrycka dig själv, dela med dig av din kunskap och få kontakt med andra. Men utöver personliga skäl, varför ska du starta en blogg?

Varför ska du starta en blogg?

Att skapa en blogg kan vara oerhört glädjande oavsett om du vill uttrycka dig själv eller potentiellt tjäna pengar från din personliga bloggnisch.

Läsa:  30 Black Friday-marknadsföringsidéer för att öka din ROI

Men varför ska företag börja blogga idag?

Här är fyra anledningar till varför du bör skriva blogginlägg för din företagswebbplats.

1. Ökad synlighet och varumärkesmedvetenhet

Att blogga är ett bra sätt att öka synligheten för ditt företag, eftersom det gör att du kan nå potentiella kunder som kanske inte har hört talas om ditt varumärke tidigare – speciellt om du använder sökmotoroptimering och en innehållsmarknadsföringsstrategi.

Genom att skapa relevant innehåll om ämnen som intresserar dem kan du snabbt bygga upp en publik av lojala följare som är intresserade av vad du har att erbjuda.

Denna ökade synlighet kommer att bidra till att öka varumärkesmedvetenhet och igenkänning, vilket kan leda till mer försäljning.

Dessutom kan du utöka din räckvidd ytterligare genom att dela dina blogginläggsidéer på sociala medieplattformar som Twitter eller Facebook.

2. Förbättrad sökmotorranking

En annan fördel med att blogga för företag är förbättrade sökmotorrankningar.

När de görs på rätt sätt kan SEO-vänliga blogginlägg hjälpa till att förbättra din webbplats ranking på sökmotorer genom att tillhandahålla nytt innehåll med riktade sökord relaterade till de produkter eller tjänster som ditt företag erbjuder.

Med högre ranking kommer fler människor att kunna hitta din webbplats när de skriver in specifika termer i Googles sökfält – vilket resulterar i fler potentiella kunder för ditt företag.

3. Mer riktad trafik

Med bättre SEO-ranking kommer mer riktad trafik. Detta innebär besökare som redan är intresserade av vad du erbjuder kontra slumpmässiga sökare som surfar online.

Som sådan hjälper bloggandet att säkerställa att endast kvalificerade potentiella kunder kommer in genom dörren – vilket gör det lättare för företag som ditt att omvandla dem till betalande kunder.

4. Skapa trovärdighet och auktoritet i din nisch

Sist men absolut inte minst, bloggar etablerar din trovärdighet inom en viss nisch. När du skapar blogginlägg visar du din expertis inom ditt område – detta är otroligt viktigt när du försöker attrahera nya kunder.

Dessutom ger en blogg möjligheter att visa upp din kunskap samtidigt som den ger läsarna värdefull information – allt som leder till att bygga upp auktoritetsstatus bland dina kamrater i branschen.

Att starta en blogg kan vara en fantastisk möjlighet för ditt företag att kommunicera med din kundbas och etablera en stark onlinenärvaro för ditt varumärke.

Så hur startar man en blogg?

Här är vår guide för att starta en ny blogg som hjälper ditt företag eller ditt personliga varumärke att växa.

Den ultimata guiden för att starta en ny blogg

Nybörjarstegen du behöver finns i den här guiden. För att starta en ny blogg, håll det enkelt och håll dig till grunden.

Hitta och förstå din målgrupp

Innan du börjar blogga, ta dig tid att undersöka din målgrupp.

  • Vem skriver du för?
  • Vilka är deras intressen?
  • Vad letar de efter när de skriver en sökterm på Google?

För att hitta svar på dessa frågor måste du göra marknadsundersökningar.

Börja med att definiera din nisch. Identifiera demografin för dina potentiella läsare – deras ålder, plats, inkomstnivå, värderingar och utsikter.

Läsa:  Bästa sätten att säkerhetskopiera dina bilder

När du har identifierat din målgrupp, titta på vilken typ av innehåll de redan konsumerar online. Föredrar de att läsa bloggar eller titta på videor? Vilka sociala medieplattformar använder de?

När du vet mer om vem du riktar dig till och var de umgås online, är det dags att ta reda på vilken typ av innehåll som resonerar mest hos dem.

Titta på andra framgångsrika bloggar inom samma utrymme som din. Läs igenom deras inlägg och se hur många visningar varje inlägg har fått. Notera eventuella kommentarer eller feedback från läsarna.

Analysera data som sidvisningar om tillgängligt. Att göra detta bör ge dig några idéer om vilka ämnen som tenderar att prestera bättre än andra som kan ligga till grund för att starta din egen blogg online.

Att känna till din målnisch hjälper dig att skapa innehåll som resonerar med din avsedda målgrupp. Nu när du vet vem du skriver för är det dags att välja en lämplig bloggplattform.

Välj en bloggplattform

Nu när du är redo att börja blogga, bestäm var du vill vara värd för din blogg. Välj en plattform som är enkel att använda, säker och har de funktioner du behöver. Här är några av de mest populära bloggplattformarna du kanske vill överväga för din personliga blogg eller företagsblogg.

WordPress

På grund av sin användarvänliga design och omfattande möjligheter har WordPress blivit en mycket använd bloggplattform. Den erbjuder ett intuitivt gränssnitt med dra-och-släpp-verktyg för att skapa innehåll snabbt och enkelt. Dessutom erbjuder WordPress ett stort urval av plugins för att anpassa din bloggdesign efter dina behov.

Bloggare

Blogger är ett annat populärt bloggvärdalternativ för nybörjare eftersom det är gratis och användarvänligt. Plattformen låter dig skapa bloggar på några minuter utan någon kodkunskap. Blogger erbjuder också många anpassningsalternativ så att du kan få din blogg att se ut precis som du vill att den ska – från att ändra teckensnitt och färger till att lägga till widgets eller HTML-kodavsnitt.

Wix

Wix bloggplattform är ett utmärkt val för dig som vill starta en egen blogg. Med sitt lättanvända gränssnitt och intuitiva design är det det perfekta verktyget för att skapa en engagerande onlinenärvaro.

En av de största fördelarna med att använda Wix är att det erbjuder användarna ett brett utbud av funktioner och verktyg för att skapa vackra bloggar snabbt och enkelt. Den har också inbyggda SEO-verktyg så att ditt innehåll blir mer synligt på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Dessutom tillåter Wix användare att anpassa sina bloggdesigner genom att lägga till anpassade typsnitt, färger, bakgrunder etc., vilket gör det enklare än någonsin tidigare att skapa ett unikt utseende för din blogg.

Squarespace

Squarespace är idealiskt om du letar efter något mer professionellt än vad andra bloggplattformar erbjuder men inte har mycket tekniskt kunnande.

Med Squarespace är allt förinstallerat så allt du behöver göra är att fokusera på att skapa kvalitetsinnehåll istället för att oroa dig för komplicerade kodningsuppgifter. Om du vill ha ett anpassat bloggtema låter Squarespace dig också ha total kontroll över designelement som bloggteman, typsnitt och layouter.

Läsa:  Fördelar med att använda en checklista för dina deadlines

Det finns ingen definitiv lösning för vad som utgör en idealisk bloggplattform. Varje bloggares krav och smak kommer att skilja sig åt. Dessa fyra bloggvärdalternativ är dock ett bra ställe att börja om du precis har börjat din bloggresa.

Skapa din blogg

När du har valt en bloggplattform kan du börja konfigurera din sida genom dra-och-släpp-funktionen eller anpassa de tillgängliga mallarna. Detta inkluderar att lägga till logotyper eller grafik samt att välja typsnitt och färger som matchar ditt varumärke. Det är viktigt att se till att alla bilder har optimal storlek för att undvika förseningar när sidan laddas på antingen mobil eller dator.

Du vill att dina besökare ska få en fantastisk upplevelse när de besöker din blogg. Därför är det viktigt att designa din blogg på ett sätt som gör det enkelt för dem att navigera på sidan utan någon förvirring om vart de är på väg härnäst. Det innebär att man organiserar menyer i kategorier, skapar tydliga etiketter och underrubriker, använder sig av brödsmulor och mer.

Genom att ta dessa steg skapar du inte bara en bättre användarupplevelse utan hjälper också sökmotorernas sökrobotar att förstå vad varje sida innehåller och hur allt hänger ihop.

Nu när din blogg är klar, låt oss börja skriva!

Skapa kvalitetsinnehåll

Innehåll är kung när det kommer till bloggande. De mest framgångsrika bloggarna kan skapa innehåll som fängslar läsarna och sporrar dem till handling.

När du skapar kvalitetsinnehåll för din blogg online finns det några viktiga saker att tänka på.

1. Din publik kommer först

Undersök din publiks intressen och smärtpunkter. Vad är det för problem de försöker lösa? Hur kan din produkt eller tjänst lösa dem?

Skriv om ämnen som är relevanta för att öka engagemanget och, så småningom, lojalitet.

2. Hitta målsökord

Med miljontals bloggar där ute kan det vara svårt att sticka ut. Det är här sökordsforskning kommer in.

Hitta sökord relaterade till din nisch som har hög sökvolym men låg konkurrens. När du har en lista med sökord, använd dem i hela ditt blogginlägg så att sökmotorer enkelt kan hitta ditt innehåll när folk slår upp dessa termer online.

Nyckelord hjälper till att driva trafik och förbättra synligheten för din blogg på sökmotorresultatsidor (SERP).

3. Inrätta myndighet

Du bör alltid skriva engagerande artiklar som ger värde för dina läsare. Inkludera intressanta fakta, statistik, bilder och videor som visar din expertis inom ditt område. Detta kommer att hjälpa till att dra uppmärksamhet från tittare som kanske inte ens vet att de behövde din produkt förrän de snubblade över din blogg.

4. Tala din publiks språk

Undvik jargong och alltför tekniska termer. Försök istället att använda samtalsspråk där det är lämpligt. Detta kan ge en personlig touch till tråkig text samtidigt som komplexa koncept blir mer relaterbara.

Se till att kontrollera grammatik, stavning och skiljetecken i alla dina inlägg för att ge din blogg en professionell bild.

Läsa:  6 bästa apparna som hjälper dig att ta dig igenom ett dåligt uppbrott

Att leverera kvalitetsinnehåll är grunden för en framgångsrik blogg. Det är viktigt att ha engagerande, informativa artiklar som drar in läsarna och får dem att komma tillbaka för mer. Efter att ha fastställt vikten av innehåll är det dags att sprida budskapet om din blogg.

Marknadsför din blogg

Att få synlighet och etablera en stark webbnärvaro kräver att du aktivt marknadsför din blogg. Att anta taktik som marknadsföring på sociala medier, e-postmarknadsföring och SEO kan hjälpa till att få besökare till din blogg.

Kampanjer för sociala medier

Att skapa konton på sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn eller YouTube kan vara ett bra sätt att sprida budskapet om dina blogginlägg och bygga relationer med publiken.

Skapa anpassat innehåll för varje socialt nätverk och lägg till länkar till dina inlägg som skulle ta besökare direkt till din blogg.

När folk kommenterar eller delar ditt inlägg, engagera dem i meningsfulla konversationer för att börja bygga relationer och öka synligheten för dina blogginlägg.

E-postkampanjer

Att bygga en e-postlista är också viktigt när du marknadsför en blogg eftersom det låter dig nå ut till dina prenumeranter med nya innehållsuppdateringar eller specialerbjudanden.

För att göra detta effektivt bör du segmentera e-postmeddelanden efter intressenivå så att de som redan har uttryckt ett intresse för din produkt får oftare meddelanden.

E-postautomatiseringsverktyg som MailChimp eller Constant Contact kan göra det enklare att hantera dessa listor samtidigt som de ger värdefulla insikter om användarbeteende – data som du kan använda för framtida kampanjer.

SEO taktik

Att optimera innehåll för sökmotorer är också viktigt när du försöker marknadsföra din blogg. SEO hjälper till att säkerställa att potentiella läsare kan hitta din blogg på Google eller Bing.

När du optimerar innehåll, börja med att undersöka relevanta sökord och lägga till dem i dina titlar, metabeskrivningar, rubriker och bilder.

Ett varningens ord: Undvik nyckelordsfyllning! Google rynkar på näsan åt denna praxis och kan straffa din blogg om den tror att du försöker manipulera rankingen genom att peppa ditt inlägg med nyckelord.

Länkbyggande spelar också en viktig roll vid marknadsföring av bloggar. Att länka internt från ett inlägg till ett annat förbättrar inte bara användbarheten utan ger också ytterligare information för dina läsare – vilket bidrar till att förbättra den övergripande SEO-prestandan.

Slutsats

Om du brinner för din nisch och vill dela den med världen kan det vara en spännande satsning att starta en blogg som kan leda till framgång 2023. Med rätt strategi på plats kan du enkelt skapa kvalitetsinnehåll som lockar läsare till din webbplats och hjälpa dig att starta en blogg och så småningom tjäna pengar på att blogga.

Genom att följa den här guiden om hur du startar en blogg skapar du en framgångsrik plattform för att lansera din onlinenärvaro. Så vänta inte längre – börja blogga idag.