Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Bloggautomatisering: Hur du sparar tid och pengar och får ditt företag att växa

Bloggautomatisering: Hur du sparar tid och pengar och får ditt företag att växa

Nästan 90 % av marknadsföringsbyråerna tror att deras automationsstrategi har varit framgångsrik, och 51 % av marknadsföringsinfluenser anser att innehållsmarknadsföring är den mest effektiva implementeringen av teknik för marknadsföringsautomatisering. Om du har kämpat för att hänga med i din bloggkalender kan automatisering vara svaret! Så hur kan du automatisera ditt blogginnehåll utan att offra kvaliteten?

Det finns många innehållsautomatiseringsplattformar att välja mellan, och ditt mål är att hitta en som fyller i luckorna i din process för att skapa innehåll.

Att skapa nytt innehåll för din blogg kan vara en skrämmande uppgift. Men tack vare AI kan du nu automatisera ditt blogginnehåll och fortfarande producera högkvalitativa inlägg som kommer att engagera läsarna. Genom att lära sig hur man optimerar AI-genererat innehåll är det möjligt att effektivisera hela bloggprocessen samtidigt som kvalitetsstandarden bibehålls.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur du kan automatisera ditt blogginnehåll för att förenkla ditt arbetsflöde och spara mycket tid när du skapar effektiva blogginlägg.

Vad är bloggautomatisering?

Bloggautomatisering är processen att använda mjukvaruverktyg för att automatisera de repetitiva, dagliga uppgifterna som är förknippade med att driva en blogg. Automatisering gör att bloggare kan fokusera på brainstorming-idéer snarare än att manuellt slutföra vardagliga uppgifter som att schemalägga inlägg eller svara på kommentarer.

Automatisering kan tillämpas på sådana innehållsmarknadsföringsuppgifter som:

 • Kurera blogginlägg från olika källor.
 • Skriva blogginlägg, artiklar och e-böcker.
 • Optimering av webbplatskopia.
 • Publicera innehåll på WordPress-bloggar och sociala mediekanaler.
 • Skickar schemalagda nyhetsbrev automatiskt.
 • Samla in kundfeedback via undersökningar.
 • Kör A/B-tester på målsidor.
 • Analysera data från flera uttag.
 • Övervakning av konkurrenters aktivitet online.

Alla dessa uppgifter görs enklare med AI samtidigt som effektiviteten förbättras inom alla områden relaterade till digitala kampanjer.

Typer av verktyg för bloggautomatisering

Här är de olika typerna av automationsverktyg som du kan använda för att automatisera repetitiva uppgifter och effektivisera dina bloggprocesser:

 • CMS-system: WordPress, Drupal.
 • E-posttjänster: MailChimp, konstant kontakt.
 • Skrivverktyg: WriteSonic, Jasper, Copy AI.
 • Analysprogram: Google Analytics, Adobe SiteCatalyst.
 • SEO-plugins: Yoast SEO, Allt i ett SEO-paket.
 • Hanteringsverktyg för sociala medier: Hootsuite, Buffer

Det här är bara några av de många innehållsautomatiseringsverktyg som finns tillgängliga som gör att kunniga marknadsförare kan slutföra digitala marknadsföringsuppgifter med minimal ansträngning.

6 fördelar med att automatisera dina bloggprocesser

Den största fördelen med att använda automatiserade bloggautomatiseringsverktyg är ökad effektivitet eftersom det eliminerar manuellt arbete. Låt oss dela upp sex fördelar med automatisering av innehållsmarknadsföring.

1. Tidsbesparingar

När du automatiserar innehåll sparar du mycket tid på att undersöka, skriva och redigera ditt arbete. Med AI-driven programvara kan marknadsförare snabbt generera innehåll på en bråkdel av den tid det skulle ta att skapa det manuellt. Detta innebär att företag har mer tid att fokusera på andra uppgifter som marknadsföring, kundservice och produktutveckling.

Läsa:  Funderar du på att skaffa en e-handelswebbplats?

2. Kostnadseffektivitet

Att skapa innehåll av hög kvalitet kräver en betydande mängd resurser inklusive personaltimmar och materialkostnader som bilder eller videor. När du automatiserar innehållsskapandet kan du minska dessa kostnader genom att låta maskinen ta över de tråkiga uppgifterna som vanligtvis utförs av ditt interna team eller outsourcas till frilansare till en hög kostnad.

Automatisering eliminerar också behovet av dyra hårdvaruinvesteringar som servrar eller specialiserade mjukvarulicenser som kan minska driftskostnaderna ytterligare och samtidigt öka produktiviteten.

3. Bättre kvalitetskontroll

Bloggautomatiseringsverktyg förbättrar också noggrannheten i ditt arbete eftersom maskiner är mindre benägna att begå misstag än människor. Ett bra exempel på detta är Grammarly-appen som eliminerar fel i stavning, mellanrum, skiljetecken och grammatik.

Automationsplattformar är också bra på att analysera volymer av datamängder, upptäcka fel och ge feedback i realtid innan de publiceras så att du inte behöver börja om från början varje gång något behöver åtgärdas.

4. Ökade produktivitetsnivåer

Innehållsautomatisering hjälper till att ta bort vardagliga uppgifter från anställdas arbetsbelastning, vilket resulterar i högre effektivitetsnivåer och förbättrad moral. Teammedlemmar behöver inte längre spendera timmar på att göra repetitiva uppgifter som inte kräver någon kreativitet men som ändå förbrukar värdefulla resurser som el och WiFi.

5. Större räckvidd och engagemang

Innehållsautomatisering gör det också möjligt för företag att nå en större publik. Ett exempel på detta är automatisering av sociala medier som gör det möjligt för marknadsförare att publicera inlägg på flera sociala nätverk utan att manuellt behöva logga in på alla sociala mediekonton.

Dessutom hjälper automatiserade system att optimera engagemangsgraden genom personliga meddelanden som är skräddarsydda specifikt för varje användare baserat på deras preferenser och intressen. På så sätt får din publik relevant information som de faktiskt bryr sig om – vilket resulterar i bättre ROI jämfört med traditionella metoder som e-postblaster.

6. Högre SEO-resultat

Sist men inte minst, automatiserad innehållshantering förbättrar din SEO-poäng med dess förmåga att generera unika sökord per inlägg eller artikel skriven. I kombination med andra taktiker som bakåtlänkning skapar innehållsautomatisering möjligheter för ditt arbete att rankas högt på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Innehållsautomatisering är utformad för att påskynda och effektivisera genereringen och distributionen av innehåll för onlineföretag. Så hur fungerar automatisering av innehåll?

Nivåer av bloggautomatisering

Ljusautomatisering är den mest grundläggande nivån av bloggautomatisering. Denna typ av automatisering kräver minimal insats och ansträngning från din sida, men det kan fortfarande hjälpa dig att spara tid och energi inom vissa områden.

Exempel på ljusautomatisering är att schemalägga blogginlägg vid specifika tidpunkter eller att sätta upp ett RSS-flöde för din blogg så att läsarna automatiskt meddelas när nytt innehåll läggs upp. Du kan också använda automatiserade plugins för att skapa en säkerhetskopia av dina bloggartiklar eller ställa in e-postmeddelanden när någon lämnar en kommentar på ett av dina inlägg.

Medium automation tar saker ett steg längre genom att automatisera mer komplexa uppgifter som innehållskurering och SEO. Du kan till exempel använda verktyg som Hootsuite för att schemalägga flera sociala medieinlägg på olika sociala medieplattformar samtidigt. Detta eliminerar behovet av manuella inlägg varje gång du vill dela något med dina följare.

Dessutom finns det många SEO-plugins som kan hjälpa till att optimera de tekniska aspekterna av ett helt blogginlägg. Dessa inkluderar titeltaggar, metabeskrivningar och andra viktiga element som bestämmer rankningen på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Tung automation innebär att köra program som automatiserar hela blogginlägget från början till slut med minimal mänsklig input. Till exempel kan AI-skrivprogram som WriteSonic generera långformsinnehåll baserat på nyckelord som skrivs in i systemet – vilket tar bort behovet av manuell skrivning helt.

Dessutom blir AI-chatbotar vanligare bland organisationer som ett sätt att interagera med kunder snarare än att anställa mänskliga kundtjänstrepresentanter. Dessa chatbots förstår instruktioner för naturlig språkbehandling (NLP) som ges av användare som gör det möjligt för dem att svara på frågor korrekt.

Läsa:  Viktiga bloggverktyg för en framgångsrik blogg 2024

Hur kan du automatisera ditt blogginnehåll?

Genom att automatisera bloggprocessen kan du enkelt producera blogginlägg av hög kvalitet. Om du är nyfiken på hur man automatiserar bloggandet, eller om det ens är möjligt, finns här två sätt att göra det.

1. Skriv bloggartiklar med AI

AI-skrivverktyg är bra för att hitta innehållsidéer som du vill skriva om på din blogg. Dessa plattformar ger ett bekvämt sätt att söka igenom tusentals högt uppsatta källor online och identifiera intressanta berättelser som kan användas som referenser eller inspiration för ditt blogginlägg.

Allt du behöver göra är att mata in de nyckelord du vill ranka för och låta programvaran skriva ditt blogginlägg. På mindre än fem minuter kommer WriteSonic att ha ditt blogginlägg på 2 000 ord redo för korrekturläsning! Eftersom den har inbyggd Grammarly och Copyscape, behöver du aldrig oroa dig för dålig kvalitet eller plagierat innehåll.

Dessutom låter appen dig automatiskt publicera kurerade artiklar direkt till dina WordPress-bloggar med bara några få klick. Men innan du gör det, se till att du lägger till en mänsklig touch till ditt automatiserade innehåll – eller vad vi kallar AI-optimering (AIO).

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

2. Återanvänd befintligt material

Ett annat sätt att producera automatiserat innehåll utan att behöva börja om från början är genom att återanvända befintligt material. Återanvändning innebär att förvandla ett gammalt inlägg till något nytt – som att förvandla ett blogginlägg till ett videomanus eller uppdatera föråldrade listor med färska data.

Till exempel, om du skrev en lång artikel förra året om hur artificiell intelligens revolutionerar marknadsföringsstrategier, överväg att skapa en kort video i år som diskuterar samma ämne med uppdaterad statistik och insikter från branschexperter. Eller så kan du ta den högpresterande artikeln, ange dess URL i WriteSonic-appen och få ett nytt blogginlägg baserat på det.

Här är några av sätten du kan återanvända ditt innehåll med innehåll i skala:

Att automatisera blogginlägg kan vara ett effektivt sätt att spara ansträngning och tid, och med rätt verktyg kan du fortfarande upprätthålla en god kvalitetsstandard samtidigt som du skapar innehåll i stor skala.

Automatisera bokföringsscheman

Att upprätthålla ett regelbundet publiceringsmönster är en viktig del av alla framgångsrika innehållsmarknadsföringsstrategier. Bloggautomatisering och automatisering av sociala medier kan hjälpa till att säkerställa att du konsekvent publicerar nytt innehåll för dina läsare.

Här är några tips om hur du kan automatisera ditt blogginnehåll, innehåll i sociala medier och scheman för inlägg.

Skapa en redaktionell kalender

En redaktionell kalender hjälper dig att planera ämnen och frekvens för dina inlägg i förväg. Detta säkerställer att du har tillräckligt med tid för att skapa kvalitetsinnehåll samt undvika dubbelarbete eller luckor i täckningen.

För att komma igång skapar du helt enkelt ett kalkylblad med kolumner för inläggstitlar, schemalagda datum, författare och distributionskanaler.

Publicera inlägg på sociala medier på flera kanaler samtidigt

Automatisering av sociala medier genom verktyg som Hootsuite eller Buffer gör det enklare att hantera många konton och publicera inlägg på sociala medier samtidigt. Dessa appar låter dig skapa ett bibliotek med förschemalagda inlägg på sociala medier så att de går live vid angivna tider utan behov av mänsklig inblandning. De tillhandahåller också analysdata så att du kan spåra prestanda över tid och förfina din strategi därefter.

Läsa:  Hur man sparar på Amazon och köper bekvämt

Dra fördel av gratis plugins

För WordPress-inlägg finns det en mängd automatiseringsalternativ som kan hjälpa till att effektivisera inläggsprocessen direkt från WP-instrumentpanelen. Här är några av de mest populära plugins för att automatisera innehållsskapande.

 • Jetpack’s Publicize: Publicerar automatiskt nya inlägg på sociala medieplattformar.
 • WP Schemalagda inlägg: Detta tillåter exakt tidpunkt för publicering av dina senaste blogginlägg.
 • Återuppliva gammalt inlägg: uppdaterar slumpmässigt äldre innehåll från arkiven för att engagera läsarna.

Genom att dra fördel av automatiseringsmjukvara kan marknadsförare spara värdefull tid samtidigt som de säkerställer konsekvent högkvalitativ produktion över alla kanaler – viktiga ingredienser för framgång med bloggande.

Att optimera dina blogginlägg är nästa steg för att säkerställa att din publik hittar dem i sökmotorernas resultat.

Nyckel takeaway: Genom att utnyttja automationsverktyg som redaktionella kalendrar, plattformar för hantering av sociala medier och WordPress-plugins kan bloggare spara tid samtidigt som de skapar en framgångsrik innehållsmarknadsföringsstrategi som kommer att få in mer trafik och engagemang.

Optimera dina blogginlägg

Att optimera dina senaste och befintliga blogginlägg är ett måste om du vill utöka räckvidden och exponeringen av ditt innehåll.

Att undersöka sökord och fraser att rikta in sig på är det första steget i denna process. Nyckelord är termer som människor använder när de söker efter innehåll på nätet, så det är viktigt att välja sådana som korrekt återspeglar ämnena i dina blogginlägg.

Sökordsforskningsverktyg som Google AdWords eller SEMrush kan hjälpa dig att hitta relevanta termer med hög sökvolym. När du har identifierat några lämpliga nyckelord, infoga dem i dina inläggsrubriker och metabeskrivningar såväl som i brödtexten i ditt inlägg.

Att skapa engagerande metabeskrivningar och titlar är också nyckeln till att förbättra SEO-prestanda.

Din titel ska vara kortfattad men ändå fånga uppmärksamheten. Inkludera ett eller två av de viktigaste nyckelorden du identifierade tidigare för att ge läsarna en uppfattning om vad de kan förvänta sig av att läsa ditt inlägg.

Metabeskrivningen bör ge en kort översikt över vad som tas upp i artikeln samtidigt som den innehåller några ytterligare relaterade sökord. Försök att inte överstiga 160 tecken eftersom längre beskrivningar kan bli avskurna på sökmotorresultatsidor (SERP).

Om du skriver ditt blogginlägg med WriteSonic kommer du att se alla dessa optimeringselement i sidofältet som fungerar som din SEO/AIO-checklista medan du finjusterar din artikel.

Förbättra läsbarheten med visuellt innehåll

Att inkludera bilder i blogginlägg är ett måste, eftersom de hjälper till att diversifiera det skrivna innehållet och göra det mer attraktivt. Den kan också användas för att illustrera idéer och förbättra inlägg med multimediainnehåll.

Här är några tips för att utnyttja visuellt innehåll i dina blogginlägg.

Att konstruera infografik och diagram är det bästa sättet att illustrera data eller komplexa ämnen som skulle ta för många ord att förklara. När du skapar dessa bilder, se till att använda högkvalitativa bilder, relevanta ikoner och lättförståeliga etiketter så att läsarna snabbt kan förstå vad de tittar på.

Inkludera nyckelord i infografiken eller diagrammet som hjälper till att öka SEO-rankingen när användare söker efter relaterade termer på Google eller andra sökmotorer.

Att bädda in videor i ditt blogginlägg är ett annat bra sätt att lägga till visuellt intresse samtidigt som du ger ytterligare information om det aktuella ämnet. Videor ska vara engagerande och ge värde som att lära tittarna något nytt om ämnet.

Se till att du optimerar dem för SEO genom att inkludera relevanta sökord i titlar, beskrivningar och taggar. Glöm inte att lägga till undertexter för dina hörselskadade läsare.

Nyckel takeaway: Visuellt innehåll kan hjälpa till att bryta upp bitar av text och göra blogginlägg mer tilltalande. Infografik, diagram och videor med relevanta sökord är också bra sätt att öka SEO-rankingen.

Läsa:  Podcast-marknadsföringsstrategi: 11 enkla steg för att utöka din målgrupp

Välj rätt automatiseringsverktyg för framgång i bloggandet

När det kommer till att välja automationsverktyg är budget och resurser viktiga överväganden. Det är viktigt att utvärdera vilka plattformar och funktioner som finns tillgängliga inom din prisklass.

Några populära verktyg för bloggprocessen inkluderar WriteSonic, Hootsuite, HubSpot, Sprout Social, Buffer och Zoho Social. Vart och ett av dessa verktyg erbjuder en unik uppsättning funktioner som kan vara fördelaktiga för ditt företags behov.

Om du vill hantera innehåll i sociala medier på flera sociala medieplattformar kan Hootsuite eller Sprout Social vara den perfekta passformen.

Om du letar efter mer omfattande marknadsföringsautomatiseringsfunktioner som e-postkampanjer eller spårning av webbplatsanalys, kan HubSpot vara det bättre alternativet.

Automatisera bloggskrivande med innehåll i stor skala

Om du vill påskynda bloggskrivandet utan att oroa dig för plagiat, grammatiska fel eller dålig syntax, då är WriteSonic en värdig investering.

Med WriteSonic AI-skribenten kan du generera ett långformat blogginlägg inom några minuter, vilket kan 5x-10x påskynda innehållsskapandet och avsevärt effektivisera dina processer.

WriteSonic har ett anpassarverktyg som låter dig automatiskt generera en disposition och berätta för AI exakt vad den ska skriva på:

Om dispositionen missar viktiga punkter, låter Customizer-verktyget dig lägga till nya underrubriker och ytterligare sammanhang för att vägleda AI. Du kan också ta bort enskilda objekt från konturen och till och med be AI:n att generera en helt ny kontur om den första inte är riktigt vad du letar efter:

WriteSonic AI-författaren automatiserar många andra bloggskrivande och publiceringsuppgifter, inklusive:

 • Genererar automatiskt metadata, som du kan redigera efter eget tycke.
 • Optimera artikeln för SEO, med en bekväm optimeringsflik med en lista med sekundära sökord och en SEO-checklista på sidan.
 • Lägger automatiskt till klicka för att tweeta-länkar och takeaway-lådor.

Vanliga frågor om Blog Automation

Fungerar marketing automation verkligen?

Enligt Forrester Research genererar företag 50 procent fler säljfärdiga leads till 33 % lägre kostnad genom marknadsföringsautomation.

Och Focus Research säger att 75 % av företagen som driver marknadsföringsautomation kan se en avkastning på sin investering på bara 12 månader, medan 44 % av företagen gör det inom sex månader.

Hur automatiserar du innehåll?

 • Bestäm vad du vill automatisera.
 • Använd en process för innehållsarbetsflöde.
 • Skriv ditt innehåll med AI.
 • Dela ditt innehåll på sociala medier.
 • Betala för att marknadsföra ditt innehåll.
 • Automatisera ditt nyhetsbrev via e-post.
 • Koppla ihop olika innehållsmarknadsföringsplattformar.
 • Ta reda på hur din innehållsmarknadsföring presterar.

Hur automatiserar jag mina blogginlägg i WordPress?

 1. Bestäm hur ofta du vill publicera.
 2. Bestäm den bästa postningstiden.
 3. Skriv ditt blogginlägg.
 4. Publicera.

Kan du använda AI för blogginlägg?

Ja, AI kan användas för blogginlägg. Innehållsmarknadsföring och SEO-strategier kräver ofta att stora mängder innehåll skapas snabbt. AI-teknik kan hjälpa till att automatisera processen genom att tillhandahålla verktyg som genererar text baserat på sökordsforskning.

Med hjälp av AI-skrivverktyg kan marknadsförare nu fokusera sina ansträngningar på andra uppgifter samtidigt som de producerar högkvalitativt innehåll i stor skala.

Slutsats

Att automatisera blogginlägg kan vara ett effektivt sätt att uppdatera din webbplats med nytt innehåll samtidigt som du sparar tid och resurser. När du väl förstår grunderna i hur du kan automatisera ditt blogginnehåll, blir det enklare att producera originalinnehåll i stor skala för dina läsare.

Med rätt strategi på plats hjälper automatisering av ditt blogginnehåll att maximera synligheten för dina bloggartiklar samtidigt som engagemanget ökar.