Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Byråer vs frilansare vs AI för innehållsskapande – vilket är bäst för ditt företag?

Byråer vs frilansare vs AI för innehållsskapande – vilket är bäst för ditt företag?

Många företag använder inte ett internt kreativt team och väljer att lägga ut innehållsskapande istället.

Om vi ​​jämför byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll, vem skulle komma ut i toppen?

Men låt oss först titta på landskapet för innehållsproduktion. Även om AI kan hjälpa varumärken att skala innehållsgenerering, måste de fortfarande lägga till en mänsklig touch till sitt innehåll för att det ska sticka ut. Därför är det fortfarande en bra investering att anställa mänskliga skribenter – oavsett om det är en digital byrå eller frilansare.

Enligt Semrushbehövs fortfarande mänskligt ingripande för att slutföra marknadsföringsuppgifter som sökordsforskning, skapa bilder, svara på bloggkommentarer och utföra analys av sökavsikter.

Dagens blogginlägg kommer att utforska för- och nackdelarna med att använda kreativa byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll. Vi kommer också att ge tips om hur man hanterar varje typ av innehållsteam effektivt och säkerställer högkvalitativa resultat från alla källor som är involverade i projektet.

Agency vs Freelancer: Vem gör det bättre?

Från forskning till redigering, innehållsskapande kan ta så mycket av din tid. Den goda nyheten är att du inte behöver göra det ensam. Kreativa byråer, frilansskribenter och AI-lösningar kan alla hjälpa dig att producera högkvalitativt innehåll för dina onlineutrymmen.

Låt oss se hur marknadsföringsbyråer och frilansare står sig mot varandra.

För- och nackdelar med att arbeta med en byrå

En marknadsföringsbyrå anställer kunniga proffs som förstår branschens ins och outs. Byråer har ofta en pool av skribenter och redaktörer som är specialiserade på vissa ämnen eller branscher så att de snabbt kan producera högkvalitativt arbete med snäva deadlines.

Förutom att skriva annonstexter tillhandahåller byråer en mängd olika tjänster som SEO, hantering av sociala medier och analysspårning.

Tyvärr kan det bli dyrt att anlita en innehållsmarknadsföringsbyrå. Byråer tenderar att ta ut högre priser än frilansare eftersom de måste täcka omkostnader som hyra, kontorsutrustning och löner.

En annan potentiell nackdel är bristen på flexibilitet. Eftersom byråer vanligtvis kräver långtidskontrakt för större projekt, kanske företag inte har mycket kontroll över den kreativa processen om något förändras mitt i projektet eller behöver justeringar efter lanseringen.

Läsa:  Hur du marknadsför ditt franchiseföretag med hjälp av Brand Storytelling

För- och nackdelar med att anställa en frilansare

Kostnadsbesparingar är den största fördelen för företag som anlitar frilansskribenter.

Dessa entreprenörer erbjuder också större flexibilitet när det gäller projektomfattning eftersom de vanligtvis är öppna för att ta på sig mindre jobb.

Och eftersom frilansande innehållsskribenter inte behöver godkännande från flera intressenter, kan de arbeta med snabbare handläggningstider.

Dessutom ger frilansskribenter ofta unika perspektiv baserat på deras personliga erfarenheter som kan få dina skrivna stycken att sticka ut från andra i samma branschutrymme.

En stor nackdel med att arbeta med enskilda frilansare är tillförlitlighet. Eftersom frilansande innehållsskribenter inte är dina anställda, finns det ingen garanti för att de kommer att leverera utan ordentlig tillsyn. Detta kan resultera i dålig kvalitet och missade deadlines – vilket leder till kostsamma förseningar i produktionen.

Att bygga ett team för att skapa innehåll kräver noggrant övervägande. Frilansare och byråer har sina egna fördelar och nackdelar, men ändå automatisering kan bli innehållsmarknadsföringens framtida framtid — erbjuder mycket mer potential i fråga om hastighet och ekonomiska besparingar.

Se till exempel att i den här YouTube-videon har vi en fullständig genomgång av vår klient JourneyEngine som ser hur WriteSonic kan hjälpa dem. De sparade enorma omkostnader genom att byta till vårt verktyg för innehållsautomatisering – hela 25x på innehållskostnaderna!

Artificiell intelligens för att skapa innehåll

AI och automation blir alltmer populära verktyg för att skapa innehåll. AI kan hjälpa marknadsförare att skapa innehåll som är mer exakt och skräddarsytt för deras avsedda tittare. Automationsverktyg kan underlätta hela innehållsproduktionsprocessen, vilket påskyndar skapandet av stora mängder material på en kortare period.

AI-baserad teknik har gjort det möjligt att producera förstklassigt innehåll med otroliga hastigheter. Genom att utnyttja NLP-algoritmer (natural language processing) kan marknadsförare skapa personliga meddelanden skräddarsydda för varje kunds individuella behov.

AI-drivna lösningar kan också identifiera trender i användarbeteende. Detta hjälper dig att ligga före konkurrenter som fortfarande inte använder AI.

Med alla dessa fördelar, vad hindrar dig från att byta till AI nu?

Den största utmaningen med att skapa AI-innehåll är potentialen att ge resultat som låter robotiska och inte förkroppsligar ett varumärkes röst.

Det krävs också betydande datainmatning för att träna ett AI-system som kan leda bort resurser från andra uppgifter.

Den goda nyheten är att WriteSonic har löst alla dessa problem. Som ett av de mer avancerade AI-skrivverktygen låter WriteSonic dig sätta tonen för ditt innehåll så att det låter som om det är skrivet av en människa. Och den skriver artiklar med otroliga hastigheter så att du kan ladda upp nyckelord samtidigt och få en nästan publiceringsklar artikel på 2 000 ord inom några minuter.

Läsa:  Hur man skapar inspirerande Twitter-trådar för längre tweets

Allt du behöver göra är att optimera vad AI skrev – eller vad vi kallar AIO – vilket liknar de gamla SEO-teknikerna. Några justeringar här och där och du är redo att publicera!

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

Byråer vs frilansare vs AI för innehållsskapande

Låt oss nu jämföra byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll när det gäller hastighet, kostnad och tillförlitlighet.

Fart

AI-skribenter som WriteSonic är betydligt snabbare än mänskliga frilansskribenter, vilket gör att du snabbt kan producera högkvalitativt innehåll för din webbplats eller blogg.

Det tar bara cirka en minut att generera en hel artikel via AI, medan människor kan behöva minst två timmar. Det betyder att om du behöver 10 artiklar skrivna på en dag kan en AI-skribent göra det på mindre än 10 minuter medan en människa skulle ta över 20 timmar.

AI-skribenter behöver inte heller sova eller ta pauser. De kan arbeta 24/7 och churna ut mer innehåll på begäran.

Dessutom kräver AI-skribenter ingen riktning från dig – allt du behöver göra är att ange några nyckelord i programvaran och låta den göra sitt jobb. Du behöver inte lägga tid på att informera skribenten om vad som behöver göras eller ge feedback efter varje utkast.

Läsa:  Brandwatch-priset avslöjat

Slutligen, eftersom AI-skribenter drivs av algoritmer snarare än människor, blir de aldrig trötta eller uttråkade med skrivuppgifter. Varje artikel som produceras kommer alltid att hålla standarden oavsett hur många gånger den har genererats tidigare. Detta säkerställer konsistens över allt ditt innehåll, vilket är viktigt för SEO-ändamål.

Kosta

Om du behöver producera nytt innehåll varje vecka kan kostnaden för att anställa frilansskribenter snabbt öka. I jämförelse erbjuder AI-skribenter en fast månadsprissättning som gör dem mer överkomliga i det långa loppet.

Om du anlitar frilansskribenter kan du betala för deras tjänster per projekt, per timme eller till och med per ord. Priserna varierar från $5 till $50 per projekt. Även om dessa priser kan verka rimliga vid första anblicken, kan de inte konkurrera med överkomligheten som erbjuds av AI-författare.

Pålitlighet

När det gäller tillförlitlighet är AI-skribenter vanligtvis mer pålitliga än frilansskribenter. Teknik med artificiell intelligens kan ge konsekventa resultat och leverera i tid utan att påverkas av personliga problem.

Dessutom är fel i kvalitet eller relevans i allmänhet förutsägbara och hindrar inte leveransen av den slutliga produkten inom tidsfristen. Även om en AI-skribent inte kan producera högkvalitativt innehåll om vissa ämnen, kommer den fortfarande konsekvent att generera innehåll som redaktörer kan förbättra.

Å andra sidan kan medicinska problem eller nödsituationer i familjen leda till arbetsförseningar om du arbetar med en frilansskribent.

Ett annat problem med frilansare är ansvarighet. Det finns ingen garanti för att de kommer att utföra ett utmärkt arbete och hålla deadlines konsekvent.

Även om båda typerna av skrivtjänster har sina fördelar och nackdelar, AI-teknik tenderar att komma framåt eftersom dess produktion är mer konsekvent och pålitlig än vad mänskligt arbete ensamt kan ge – vilket gör den idealisk för företag som behöver tillförlitligt innehåll som levereras snabbt och exakt varje gång.

Hur man väljer rätt innehållsteam

När du väljer mellan byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll är det viktigt att utvärdera projektets krav. Marknadsbyråer är vanligtvis specialiserade på större projekt som webbdesign och utveckling medan frilansare kan vara bättre lämpade för mindre uppgifter som blogginlägg och uppdateringar av sociala medier. AI-lösningar är idealiska för repetitiva uppgifter som datainmatning och sökordsforskning.

Marknadsföringsbyråer tar vanligtvis ut de högsta priserna på grund av deras expertis i att skapa högkvalitativt innehåll i stor skala. Frilansare erbjuder mer överkomliga priser men kanske inte har samma erfarenhetsnivå som marknadsföringsbyråer gör av att producera arbete av professionell kvalitet snabbt och effektivt i stor skala.

När det kommer till kostnadseffektivitet kan automatiserade system som använder artificiell intelligens-teknik visa sig vara fördelaktiga jämfört med att anställa flera frilansare eller betala dyra byråavgifter. Vissa förskottskostnader kan dock krävas för att sätta upp ett sådant system inom din organisations arbetsflöde.

Läsa:  Vad är ett verb? Det engelska språkets arbetshäst

Nyckel takeaway: Företag bör överväga sin budget och vilken typ av innehåll de behöver när de väljer mellan byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll.

Kvalitetssäkring i innehållsskapande

Oavsett om du arbetar med en byrå, frilansare eller AI-lösning är det viktigt att se till att slutprodukten uppfyller dina standarder.

Här är tre avgörande steg i innehålls-QA.

  1. Sätt tydliga riktlinjer för vad som är acceptabelt arbete innan du påbörjar ett projekt så att alla förstår sitt ansvar.
  2. Schemalägg regelbundna incheckningar vid olika stadier av innehållsproduktionsprocessen för att fånga upp problem tidigt.
  3. Delegera slutliga QA-uppgifter till en teammedlem som kommer att ansvara för att granska all produktion innan publicering för att säkerställa noggrannhet och konsekvens över alla innehållsplattformar.

Tips om hur du förbättrar innehållskvaliteten

  • Upprätta varumärkesriktlinjer som tydligt definierar meddelandemål tillsammans med visuella identitetselement som typsnitt, färger och logotyper.
  • Utveckla detaljerade redaktionella stilguider som beskriver specifika regler kring grammatik, ton och röst.
  • Granska regelbundet framstegsrapporter från innehållsteamet.
  • Överväg att använda automatiserade verktyg som stavningskontroller eller plagiatskannrar för att snabbt upptäcka fel eller inkonsekvenser i texten.
  • Ge feedback snabbt så att korrigeringar kan göras direkt.
  • Granska regelbundet befintligt material samtidigt som du håller reda på nya tillgångar.

Slutsats

I de flesta fall kan AI-författare vara ett bra alternativ till mänskliga författare. AI-författare erbjuder hastighets- och kostnadsfördelar som vida överväger deras svagheter i faktaprecision, varumärkesstrategi och åsikter. WriteSonic är ett exempel på en AI-skribent som erbjuder dessa fördelar till en bråkdel av kostnaden och tidsinvesteringen jämfört med frilansare eller byråer.

Förutom att vara snabbare och billigare än mänskliga skribenter, har AI-tekniken avancerat tillräckligt för att den kan producera kvalitetsinnehåll med minimal redigering som krävs. Detta gör den idealisk för företag som snabbt vill skapa stora volymer innehåll utan att offra kvalitetsstandarder.

När du väljer mellan byråer vs frilansare vs AI för att skapa innehåll, kan det finnas vissa situationer där det fortfarande är nödvändigt att anställa en människa (t.ex. högspecialiserade ämnen). Genom att noggrant utvärdera varje alternativ baserat på dess styrkor och svagheter kan du hitta rätt team för din innehållsstrategi.