Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

ChatGPT har även kommit i Excel, vad är funktionen med AI

ChatGPT har även kommit i Excel, vad är funktionen med AI

Under det senaste och ett halvt året ChatGPT det har fört miljontals människor runt om i världen närmare artificiell intelligens. De verktyg utvecklat av OpenAI har förvånat användarna med sin förmåga att använda. Han dikterade nya regler för interaktion med chatbots och det är ingen slump att flera internationella företag försöker följa hans exempel.

Tänk i denna mening om Meta och Googlebåda arbetar för bygga AI-baserade produkter. Men också till SenseChaten sorts kinesisk motsvarighet till OpenAI, och andra jättar från Fjärran Östern: från e-handelsledaren Alibaba till företagsunderhållning Tencent.

Också Microsoft deltar i kapplöpning för generativ artificiell intelligens och under de kommande månaderna kan den ta en viktig position även på detta område. Det har företaget grundat av Bill Gates faktiskt meddelat AI-verktyg kommer att implementeras i dess mjukvara mest känd: från Word och Excelupp till andra appar i Office-galaxen.

ChatGPT möter Excel och Word

Arbetet med Microsoft med generativ artificiell intelligens verkar det möjligt att utvecklas på flera fronter. Å ena sidan IT-jätten meddelade han genomförandet av en ny funktion som heter Copilot AI.

Å andra sidan lade han till några funktioner som låter dig ansluta ChatGPT till Excel. Mer exakt kommer användare att kunna anslut till chatboten direkt från cellerna i ett kalkylark.

För att ansluta till ChatGPT Excel kan använd en anpassad funktion som heter LABS.GENERATIVEAI. Ett kommando som låter dig definiera en AI-prompt direkt från en arbetscell.

Det finns flera strukturella skillnader mellan funktionen LABS.GENERATIVEAI och Copilot AI-funktionen som tidigare skrivits om. Den experimentella funktionen använder endast svaren från AI. Baklänges Copilot AI kan också användas till analysera Excel-dokumenteteller till och med för skriv andra funktioner själv.

Läsa:  Topp 15 programvara för Human Capital Management 2024

Denna länk till ChatGPT kan vara en del av ny Excel-komponentLabs, som utlovar flera experimentella funktioner. Även om det, enligt Microsoft, inte nödvändigtvis är allt funktionalitet för närvarande i testfasen de blir sedan effektivt en integrerad del av Excel-produkten.

Hur man använder artificiell intelligens i Excel

Det är ännu inte känt hur länge detta kommer att tillåtas testa den experimentella funktionen LABS.GENERATIVEAI. För att använda Excel med ChatGPT måste användaren ge din API-nyckel direkt till OpenAI. På så sätt har den möjlighet att använda de olika artificiella intelligenser som skapats av företaget.

En av de mest populära modellerna för tillfället är gpt-3.5-turboDen där ger mycket liknande svar som ChatGPT. Alternativt är det också möjligt att välja text-davinci-003-modellen.

Med den experimentella LABS.GENERATIVEAI-funktionen kan Excel-användare uppnå flera resultat. Från generation eller slutföra en text till automatiska sammanfattningar och klassificeringsåtgärder.

Men det går också att be den artificiella intelligensen att analysera vissa sökordtill exempel de av en undersökning, med syftet att returnera information om sentiment av den som kompilerat den.

Av Cultur-e