Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Concrete5 vs WordPress: Vilket kommer att fungera bättre för dig 2024?

Concrete5 vs WordPress: Vilket kommer att fungera bättre för dig 2024?

Varje företag kommer att behöva en webbplats 2024, men många entreprenörer har inte den tekniska kompetensen att koda sin egen. Den goda nyheten är att tiden för kodning av din egen webbplats är över. Moderna innehållshanteringssystem (CMS) som Concrete5 och WordPress har ersatt allt.

Modern webbdesign, å andra sidan, är väldigt enkel och går ut på att välja design och verktyg som din webbplats behöver och skapa innehållet som dina besökare kommer att se. Dock kan plattformen du använder göra denna process helt annorlunda.

Concrete5 och WordPress har mycket gemensamt, men de är unika verktyg, så låt oss se vad som fungerar för dig.

Översikt: Concrete5 vs WordPress

Innan jag går in på att jämföra dem mot varandra i specifika kategorier, låt oss gå igenom vad var och en är i sin kärna. På pappret låter de väldigt lika, men det finns några viktiga skillnader som alla borde känna till.

Vad är Concrete5?

Concrete5 är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som använder en WYSIWYG-redigerare (What You See Is What You Get). Detta betyder bara att du kan se hur slutresultatet kommer att se ut när du redigerar ett inlägg eller en sida, vilket gör det till en kraftfull fördel för nybörjare.

Plattformen är mycket flexibel och kan användas för att bygga otaliga webbplatser från bloggar till e-handelssajter. Allt tack vare ett bra urval av tillägg, så kallade moduler, som kommer i både gratis- och premiumformer.

När du designar en webbplats är allt du behöver göra att välja ett tema. Din webbplats kommer att anta denna stil, som kan anpassas för att passa dina behov. Återigen finns det både gratis- och premiumteman att välja mellan.

Vad är WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som används av över 40 % av internet för att bygga sina webbplatser. Den kommer med en blockbaserad redigerare som heter Gutenberg som låter dig infoga alla element du behöver i ett inlägg eller en sida.

Den är perfekt för nybörjare.

Som du kan förvänta dig av dess popularitet är WordPress bra för vilken typ av webbplats du än skapar. Bloggar, onlinebutiker, medlemssidor eller vad som helst… det spelar ingen roll, WordPress kan bygga det.

Detta är allt tack vare omfattande bibliotek med plugins och teman.

Läsa:  Varför du inte kan vara på alla sociala nätverk och vara produktiv

Plugins låter dig lägga till funktioner på din webbplats utan att skriva en enda rad kod. Teman dikterar utseendet och känslan på din webbplats och är mycket anpassningsbara. Båda har gratis och premiumalternativ.

Vilken skillnad?

I verkligheten är Concrete5 och WordPress väldigt lika, men den största skillnaden mellan dem är egentligen deras popularitet. WordPress har en dominerande marknadsandel inom innehållshanteringssystemet och det ger det verkligen en enorm fördel.

Som ett resultat finns det många fler supportresurser till ditt förfogande, från forum till tutorialsajter för att hjälpa nybörjare att komma igång. Den har också många fler integrationsalternativ. Och när jag säger “mer” menar jag verkligen alla.

Allvarligt talat, nästan alla tredjepartsverktyg stöder WordPress. Men båda tjänar samma publik, så låt oss se hur de står sig mot varandra.

Enkel användning

Alla är inte datornördar, och den goda nyheten är att du inte behöver vara det för att bygga en webbplats 2024. Istället gör plattformen det mesta av jobbet, och det mesta av input kommer från att bara välja och skapa vissa inställningar . innehåll.

Båda är ganska lika i användning, men den ena har en liten fördel.

Concrete5 Tillgänglighet

Concrete5 utmärker sig verkligen på att skapa innehåll tack vare WYSIWYG-redigeraren. Att kunna se dina ändringar i realtid utan att förhandsgranska kan spara timmar av redigering.

Utöver detta ger redigeringsverktygen dig en bra mängd anpassning.

Och om du upptäcker att du behöver mer, kommer moduler in i bilden. De kan lägga till extra funktioner till redigeraren, men det är här Concrete5 kan vara lite knepigt.

De flesta moduler fungerar bra direkt, men ibland kan du behöva modifiera dem på kodnivå.

Detta är inte särskilt svårt eftersom de använder HTML, men om någon försöker undvika kodning bör det noteras.

Även om det finns gratisalternativ tillgängliga för moduler och teman, finns det mycket fler premiumalternativ, så du kommer vanligtvis att spendera mer på verktyg från tredje part.

WordPress tillgänglighet: Vinnare

WordPress erbjuder användarna många anpassningsalternativ, som ibland kan luta mot en liten inlärningskurva. Men ärligt talat, du måste bara lära dig var alla alternativ finns.

Lyckligtvis är detta riktigt intuitivt med standardfunktionerna.

Gutenberg-redigeraren gör innehållsskapande mycket enkelt. Om du vill lägga till en video lägger du bara till ett videoblock. Behöver du lägga till ett reglage? Inga problem, lägg bara till ett reglage.

Ser du inte blocket du behöver? Inga problem, installera bara plugin-programmet för att lägga till det.

Du kan bygga en fullt fungerande webbplats utan att skriva en enda rad kod. Det finns dock ett alternativ och du kan lägga till anpassad CSS på din webbplats för att anpassa designen efter dina önskemål.

Läsa:  Så här kontrollerar du Flesch Kincaid-läsvänligheten för dina inlägg och sidor

Detta är dock valfritt, så frukta inte.

Göra

Verktygsuppsättningarna som Concrete5 och WordPress tar till bordet är väldigt lika. Medan Concrete5s editor är lite mer användarvänlig eftersom du kan se slutresultatet när du gör ändringar, har WordPress en mer intuitiv design som gör det lätt att lära sig.

Kombinera detta med de många alternativ som finns tillgängliga för dig, och det är inte svårt att se varför nästan hälften av internet är byggt på WordPress.

Design

Det räcker inte längre att göra en fungerande webbplats. Istället måste du skapa en hemsida som fungerar och ser bra ut. Därför måste plattformen du väljer erbjuda tillräckligt många alternativ för att ge dig kreativ frihet.

Även om båda kan göra bra webbplatser, har den ena en stor fördel i denna kategori.

Concrete5 Design

Concrete5 har en hel del teman, men fler av dem är låsta bakom prislappen. Och även om det är fullt möjligt att återanvända gratis sådana, kräver det en viss mängd kodningskunskap som är bortom de flesta nybörjare.

Även om du gillar temat kräver även de enklaste justeringarna lite kodning, återigen, inget svårt. När allt kommer omkring stöder den anpassad CSS.

Men att designa en webbplats i Concrete5 är allt annat än kodfritt när man bryr sig om utseendet.

När det gäller siddesign har Concrete5 en utmärkt editor som är jämförbar med premiumverktyg på andra plattformar, men det finns inte många moduler som utökar funktionaliteten.

Utöver detta är de ofta inte gratis att använda.

WordPress Design: Vinnare

WordPress har tusentals teman att välja mellan, och var och en kan anpassas genom att justera inställningarna. Allt från färger till typsnitt kan ändras på några sekunder, vilket gör dem lätta att anpassa.

Även om standardredigeringsverktygen inte är så imponerande, utmärker WordPress sig verkligen på att designa enskilda sidor, och det beror på att det har ett antal sidbyggarplugins till sitt förfogande.

Dessa verktyg har ett nästan oändligt antal alternativ.

Det är också värt att notera att det är enkelt att lägga till ytterligare funktioner i Gutenberg-redigeraren. Det finns gott om gratis plugins där ute som utökar funktionaliteten för standardblocken samtidigt som de lägger till ett antal nya funktioner.

Göra

Om vi ​​skulle jämföra standardverktygen skulle Concrete5 vara vinnaren. Men när vi tittar på de andra tillgängliga alternativen är det ingen tävling. WordPress erbjuder användarna mycket mer när det gäller anpassning och design.

Och viktigast av allt, för vissa är prislappen för att få det mycket lägre.

Läsa:  Så du tror att du har en idé till en app, va?

E-handel

Många webbplatser säljer produkter för intäkter, och båda plattformarna kan underlätta detta behov. Och den goda nyheten är att det är enkelt att göra på båda plattformarna, men en av dem erbjuder användarna fler alternativ.

Låt oss se vad var och en har att erbjuda.

Concrete5 E-handel

Concrete5 har flera e-handelslösningar att välja mellan. Vilken lösning du väljer beror verkligen på storleken på butiken du bygger och vilka funktioner den behöver.

Oavsett vad du väljer är de flesta inställningarna enkla.

En sak att tänka på är att dessa lösningar har olika betalnings- och betalningsportar. Så du måste verkligen göra din forskning. Du kan också se bortom modulära lösningar och integrera andra plattformar som Shopify.

Det är värt att notera att många av modulerna du behöver för att köra en e-handelssida är premiumverktyg. Du kan till och med behöva ytterligare moduler för att få butiken att fungera korrekt, men slutresultatet är en fantastisk butik.

WordPress Online Store: Vinnaren

WordPress är ett kraftpaket för e-handel, och allt är tack vare WooCommerce-plugin. Den har mer än 5 miljoner butiker på internet och är helt gratis att använda.

Transaktionsavgifter inkluderar endast betalningsgateway-avgifter (PayPal, Stripe, etc.).

WooCommerce innehåller också en mängd olika tillägg, från både gratis och premiumnivåer. De flesta av dessa integreras sömlöst med WooCommerce-inställningar, så det är alltid lätt att hitta det du behöver.

Det är också värt att nämna att du kan använda plugins för sidbyggare för att bättre hantera dina produktsidor. Designmässigt ger WordPress dig full kontroll över hur du skapar allt, och det kan leda till bättre försäljning i en e-handelsmiljö.

Göra

Concrete5 har alternativ när det kommer till näthandel, men de har ett pris. Samtidigt ger WordPress dig en bättre användarupplevelse, mer anpassning och det kostar inte en krona att sätta upp.

Det här är bara några anledningar till varför WordPress dominerar e-handelsområdet.

För att inte tala om att du kan ha en fullt fungerande blogg som hjälper till att öka din butiks SEO och få in fler kunder.

Pris

Att bygga en webbplats från grunden är känt för att vara dyrt, men det är inte sant. Att bygga en webbplats är ganska billigt, och i det här fallet är både Concrete5 och WordPress gratis.

Som sagt, var och en har tillhörande kostnader.

Låt oss ta reda på vilken som erbjuder dig ett billigare alternativ.

Betong5 pris

Concrete5 är i princip fri programvara, men som de flesta innehållshanteringssystem behöver du ett webbhotell. Detta är den faktiska kostnaden för webbplatsen, men det är ganska billigt.

Läsa:  Topp 9 lika kraftfulla PayPal-alternativ för onlinebetalning och pengaöverföring

Faktum är att det är mindre än en daglig kopp kaffe.

De andra kostnaderna du behöver hålla ett öga på är Concrete5-tilläggen. Även om det finns några gratisalternativ, är de flesta av modulerna på marknaden betalda.

Och de kan växa snabbt. I många fall finns det inga gratisalternativ.

Det gäller även teman. Och för att vara ärlig är gratisteman inte bra kodade. Faktum är att de flesta av dem kräver att du lägger till några saker här eller där för att få dem att fungera korrekt.

Om du vill göra en snygg webbplats, förvänta dig att spendera pengar på plugins.

WordPress Pris: Vinnare

Likaså är WordPress en gratis programvara som kräver ett webbhotell för att kunna utnyttja den fullt ut. Och eftersom det är det mest populära innehållshanteringssystemet på marknaden finns det många fler webbhotellalternativ. Många av dem är dedikerade till WordPress.

Efter webbhotellet är det värt att nämna premiumplugins och teman som finns tillgängliga, men de är verkligen valfria. Nästan allt har en gratisversion tillgänglig på WordPress.

Ärligt talat, de fungerar alla riktigt bra. Gratis alternativ är värda att överväga.

Det är också värt att betona att på grund av dess popularitet finns det många handledningar och exempelkoder tillgängliga. De flesta av dessa kan kopieras och klistras in i backend-filer och kräver endast mindre justeringar som nybörjare kan göra.

Att koda själva elementen replikerar ofta en del av premiumfunktionaliteten.

Göra

Båda är gratis, vilket gör det svårt att ge dem en vinnare. Men om jag skulle säga att en var mer prisvärd, skulle det vara WordPress. Den har fler gratisalternativ och de är av högre kvalitet än Concrete5.

Och med mer support online kan du hitta handledningar som hjälper dig att komma igång och till och med undvika premiumalternativ.

Slutresultat: Concrete5 vs WordPress

Som mycket liknande verktyg är det tydligt att WordPress har fördelen i nästan alla kategorier. Den gör helt enkelt allt Concrete5 gör men bättre och ger dig fler alternativ när det kommer till plugins.

För att inte tala om, WordPress har gratis alternativ för nästan allt. Uppriktigt sagt är det ett överlägset CMS, varför det är mycket mer populärt.

Vilken plattform föredrar du, Concrete5 eller WordPress?