Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Cybersäkerhetsmånad 2024

Cybersäkerhetsmånad 2023

När vi går in i sista kvartalet 2023 blir det allt tydligare att detta år har varit särskilt utmanande för cybersäkerhet.

Med cyberattacker, intrång och sårbarheter på uppgång, har både organisationer och individer brottats med aldrig tidigare skådade hot, inklusive GreenGeeks.

Viktiga cybersäkerhetshot

Ransomware

Cybersäkerhetsmiljön utvecklas ständigt. Angripare anpassar ständigt sin taktik för nya sårbarheter, men en av de mest betydande cybersäkerhetsutmaningarna 2023 är den obevekliga takten i ransomware-attacker.

Dessa attacker, där illvilliga aktörer krypterar ett offers information och kräver en lösensumma för dess frigivning, har blivit allt mer sofistikerade. Målen inkluderar nu ett stort antal organisationer från små företag till stora företag och till och med kritisk infrastruktur som olje- och gasledningar.

Utöver vanliga motåtgärder för cybersäkerhet kan en komplett uppsättning säkerhetskopieringar utanför platsen hjälpa dig att återhämta dig från en ransomware-attack.

Sårbarheter i försörjningskedjan

Under 2023 har många sårbarheter avslöjats i leveranskedjor, vilket gör det lättare för cyberbrottslingar att infiltrera system och äventyra känslig data.

Cyberattacker riktade mot mjukvaruleverantörer och leverantörer kan få långtgående konsekvenser och påverkar otaliga nedströmsorganisationer.

Som incidenterna med SolarWinds och Kaseya har visat kan cyberattacker mot mjukvaruleverantörer och leverantörer få långtgående konsekvenser, vilket påverkar otaliga nedströmsorganisationer.

Dessa attacker är nästan omöjliga att proaktivt mildra. Ett sätt är dock att skjuta upp icke-säkerhetsuppdateringar tills de har testats noggrant.

Insiders (attacker på plats)

Medan externa hot ofta tar tag i rubrikerna, har insiderhot blivit vanligare 2023.

Läsa:  Webbplatsavvisningsfrekvens: Vad de betyder och gör för din webbplats

Missnöjda anställda eller individer med privilegierad tillgång kan utgöra betydande risker för organisationer. Att förebygga insiderhot kräver en hårfin balans mellan tillit och vaksamhet. Detta inkluderar att betona vikten av regelbundna ansvarsrevisioner.

För att hjälpa till att mildra några av dessa barriärer har GreenGeeks säkerhetsteam implementerat flera förbättringar av vår plattform, inklusive tillägg av nya och spännande funktioner.

GreenGeeks nya funktioner och funktionalitet

Förbättrat 2FA-stöd

GreenGeeks är glada att kunna meddela att Two Factor Authentication (2FA) är valfritt tillgängligt i vårt värdnätverk. Detta ökar säkerheten för direkta inloggningar.

Detta nya avancerade 2FA-stöd kompletterar de nuvarande alternativen i GreenGeeks Dashboard. Och det är konfigurerbart i GreenGeeks cPanel.

Mer information om hur du ställer in 2FA finns på cPanels webbplats: https://docs.cpanel.net/cpanel/security/two-factor-authentication-for-cpanel/

Dålig bot-blockering

Som standard blockerar GreenGeeks “dåliga bots”, till exempel de som kapar webbplatsinnehåll eller söker efter sårbarheter i programvara.

Eftersom generativ AI har exploderat i popularitet under det senaste året, har GreenGeeks implementerat ytterligare säkerhetsregler på servernivå för att blockera AI-bots som ChatGPT.

Till skillnad från vanlig genomsökning finns bots för innehållsskrapa bara för att rensa innehåll från din webbplats för användning. Detta är vanligtvis utan royalty eller kredit.

Dessutom kan det stora antalet förfrågningar från bots för innehållsskrapa konsumera stora mängder resurser. Detta kan potentiellt påverka legitima besökare och försämra användarupplevelsen.

GreenGeeks MailHero

Spam är ett oändligt problem för alla med en webbplats eller e-postadress. Om spammare hittar ett sätt att skicka en annons eller bluff, kommer de inte att tveka att utnyttja denna metod.

GreenGeeks vidtar mer proaktiva åtgärder mot spam med vår senaste version av MailHero. Det är ett omfattande, allt-i-ett verktyg för förutsägande e-postspårning som nu rullas ut i vårt EcoSite- och återförsäljarnätverk.

Läsa:  Topp 15 bästa sajter som Batmanstream 2024

MailHero övervakar proaktivt e-postloggar på våra servrar för vanliga fel, skräppostutbrott och studsar och varnar vårt team om åtgärder krävs. Detta gör att GreenGeeks Security Team kan minska potentiella spamproblem innan de eskalerar, vilket potentiellt skadar ditt e-postrykte.

MailHero hjälper också till att identifiera och hantera vidarebefordrad skräppost som oavsiktligt kan orsaka problem för ditt företag.

Det bästa av allt är att MailHero för närvarande är aktiv på alla våra servrar. Att dra nytta av dessa förmåner kräver inga ytterligare åtgärder.

Lösenordsgenereringsverktyg

GreenGeeks är glada att kunna presentera vårt nya lösenordsgeneratorverktyg. Detta verktyg låter kunder skapa säkra lösenord för användning på deras webbplats eller andra lösenordskrävande tjänster.

Förutom föråldrad webbprogramvara, är komprometterade lösenord en av de vanligaste formerna av utnyttjande inom webbhotellbranschen. När ditt lösenord har äventyrats förblir det äventyrat på obestämd tid.

GreenGeeks säkerhetsteam rekommenderar att kunder tar sig tid att granska och uppdatera alla sina GreenGeeks-tjänstlösenord. Detta inkluderar deras cPanel-, FTP-, e-post- och webbplatsnivålösenord (alias WordPress-adminlösenord).

Du bör uppdatera ditt lösenord regelbundet, åtminstone var tredje månad. Det finns flera sätt att skapa ett säkert lösenord, och du bör inte tveka att göra rutinmässiga ändringar.

Slutsats

Eftersom oktober är Cyber ​​​​Security Awareness Month vill GreenGeeks se till att alla kunder är skyddade.

Med introduktionen av 2FA för cPanel, MailHero, Bot Blocking och andra spännande funktioner har din webbplats, data och e-postrykte aldrig varit säkrare.

Att skydda din data är extremt viktigt nuförtiden. Vidta åtgärder för att hålla dig själv, dina kunder och ditt företag säkra hela tiden. Underskatta aldrig det kriminella elementet. Även de minsta platserna är måltavlor.