Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De 10 bästa copywriting-programvaran & Verktyg för din byrå

 De 10 bästa copywriting-programvaran & Verktyg för din byrå

En viktig aspekt av alla marknadsföringsstrategier online är innehållsproduktion, mer specifikt blogginnehåll.

Att producera vanligt blogginnehåll är inte bara bra för SEO utan hjälper också till att locka riktade potentiella kunder.

Men att skapa en effektiv bloggkopia som rankas på Google och omvandlar din målgrupp till kunder kräver skicklighet, tid och forskning.

Copywriting-program och verktyg kan hjälpa dig att skapa kopior som ökar konverteringsfrekvensen och ökar SEO-rankingen.

I den här artikeln kommer vi att undersöka några av de bästa copywriting-programvaran som du bör använda på din byrå. Du kommer också att lära dig vilka funktioner du behöver titta på när du bestämmer dig för vilka copywriting-verktyg du ska använda.

Vad är Copywriting Software?

Copywriting-programvara kan definieras som en mjukvara eller en hel uppsättning verktyg som hjälper copywriters och marknadsförare med varje steg i copywriting-processen, från början till slut.

Detta skulle innefatta att undersöka innehållsidéer hela vägen fram till att publicera bloggartiklar.

Bildkälla: SearchEngineJournal

Nu bör vi nämna att det inte finns en allomfattande copywriting-mjukvara som har alla nödvändiga funktioner för att skapa en optimerad kopia som är snyggt förpackad under ett tak.

Eftersom copywriting består av vitt skilda aktiviteter, bör byråer skapa sin egen copywriting-programvara “stack” bestående av olika verktyg, som vart och ett används för en specifik uppgift.

Som ett exempel kan du ha ett verktyg specifikt för att göra sökordsforskning, ett annat för att kontrollera grammatik och ett annat för att se till att innehållet är optimerat för SEO.

Varför använda copywriting-programvara i din byrå?

Copywriting-programvara kan hjälpa till att skapa kopior som rankas i Google, konverterar potentiella kunder till kunder och förbättrar den övergripande användarupplevelsen på en kunds webbplats.

Här är några fler anledningar till varför byråer bör använda copywriting-programvara:

 • Kan hjälpa byråer att skapa ett optimerat arbetsflöde för att producera kopior åt sina kunder med hjälp av olika AI-copywriting-verktyg.
 • Säkerställer att kopian är fri från grammatiska fel och skiljetecken.
 • Kan hjälpa byråer att identifiera vilka ämnen som är trendiga baserat på deras kunders bransch.

Nu när du vet vad copywriting-mjukvara är och varför du bör överväga att använda den i din byrå, låt oss kort diskutera några av funktionerna som din copywriting-mjukvara “stack” bör ha.

Bildkälla: Paldesk

Vilka funktioner har de bästa verktygen för copywriting?

Innan du överväger vilka verktyg du ska lägga till din “stack”, tänk först på din byrås behov och alla andra verktyg som du redan använder.

Om du till exempel redan använder Google Dokument för att skapa utkast till blogginlägg och samarbeta med teammedlemmar, kan du koppla ett Grammarly-konto till Docs för att hjälpa till med stavnings- och grammatikkontroll.

Så krysskolla vilka copywriting-appar som kan integreras med listan över verktyg som du för närvarande använder på din byrå.

Här är en lista över de bästa funktionerna du behöver leta efter när du bestämmer dig för vilken copywriting-programvara som ska användas på din byrå:

Grammatik stavningskontroll

Att publicera innehåll och kopior som är fria från grammatiska fel och stavfel är avgörande för framgången för all marknadsföring på nätet.

Bildkälla: Författare

Vad kommer potentiella kunder att tycka om din kunds webbplats om de hittar stavfel och grammatikfel?

Läsa:  12 sätt att få gratis bakåtlänkar för ditt företag

Stavningsfel kan leda till att ett varumärke tappar sin trovärdighet och förtroende, och kan i slutändan leda till att en kund går miste om försäljning.

Enligt en artikel om BBCkan stavfel resultera i enorma inkomstförluster för företag.

Annan källa har funnit att “74 % av användarna tittar på kvaliteten på stavningen och grammatiken på en webbplats, och att 59 % av användarna kommer att undvika att köpa från ett företag som har gjort stavfel på sin webbplats.

Så när du bestämmer dig för vilken copywriting-mjukvara du ska använda, se till att verktyget har grammatik och stavningskontroll eller åtminstone integreras med ett verktyg som Grammarly.

Generering av AI-innehåll

Artificiell intelligens tar världen med storm och infiltrerar nästan alla områden i vårt dagliga liv. Copywriting är inget undantag från det uttalandet.

Med framstegen inom språkteknologi och maskininlärning har många AI-drivna innehållsgenereringsverktyg som Copy.ai och Copysmith släppts på marknaden.

Bildkälla: TheNextScoop

Dessa AI-innehållsgenereringsverktyg hjälper marknadsföringsteam att skapa kopior för olika marknadsföringsformat som bloggning, e-postmarknadsföring och marknadsföring på sociala medier.

Fördelen med att inkludera ett AI-innehållsgenereringsverktyg i din copywriting-stack är att det kommer att hjälpa din byrå att öka innehållsproduktionen utan att behöva anställa fler teammedlemmar.

Verktyg för generering av AI-innehåll är också användbara för att hjälpa författare som upplever writer's block.

SEO-optimeringsförslag

En annan viktig funktion att titta på när du väljer copywriting-programvara är SEO-optimeringsförslag.

Denna funktion innebär att verktyget har möjlighet att ge förslag på hur du kan optimera bloggkopiering för att öka SEO-rankingen.

Detta inkluderar att ge förslag på vilka nyckelord som ska läggas till innehållet, hur många bilder och länkar konkurrerande artiklar har, lämplig användning av HTML-rubriker i artiklar, etc.

Titelgenerator

En av de första sakerna som webbanvändare ser när de besöker en webbplats eller surfar på sökmotorns resultatsida är titeln på sidan.

Genom att skapa optimerade titlar och rubriker som genererar nyfikenhet kommer du att kunna driva riktad trafik till en kunds webbplats.

Var noga med att lägga till ett titelgeneratorverktyg till din copywriting-programvara “stack” för att hjälpa dig skapa SEO-vänliga titlar.

Plagiatkontroll

Plagiat stjäl inte bara någon annans arbete (gör det olagligt), utan det betyder också att en författare eller ett företag inte är villig att lägga ner arbetet för att skapa innehåll som är unikt för deras verksamhet.

Det är därför viktigt att se till att din copywriting-programvara har en plagiatkontroll.

Om du redan har bestämt dig för några copywriting-program, men du har märkt att ingen av dem har en plagiatkontroll, kan du använda en gratis online plagiatkontroll.

Om du väljer att använda ett copywritingprogram för AI för att skapa bloggartiklar, kontrollera alltid om den genererade texten inte redan finns någon annanstans på webben.

Du kan göra detta genom att helt enkelt klistra in den AI-genererade texten i plagiatkontrollen ovan för att se om texten är original.

Förslag på innehållsredigering

En innehållsredigeringsfunktion hjälper dig att förkorta ordrika meningar, vilket gör din kopia mer kraftfull, läsbar och mindre ansträngande för ögonen.

De bästa verktygen för copywriting

Därefter kommer vi att diskutera några av de bästa copywriting-programvaran och verktygen som du kan använda på din byrå.

Den här listan täcker allt från AI copywriting-appar, stavningskontroller, produktivitetsverktyg och mer!

Frase

Den första copywriting programvara som du kan använda är Frase.

Enligt deras hemsida är Frase en AI som kan hjälpa skribenter att efterforska och skriva SEO-optimerat innehåll.

Med ett genomsnitt på 4,8 stjärnor på både Capterra och G2, tror jag att det är säkert att säga att det här verktyget används och älskas av många copywriters och byråer.

Läsa:  Topp 15 lastbilshanteringssystem 2024

Här är några användbara funktioner som Frase kommer med:

 • Sökordsforskningsfunktionalitet
 • Innehållsredigering
 • Teamsamarbete
 • En automatiserad konturbyggare
 • SEO-optimeringsförslag

Frase har också en innehållspoängfunktion som ger ditt innehåll poäng mot de bäst presterande konkurrenterna i SERP:erna. Denna modal jämför din sökordsanvändning med dina konkurrenter och hjälper dig att identifiera vilka sökord du ska lägga till i ditt innehåll.

Frase börjar på $19,90 per månad.

Fördelar:

 • Frase har många funktioner och funktioner som gör att du kan skapa SEO-optimerat innehåll i stor skala.
 • 7-dagars provperiod för att testa funktioner.

Nackdelar:

 • SEO-tillägget kostar 35 USD extra per månad.
 • Frase inkluderar inte heller en plagiatkontroll, vilket är ganska viktigt om du ska använda deras AI-skrivare.

Copy.ai

Copy.ai är förmodligen en av de mest populära AI-skrivassistenterna som finns på marknaden.

Denna copywriting-mjukvara använder sig av den senaste språk-AI-tekniken som kallas GPT-3som använder djupinlärning för att skapa människoliknande text.

Copy.ai är inte bara användbar för att producera bloggkopior, utan kan också användas för att skapa digitala annonstexter, innehåll i sociala medier, produktbeskrivningar för e-handel och försäljningskopia.

En annan praktisk Copy.ai-funktion är verktyget “Change Tone” som låter dig välja mellan nio olika rösttoner som avslappnad, kvick, empatisk och mer.

Detta är särskilt användbart om din byrå skapar innehåll för företag i olika branscher. Till exempel kommer blogginnehåll för advokater vanligtvis att ha en mer professionell ton än blogginnehåll för ett biltvättföretag.

Om du vill skapa kopior riktade till icke-engelsktalande publik kan Copy.ai hjälpa dig att skapa kopia på mer än 25 olika språk.

Premiumversionen av Copy.ai börjar på $35 per månad.

Fördelar:

 • De har en gratis plan som inte kräver någon kreditkortsinformation, vilket innebär att du kan komma åt alla funktioner utan att behöva betala en cent.
 • Copy.ai består av mer än 90 copywriting-verktyg som du kan använda för att skapa den perfekta kopian.
 • Copy.ai kan användas för att skapa kopior för ett brett spektrum av saker som e-postämnesrader, Instagram-texter, CTA-textgeneratorer och mer!
 • 24/7 livesupport.

Nackdelar:

 • Vissa människor har klagat på att vissa meningar inte alltid är meningsfulla när de genererar långformigt innehåll.

Copysmith

Copysmith är en annan AI copywriting programvara och Copy.ai alternativ.

Om du upplever writer's block eller bara behöver en annan vinkel för din kopia, så är Copysmith ett potentiellt verktyg som du kan använda för att hjälpa dig att producera innehåll.

Copysmith kommer packad med 30 mallar som du kan använda för olika användningsfall som Facebook och Google Ads, Amazon-produktbeskrivningar, bloggkonturer, innehållsidéer och YouTube-videobeskrivningar.

Denna copywriting-programvara integreras med flera tjänster som Google Ads, Shopify, Google Docs, WooCommerce och mer!

Copysmith börjar på $19 per månad.

Fördelar:

 • 7 dagars obegränsad gratis provperiod.
 • Kan integreras direkt med Google Ads för att lansera PPC-kampanjer. A/B-testfunktionen är särskilt användbar om du vill testa rubriker och annonstext.
 • Livechatt och e-postsupport finns tillgängligt.
 • Alla planer tillåter samarbete mellan teammedlemmar.

Nackdelar:

 • För närvarande är endast engelska tillgängligt som språk för att skapa innehåll.
 • Vissa användare har klagat på att det fungerar bättre för innehåll i kort form än för innehåll i långa format.

Jaspis

Jaspistidigare känd som Jarvis, är en AI-skrivassistent och copywriting-programvara som kan användas för att skapa unikt, mycket engagerande innehåll.

Byråer kan använda Jasper för att skriva kopior för produktlistor, blogginläggskonturer, blogginläggsintroduktioner och slutsatser, Facebook-annonsrubriker och mer.

Faktum är att det finns mer än 50 olika mallar att välja mellan, inklusive kopia för dina YouTube-videobeskrivningar och titlar.

Det som gör Jasper unik för andra AI-skrivassistenter är att det grundades av copywriting-experter, vilket innebär att Jasper har en fantastisk skrivförmåga i grunden.

Läsa:  Ett litet företags guide för att skapa ett domännamn

Jasper kostar 29 USD per månad för 20 000 ord AI-genererad text.

Fördelar:

 • Jasper kan producera kopior på mer än 25 olika språk.
 • Tillgång till livesupport.
 • Jasper gör det möjligt för team att samarbeta och hantera projekt.

Nackdelar:

 • Kostnaden för att använda Jasper kan bli ganska dyr.
 • Jasper har ingen inbyggd plagiatkontroll, istället integreras den med Copyscape (ett verktyg för att upptäcka plagiat online). Men du måste prenumerera på en Copyscape-plan mot en extra kostnad.
 • “SEO-läge” är endast tillgängligt på den avancerade planen.

Rytr.me

Rytr är ett kraftfullt AI-copywriting-verktyg som kan användas för att skriva e-postmeddelanden, sociala annonser, Google-annonser, målsideskopiering, SEO metabeskrivningaroch mer!

Rytr har fantastiska recensioner med minst 4,7 stjärnor från 2690 recensioner på TrustPilot, G2 och AppSumo tillsammans. Detta betyder uppenbarligen att denna copywriting-app används och älskas av många av sina kunder.

Denna copywriting-mjukvara har mer än 20 olika rösttoner, tillgängliga på mer än 30 språk.

Förmodligen en av de bästa aspekterna av detta verktyg är att dess gratisplan inkluderar en plagiatkontroll, upp till 5 000 tecken av AI-genererad text per månad och alla andra funktioner i de betalda planerna.

Ryter-premien börjar på $9 per månad, vilket gör den till den billigaste AI-skrivassistenten på den här listan.

Fördelar:

 • Den kostnadsfria planen kommer med alla premiumfunktioner inklusive en onlineplagiatkontroll.

Nackdelar:

 • Prissättningen beror på antalet tecken du använder, så om du planerar att skriva långformat innehåll kan Rytr bli ganska dyrt.
 • Vissa användare har klagat på att kvaliteten på den AI-genererade kopian behöver förbättras.

Airstory

Airstory är ett copywriting-verktyg som skribenter och byråteam kan använda för att samarbeta och arbeta med projekt tillsammans.

Det här verktyget handlar om att hjälpa team från generering av innehållsidéer hela vägen till innehållspublicering. Du kan nästan tänka på Airstory som ett projektledningsverktyg specifikt för produktion av blogginnehåll.

Chrome-tillägget “Airstory Researcher” gör att copywriters kan spara de forskningskällor de hittade när de surfade online.

Det som är särskilt användbart med Airstory är att byråer kan publicera godkända utkast direkt till sina kunders WordPress-webbplatser.

Airstory börjar på $25 per månad och har en gratis provperiod som du kan använda för att kolla in dess funktionalitet.

Fördelar:

 • Gratis provperiod.
 • Obegränsat antal samarbetspartners är tillgängliga på ingångsplanen.
 • Publicera direkt till WordPress via Airstory-plugin.
 • Inbyggd stavnings- och grammatikkontroll.
 • En mobilapp finns tillgänglig.

Nackdelar:

 • Endast 2 betalda planer är tillgängliga, med ett ganska stort prissteg mellan de två planerna.

Grammatiskt

Om du producerar blogginnehåll, webbplatskopia och innehåll på sociala medier, då Grammatiskt bör definitivt utgöra en del av din copywriting programvara verktygslåda.

Grammarly är en gratis skrivassistent online som ser till att din kopia är fri från stavnings-, grammatik- och skiljeteckenfel.

Inte bara det, utan Grammarly kontrollerar också efter överanvända ord i meningar och ser till att dina meningar inte innehåller någon passiv röst.

Grammarly har innehållsredigering i realtid och förslag med förklaringar om hur du kan förbättra din kopia.

I likhet med några av AI-copywriting-verktygen kan Grammarly också hjälpa copywriters att justera tonfallet beroende på den avsedda publiken.

Grammarly Premium börjar på $12 per månad.

Fördelar:

 • En gratisversion finns tillgänglig.
 • Google Chrome-tillägg som låter dig redigera kopia på vilken sida som helst.
 • Levereras med en plagiatkontroll.

Nackdelar:

 • Ibland förstår inte AI vad du försöker säga.
 • Om du inte har premiumversionen skickar Grammarly många aviseringar i appen för att försöka omvandla dig till en betalande kund.

Hemingway App

De Hemingway App liknar Grammarly genom att det hjälper copywriters att skriva meningar som är kortare, mer kraftfulla och lättare att läsa.

Läsa:  Hur man dikterar ett dokument i Word

Denna copywriting-mjukvara ger skribenter livefeedback om de saker de behöver göra för att förbättra sin kopia.

Till skillnad från alla verktyg som nämns i den här artikeln har Hemingway-appen en stationär version som inte kräver någon internetanslutning.

Desktopversionen av denna copywriting-programvara kostar $19,99, medan onlineversionen är gratis att använda för alltid.

Fördelar:

 • Onlineversionen är gratis att använda för alltid.
 • Liveinnehållsredigeraren ger omedelbar feedback om hur man skapar en kopia som är mer kortfattad och kraftfull.
 • Byråer kan publicera direkt till WordPress och Medium på Hemingway Editor.

Nackdelar:

 • Slutför inte en djupgående grammatikkontroll som många av de andra verktygen som Grammarly.

Coschedule Headline Analyzer

Nästa copywriting-verktyg är viktigt för att analysera dina rubriker och sidtitlar. De Coschedule Headline Analyzer analyserar en titel baserat på mätvärden som läsbarhet, antal ord och tecken, känsla, tydlighet, ordbalans och rubriktyp.

Det kostnadsfria webbläsartillägget Headline Studio ger dig möjligheten att analysera rubriker medan du surfar på webben och spara de du gillar för inspiration.

Det här verktyget är användbart eftersom sidtitlar och bloggrubriker är viktiga för att göra ett bra första intryck.

Det här verktyget kommer med en egen inbyggd “Word Bank” som kan hjälpa dig att hitta ord som kommer att krydda dina rubriker.

Coschedule Headline Analyzer är gratis att använda, men gratisversionen kommer med sina begränsningar. Till exempel, med den kostnadsfria planen får du inte tillgång till SEO Score-funktionen.

Den lägst betalda planen börjar på $9 per månad för 5 premiumrubrikrapporter per månad.

Fördelar:

 • Headline Analyzer har ett trevligt användargränssnitt.
 • Den inbyggda synonymordboken kan hjälpa dig att hitta synonymer och ord som kan öka ditt rubrikresultat.

Nackdelar:

 • Den kostnadsfria planen ger dig bara tillgång till 3 premiumrubrikrapporter per månad.
 • Rubrik SEO-resultat är endast tillgängligt på de betalda planerna.

Ordbart

Ordbart är ett copywriting-verktyg för copywriters som gör att de enkelt kan exportera bloggartiklar från Google Docs till WordPress.

Det här verktyget kan hjälpa byråteam att spara tid och öka produktiviteten genom att massexportera färdiga utkast till WordPress med ett enkelt klick.

Anslut helt enkelt ditt innehållshanteringssystem och importera allt ditt innehåll från Google Dokument. Wordable kommer sedan att masspublicera allt innehåll till din WordPress- eller Medium-blogg med alla förinställda formateringsstilar som du har angett.

Wordable börjar på $49 per månad och går hela vägen upp till $999 per månad för stora förlag.

Fördelar:

 • Det här verktyget kan hjälpa dina team att spara massor av tid på att ladda upp innehåll till kunders webbplatser.
 • Wordable kan användas på flera WordPress-webbplatser, vilket gör den idealisk för byråer som behöver ladda upp innehåll till flera webbplatser.

Nackdelar:

 • Vissa användare har rapporterat att verktyget är “trasigt och buggigt”.

Slutsats

Detta avslutar vår lista över copywriting-program och verktyg för marknadsföringsbyråer.

Att skapa kopior som engagerar din målgrupp, övertalar dem att vidta åtgärder och rankas i Google är en av de viktigaste aktiviteterna som en byrå kan utföra för sina kunder.

Byråer kan använda copywriting-verktygen som vi diskuterade i den här artikeln för att hjälpa dem att skapa, redigera och publicera innehåll mer effektivt och effektivt i skala.