Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De 10 bästa målsidorna för gratis provperiod: exempel, idéer + tips

De 10 bästa målsidorna för gratis provperiod: exempel, idéer + tips

Letar du efter de bästa målsidorna för gratis provperiod?

En gratis provsida är ett utmärkt sätt att övertyga webbplatsbesökare att prova dina produkter eller tjänster. Och när du erbjuder en gratis provperiod som ett incitament är det mer sannolikt att du ökar antalet omvandlingar.

I det här inlägget kommer vi att dela med oss ​​av några av de bästa exemplen på gratis testmarknadsföring som du kan använda för att inspirera din nästa målsida.

Varför skapa en målsida för en kostnadsfri provversion?

Det primära syftet med en gratis provsida är att uppmuntra din målgrupp att registrera sig och prova dina produkter eller tjänster. Men vad du kanske inte vet är att den här typen av målsida är lika bra på att få folk att bli entusiastiska över att använda din produkt.

Innan de upplever värdet av din produkt kan dina kunder behöva hoppa igenom flera ramar, som:

 • Ange deras e-postadress i ditt registreringsformulär
 • Tillhandahåller ytterligare information
 • Klicka på din uppmaningsknapp

Så ditt jobb är att se till att människor förblir motiverade och påminna dem om att det är värt att stanna kvar för att klicka sig igenom och ge din produkt en chans. Och med en målsida kan du göra det enkelt med övertygande kopia, kundrecensioner och mer.

Nu när du vet fördelarna med att skapa en målsida för din kostnadsfria provperiod, låt oss titta på de väsentliga delarna du bör inkludera på en gratis provsida med hög omvandling.

Vad ska du inkludera på en målsida för en kostnadsfri provversion?

Här är några av de viktigaste delarna att lägga till på din kostnadsfria provsida för att öka omvandlingsfrekvensen:

 • Anmälningsformulär – Du bör bara inkludera det minimala antalet formulärfält som behövs för att skapa ett konto, till exempel en e-postadress och ett lösenord.
 • CTA-knappar – Inkludera uppmaningsknappar på hela sidan för att övertyga användare vid olika tillfällen i beslutsprocessen.
 • Värde proposition – Förklara varför folk borde prova din produkt och vad de får ut av upplevelsen.
 • Socialt bevis – Inkludera logotyper för befintliga kunder, kundrecensioner och recensioner för att visa din trovärdighet och pålitlighet.
 • Demovideo – Videor är ett mer effektivt sätt att förklara komplicerade begrepp. De är också mycket mer engagerande än skriftlig kopia.
 • Hantera invändningar – Ta itu med invändningar som människor kan behöva lämna över sin information. Du kan till exempel förklara att det inte krävs något kreditkort för att registrera dig.
 • FAQ – Inkludera en FAQ-sektion för att svara på vanliga frågor, vilket sparar både dig och potentiella ledtider.
Läsa:  Informationssökord är viktiga (för dig och dina kunder)

Naturligtvis finns det många fler element du kan inkludera på din kostnadsfria provsida. Försök att bara inkludera de som för människor närmare ditt mål.

10 bästa exempel på målsida för gratis provversion

Nu när du vet vad du ska inkludera på din sida, låt oss titta på några exempel på en gratis provperiod på målsidor från äkta varumärken.

1. BigCommerce

Först är en kostnadsfri målsida från BigCommerce, en skalbar e-handelsplattform för onlinebutiker och återförsäljare. Målsidan har en minimalistisk design med den viktigaste informationen ovanför sidan, inklusive:

 • Värde proposition – Den bästa e-handelsplattformen för att öka din försäljning.
 • Beskrivning – En förklaring av hur produkten kan hjälpa användare.
 • Bullet Points – Uttalanden som fokuserar på fördelarna med att använda BigCommerce.
 • Media – En skärmdump av hur plattformen ser ut.
 • CTA-knapp – Påbörja din gratis provperiod.

När du flyttar ner på sidan inkluderar BigCommerce 2 typer av sociala bevis för att övertyga potentiella användare. Först är statistik som backar upp deras påståenden, och för det andra är vittnesmål från befintliga kunder.

Och längst ner på sidan finns en andra CTA-knapp som ber användarna, än en gång, att registrera sig för den kostnadsfria provperioden.

2. Amazon Prime Student

Amazon Prime Student är ett annat utmärkt exempel på en landningssida för en gratis provperiod. Omedelbart ser användarna en iögonfallande grafik som förklarar att de kan säkra en 6-månaders provperiod utan att spendera en krona.

Den här sidan tar upp elevernas smärtpunkter genom att förklara att de “kommer att oroa sig mindre med extra besparingar och erbjudanden.” Och den anpassade grafiken gör ett utmärkt jobb med att lyfta fram alla fördelar med att registrera sig.

Amazon har helt klart gjort sin forskning och skräddarsytt sin sida specifikt för studenter. Dessutom underlättar det alla invändningar genom att ange att du kan “avbryta när som helst” ovanför den andra CTA-knappen.

Läsa:  Vad du ska titta efter när du köper säkerhetskameror för ditt företag

Resultatet är en mycket riktad målsida för gratis provperiod som är svår för alla elever att motstå.

3. Apple TV+

Apple är välkänt för sina övertygande marknadsföringsexempel, och landningssidan för Apple TV+ gratis testversion är inte annorlunda. Så snart du landar på sidan ser du en helskärmsvideobakgrund som visar upp dess populära program och filmer.

Den innehåller också en tydlig rubrik och en CTA-knapp för att streama nu.

När du flyttar under sidvecket lär du dig mer information om tjänsten och har ytterligare en möjlighet att registrera dig för den kostnadsfria provperioden. Därifrån kan du fortsätta rulla för att se fler populära tv-program och vilka enheter du kan streama från.

Vi älskar särskilt hur Apple erbjuder en FAQ-sektion för att lindra alla rädslor och svara på populära frågor.

4. YouTube Premium

YouTube Premiums kostnadsfria målsida för provperioden är ett utmärkt exempel på hur att hålla din design enkel fortfarande kan ha önskad effekt.

Ovanför mitten är ett enkelt meddelande som inkluderar:

 • Värde proposition – YouTube och YouTube Music utan annonser, offline och i bakgrunden.
 • CTA-knapp – Prova gratis.
 • Prissättning – Hur mycket tjänsten kostar efter provperioden.

YouTube försäkrar också potentiella prenumeranter att de kommer att påminna dig när din kostnadsfria provperiod går ut, och du kan avbryta när som helst.

Nedanför mitten ser du fördelarna med att prenumerera, med stöd av iögonfallande grafik. Och längst ner på sidan finns en FAQ-sektion för att svara på alla frågor du kan ha innan du registrerar dig.

Relaterad: Hur man skapar en målsida för en YouTube-kanal.

5. Ljuskälla

Luminary är ett abonnemang för podcastnätverk med en kostnadsfri målsida som är både enkel och iögonfallande. Ovanför sidvecket finns en ögonblicksbild av dess mest populära program, ett tydligt värdeförslag och en uppmaningsknapp för att starta din kostnadsfria provperiod.

När du flyttar ner på sidan kan du bläddra i originalprogram som endast är tillgängliga på Luminarys plattform. Och med märken som visar deras olika utmärkelser, är användarna försäkrade om att plattformen är pålitlig.

App Store-sektionen är en utmärkt påminnelse om var människor kan ladda ner Luminary-appen. Och än en gång är FAQ-sektionen ett idealiskt sätt att underlätta potentiella invändningar mot att registrera dig.

6. Headspace

Headspace har en mer minimalistisk inställning till sin kostnadsfria provsida. Som sagt, det innehåller fortfarande alla viktiga element som behövs för att fånga potentiella kunder och öka konverteringarna.

Till exempel ovanför mitten innehåller sidan:

 • Värde proposition – En friskare, gladare du börjar här.
 • Prisalternativ – Årlig eller månadsvis med en gratis provperiod.
 • CTA-knapp – Påbörja din gratis provperiod.
Läsa:  Öka din Instagram-publik organiskt: 14 fantastiska tips

Sedan, när du flyttar ner på sidan, kan du lära dig vad hela Headspace-upplevelsen innehåller.

Headspace använder också sociala bevis för att visa sin trovärdighet. Till exempel visar den appens genomsnittliga stjärnbetyg, det totala antalet nedladdningar och en rullande karusell av kundrekommendationer.

Dessutom innehåller Headspace inte 1 utan 4 CTA-knappar, vilket ger användarna flera möjligheter att konvertera.

7. Nord VPN

Nord VPN erbjuder ett utmärkt exempel på en gratis testversion av målsidan. Ovanför mitten presenterar den omedelbart den kostnadsfria provperioden med en praktisk kalender som visar de exakta datumen du kommer att ha tillgång till.

Vi gillar särskilt språket som Nord VPN använder för att övertyga sin publik. De tar itu med människors säkerhetsproblem genom att visa att de kan “undvika risker” genom att använda sin produkt.

Ännu bättre, Nord VPN:s uttalanden stöds av vittnesmål från populära influencers som PewDiePie och Philip DeFranco, vilket ger deras påståenden mer vikt och trovärdighet.

Och om det inte räckte så inkluderar de vittnesmål och logotyper från experter och riktiga användare. Några andra viktiga element som Nord VPN har på sin sida inkluderar:

8. LinkedIn Premium

LinkedIn är ett populärt nätverk för sociala medier för företagare och arbetssökande. Så det är ingen överraskning att LinkedIn Premiums kostnadsfria provsida erbjuder ett övertygande budskap för just den publiken.

När du besöker sidan förklarar den exakt hur den kan hjälpa arbetssökande och företagsledare med sina olika verktyg. Och det stödjer varje påstående med statistik för att få dem att verka mer övertygande.

Genom att använda anpassad grafik ger LinkedIn en användbar ögonblicksbild av hur det är att använda plattformen. Och med flera CTA-knappar kan de rikta in sig på användare vid olika punkter i deras beslutsprocess.

9. Molnvägar

Det här kostnadsfria provmålningsexemplet från Cloudways är både enkelt och iögonfallande. Dess djärva blå hjälteområde matchar perfekt sitt varumärke samtidigt som det drar blickarna till dess värdeförslag.

Därifrån förklarar det fördelarna med att välja Cloudways framför sina konkurrenter. Den använder också punktlistor för att göra den informationen lätt att skumma och komma ihåg.

Längre ner på sidan kan du lära dig mer om dess funktioner, med användbar grafik för att hålla användarna engagerade. Sedan, nära slutet av sidan, finns logotyper från befintliga kunder och kundrecensioner för att övertyga dig om att registrera dig.

Läsa:  Hur man använder NCERT-lösningar för att förbereda klass 10-vetenskap

Plus, med CTA-knappar på hela sidan, har användare mer än en chans att konvertera.

10. Galet ägg

Crazy Eggs kostnadsfria provsida använder smarta navigeringsknep för att rikta besökarnas uppmärksamhet. Så fort du besöker sidan är det enda du kan göra:

 • Registrera dig för den kostnadsfria provperioden
 • Se dess olika lösningar
 • Logga in

För att lära dig mer måste du klicka på rubriken under registreringsformuläret. Först då kommer resten av sidan att laddas med alla fördelar med att använda plattformen.

Varje förmån inkluderar en kort beskrivning, en bild för att illustrera poängen och en uppmaningslänk för att komma igång. Sedan, i slutet av sidan, har du en sista chans att ange din e-postadress för provperioden.

Hur man skapar en landningssida för gratis provversion

Efter att ha tittat på några av de bästa testmålsidorna som internet har att erbjuda, tänker du förmodligen, hur gör jag en?

Tja, om du är en WordPress-webbplatsägare är Elementor det enklaste sättet att skapa en målsida för din kostnadsfria provperiod.

Den levereras med 150+ mallar för målsidor som du kan anpassa för att passa dina småföretagsmål. Och med dess dra-och-släpp-byggare kan du snurra upp målsidor på mindre än 30 minuter utan att skriva kod.

Kolla in den här guiden för att lära dig hur du skapar en målsida i WordPress steg-för-steg med Elementor.

Och där har du det!

Vi hoppas att det här inlägget hjälpte dig att hitta de bästa målsidorna för ditt företag utan kostnad för provperioden. När du har skapat din gratis testdesign, ta en titt på det här inlägget om hur du delar test och optimerar målsidor. Du kan också skapa en målsida för att testa idéer.

Vill du svara på vanliga användarfrågor? Kolla in den här guiden om de bästa WordPress FAQ-plugins.

Tack för att du läser. Vänligen följ oss vidare Twitter, Facebookoch Youtube för mer användbart innehåll för att få ditt företag att växa.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.