Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De 15 vanligaste WordPress-problemen (och hur man löser dem)

De 15 vanligaste WordPress-problemen (och hur man löser dem)

Det råder ingen tvekan om att WordPress är en av de bästa plattformarna för att bygga din webbplats. Men även de mest erfarna användarna stöter på några vanliga WordPress-problem som får dem att klia sig i huvudet.

Om du är nybörjare kan det vara ganska skrämmande att möta dessa problem. WordPress-fel kan verka komplicerade och alltför tekniska, och du kanske inte vet var du ska börja för att lösa dem.

Vi förstår din frustration!

Alla måste börja någonstans, så vi har satt ihop några av de vanligaste WordPress-problemen och enkla lösningar för att lösa dem.

Så vad sägs om att vi lär oss hur man åtgärdar dessa problem så att du vet vad du ska göra när du möter dem?

Säkerhetskopiera din webbplats innan du åtgärdar WordPress-fel

Innan vi tittar på de mer populära WordPress-felen och deras lösningar, finns det en sak du alltid bör göra.

Säkerhetskopiera din webbplats!

Du bör alltid göra en fullständig säkerhetskopia av din WordPress-webbplats innan du gör några ändringar och ha ett regelbundet säkerhetskopieringsschema. Detta för att om du inte kan lösa dina problem helt och hållet har du en fullständig arbetskopia av din webbplats redo att återställa.

Det finns gott om backup plugins du kan använda för att skapa en återställningspunkt för WordPress. Du kan till och med skapa en manuell WordPress backup om du föredrar det.

Hur man åtgärdar vanliga WordPress-problem

Med en säkerhetskopia av din webbplats på plats, låt oss titta på de vanligaste WordPress-problemen du kan stöta på.

1. Problem med att WordPress inte skickar e-post

WordPresss vanligaste anledning till att inte leverera e-post är att din WordPress-värdserver inte är korrekt konfigurerad för att använda PHP-mail()-funktionen.

Även om ditt webbhotell är konfigurerat för att använda den funktionen, använder många e-postleverantörer olika verktyg för att förhindra e-postspam. Dessa verktyg försöker ta reda på om ett e-postmeddelande kommer från där det påstår sig vara ifrån.

E-postmeddelanden som sänds från WordPress-webbplatser misslyckas dock ofta i detta test, med meddelanden som hamnar i folks skräppostmappar.

För att åtgärda det här problemet rekommenderar vi att du använder SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) för att skicka e-post från WordPress. SMTP använder inte PHP mail()-funktionen. Istället använder den korrekt autentisering, vilket leder till höga e-postleveranser.

Det bästa sättet att implementera SMTP i WordPress är med ett WordPress-plugin som WP Mail SMTP. Denna plugin konfigurerar din WordPress-webbplats för att skicka e-post med SMTP istället för PHP mail()-funktionen.

Detta plugin är inte bara superlätt att använda och konfigurera, utan det fungerar också med populära SMTP-leverantörer som Sendinblue, Gmail, Office 365, Amazon SES och mer.

För att komma igång, här är en steg-för-steg-guide om hur man fixar att WordPress inte skickar e-post problem med att använda WP Mail SMTP.

2. WordPress har fastnat i underhållsläge

Ibland när du gör ändringar på din webbplats kommer du att se ett meddelande som liknar det ovan som säger att din webbplats genomgår planerat underhåll.

WordPress kan fastna i underhållsläge under en schemalagd WordPress-uppdatering eller när du uppdaterar ett gäng plugins eller teman.

Om WordPress avbryts under den här processen har den inte chansen att ta din webbplats ur underhåll, vilket resulterar i att din webbplats låses och gör den otillgänglig.

WordPress sätter automatiskt din webbplats i underhållsläge under uppdateringar så att dina besökare inte ser en trasig version av din webbplats. Men när den har fastnat i underhållsläge kommer du och dina besökare inte att kunna komma åt den ändå.

Läsa:  Vad man ska lägga upp på LinkedIn som en byrå

För att lösa detta problem har vi sammanställt en detaljerad guide för att snabbt fixa att fastna i WordPress-underhållsläge, som du kan läsa här.

3. Facebook och Instagram oEmbeds Breaking Issue

Sedan den 24 oktober 2020 kan du ha märkt att allt Facebook- eller Instagram-innehåll som du lägger upp i WordPress med den typiska funktionen oEmbed eller Embed Blocks plötsligt är trasig.

Detta beror på en förändring i Facebooks API. API:et är avgörande för både block- och klassisk WordPress-redigerare, vilket normalt låter dig bädda in socialt innehåll, bilder och andra medier direkt i dina inlägg och sidor.

Nu kräver Facebook att utvecklare registrerar en app och använder en klienttoken för att hämta data från deras Graph API för oEmbed-innehåll.

Eftersom detta inte är en skalbar lösning för WordPress-kärnteamet, bestämde de sig för att ta bort Facebook och Instagram oEmbeds, till förmån för att använda WordPress-plugins som en lösning.

Som ett resultat fungerar alla oEmbeds på Facebook eller Instagram inte längre och kommer att se ut så här:

Det är såvida du inte använder ett WordPress-plugin för att ta över där oEmbeds slutade.

Det enklaste sättet att fixa oEmbed-problemet är med Smash Balloons plugins för sociala medier.

De har individuella plugins för:

Eftersom Smash ballong måste registrera en API-nyckel för att skapa anpassade flöden för Facebook och Instagram, du behöver ingen extra autentisering för att återställa dina inbäddningar. Dessutom behöver du inte gå igenom den komplicerade processen att skapa din egen app.

Här är en fullständig steg-för-steg-guide för hur du använder Smash Balloon Åtgärda problemet med Facebook och Instagram oEmbed.

4. Facebook Felaktig WordPress-miniatyrbild

Många saker kan hindra Facebook från att korrekt gissa vilken miniatyrbild som ska användas för inlägg och sidor i WordPress.

Facebook använder taggar för öppna grafer (og) för att visa ditt innehåll på sin plattform. En anledning till det här problemet kan vara att ha flera bilder inställda i taggen og:image, där din utvalda bild är mindre än dina andra bilder.

Detta är lätt att lösa med ett WordPress SEO-plugin som All in One SEO. Det kommer automatiskt att lägga till de korrekta öppna graftaggarna på din webbplats, vilket förhindrar att miniatyrbildsproblemet saknas.

Först måste du installera och aktivera Allt i ett SEO. Om du behöver hjälp, här är en guide på hur man installerar ett WordPress-plugin.

Därefter måste du aktivera funktionen som gör att pluginet kan lägga till Facebook-miniatyrbilder till varje inlägg.

För att göra detta, gå till Allt i ett SEO » Sociala nätverk. Vrid sedan på på Facebook-fliken Aktivera Open Graph Markup växla till “på”-läget.

Under det området kan du välja en Standard inläggsbild från rullgardinsmenyn. Detta kommer vanligtvis att vara din utvalda bild, men du kan välja vilket alternativ du vill.

Klick Spara ändringar för att bevara dina inställningar och ditt problem bör åtgärdas.

Så här ser vårt inlägg ut på Facebook:

Om du inte ser ändringarna direkt, försök att rensa webbläsarens cache innan du kontrollerar igen.

5. WordPress White Screen of Death

WordPress white screen of death-felet resulterar vanligtvis i en vanlig vit skärm utan felmeddelande. Detta gör det så förvirrande eftersom det inte finns någon felkod eller meddelande som indikerar var något kan ha gått fel.

Det här problemet beror vanligtvis på en PHP-minnesgräns eller ett konfigurationsproblem på servern. Dessutom är det mest troligt att du bara ser den vita skärmen på vissa delar av din webbplats.

Om du har mer än en WordPress-webbplats värd på samma server, börja med att kontrollera om dina andra webbplatser har det vita skärmfelet.

Om de gör det, är chansen stor att problemet har att göra med ditt webbhotellleverantör. Problemet kan vara tillfälligt och löser sig snart, men om du är orolig, kontakta din värds supporttjänst för mer information.

Om detta inte är orsaken till felet kan du försöka inaktivera ditt WordPress-tema och plugins och återaktivera dem en efter en tills du replikerar felet och hittar den skyldige.

Men om du inte kan komma åt ditt WordPress-administratörsområde måste du komma åt dina webbplatsfiler använder en FTP-klient.

Hitta wp-innehåll/teman eller wp-innehåll/plugins mappar och byt namn på dem till något annat. Detta bör ta bort felet på den vita skärmen.

Läsa:  Steg du måste vidta innan du samarbetar med en företagsenhet

Återställ sedan mapparna till deras ursprungliga namn och byt namn på varje plugin och temafil i dessa mappar en efter en tills du identifierar plugin eller tema som gör att din webbplats går sönder. Du kan sedan ta bort det problemtemat eller plugin-programmet för att lösa felet.

För fler lösningar till fixa WordPress vita dödskärmense den här guiden.

6. WordPress Memory Exhausted Error

Om du ser ett fel som liknar det ovan som säger att WordPress-minnet är slut, kan det bero på ett skript eller ett WordPress-plugin som tar slut på standardminnet.

Felet visar vanligtvis ett meddelande som det nedan:

Fatalt fel: Tillåten minnesstorlek på 33554432 byte förbrukad (försökte allokera 2348617 byte) i /home/username/public_html/site1/wp-includes/plugin.php på rad xxx

Du kan enkelt fixa detta minnesproblem genom att öka PHP-minnesgränsen i WordPress.

För att göra detta, FTP till din webbplats och leta upp filen wp-config.php, som du kan hitta i din webbplats rotmapp.

Kopiera sedan och klistra in följande kod i filen wp-config.php före raden som säger “Det är allt, sluta redigera!”

define( ‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ );

Vad den här koden gör är att berätta för WordPress att öka PHP-minnesgränsen till 256 MB.

Spara dina ändringar och ladda upp filen tillbaka till din server. Felet bör nu försvinna när du besöker din webbplats.

7. Tidsgräns för anslutningsfel i WordPress

Om du ser felet “ERR_CONNECTION_TIMED_OUT” i WordPress betyder det vanligtvis att din webbplats försöker göra mer än den kan hantera på en gång, och det är ganska vanligt om din webbplats är på delad värd.

Några av de främsta orsakerna till detta problem är resurskrävande plugins, problem med dina temafunktioner och utmattning av PHP-minnet.

Du kan börja felsöka det här problemet genom att inaktivera dina plugins en efter en och sedan försöka komma åt din webbplats efter varje inaktivering. Du kanske upptäcker att ett av dina plugins orsakar felet.

En annan möjlig lösning är att öka dina minnesgränser i PHP och WordPress med hjälp av stegen vi beskrev tidigare i artikeln.

Om inget av det fungerar är det en bra idé att kontakta din värdleverantör för att se om de hjälper.

8. Fel vid etablering av en databasanslutning i WordPress

Felet när ett databasanslutningsproblem upprättades tyder på att din webbplats inte kan ansluta till din databas.

Detta kan hända när du har ändrat eller angett dina databasuppgifter felaktigt, till exempel:

  • Din databasvärd.
  • Databas användarnamn.
  • Databaslösenord.

Alternativt kan din databas inte svara eller vara skadad.

För att åtgärda detta vanliga WordPress-problem bör du först se om du får samma fel på din webbplatss front- och backend (wp-admin).

Om du får ett annat felmeddelande på wp-admin-sidan på din webbplats, till exempel “En eller flera databastabeller är inte tillgängliga. Databasen kan behöva repareras”, måste du reparera din databas.

Att reparera din databas är ganska enkelt. FTP till din webbplats och lägg till följande kodrad i din wp-config.php filen strax före “Det är allt, sluta redigera!” linje:

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

Spara nu ändringarna, ladda upp filen på nytt till din server och besök den här sidan:

http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php

När du har reparerat din databas tar du bort raden från din wp-config.php fil.

Om denna lösning inte fixade upprättande av anslutning till ett databasfelse den här guiden för fler svar.

9. WordPress internt serverfel

WordPress interna serverfel är ofta det vanligaste WordPress-problemet och det mest förvirrande också.

Detta felmeddelande visas vanligtvis när något är fel, men servern vet inte var problemet ligger. Och eftersom meddelandet inte talar om var du ska leta för att åtgärda problemet, är det mest upp till dig att hitta det.

När du försöker lösa det här problemet, kontrollera först om din .htaccess filen är skadad. Du kan göra detta genom att gå till din webbplats med FTP och hitta .htaccess fil, som du hittar i samma katalog som mappar som wp-content.

Byt nu namn på .htaccess fil till något som .htaccess-old och besök din webbplats igen för att se om felet har åtgärdats.

Om det fungerade, fortsätt till din WordPress-instrumentpanel och navigera till Inställningar » Permalänkar.

Klicka sedan på spara-knappen utan att göra några ändringar, vilket skapar en ny .htaccess-fil med rätt regler, så att du inte ser något fel längre.

Läsa:  SEO Myth Buster

Om du fortsätter att se WordPress internt serverfelkan du felsöka fler lösningar här.

10. WordPress Parse eller Syntax Error

När WordPress-tolknings- eller syntaxfelet dyker upp är det normalt när du lägger till kodavsnitt i dina WordPress-filer. Koden kan ha fel syntax, eller så kan du ha missat ett eller två tecken när du kopierade den.

Du kommer vanligtvis att se ett fel som det nedan:

Analysfel – syntaxfel, oväntat $end i /public_html/site1/wp-content/themes/my-theme/functions.php på rad 549

För att lösa detta vanliga WordPress-problem bör du först överväga den här guiden för nybörjare hur man klistrar in utdrag från webben till WordPress för att säkerställa att du inte gör några misstag.

När du vet hur du kopierar och klistrar in utdrag i WordPress korrekt kan du gå vidare till att åtgärda problemet. För att åtgärda ett syntaxfel måste du redigera koden som orsakade det.

Det här kan låta skrämmande, men det är lätt att fixa, oroa dig inte.

Om du har lagt till ett nytt kodavsnitt via ditt WordPress-instrumentpanelsområde är chansen stor att du är utelåst från din webbplats. Med detta i åtanke måste du komma åt dina webbplatsfiler med FTP.

När du har anslutit till dina webbplatsfiler hittar du filen du redigerade med kodavsnittet. Om du har glömt vilken fil det var, titta på felkoden eftersom den talar om exakt var felet är.

Ta sedan bort koden du lade till eller skriv om den med rätt syntax.

När du är klar sparar du filen och laddar upp den på nytt till din server. Uppdatera sedan din WordPress-webbplats. Din webbplats bör nu fungera korrekt!

11. Lös WordPress 404-felet

En av anledningarna till att du kan se ett WordPress 404-fel när du besöker ett inlägg eller en sida på din webbplats är att dina permalänkinställningar måste konfigureras om.

En annan orsak till ett 404-fel kan vara att du av misstag tar bort din .htaccess-fil eller ett fel som inträffade med dina omskrivningsregler.

För att lösa ett 404-fel måste du fixa dina WordPress-permalänkinställningar.

Du kan göra detta genom att gå till Inställningar » Permalänkar i ditt instrumentpanelsområde och klicka bara på knappen Spara ändringar.

Detta rensar omskrivningsreglerna för din webbplats och uppdaterar dina permalänkinställningar. Vanligtvis kommer detta att lösa 404-felet.

Om det inte gör det kan du fixa WordPress 404-felet genom att uppdatera din .htaccess-fil, som visas i den här guiden.

Du kan också använda Allt i ett SEO för att enkelt hitta och fixa 404-fel. Allt i ett SEO kommer automatiskt att upptäcka alla 404-sidor på din webbplats och visa dem i en lättläst logg.

Sedan kan du fixa dem med bara ett par klick. Och du kan använda den inbyggda omdirigeringskontrollen för att se till att alla dina omdirigeringar fungerar korrekt.

12. WordPress laddar inte upp bilder

När du arbetar med din webbplats kan du ibland upptäcka att du inte kan ladda upp bilder ordentligt till mediebiblioteket. Oroa dig inte; du är inte ensam om detta! Det är ett ganska vanligt WordPress-problem som vi har sett ofta.

Om WordPress inte laddar upp bilder korrekt beror det förmodligen på felaktiga filbehörigheter, och om det är det kommer du vanligtvis att se följande felmeddelande:

“Det går inte att skapa katalogen wp-content/uploads/2019/04. Är dess överordnade katalog skrivbar av servern?’

Ett annat tecken på detta är att dina bilder försvinner från WordPress mediebibliotek.

För att fixa WordPresss problem med att inte ladda upp bilder måste du först ansluta till din webbplats via FTP. Gå sedan till din /wp-innehåll/ mapp.

Inuti den här mappen ser du uppladdningsmappen där dina media lagras, inklusive bilder.

För att ställa in filbehörigheter för dina medieuppladdningar, högerklicka på mappen för uppladdningar och välj Filbehörigheter för att få upp dialogrutan för filbehörigheter.

Ställ först in behörigheterna för din uppladdningskatalog och alla underkataloger i den 744.

Markera sedan rutan bredvid där det står ‘Återgå till underkataloger‘ och välj ‘Tillämpa endast på kataloger‘ alternativ. Klick OK för att tillämpa ändringarna.

Nästa steg är att ställa in filbehörigheter för filerna i din uppladdningskatalog.

Läsa:  5 måste-ha-tjänster att leta efter i ett internetmarknadsförings- och webbföretag

Högerklicka på uppladdningskatalogen och välj Filbehörigheter. Ändra det numeriska värdet till i dialogrutan 644.

Markera rutan bredvid ‘Återgå till underkataloger‘ och klicka ‘Tillämpa endast på filer.’ Klick OK för att tillämpa ändringarna.

När du är klar, gå tillbaka till din WordPress-instrumentpanel och försök ladda upp dina bilder igen.

13. “Är du säker på att du vill göra det här” WordPress-fråga

Nästa vanliga WordPress-problem är “är du säker på att du vill göra det här?” felmeddelande. Du kommer förmodligen att se det här meddelandet i WordPress-administratörsområdet.

Problemet beror ofta på att ett WordPress-plugin eller tema misslyckas med att använda Nonce korrekt.

Nonce är en säkerhetsnyckel som läggs till webbadresser när du utför en adminuppgift i WordPress. Om ett plugin eller tema missbrukar det, kommer du att se ovanstående felmeddelande.

Lösningen för att lösa detta felmeddelande är att undersöka dina WordPress-teman och plugins för att se vilken som är boven.

För alla detaljer om hur du åtgärdar “är du säker på att du vill göra det här felet” kolla in den här detaljerade guiden.

14. WordPress Login Redirect Loop

Det kan komma en tid när man försöker logga in på WordPress; inloggningssidan kommer att fortsätta att omdirigera och uppdateras. Detta kallas ofta en omdirigeringsslinga för WordPress-inloggning och kan vara ganska frustrerande.

Ett av de enklaste sätten att fixa detta omdirigeringsfel är att rensa cookies i din webbläsare. Detta beror på att WordPress använder webbläsarcookies för att autentisera dina inloggningsuppgifter.

För att rensa dina webbläsarcookies i Chrome, gå till dina Chrome-inställningar och Avancerat » Rensa webbinformation.

Rensa din webbläsare, cacheminne och cookies och se till att din webbläsare har cookies aktiverade.

När du har gjort detta startar du om din webbläsare och uppdaterar din WordPress-inloggningssida för att försöka logga in en gång till.

Detta borde lösa de flestas problem; men om du fortfarande upplever problem med omdirigering av inloggningssidanden här artikeln har fler lösningar.

15. 403 Förbjudet fel i WordPress

WordPress 403 förbjudna felkoden visas vanligtvis när din server inte tillåter dig att komma åt en viss sida. Oftare än inte kommer du att se följande felmeddelande:

403 Förbjudet – Du har inte behörighet att komma åt ‘/’ på den här servern. Dessutom påträffades ett 403 Forbidden-fel när man försökte använda ett ErrorDocument för att hantera begäran.

Det finns en hel del anledningar till att du kan se det här felet, men felaktiga filbehörigheter och dåligt kodade plugins är vanligtvis de främsta bovarna.

En av de vanligaste lösningarna för detta WordPress-problem är att felsöka dina WordPress-plugins. Du kan göra detta genom att inaktivera alla dina plugins, inklusive alla säkerhetsplugins som du kan ha installerat.

Om felet är löst när du har gjort detta är ett plugin definitivt problemet. Börja återaktivera plugin-programmen en efter en tills du ser felet igen och markera problempluginen.

Om det visar sig att ett pluginproblem inte orsakade problemet kan du göra det fixa 403 förbjudet felmeddelande med en av de andra lösningarna som finns här.

Och det är allt!

Idag har du lärt dig om de vanligaste WordPress-problemen och hur du löser dem.

Problemen vi har täckt ovan är bland de vanligaste du kommer att stöta på i WordPress, så den här listan bör ha dig ganska väl förberedd för alla vanliga scenarier som dyker upp.

Och eftersom du kan undvika många av de problem vi har täckt genom att använda en WordPress-värdleverantör, varför inte se vår presentation av de bästa värdlösningarna för WordPress.

Vi hoppas att du tyckte att den här artikeln var användbar. Om du gjorde det, följ oss vidare Twitter och Facebook för mer innehåll som detta.

Stacey har skrivit om WordPress och digital marknadsföring i över 10 år och om andra ämnen mycket längre. Vid sidan av detta är hon fascinerad av webbdesign, användarupplevelse och SEO.