Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De 6 bästa verktygen utan kod för att skapa en bloggwebbplats nu

De 6 bästa verktygen utan kod för att skapa en bloggwebbplats nu

Endast 64 % av småföretagen ha en hemsida. Resten har ingen – antingen för att de inte har resurserna att skapa en eller så vet de inte hur man bygger och driver en.

Tack vare framväxten av kodfria verktyg är det nu enklare än någonsin att skapa en webbplats. Lösningar utan kod har revolutionerat webbutvecklingen, vilket gör det möjligt för även de med begränsad eller ingen kodningskunskap att skapa visuellt imponerande och fullt fungerande webbplatser.

Med verktyg utan kod kan du bygga webbplatser utan att ändra koden manuellt. De kommer ofta med mallar eller teman som du kan anpassa genom att helt enkelt dra och släppa element på sidan.

Många bloggare väljer dessa enkla verktyg eftersom månadsavgifterna för webbplatsbyggare utan kod är mycket billigare än att anlita en professionell webbutvecklare.

I det här blogginlägget kommer vi att guida dig genom processen att bygga din egen bloggwebbplats från grunden och titta på några av de bästa verktygen utan kod för att skapa en bloggwebbplats som kan hjälpa dig att effektivisera din webbutvecklingsprocess.

Kan jag blogga utan kodning?

No-code-verktyg blir allt mer populära för företag som vill bygga webbplatser och skapa appar utan att skriva kod. No-code-plattformar tillhandahåller ett enkelt verktyg som tillåter användare att automatisera arbetsflöden, skapa användargränssnitt och integrera med andra system – allt utan att behöva kodningserfarenhet.

No-code-lösningar erbjuder ett enkelt sätt för människor som inte vet hur man skriver kod att snabbt utveckla digitala produkter som webbapplikationer eller mobilappar. Med verktyg utan kod kan du skapa komplexa projekt med hjälp av dra-och-släpp kodblock istället för att själv behöva skriva raderna manuellt. Detta gör det mycket lättare för icke-kodare att komma igång med utvecklingsprojekt även utan programmeringskunskaper.

Läsa:  Hur fungerar outsourcing? – 6 huvudsakliga saker att tänka på

Fördelarna med verktyg utan kod är mer än att bara göra utvecklingen snabbare och enklare – de gör det också mer överkomligt.

  • Genom att minska behovet av dyra utvecklingsexperter kan du spara pengar samtidigt som du snabbt får igång dina produkter.
  • Dessa plattformar kommer också med inbyggd analysspårning så att du kan övervaka dina framsteg.
  • No-code-verktyg ger användarna mer kontroll över sin produkt genom att de får tillgång till källkoden.
  • Många kommer med kundsupportteam tillgängliga 24/7. Detta ger dig trygghet i att ditt projekt kommer att hålla sig på rätt spår oavsett yttre faktorer.

No-code-plattformar erbjuder en enkel, snabb lösning för att bygga webbplatser utan att behöva lära sig invecklade programmeringsspråk. Med rätt no-code-verktyg kan du börja skapa din egen webbplats från grunden med lätthet.

Bildkälla: Baserow

Hur man skapar en webbplats från grunden

Innan du börjar bygga din webbplats, bestäm varför du behöver en webbplats i första hand.

  • Vill du blogga?
  • Vill du sälja något i en e-handelsbutik?
  • Skapar du en portföljsida?

Syftet med din webbplats kommer att avgöra den optimala no-code-plattformen för ditt projekt.

Det första steget i att bygga webbsidor är att registrera en domän. Ditt domännamn är vad folk skriver in i en webbläsare när de vill besöka din webbplats. Detta kommer att fungera som din permanenta adress online.

Du behöver också en värdtjänst där alla dina filer och innehåll kommer att leva online så att besökare enkelt kan komma åt dem.

Efter att ha tagit hand om dessa tekniska element är det nu dags att börja bygga din webbplats.

Kodfria verktyg som Wix och Squarespace gör det enkelt att skapa en webbplats, även för dem som inte har någon erfarenhet av kodning. Dessa plattformar erbjuder ett bekvämt sätt för dig att bygga, anpassa och lansera din webbplats så att din blogg eller onlinebutik är igång på nolltid.

Dessa toppar utan kodverktyg har gjort det enklare än någonsin att skapa en bloggwebbplats.

Det första steget i att skapa en webbplats med verktyg utan kod är att välja rätt plattform för dina behov. WordPress, Wix, Squarespace och Weebly är några av de mest populära webbplatsbyggarna idag. Varje plattform har sin egen uppsättning för- och nackdelar så det är viktigt att studera och jämföra dessa verktyg innan du väljer ett för ditt projekt.

Läsa:  Vilka är billiga sätt att få högkvalitativ trafik till din webbplats?

När du har valt din plattform, registrera ett konto hos leverantören och konfigurera värd om det behövs.

Sedan kommer den roliga delen – designa din webbplats. No-code-plattformar kommer med mallar som kan användas som utgångspunkter för att snabbt bygga sidor. Du hittar redan avsnitt som kontaktformulär där besökare kan nå dig och gallerier som låter dig visa upp bilder eller videor av dina erbjudanden. Alla dessa avsnitt är helt anpassningsbara för att spegla ditt varumärke.

Wix webbplatsbyggare via PC Mag

De flesta plattformar utan kod har inbyggt stöd för anpassning av element utöver standardalternativen. Du kan till exempel justera designelement, lägga till anpassade skript eller bädda in widgets från tredje part på sidor utan att behöva skriva kod manuellt.

När allt designarbete är klart kan du konfigurera innehållshanteringssystem (CMS) som WordPress eller ladda ner ytterligare plugins.

Testa din webbplats så att du kan se olika utseenden. Om allt ser bra ut kan du fortsätta att publicera det live via FTP-protokoll.

Voila — din alldeles egna personliga webbplats skapad från grunden utan att skriva en enda rad kod!

Det finns massor av kodfria verktyg där ute för att bygga webbplatser, appar och mer. Här är några av våra toppval.

1. Wix

Wix är ett av de mest populära no-code-verktygen för att skapa en bloggwebbplats på marknaden idag. Den erbjuder ett lättanvänt gränssnitt, anpassningsbara mallar, kraftfulla SEO-funktioner och mer än 500 appar på sin App Market så att du kan lägga till extra funktioner som kontaktformulär eller e-handelsbutiker på din webbplats.

Med Wix behöver du inte oroa dig för kodning – välj bara din mall, anpassa den efter behov med hjälp av dra-och-släpp-element och starta sedan din webbplats.

Läsa:  Vad är skattelättnader?

Skärmdump från Wix

2. Squarespace

Squarespace erbjuder ett enkelt, dra-och-släpp-gränssnitt och förgjorda designs så att personer utan kodningsbakgrund snabbt kan skapa attraktiva webbplatser. Den integreras också sömlöst med tredjepartstjänster som MailChimp eller Google Analytics vilket låter dig dra fördel av avancerade funktioner som e-postmarknadsföringskampanjer eller spåra besökarnas beteende på din webbplats.

Skärmdump från Squarespace

3. Siter

Siter är en kraftfull webbplatsbyggare utan kod som gör det enkelt för användare att skapa vackra, lyhörda och mobilvänliga webbplatser utan några tekniska färdigheter. Den erbjuder en intuitiv dra-och-släpp-lekplats där kunderna helt enkelt kan dra, stapla, ordna om och ta bort fördefinierade block för att designa vad de behöver.

Dessutom har den funktioner som anpassningsbara teman och mallar, SEO-verktyg och värdtjänster med SSL-certifikat som ingår i grundplanen som börjar på $12 per månad.

Skärmdump från Siter

4. Carrd

Carrd är ett annat bra val när du behöver ett enkelt men kraftfullt verktyg för att bygga professionella webbplatser utan någon kodningskunskap. Den kommer med flera inbyggda mallar som kan anpassas med deras visuella redigerare eller HTMLCSS om så önskas.

Dessutom erbjuder de värdtjänster så att du inte behöver oroa dig för att sätta upp din egen server. Grundplanen börjar på endast $19 per år – inte illa med tanke på hur mycket tid och pengar detta kan spara dig från traditionella webbutvecklingsmetoder.

Skärmdump från Carrd

5. Webbflöde

Webflow tar saker ett steg längre genom att tillåta användare att designa visuellt tilltalande webbplatser samtidigt som de har tillgång till avancerade funktioner som anpassade animationer och dynamiska innehållshanteringssystem (CMS). Detta gör Webflow idealiskt för mer komplexa projekt där kodningskunskaper kan behövas men ändå inte är nödvändiga.

Dessutom börjar deras prisplaner från bara $16 per månad, så det här kommer inte att slå sönder banken heller.

Skärmdump från Webflow

6. Weebly

Weebly tillhandahåller en utmärkt uppsättning verktyg som utformats speciellt för små företag med snäva budgetar. Planerna sträcker sig från gratis hela vägen upp till premiumpaket, beroende på vilken typ av webbplats du behöver.

Läsa:  Fördelar med att använda Rank Tracking Tools

Oavsett vilken prisnivå du väljer kommer du att få gedigen support från Weeblys 24/7 kundtjänstteam.

Skärmdump från Weebly

Vanliga frågor – No-Code-verktyg för att skapa en bloggwebbplats

Kan jag blogga utan kodning?

Ja, du kan blogga utan kodning. Att skriva blogginlägg kräver förståelse för målgruppens behov och intressen samt sökordsforskning för att optimera för synlighet i sökmotorer. Som sagt, inga programmeringskunskaper krävs för denna typ av arbete, även om grundläggande HTML kan vara till hjälp när du formaterar inlägg för publicering online.

Vad är det bästa sättet att skapa en webbplats utan kodning?

Du kan skapa en webbplats utan kodning med hjälp av olika webbdesignplattformar. Dessa plattformar erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive mallar och dra-och-släpp-verktyg, för att skapa attraktiva webbplatser med liten ansträngning.

Populära alternativ inkluderar WordPress, Wix, Squarespace, Weebly och Shopify. Var och en av dessa tjänster tillhandahåller ett bekvämt gränssnitt som gör det möjligt för användare att enkelt anpassa utseendet på sin webbplats samtidigt som de ger tillgång till tillägg eller tillägg för extra kapacitet.

Med lite forskning om varje plattforms funktioner kan du snabbt hitta en som bäst passar dina behov så att du kan börja bygga din webbplats direkt.

Använd kodfria verktyg för att skapa en bloggwebbplats snabbt och enkelt

Att skapa en webbplats med verktyg utan kod är ett otroligt effektivt sätt att få igång din blogg. No-code-lösningar kan ge ett snabbt och enkelt tillvägagångssätt för att bygga en fantastisk webbplats, utan teknisk kunskap nödvändig.

Med rätt no-code-verktyg är det nu möjligt att snabbt och enkelt skapa en professionell bloggwebbplats med minimal ansträngning.