Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO avslöjade

De bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO avslöjade

Så du har bemästrat konsten att skapa högkvalitativt innehåll och nu är det dags att dela det med världen.

Du är angelägen om att se din målgrupp engagera dig, men var ska du börja?

Svaret ligger i att hitta de bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO.

Bloggar, videor, sociala medier och poddsändningar är populära – och effektiva – sätt att få ut ditt budskap.

Låt oss titta på siffrorna:

Genom att välja rätt distributionsställen kan du maximera din räckvidd och garantera att dina ansträngningar inte går till spillo.

I det här blogginlägget kommer vi att utforska olika alternativ som hjälper dig att öka din onlinenärvaro genom strategisk innehållsdistribution.

Från bloggplattformar till webbplatser för videodelning, nätverk för sociala medier och podcastkataloger – vi kommer att täcka alla aspekter av en framgångsrik innehållsdistributionsstrategi skräddarsydd för SEO-ändamål.

Dyk in när vi avslöjar vår lista över bästa innehållsdistributionsplattformar för SEO som inte bara kommer att öka synligheten utan också driva engagemang från din målgrupp!

Vad är plattformar för innehållsdistribution?

Innehållsdistributionsplattformar är digitala plattformar som underlättar distribution och spridning av olika typer av innehåll, såsom artiklar, videor, bilder och andra medier, till en bred publik. Dessa plattformar hjälper innehållsskapare och utgivare att nå sin målgrupp och öka synligheten och tillgängligheten för deras innehåll.

Här är några vanliga typer av innehållsdistributionsplattformar:

 • Bloggarplattformar: Bloggplattformar som WordPress, Blogger och Medium tillhandahåller verktyg för individer och organisationer att publicera och distribuera skriftligt innehåll. Dessa plattformar har ofta inbyggda funktioner för social delning, sökmotoroptimering och RSS-flöden.
 • Sociala medieplattformar: Sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och TikTok gör det möjligt för användare att dela och distribuera innehåll med sitt nätverk av följare. Dessa plattformar ger omfattande räckvidd och engagemangmöjligheter för innehållsskapare.
 • Videodelningsplattformar: Videodelningsplattformar som YouTube och Vimeo tillåter användare att ladda upp och dela videor. Dessa plattformar erbjuder olika funktioner för innehållsdistribution, inklusive alternativ för intäktsgenerering för video, videoanalys och möjligheten att bädda in videor på andra webbplatser.
 • Innehållsaggregatorer: Innehållsaggregatorer som Flipboard, Feedly och Pocket samlar in innehåll från olika källor och presenterar det i ett kurerat format. De hjälper användare att upptäcka och konsumera innehåll från flera utgivare på ett ställe.
 • Podcastplattformar: Podcastplattformar som Apple Podcasts, Spotify och Google Podcasts tillåter användare att distribuera och lyssna på ljudinnehåll. Dessa plattformar erbjuder funktioner för värdskap, distribution och upptäckt av poddsändningar för innehållsskapare och lyssnare.
 • Nätverk för innehållsrekommendationer: Nätverk för innehållsrekommendationer som Outbrain och Taboola visar sponsrat innehåll eller relaterade artiklar på olika webbplatser. Dessa plattformar använder algoritmer för att matcha relevant innehåll med användarnas intressen, vilket ökar innehållets synlighet och engagemang.
 • Nyhetssamlare: Nyhetsaggregatorer som Google News och Apple News samlar nyhetsartiklar från olika källor och presenterar dem i ett personligt format. Dessa plattformar tillåter användare att anpassa sina nyhetspreferenser och få uppdateringar från olika utgivare.
 • Innehållssyndikeringsnätverk: Innehållssyndikeringsnätverk som ZergNet och Revcontent distribuerar innehållswidgets på flera webbplatser, når en bredare publik och ökar innehållsexponeringen. Dessa plattformar fokuserar ofta på sponsrat eller rekommenderat innehåll.
Läsa:  10 bästa webbplatserna att köpa Instagram-visningar & Nå 2024

Det här är bara några exempel på plattformar för innehållsdistribution. Det digitala landskapet utvecklas ständigt och nya plattformar och tekniker dyker upp regelbundet och erbjuder nya sätt att distribuera och konsumera innehåll.

Hur innehållsdistributionsplattformar kan hjälpa ditt företag

Innehållsdistributionsplattformar tillåter entreprenörer att utnyttja en befintlig användarbas för att underlätta massiv exponering för sitt varumärke.

Här är några sätt som dessa plattformar kan hjälpa din företag:

 1. Ökad räckvidd och synlighet: Innehållsdistributionsplattformar ger tillgång till en stor och mångfaldig publik. Genom att utnyttja dessa plattformar kan du utöka räckvidden och synligheten för ditt innehåll. Denna exponering kan leda till mer varumärkesmedvetenhet, webbplatstrafik och potentiella kunder.
 2. Målgruppsengagemang: Många plattformar för innehållsdistribution tillåter företag att rikta in sig på specifika demografier, intressen eller geografiska platser. Denna inriktningsförmåga hjälper dig att nå din önskade målgrupp mer effektivt, vilket säkerställer att ditt innehåll ses av personer som är mer benägna att vara intresserade av dina produkter eller tjänster.
 3. Bygg varumärkesauktoritet och trovärdighet: Att publicera innehåll på välrenommerade distributionsplattformar kan förbättra ditt varumärkes auktoritet och trovärdighet. När innehåll visas på betrodda plattformar kan det positivt påverka uppfattningen av ditt företag och etablera dig som en tankeledare eller expert inom dess bransch.
 4. Förbättrad SEO och webbplatstrafik: Innehållsdistributionsplattformar tillhandahåller ofta bakåtlänkar till den ursprungliga källan till innehållet, till exempel din webbplats. Dessa bakåtlänkar kan öka insatserna för sökmotoroptimering (SEO), förbättra organisk sökrankning och leda mer trafik.
 5. Möjligheter till intäktsgenerering: Vissa innehållsdistributionsplattformar erbjuder intäktsgenereringsalternativ, vilket gör att du kan tjäna intäkter från ditt innehåll. Till exempel ger videodelningsplattformar som YouTube möjligheter att tjäna pengar på videor genom reklam eller varumärkespartnerskap. Detta kan vara en källa till ytterligare inkomster för ditt företag.
 6. Data och analysinsikter: Innehållsdistributionsplattformar tillhandahåller vanligtvis analyser och data om innehållsprestanda. Du kan få värdefulla insikter om publikens engagemang, innehållsräckvidd, demografi och andra mätvärden. Dessa data kan informera om innehållsstrategi, hjälpa till att förfina inriktningsinsatser och optimera framtida innehållsdistribution.
 7. Social delning och viralitet: Innehållsdistributionsplattformar har ofta inbyggda sociala delningsfunktioner som gör det möjligt för användare att enkelt dela innehåll med sina nätverk. Om innehållet resonerar hos många människor kan det bli viralt, vilket leder till ökad exponering, varumärkeskännedom och potentiellt nya kunder.
 8. Kostnadsbesparingar: Innehållsdistributionsplattformar kan erbjuda kostnadseffektiva sätt att distribuera innehåll jämfört med traditionella marknadsföringskanaler. Många plattformar erbjuder gratis eller överkomliga alternativ för att publicera och marknadsföra innehåll, vilket gör det tillgängligt för företag av alla storlekar.

Sammantaget spelar plattformar för innehållsdistribution en avgörande roll för att hjälpa företag att marknadsföra sitt innehåll, utöka sin onlinenärvaro och uppnå sina marknadsförings- och tillväxtmål.

Att välja rätt plattform

För att välja de bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO och ditt företag, överväg dessa nyckelfaktorer:

 • Din publik: Identifiera var din målgrupp tillbringar större delen av sin tid online.
 • Dina mål: Vad vill du uppnå genom denna distribution?
 • Dina resurser: Fundera på hur mycket tid och ansträngning du kan ägna åt att hantera och uppdatera ditt innehåll på varje plattform.

Källa: Outbrain

Hur man distribuerar digitalt innehåll som ett proffs: De bästa plattformarna för innehållsdistribution för SEO

Vill du få din värdefulla information inför rätt publik?

Läsa:  Ta itu med SEO Duplicate Content: Beprövade lösningar

Använd en kombination av plattformar för att leverera ditt budskap effektivt.

Innehållsdistributionsplattformar är viktiga verktyg som hjälper dig att dela, marknadsföra och hantera ditt innehåll över olika kanaler.

Genom att göra detta kan du nå en bredare publik samtidigt som du förbättrar din sökmotorrankning (hej SEO!).

Här är några av de bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO:

 • Bloggarplattformar: WordPress, Medium
 • Videoplattformar: YouTube, Vimeo
 • Sociala medieplattformar: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Podcastplattformar: Apple Podcasts, Spotify

Varje plattformstyp kan gynna dina SEO-ansträngningar på olika sätt.

 • Publicera blogginlägg av hög kvalitet på WordPress eller Medium kan locka tillbaka länkar till din webbplats och därmed höja din sökmotorranking.
 • Webbplatser för videohotell som YouTube och Vimeo kan vara fördelaktiga för att bygga relationer med tittarna och öka varumärkets synlighet.
 • Sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn kan hjälpa dig att marknadsföra ditt innehåll och nå en bredare publik.
 • Podcast-plattformar som Apple Podcasts och Spotify kan hjälpa dig att få kontakt med din publik och etablera dig som en auktoritet inom din nisch.

För att uppnå optimal framgång, överväg att kombinera dessa plattformar när du distribuerar ditt digitala innehåll.

Bloggplattformar för SEO

Det bästa sättet att säkerställa att ditt skrivna innehåll har ett hem på webben är att använda en bloggplattform för publicering.

Det finns flera utmärkta bloggplattformar som erbjuder starka SEO-funktioner.

Låt oss utforska några av de bästa tillgängliga alternativen:

WordPress

WordPress är utan tvekan den mest populära och mest använda bloggplattformen och är högt ansedd för sina SEO-möjligheter. Den erbjuder en rad SEO-plugins, som t.ex Yoast SEO och Allt i ett SEO-paket, som tillåter användare att optimera sitt innehåll, metataggar och webbplatskartor.

WordPress tillhandahåller också rena och anpassningsbara URL-strukturer, mobil lyhördhet och snabba laddningshastigheter, vilket alla bidrar till bättre SEO-prestanda.

Skärmdump från WordPress.org

Medium

Medium är ett annat populärt val bland skribenter och innehållsskapare som vill nå en stor publik utan att oroa sig för tekniska aspekter eller underhåll av webbplatsen.

Plattformen har en ren design och fokuserar på att leverera högkvalitativt innehåll, vilket kan bidra till att förbättra din övergripande onlinenärvaro och auktoritet i din nisch.

Squarespace

Squarespace är en webbplatsbyggare som även inkluderar kraftfull bloggfunktion. Den erbjuder SEO-vänliga funktioner direkt, inklusive anpassningsbara metataggar, rena webbadresser, XML-webbplatskartor och responsiva designmallar.

Squarespace prioriterar webbplatsens hastighet och prestanda, vilket positivt påverkar SEO-rankingen. Dessutom har den ett intuitivt gränssnitt och ger inbyggd analys för att övervaka SEO-prestanda.

Wix

Wix är en annan populär webbplatsbyggare som erbjuder ett användarvänligt gränssnitt och robusta SEO-funktioner. Den tillhandahåller anpassningsbara metataggar, rena webbadresser, strukturerad datauppmärkning och XML-webbplatskartor.

Wix erbjuder också avancerade SEO-funktioner som 301-omdirigeringar, kanoniska taggar och SSL-certifikat för att förbättra webbplatsens prestanda. Den har en rad SEO-appar och integrationer, vilket gör det lättare för användare att optimera sitt innehåll och spåra deras SEO-framsteg.

Videoplattformar för SEO

Videoinnehåll är 50 gånger större sannolikhet att leda organisk söktrafik än vanlig text.

Kortformad video är den mest populära trenden bland marknadsförare eftersom den har högsta ROI. Faktiskt, 90 % av marknadsförarna som använder kortformade videor kommer att öka eller behålla sin investering 2023.

Det är dags att låsa upp kraften i videoinnehåll för att skjuta i höjden din SEO-ranking.

Läsa:  7 SEO Essentials för innehållsförfattare

Källa: State of Video Marketing Survey 2021

Forskning visar att webbplatser med videor har en högre chans att rankas på sida ett av Google.

Inte konstigt att YouTube nu är den näst största sökmotorn.

Den stora spelaren: YouTube

Youtube är den största videodelningsplattformen i världen. Och eftersom Google äger det är det mycket gynnsamt för SEO.

YouTube erbjuder en rad funktioner för att optimera videoinnehåll för sökning, inklusive sökordsrika titlar, beskrivningar och taggar. Den tillhandahåller också dold bildtext, anpassade miniatyrer och möjligheten att lägga till kommentarer och kort för att engagera tittarna och förbättra SEO.

Vimeo: The Creative Hub

Om du letar efter en mer nischad publik, överväg Vimeo.

Den här videoplattformen vänder sig till annonsörer och proffs som söker innehåll av hög kvalitet utan att annonser stör deras upplevelse.

Vimeo är känt för sitt högkvalitativa innehåll och robusta SEO-funktioner. Det tillåter användare att anpassa videotitlar, beskrivningar och webbadresser, vilket hjälper till att optimera videoinnehåll för sökmotorer.

Vimeo ger möjlighet att inkludera bildtexter och undertexter – vilket förbättrar tillgängligheten. Den erbjuder också sekretessinställningar för att tillåta användare att styra var och hur deras videor bäddas in, vilket säkerställer att videor är korrekt tillskrivna och länkar tillbaka till den ursprungliga källan.

DailyMotion: A Global Reach

DailyMotion erbjuder en annan väg att nå tittare i 25 länder på flera språk. Denna populära videodelningsplattform erbjuder alternativ för att optimera videotitlar, beskrivningar och taggar för att förbättra söksynlighet.

DailyMotion tillåter också användare att anpassa videominiatyrer, lägga till kommentarer och tillhandahålla möjligheter för dold textning. På grund av sin starka globala närvaro är DailyMotion ett bra val för att nå en internationell publik.

Sociala medieplattformar för SEO

Människor spenderar 147 minuter per dag på sociala medier. Det är två timmar och 27 minuters skärmtid som du kan använda för att nå ut till din målgrupp.

Även om sociala medier inte direkt används för SEO-ändamål, kan de fortfarande bidra till ett varumärkes synlighet online och sökmotorrankning.

Kraften med bakåtlänkar från sociala medier

Tjäna bakåtlänkar från välrenommerade källor inom sociala medienätverk genom att skapa värdefulla resurser, odla relationer med influencers och engagera dig i onlinegemenskaper.

 • Skapa värdefulla resurser som infografik eller guider som andra kommer att vilja referera till på sina webbplatser eller bloggar.
 • Odla relationer med influencers som kan dela en länk tillbaka till dig om de finner värde i det du erbjuder.
 • Delta i onlinegemenskaper och forum där du kan dela med dig av din expertis, svara på frågor och då och då släppa en länk till ditt innehåll när det är relevant.

Här är tre sociala medieplattformar som kan stödja dina SEO-ansträngningar:

Facebook

Med miljarder användare är Facebook en kraftfull plattform för företag att nå och engagera sig i sin målgrupp.

Facebook-inlägg kan leda trafik till en webbplats, generera bakåtlänkar och öka varumärkets synlighet. Att dela blogginlägg eller annat innehåll på Facebook kan hjälpa till att locka uppmärksamhet och potentiellt tjäna delningar och länkar, vilket kan påverka SEO positivt.

Twitter

Twitter är en populär plattform för realtidsuppdateringar, nyheter och konversationer. Den kan användas för att dela och marknadsföra innehåll, inklusive blogginlägg, artiklar och videor.

Genom att utnyttja relevanta hashtags och engagera dig med branschinfluenser och följare kan du öka ditt innehålls synlighet, räckvidd och potential för att generera bakåtlänkar.

Läsa:  Bästa sajterna för att titta på live webbkameror

LinkedIn

LinkedIn är en professionell nätverksplattform som kan vara mycket värdefull för B2B-företag. Det erbjuder möjligheter att dela informativt innehåll, artiklar och tankeledarskap, vilket kan etablera ett varumärkes expertis och trovärdighet.

LinkedIn-inlägg och artiklar kan skapa engagemang, locka bakåtlänkar och leda trafik till en webbplats.

Dessutom kan LinkedIns företagssidor och medarbetarprofiler hjälpa till att förbättra ett företags onlinenärvaro och synlighet.

Även om sociala medieplattformar i sig kanske inte har en direkt inverkan på SEO-ranking, kan användarengagemang som genereras på dessa plattformar indirekt bidra till SEO-insatser. Det är viktigt att utnyttja sociala medier som en del av en bredare digital marknadsföringsstrategi för att öka varumärkets synlighet, driva trafik och potentiellt tjäna bakåtlänkar från relevanta källor.

Använd sociala medienätverk för att utöka din räckvidd, förbättra sökmotorernas rankning och bygga upp ditt varumärke.

Podcast-plattformar för SEO

Nästan tre av var fjärde poddlyssnare säga att de tycker om att lyssna för att lära sig nya saker.

Det visar också statistiken 54 % av poddlyssnarna är mer benägna att överväga att köpa från ett varumärke efter att ha hört dess annons i en podcast.

Källa: Statista

Podcasts är ett utmärkt sätt att öka ditt varumärkes synlighet och förbättra dina SEO-resultat, men hur väljer du rätt plattform?

Här är några av de bästa podcastplattformarna för SEO.

Ankare

Ankare är en gratis värdplattform för poddsändningar som automatiskt distribuerar ditt innehåll till stora kataloger som Apple Podcasts, Spotify och Google Podcasts, och deras inbyggda analysverktyg hjälper dig att spåra lyssnarnas demografi och engagemang.

Buzzsprout

Buzzsprout erbjuder lättanvända funktioner som avsnittsschemaläggning, automatisk distribution till populära kataloger och anpassningsbara inbäddade spelare för webbplatsintegration, och deras detaljerade analyser ger insikter i lyssnarens beteende och trender över tid.

Fängsla

Fängsladesignad speciellt för tillväxtfokuserade podcasters, tillhandahåller avancerade marknadsföringsverktyg som anpassningsbara uppmaningar i deras inbäddade spelare, vilket hjälper till att driva tillbaka trafik till din webbplats samtidigt som antalet prenumeranter ökar på flera plattformar.

Använd de bästa plattformarna för innehållsdistribution för SEO och bli uppmärksammad

Att distribuera ditt digitala innehåll är avgörande för att förbättra dina SEO-insatser, och innehållsdistributionsplattformar kan hjälpa dig att få ditt innehåll inför en större publik och öka synligheten.

För att sammanfatta:

 • WordPress och Medium är fantastiska bloggplattformar som kan hjälpa dig att nå en bredare publik med välskrivna artiklar.
 • YouTube och Vimeo är perfekta för videomarknadsföringskampanjer som ökar engagemanget.
 • Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram är sociala medier som kan användas för att dela länkar tillbaka till det ursprungliga inlägget på din webbplats eller blogg.
 • Apple Podcasts, Spotify och Google Podcasts är podcastkataloger som erbjuder en plattform för att dela ljudbaserat innehåll med publik som föredrar att lyssna framför att läsa eller titta på videor.

Det är viktigt att identifiera rätt plattform(ar) för din målgrupp. Genom att använda dessa distributionskanaler effektivt kommer du inte bara att driva mer trafik utan också förbättra din SEO-rankning genom att öka varumärkesmedvetenheten över flera kanaler.