Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

De mest effektiva SEO-bakåtlänkarna och hur man får dem

De mest effektiva SEO-bakåtlänkarna och hur man får dem

Vad skriker “kraftigt” till dig?

Gå ner 300 kilo?

Är du VD för ett Fortune 500-företag?

För SEOs kommer makt ibland i mer subtila former.

En av dessa former är bakåtlänkar.

Bakåtlänkar är en av de mest kraftfulla SEO-rankningsfaktorerna.

Genom att bygga effektiva bakåtlänkar kan du avsevärt förbättra din webbplatss sökmotorrankning baserat på dina målsökord (även om de är mycket konkurrenskraftiga) och driva enorma mängder trafik till dina sidor.

Men inte alla bakåtlänkar skapas lika.

Sökmotorer anser att vissa bakåtlänkar är mer värdefulla än andra. De exakta algoritmiska faktorerna som sökmotorer använder för att avgöra värde Bakåtlänkning är fortfarande lite av ett mysterium, men SEO-experter har lyckats identifiera några omisskännliga egenskaper hos en kvalitetsbakåtlänk.

Och även om ändringar av Googles algoritmer kommer och går, är dessa omvända kvalitetsfunktioner för alltid.

Låt oss nu ta en titt på vad som gör de mest effektiva bakåtlänkarna för SEO, och sedan några sätt du kan bygga sådana bakåtlänkar för din webbplats.

Definiera funktioner för de mest effektiva bakåtlänkarna

1. De mest effektiva bakåtlänkarna kommer från relevanta webbplatser av hög kvalitet

Kvaliteten på bakåtlänkens källsida är en nyckelfaktor för att bestämma dess värde.

En bakåtlänk från en auktoritativ och relevant webbplats är mycket mer värdefull än en massa bakåtlänkar från webbplatser av låg kvalitet.

Här är några nyckeltal som du kan använda för att bedöma kvaliteten (eller kraften) hos en bakåtlänk baserat på dess källwebbplats och några viktiga HTML-attribut:

Läsa:  20+ väsentliga delar av en webbplats [Updated]

Domänmyndighet – En webbplatss domänbehörighetsmätare mäter (på en skala från 0-100) hur ansedd en webbplats är på sin marknad eller bransch. Ju högre en webbplats domänmyndighet är, desto mer värdefull verkar den för sökmotorer. En bakåtlänk från en webbplats med hög domänauktoritet är vanligtvis tillräckligt kraftfull för att positivt påverka din sökmotorranking.

Bildkälla: iTech Indien

Dofollow — En effektiv bakåtlänk är alltid en dofollow-bakåtlänk (förklaras i detalj i nästa avsnitt).

Katalogstatus — Katalogstatusen för en webbsida anger om den har indexerats av sökmotorer eller inte. En oindexerad webbsida kanske inte visas i sökresultaten. En webbplats (eller webbsida) har ofta en oindexerad status om den har straffats av Google eller om dess robots.txt-fil inte är korrekt konfigurerad. En bakåtlänk från en sida som inte är indexerad kommer inte att ge dig någon SEO-juice. Dessutom, om en sådan bakåtlänk kommer från en webbplats som har tagits bort från Googles index som ett resultat av en påföljd, kan det också skada din webbplats ranking.

Antal externa länkar — Antalet externa länkar på sidan anger antalet externa länkar på webbplatsen. Om webbsidan länkar till många externa länkar kanske du vill kontrollera om sidan är spam. En bakåtlänk från en webbplats (eller webbsida) som länkar till flera sidor kanske inte är lika värdefull.

2. De mest effektiva bakåtlänkarna är dofollow-länkar

Dofollow-bakåtlänkar är bakåtlänkar som förmedlar SEO-saften från en webbplats och ger en bakåtlänk till den omvända webbplatsen.

Till exempel, om webbplats A har en dofollow-auktoritet på 80 och ger en dofollow-bakåtlänk till webbplats B med en domän på 20, kommer webbplats A att skicka ett högt SEO-värde till webbplats B, vilket hjälper webbplats B att rankas högre.

Du kan tänka på dofollow som en omvänd röst om förtroende. När en webbplats ger en annan webbplats en dofollow-bakåtlänk, säger den till Google (och andra sökmotorer) att det är okej att acceptera webbplatsen som en kvalitetsresurs för ett givet ämne.

Läsa:  Hur man får följare på TikTok: Tips och tricks

Dofollow-bakåtlänkar är kraftfulla SEO-signaler och används av sökmotorer för att förstå en webbplatss relevans och auktoritet i det ämnet.

Skillnaden mellan nofollow och dofollow bakåtlänkar

En nofollow-bakåtlänk är en som inte skickar SEO-juice till webbplatsen som tar emot bakåtlänken. När sökmotorer stöter på nofollow-bakåtlänkar ignorerar de dem.

Varje bakåtlänk är som standard en dofollow-bakåtlänk. Däremot kan webbplatser göra en bakåtlänk till en nofollow-bakåtlänk genom att lägga till ett nofollow-attribut till den.

Till exempel är den första HTML-koden du ser nedan koden för en dofollow-bakåtlänk, medan den andra är koden för en nofollow-bakåtlänk:

1. det bästa verktyget för länkkontroll

2 rel=”nofollow” href=”https://www.seoptimer.com/blog/most-powerful-backlinks/https://seoptimer.com/“>bästa länkkontrollverktyget

Det definieras som nofollow med attributet rel.

Men ofta använder inte webbplatser nofollow-taggen separat för sina bakåtlänkar. Istället gäller de nofollow beskrivningsfält som fungerar på sidnivå. När sökmotorer hittar ett sådant nofollow-beskrivningsfält i en sidtitel ignorerar de alla länkar på sidan.

Hur man kontrollerar om en webbplats har dofollow-länkar

När du bygger bakåtlänkar, börja alltid med att rikta in dig på webbplatser som erbjuder dofollow-bakåtlänkar. Det är inte hemskt att ha nofollow-länkar i din omvända profil – det gör faktiskt att länkarna ser “naturliga” ut för Google, vilket är en fantastisk sak. Men om du investerar tid och energi i en länkbyggande kampanj vill jag leta efter bakåtlänkar som kan förbättra din webbplatss ranking.

För att ta reda på om en webbplats erbjuder dofollow-bakåtlänkar finns det några mycket enkla sätt att göra detta.

Till exempel, ett sätt att kontrollera om en webbplats erbjuder dofollow-länkar är att titta på dess källkod. Gör bara en med höger knapp På webbsidan du vill kontrollera, Klick Visa sidans källkod alternativ och sök efter en term nofollow.

Läsa:  Långform vs kortformsinnehåll: Vilket ska du skapa?

Utöver denna kontroll bör du också se om målsidan har lagt till ett nofollow-beskrivningsfält. Sök i källkoden för att ta reda på detta.

Nu när du vet vilka faktorer du ska kontrollera när du bestämmer de mest effektiva bakåtlänkarna, är det dags att se hur du kan bygga sådana bakåtlänkar för din webbplats.

Hur du skapar de mest effektiva bakåtlänkarna för din webbplats

När det kommer till länkbyggande finns det bara två sätt att göra det på.

1. Skapa bra innehåll (och tjäna redaktionella bakåtlänkar)

Det första sättet att bygga imponerande bakåtlänkar till din webbplats är att skapa det bästa och mest värdefulla innehållet i din nisch så att kvalitetswebbplatser i din nisch länkar tillbaka till din webbplats naturligt – helt av sig själva, utan att du ens frågar.

Redaktionella bakåtlänkar är bakåtlänkar som “förtjänas” enbart av innehåll.

Även om redaktionella bakåtlänkar skulle vara bra, är det ganska utmanande att få dem. Eftersom de flesta webbplatser inser värdet av originalinnehåll av hög kvalitet räcker det inte längre att lägga upp bra innehåll och vänta på att bakåtlänkar ska dyka upp.

Här finns hjälp med manuella länkbyggande kampanjer.

2. Kör länkbyggande kampanjer

Att köra manuella länkbyggande kampanjer i stor skala är det säkraste sättet att bygga bakåtlänkar till en webbplats. Manuellt länkbyggande kräver att du når ut till olika webbplatser i din nisch och ber om bakåtlänkar.

Här är några länkbyggande kampanjer du kan prova.

1. Lista din webbplats som sammanfattningar – oavsett vilken produkt eller tjänst du erbjuder är det mycket troligt att din nisch är full av bloggar som publicerar “top tio X produkter/tjänster/lösningar”-listor. Sådana rundor skickar inte bara relevant trafik till de listade webbplatserna utan ger också bakåtlänkar. Så sök efter sådana turer och försök få en lista över dem.

Läsa:  11 sätt att belöna och förbättra dina anställdas upplevelse

2. Gästinlägg — Gästinlägg är en av de långsammaste men mest effektiva länkbyggande taktikerna. Allt du behöver göra är att kontakta relevanta och auktoritetswebbplatser inom din nisch och lägga upp idéer på deras bloggar.

I utbyte mot ditt användbara innehåll får du en bakåtlänk till författarens bio. När du länkar tillbaka till din webbplats, se till att du använder meningsfull ankartext. Sökmotorer använder ankartext när de utvärderar en bakåtlänk.

3. Rikta in webbplatser som bakåtlänkar till dina konkurrenter – En webbplats som kan länka till din konkurrents webbplats kan också länka till din webbplats. Så kolla in dina konkurrenters bakåtlänkar och kontakta vilken webbplats som helst som erbjuder kvalitetsbakåtlänkar.

4. Prova Skyscraper-tekniken. Detta innebär i princip att kolla in dina konkurrenter i SERP:erna och blåsa deras innehåll ur vattnet med mycket längre och bättre innehåll om ditt valda ämne.

Dessa länkbyggande strategier kan ge dig ännu fler bra idéer för att komma igång.

Men när du implementerar någon av dessa taktiker, se till att först bedöma kvaliteten på länkarna du kan bygga med var och en. Du kan göra detta genom att mäta hur potentiella länkar får poäng med hjälp av mätvärdena som diskuterats ovan.

Så du vet allt du behöver veta om de mest effektiva SEO-bakåtlänkarna och förbättrade SERP-rankningar.

Kom igång och sikta på att bygga en sund bakåtlänksprofil genom att hitta en blandning av bakåtlänkar från en mängd olika kvalitetswebbplatser.