Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den definitiva bloggguiden för SaaS-företag

Den definitiva bloggguiden för SaaS-företag

SEO har visat sig vara en av dem de bästa verktygen för SaaS-företag. De flesta SaaS-företag (Software as a Service) genererar leads från blogginnehåll som de publicerar på sina webbplatser.

Enligt Content Marketing Institute, 92 % av marknadsförarna se på innehåll som en mycket viktig tillgång i B2B-världen. Innehåll är det enklaste sättet för SaaS-varumärken att få kontakt med kunder och omvandla dem till användare – och det är därför 85 % av världens största SaaS-varumärken har någon sorts bloggnärvaro.

Företag med SaaS företagsbloggar ser också mycket högre tillväxt än företag som inte prioriterar content marketing. Faktum är att ett SaaS-företag som säljer programvara för statlig dokumentation uppnådde en 501 % ROI bara från innehållet, vilket översätter till $547 000 i försäljning!

Om du inte bloggar än är det dags att börja nu. I den här bloggguiden för SaaS-företag får du lära dig bästa praxis och strategier för att skapa och underhålla en affärsblogg i SaaS-branschen, inklusive:

  • Hur SaaS-företag kan skaffa kunder genom SaaS-marknadsföringsbloggar.
  • Vilka typer av blogginlägg är fördelaktiga för SaaS-startups.
  • Hur man utnyttjar SEO och sociala medier för att öka synligheten.

Vad är en Saas-blogg?

Det finns många SaaS-företag som förlitar sig på SEO för sin leadgenerering. Faktum är att i genomsnitt spenderar ett SaaS-företag $24 000 till $48 000 på grundläggande SEO. Och deras huvudsakliga fokus är SaaS-försäljningsbloggar.

En SaaS-blogg tillhandahåller utbildnings- och informationsinnehåll relaterat till respektive nisch inom SaaS-verksamheten.

Målet med en SaaS-blogg är att hjälpa kunder att förstå hur de bäst kan använda programvaran samtidigt som de ger tips om produktantagande, användarintroduktion, produkttillväxt, kundbehållning och mer.

Att utbilda människor och hjälpa dem att växa är trots allt den bästa marknadsföringsstrategin för SaaS-företag eftersom deras tillväxt är direkt proportionell mot deras kunds tillväxt.

Källa: Semrush

Varför bloggar SaaS-företag?

SaaS-företag bloggar av ett antal anledningar. Det viktigaste är att det kan hjälpa till att driva organisk söktrafik och potentiella kunder.

Enligt en referensrapport, 83 % av SaaS-produktbloggtrafiken kommer från organiska sökresultat.

Källa: Animalz

Dessutom genererar företag med bloggar i genomsnitt 67 % fler potentiella kunder varje månad än de utan en.

Läsa:  För- och nackdelar med ReactJS Web App Development

Dessutom är bloggning kostnadseffektivt jämfört med andra marknadsföringskanaler, eftersom en artikel när den väl har skrivits och publicerats kan fortsätta generera visningar och leads i månader eller till och med år utan extra kostnad.

Faktum är att många innehållsteam nu fokuserar på att uppdatera gamla blogginlägg för att hålla innehållet relevant. En studie av 150 högpresterande SaaS-märken fann det 98 % hade en egen blogg – bevisa dess effektivitet som marknadsföringsverktyg för dessa företag.

De bästa SaaS-produktbloggarna har nått enorm framgång på grund av den mängd ansträngning som lagts ner på dem av SaaS-bloggare. De får miljontals läsare varje månad och dominerar rankingen på SERP.

Bloggguide för SaaS-företag

Genom att skapa engagerande blogginnehåll som ger värdefull information kan SaaS-bloggare bygga förtroende hos sin publik, generera potentiella kunder och attrahera potentiella kunder som kanske inte är bekanta med deras produkter eller tjänster.

De bästa SaaS-skribenterna skapar innehåll som fokuserar på behoven hos sin målgrupp samtidigt som de erbjuder en påtaglig fördel.

Till exempel kan en artikel om hur en viss mjukvarulösning kan förbättra arbetsflödet i en specifik bransch vara till hjälp för företag som letar efter sätt att effektivisera sin verksamhet.

Förutom att skapa en företagsblogg etablerar ledande SaaS-företag också en stark närvaro på sociala medier så att de kan marknadsföra sina bloggar, dela länkar regelbundet samtidigt som de lägger till hashtags för att öka synlighet.

Slutligen är nyhetsbrev via e-post ett annat sätt att få folk intresserade av vad du erbjuder. Att skicka ut veckosammanfattningar med några av de bästa artiklarna från de senaste veckorna kan hålla läsarna engagerade på lång sikt.

Genom att få insikt i din målmarknads önskemål och behov kan du skapa innehåll som tilltalar dina SaaS-kunder. Men vilka typer av innehåll är mest effektiva för SaaS-bloggar?

Typer av blogginlägg som kan hjälpa SaaS-företag

SaaS-företag kan dra nytta av att skapa blogginlägg som engagerar och utbildar sin målgrupp. Från informativa tutorials till tankeväckande branschkommentarer, det finns en mängd olika typer av blogginlägg som kan hjälpa SaaS-företag att nå potentiella kunder.

Här är några idéer för din SaaS-bloggstrategi.

1. Handledningar

Den här typen av blogg fokuserar på steg-för-steg-instruktioner om hur du använder din programvara eller utför uppgifter relaterade till programvarans kapacitet. Dessa artiklar hjälper kunder att snabbt bli skickliga med din produkt eller tjänst. Du kan till exempel skriva en handledning om “Hur man skapar anpassade rapporter med [SaaS Platform]” eller “Komma igång med [SaaS Solution”.

Industry commentaries should also be part of your SaaS content strategy. Show off your industry knowledge or offer insights into trends and news stories that are relevant to your niche. Offer thoughtful analysis and opinion pieces about current events such as recent developments in data privacy laws or new technologies like artificial intelligence (AI) that impact SaaS solutions.

Läsa:  Webbplatser för att söka efter hus som säljs av privatpersoner utan agentur

3. Case Studies and Testimonials

Showcase successful implementations of your product with case studies featuring customer testimonials about how it has helped them achieve their business goals. Doing so will give prospective customers real-world examples they can relate to when considering whether your solution is right for them.

You could include metrics such as cost savings achieved and increased productivity levels if this information is available from past clients.

4. Feature Spotlights

This type of business blog highlights the best features of your SaaS products. Discuss its benefits and applications through detailed explanations and examples to convince buyers why they should choose your solution over the competition.

A feature spotlight post might focus on topics such as “The Benefits of Automating Your Blog” or “What Makes Our Security Features Stand Out”.

5. Tips and Tricks

Tips and tricks posts often contain practical information which users may not be aware of. One example topic for this type of blog content would be “10 Time-Saving Tips When Using [Our Software].”

Att skapa en SaaS-innehållsstrategi med en blandning av dessa bloggtyper kan ge ditt företag ett enormt uppsving när det gäller läsare och SERP-rankning.

Låt oss nu dyka in i hur du kan skapa övertygande material för din SaaS-blogg.

3 företagsbloggningsstatistik du bör känna till, från Ekonomi på nätet.

Skapa engagerande innehåll för din SaaS-blogg

En strategi för att skapa engagerande bloggartiklar är att använda storytelling i dina inlägg. Människor älskar berättelser, så att använda anekdoter eller fallstudier kan vara effektivt för att förmedla budskap och inspirera läsare.

Berättelser bör vara relevanta för det aktuella ämnet och ge användbar information eller lärdomar från verkliga erfarenheter. Berättelser bör ha en logisk utveckling, med en introduktion, utveckling och avslutning som gör att läsarna kan följa berättelsens bana.

Ett annat sätt att skapa engagerande innehåll är att lägga till bilder i dina bloggartiklar. Människor älskar bilder, så använd bilder, videor, infografik och GIF när det är möjligt.

Visualiseringar bryter upp textblock och gör det lättare för läsare att snabbt förstå komplexa ämnen. De lägger också till visuellt intresse som hjälper till att dra uppmärksamhet från tittare som lätt blir uttråkade med innehåll i långa format.

När du skriver en blogg för SaaS-tjänster, tala din läsares språk. Du kan få inblick i dina kunder genom undersökningar och andra former av feedback. På så sätt kan du skriva blogginlägg som tar upp deras problem – och se till att allt förblir både informativt och engagerande.

Läsa:  Hur man ser någons Snapchat-vänlista – steg för steg

Du kan använda idiom, vardagsspråk, humor och slang där det är lämpligt. Detta humaniserar interaktionen mellan varumärke och kund vilket hjälper till att bygga förtroende och lojalitet.

Slutligen, tänk på SEO när du bloggar för SaaS-företag. Nyckelord spelar en viktig roll för att leda tillbaka organisk trafik till din webbplats. Sök efter populära termer i din nisch och strö dem i dina titlar, rubriker, metabeskrivningar och bildalt-taggar.

Att bygga bakåtlänkar från webbplatser med hög auktoritet hjälper till att förbättra den övergripande rankingen eftersom Google anser dem vara en viktig faktor för att avgöra sidans relevans och betydelse. Att ha flera webbplatser som länkar tillbaka till din sida ökar också din chans att få hänvisningstrafik. Se till att alla länkar fungerar som de ska och pekar på giltiga källor eller andra relaterade artiklar på din webbplats.

Efter att du har publicerat ditt blogginlägg är det dags att berätta. Att maximera räckvidden för din blogg på sociala medier kan hjälpa till att dra in en större publik.

Hur du marknadsför din SaaS-blogg på sociala medier

Sociala medier kan vara ett kraftfullt sätt för SaaS-företag att komma i kontakt med potentiella köpare och marknadsföra deras bloggar.

Hur ökar du synlighet på sociala medier och driver trafik till din SaaS-blogg?

Skapa delbart innehåll

Innehållet du lägger upp på sociala medier ska vara engagerande, delbart och informativt. När du skapar inlägg, tänk på vad som skulle få folk att vilja klicka sig igenom eller dela med sina vänner och följare. Inkludera relevanta hashtags som hjälper ditt innehåll att bli mer synligt i sökningar.

Interagera med din publik genom att snabbt svara på deras kommentarer och frågor. Detta kommer att främja relationer och generera lojalitet från befintliga kunder samtidigt som det lockar användare som kan bli framtida kunder.

Använd Visuals

Visuella bilder som bilder, videor, infografik och GIF:er är mer attraktiva än text, så de har en mer kraftfull inverkan när det kommer till engagemang. Lägg upp iögonfallande bilder tillsammans med länkar tillbaka till din blogg för att uppmuntra läsarna att lära sig mer om vad du erbjuder.

Automatisera marknadsföring på sociala medier

Använd verktyg som Hootsuite och Buffer för att snabbt distribuera ditt innehåll över alla sociala medieplattformar. Genom att schemalägga inlägg kan du marknadsföra ditt innehåll samtidigt på flera plattformar utan mänsklig inblandning, vilket gör att du kan maximera synlighet och attrahera fler potentiella kunder.

Läsa:  Vilka domäntillägg fungerar bäst i Googles ranking?

Gå med i diskussionsgrupper

Överväg dessutom att gå med i sociala mediegrupper relaterade till din nisch så att du kan delta i diskussioner och få kontakt med personer som kan vara intresserade av din SaaS-lösning. Genom att använda dessa plattformar kan du maximera din räckvidd och synlighet samtidigt som du optimerar för sökord som kommer att leda mer trafik och potentiella kunder till din blogg.

Spåra prestandastatistik

Slutligen, håll koll på prestationsstatistik som gilla-markeringar, delningar och kommentarer regelbundet så att du kan se vilka inlägg som presterar bra och vilka som behöver förbättras.

Genom att utnyttja kraften och räckvidden hos sociala medier kan SaaS-företag effektivt nå sin målgrupp och förstärka deras bloggs närvaro.

Vanliga frågor – bloggguide för Saas-företag

Hur bloggar man om SaaS?

När du bloggar om SaaS är det viktigt att betona dina kunders behov och hur din produkt eller tjänst kan hantera deras problem. Identifiera vad som gör din programvara unik och lyft fram dess funktioner på ett tydligt sätt som resonerar med läsarna.

Använd sökordsforskning för att identifiera relevanta ämnen relaterade till SaaS, såsom prismodeller, branschtrender, användarupplevelse och bästa praxis, skapa sedan innehåll kring dessa ämnen.

Inkludera bilder som skärmdumpar eller videor när det är möjligt. Detta kommer att hjälpa läsarna att engagera sig och hålla dem intresserade av att lära sig mer om din produkt eller tjänst.

Vad bör undvikas när man skapar en blogg för företaget?

För det första, använd inte bloggande som en reklamplattform. En företagsblogg fokuserar på att tillhandahålla kvalitetsinnehåll som tillför värde för läsarna.

För det andra, håll dig borta från manipulativa tekniker som sökordsstoppning och länkspam. Sökmotorer kommer att straffa din blogg om du gör det.

Till sist, plagiera inte någon annans arbete. Plagiat är det bästa sättet att förlora trovärdighet hos både läsare och sökmotoralgoritmer.

Slutsats

Denna bloggguide för SaaS-företag har beskrivit hur man skapar och utför en effektiv affärsblogg. Ett av de bästa sätten för SaaS-företag att nå sin målgrupp är genom innehåll som resonerar hos kunderna.

Med korrekt implementering av SEO-tekniker och utnyttjande av sociala medieplattformar kan företag öka synligheten för sina bloggar och bygga varumärkeskännedom bland potentiella kunder.

Genom att följa dessa bästa praxis som beskrivs i vår bloggguide för SaaS-företag, kommer B2B-företag garanterat att finna framgång i sina digitala marknadsföringsinsatser.