Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den enkla guiden för att starta ett SEO-företag

Den enkla guiden för att starta ett SEO-företag

Forskningsföretaget Borrell Associates uppskattar SEO-tjänstebranschen vara värd 80 miljarder dollar 2020 så det är inte konstigt varför det alltid dyker upp nya SEO-byråer som tävlar om en del av marknaden.

I den här guiden går vi igenom 13 steg för att starta din egen SEO-byrå baserat på lärdomar från att arbeta med över tusen SEO-byråer – vår huvudsakliga kundtyp på Ahrefs.

Fråga vilken byråägare som helst och de kommer att berätta för dig att driva din egen byrå kräver mycket hårt arbete och engagemang men det kan vara mycket givande. Det ger dig självständighet att göra det du vill göra och arbeta med den typ av kunder du vill ha. Det är en bransch i hög tillväxt och vi är glada över att kunna spela en viss roll i framgången för många SEO-byråer runt om i världen.

Steg 1: Ta reda på din positionering

Om du gör en snabb sökning på Google efter “SEO-byrå” får du 2,2 miljoner sökresultat. Positionera din byrå annorlunda med en unikt säljerbjudande kommer att vara avgörande för din överlevnad i det stora havet av konkurrenter.

Vi antar att du inte har djup SEO-erfarenhet att dra nytta av i det tidiga skedet av din resa, och att slåss om priset är inte en långsiktig vinnande strategi. Av den anledningen rekommenderar vi att gå nisch och rikta in sig på en viss bransch eller typ av kund.

Du bör välja en målindustri som spelar till dina styrkor. Om du till exempel tidigare har arbetat som marknadsförare för ett e-handelsföretag, kan du fokusera på att tillhandahålla SEO-tjänster till e-handelskunder.

Att rikta in sig på en viss bransch eller typ av kund är att föredra eftersom det jämnar spelplanen och ger dig en stor konkurrensfördel gentemot traditionella SEO-byråer som arbetar för vem som helst.

I det här exemplet kan du på din webbplats lyfta fram hur e-handelsbranschen växer i snabb takt och prata om hur ditt mål är att hjälpa dina kunder att ta sig på vågen och dominera sin nisch:

Den här byrån visar upp butikerna de har arbetat med och de anger också specifikt att de hjälper e-handelsföretag att “växa sitt varumärke” och “öka deras resultat”:

Utöver det betonar byrån också att de är en Magento Solutions Partner och Shopify Plus Technology-partner som definitivt kommer att hjälpa dem att tilltala sina målkunder:

Här är ett annat exempel: en SEO-byrå som uteslutande arbetar med restauranger. Deras webbplats talar om smärtpunkter för restaurangbranschen och fokuserar på kampen mot lokal SEO, vilket är ett smart drag:

Utöver det hänvisar de också till restaurangspecifik statistik, vilket gör deras innehåll och pitch extremt relaterat till målgruppen. Den här byrån låter som att de verkligen “fattar det”. Detta är kraftfullt eftersom varje företagsägare tycker att deras bransch är unik, så att du är branschspecifik positionerar dig omedelbart som en expert.

Steg 2: Bygg upp din SEO-kunskap

Självklart måste du ha en anständig mängd expertis innan du startar en SEO-konsult – du vill kunna betjäna dina framtida kunder väl och även ranka din egen webbplats på Google.

Vid det här laget kanske du undrar… är det absolut nödvändigt för mig att lära mig om SEO? Kan jag bara anlita en SEO-expert och få dem att göra jobbet?

Det är bäst att smutsa ner händerna och faktiskt lära sig hur man gör SEO själv. Att anställa en SEO-expert (a verklig expert!) är inte billigt och kommer att påverka ditt kassaflöde. Även om du går in i det här med djupa fickor och du har pengar att bränna, tänk på att du kommer att vara mycket mindre övertygande av en säljare i kundmöten utan djupgående SEO-kunskaper.

Bildkälla.

Men som alla digitala färdigheter är SEO komplex och ständigt föränderlig. Det är inget man kan lära sig snabbt. Det tar mycket praktisk tid, försök och fel och kontinuerlig iteration. Som sagt, den goda nyheten är att det finns massor av bra bloggar och resurser som du kan lita på för att komma igång, inklusive:

Leta efter artiklar som publicerats nyligen och håll dig uppdaterad med de många kärnuppdateringarna och trenderna från Google på deras blogg för webbansvariga. Om du kommer på dig själv att läsa ett blogginlägg från 2016 om Googles rankningssignaler, finns det en stor chans att mycket av innehållet i inlägget är föråldrat.

Förutom att läsa upp online kan du också titta på YouTube-videor om SEO och ta SEO-kurser Coursera och andra webbplatser.

Pro-tips: många fokuserar på SEO på sidan eftersom det är mindre tekniskt och lättare att lära sig. Som sagt, både on-page och off-page är lika viktiga. Även om off-page kan vara svårare att bemästra, behöver du ett bra grepp om det om du vill att din SEO-konsultverksamhet ska överleva.

Läsa:  Manuell spårning av bakåtlänkar med hjälp av Google Analytics

Börja omsätta denna kunskap i praktiken genom att optimera din byråwebbplats. För att övertyga potentiella kunder om att du “kan dina saker” behöver du en högt rankad webbplats. Fokusera på de grundläggande sakerna: grundlig sökordsforskning, rena webbadresser, titlar, metabeskrivningar och rubriktaggar, snabb sidhastighet, strukturerad data och bakåtlänkar från auktoritativa källor. Om du förstår grunderna rätt kommer du att se dina rankningar förbättras med tiden. Det här är en bra segue till nästa steg…

Steg 3: Bygg en vacker webbplats

Din webbplats måste se bra ut. Första intrycket är viktigt, och om din webbplats inte har den där “wow”-faktorn kommer dina besökare inte att vara motiverade att ta kontakt. De senaste designmallarna i de flesta moderna CMS är rena och professionella så det finns egentligen ingen anledning till varför du inte kan skapa en vacker webbplats.

Generellt sett är det ett säkert val att välja något elegant och minimalistiskt. Här är ett positivt exempel:

Och ett negativt exempel:

Om du inte är en professionell designer, slösa inte din tid och energi på att plågas över detta – bara outsourca det till en designer istället. Du kanske vill försöka hålla dina kostnader låga under din uppstartsfas, men tro mig: din webbplats är något som är värt att spendera på. I slutet av dagen kommer en professionell designer att kunna leverera en mycket mer polerad och proffsig sajt än vad du kommer att kunna producera, inom en kortare tidsperiod.

Ta dig tid att konfigurera dina sociala mediekonton också. För SEO-företag är LinkedIn, Facebook och Twitter obligatoriska. Du kan registrera konton på Instagram, YouTube, Snapchat och Pinterest om du vill, men fokusera på de första 3 eftersom dessa kommer att ge mest affärsvärde.

Se till att du gör anspråk på din Google My Business listning, som låter dig visa en företagsprofil för konsumenter som söker efter ditt företag:

Slutligen, skapa en profil på Koppling, GoodFirms och alla andra tjänstekataloger. Dessa webbplatser kan också hjälpa till att driva trafik och generera leads för SEO-företag.

Steg 4: Få ut ordet

När du startar ett SEO-företag är det enklaste sättet att få ut ordet att delta i relevanta branschevenemang och nätverka med de andra deltagarna. När du träffar potentiella kunder, försök inte pitcha dem eller stänga dem direkt – du kommer att stöta på för säljande och aggressiv. Fråga dem istället vad de kämpar med just nu och be om deras e-post så att du kan skicka dem en länk eller resurs som är relevant för problemet de står inför. Därifrån kan du sakta vårda dem och sälja till dem när de är klara.

Bildkälla.

Utöver att delta i evenemang och nätverka personligen, vill du också göra kall uppsökande verksamhet, vilket bara är ett fint sätt att säga “e-posta främlingar”. I grund och botten, sätt ihop en lista över företag som du är intresserad av att arbeta med och e-posta dem för att komma i kontakt. Det finns gott om verktyg som hjälper dig att ta reda på företagens e-postadresseroch även om sändningen är lite repetitiv kan du enkelt lägga ut arbetet på en frilansare för några dollar i timmen.

Vissa människor kommer att säga att kyla inte är effektivt, men det är inte alls sant. Så länge du anpassar din e-post och ger ett incitament för dina potentiella kunder att svara dig, du burk få ganska bra svarsfrekvens. Här är ett exempel på ett e-postmeddelande som fungerar utmärkt:

Naturligtvis måste du se till att du håller dina löften, för att inte tappa i trovärdighet. Oavsett om du precis har startat ett SEO-företag eller om du har varit i spelet ganska länge nu, gör det inte vill ta dina kunders förtroende för givet. Så om du säger att du kommer att skicka över revisionen om ett par timmar, se till att du gör just det!

Steg 5: Bygg en pipeline för att generera potentiella kunder

Utöver att delta i branschevenemang och göra kall outreach, måste du bygga en pipeline för att generera en stadig ström av potentiella kunder. Du kanske undrar… vad är skillnaden mellan att göra kalla outreach och bygga en pipeline?

Med cold outreach når du (eller en frilansare) ut till potentiella kunder, och när du slutar göra detta torkar dina leads ut. När du bygger en pipeline skapar du dock någon sorts resurs, verktyg eller leadmagnet som lockar leads till din webbplats, med målet att få leads att nå ut till dig. I grund och botten, när du väl har fått din pipeline igång, kommer den att fungera som en klocka och kontinuerligt generera leads åt dig. Ganska söt, eller hur?

När du bygger din pipeline, fundera över vilken typ av blymagnet du vill erbjuda på din webbplats.

Bildkälla.

Standard blymagneter inkluderar:

 • e-böcker
 • Vita papper
 • Infografik
 • Fusklappar
 • Arbetsböcker
 • Checklistor
 • Rapporter

Om du inte är säker på hur det här fungerar är det ganska enkelt: du erbjuder din leadmagnet för nedladdning på din webbplats, med den varningen att din prospekt måste fylla i ett enkelt formulär innan de kan komma åt leadmagneten. I det här formuläret ber du om deras namn, företagsnamn och företagets e-postadress, och eventuellt flera kvalificerande frågor så att du kan ta reda på om de passar bra. Dessa kvalificerande frågor kan inkludera:

 • Hur många anställda finns det i ditt företag? (Ge ett utbud att välja mellan)
 • Hur mycket intäkter genererar ditt företag per år? (Ge ett intervall)
 • Vill du anlita en SEO-byrå?
Läsa:  Bygg resurssidalänkar i 5 geniala steg

Om du är orolig för att ditt formulär är för långt, hoppa över de kvalificerande frågorna och ställ dem i ett e-postmeddelande som utlöses när formuläret skickas in.

Steg 6: Bygg ut dina SEO-processer

Majoriteten av SEO-företag erbjuder liknande tjänster. De börjar med en konsultation, där de försöker förstå kundens företag och kunder. De gör sedan research och kommer med ett förslag eller SEO-strategi för sina kunder. När detta har godkänts kommer de att börja arbeta med att optimera sin kunds webbplats för SEO och ta hand om länkbyggande utanför webbplatsen. Slutligen kommer de att mäta och spåra resultat och finjustera sin process för ännu bättre resultat.

Som sagt, det finns fortfarande massor av detaljer du måste räkna ut, inklusive:

 • Vilka SEO-verktyg du kommer att använda. Ett bra ställe att börja är Ahrefs såklart 😉
 • Din handläggningstid för varje steg i processen
 • Vem tar hand om vilken del av processen
 • Hur du kommer att kommunicera med dina kunder (e-post, telefonsamtal, personliga möten)

På din webbplats vill du vara så tydlig och exakt om din process som möjligt. Målet är att minska eventuell friktion som din potentiella kund kan uppleva och ge dem förtroendet att arbeta med dig genom att sätta förväntningar i början.

Om du till exempel säger att du använder “klassens bästa SEO-verktyg inklusive Ahrefs” kan ge dig extra brownie-poäng. Om du pratar om det faktum att du tillhandahåller anpassade rapporter och analyser för dina kunder på månadsbasis, kan detta också knuffa dem närmare att fråga. Kom ihåg att det inte bara handlar om vad du gör… det handlar också om hur du kommunicerar det!

Steg 7: Erbjud en gratis SEO-revision

Detta är den primära leadgenereringstaktiken för SEO-byråer eftersom den är så effektiv. Att förse en potentiell kund med en gratis rapport som visar alla sätt du kan hjälpa dem att förbättra sin SEO är ett mycket övertygande säljverktyg. Det ger dig också ytterligare en möjlighet att visa upp din kunskap. När din byrås webbplats är igång kan du enkelt bädda in vårt revisionsverktyg på din webbplats. Du kan till och med anpassa teckensnittet och färgerna för att matcha din webbplats. Efter installationen anger dina webbplatsbesökare helt enkelt sin URL och e-postadress för att få en anpassad SEO-revisionsrapport, komplett med dina rekommendationer och märkta med din byrålogotyp.

Steg 8: Ta reda på din prissättning

När det kommer till prissättning av dina tjänster tar de flesta SEO-företag antingen ut en månadsavgift eller ett fast pris per projekt. Det finns också ett litet segment av SEO-företag som tar betalt baserat på resultat.

Bildkälla.

Månatlig retainer

 • Kunden betalar en fast avgift varje månad som en del av ett löpande arrangemang
 • Ger dig återkommande inkomster, vilket innebär att du kommer att behöva lägga mindre tid och energi på att jaga nya konton och avsluta nya affärer. (Enligt statistik kostar det att rekrytera nya kunder fem gånger lika mycket som att behålla nuvarande kunder!)
 • Om du har problem med att få retainer-kunder direkt, börja med priserna per projekt först och sälj sedan upp dina kunder till en retainer-affär när du har slutfört deras projekt

Fast avgift

 • Kunden betalar ett visst belopp för att byrån ska arbeta med ett specifikt projekt
 • Lättare att stänga än retaineravtal, men nackdelen är att dessa ger mindre stabilitet, och din inkomst kan fluktuera från månad till månad

Prestationsbaserad avgift

 • Kunder betalar ett fast belopp för varje resultat (t.ex. varje sökterm som rankas på första sidan på Google)
 • Rekommenderas inte: den allmänna samsynen bland SEO-gemenskapen är att ingen kan verkligt garantera resultat, för även om du gör allt rätt, kan Google ändra sin algoritm i morgon, och din kunds ranking kan plötsligt ta slut
 • I grund och botten ser de som är insatta på prissättning per resultat som en indikation på en “dålig” SEO-byrå – antingen avser byrån att ta till taktik med svart hatt (mer om detta senare!), eller så kanske de helt enkelt lovar att de kan inte behålla, helt enkelt för att de vill vinna försäljningen

Genomsnittliga priser som SEO-företag tar ut

Enligt en undersökning om SEO-kostnader tenderar SEO-företag som arbetar med månatliga retainers att debitera runt $501-$1,000 per månad. Om du tittar specifikt på USA-baserade SEO-företag, men det finns en större andel av dessa företag som tar $2 501-$5 000/månad.

När det gäller prissättning per projekt är $501-$1 000 den mest populära prisnivån globalt. Här debiterar USA-baserade SEO-företag oftast 1 001 USD eller mer per projekt.

Steg 9: Identifiera vanliga försäljningsinvändningar och lär dig att motverka dem

För att driva en lönsam SEO-verksamhet kan du inte bara vara bra på SEO – du behöver också vara en effektiv säljare. Förutom att lära dig hur du presenterar dina tjänster på ett övertygande sätt, bör du också bekanta dig med vanliga försäljningsinvändningar och tänka på hur du kan motverka dem.

Bildkälla.

Invändning #1: Dina SEO-tjänster är för dyra

När en lead berättar att dina SEO-tjänster är för dyra kan du motverka genom att betona värdet som de kan få ut av nämnda tjänster.

Det visar statistiken 90 % av klicken på Google går till listor på första sidan, så detta betyder att om din kund rankas på den här sidan kan de potentiellt generera 10 gånger eller mer trafik till sin webbplats. Om vi ​​antar att deras omvandlingsfrekvens förblir densamma, resulterar detta i 10 gånger fler absoluta konverteringar som de får, varje dag.

Läsa:  Word, infoga en tabell och andra formateringskommandon

För att gå ett steg längre, fråga din lead hur många besökare de för närvarande konverterar per dag och deras genomsnittliga transaktionsstorlek, och räkna ut framför dem. Här är ett exempel:

Aktuella konverteringar = 10 per dag.

Genomsnittlig dealstorlek = 200 USD per kund.

Potentiella konverteringar efter SEO-ansträngningar = 100 per dag.

Ökning av intäkter = 90 x 200 USD = 18 000 USD.

Om du antar att du pitchar ett projekt på $2 000, ger detta din potentiella kund en fantastisk 800 % ROI. Det är ganska svårt att argumentera med det!

Invändning #2: Jag får redan många konverteringar från PPC redan. Är SEO verkligen nödvändigt?

Många företagare har missuppfattningen att SEO är något du gör om du inte kan generera bra resultat från din PPC. Det är ditt jobb att övertyga dem om att så inte är fallet och att PPC och SEO går hand i hand.

Bildkälla.

Även om du kan generera massor av försäljning med PPC, kommer din försäljning att stanna när du slutar visa dina annonser. Ovanpå det, tänk på det faktum att PPC blir allt dyrare. Redan 2013 var den genomsnittliga kostnaden per omvandling 10,50 USD. 2016 steg samma siffra till $33. Vem vet hur mycket du kommer att behöva spendera för en enda konvertering i år och framåt?

Å andra sidan är SEO något som kontinuerligt kommer att ge värde till ditt varumärke. När du försöker ranka på första sidan kommer du förmodligen att slänga ut massor av blogginlägg och skaffa så många bakåtlänkar som möjligt. När du väl har kommit till den översta sidan kan du dock slappna av något.

Ja, du måste producera innehåll då och då, så att din webbplats förblir relevant, men du kommer fortfarande att dra nytta av den trafik som allt ditt tidigare publicerade innehåll leder till dig. Med andra ord: även om du minskar mängden tid och energi du lägger på SEO kommer du inte att vakna och upptäcka att dina konverteringar har stannat av.

Invändning #3: Kan du garantera att jag rankas inom X tid?

Om din kund ber dig att garantera en ranking, är chansen stor att de har pratat med en annan SEO-byrå som har gett dem den garantin.

Ta inte betet och lova din kund resultat bara för att göra försäljningen. Förklara istället situationen för dem och berätta att ingen byrå verkligen kan garantera resultat (såvida de inte använder taktik med svart hatt, kommer det sannolikt att slå tillbaka i det långa loppet). De flesta kunder uppskattar ärligheten och fortsätter att göra affärer med dig ändå.

Steg 10: Lär dig hur du tillhandahåller nödvändig affärsdokumentation

Det sista du måste göra innan du startar ditt SEO-företag är att lära dig hur du förbereder dokument som:

 • SEO förslag
 • SEO pitch däck
 • SEO-kontrakt
 • Faktura

Först och främst en SEO förslag är i grunden en projektöversikt som leder din kund genom din SEO-process och metodik, detaljerna om de tjänster du kommer att tillhandahålla, de områden på deras webbplats/verksamhet du kommer att optimera och tidslinjen och leveranserna för projektet. Här är ett exempel på SEO-förslagsmall som du kan referera till.

Bildkälla.

En SEO pitch däck är ett PowerPoint- eller Google Slides-dokument som du kommer att använda när du pitchar till en klient. Se detta som en utökad version av ditt SEO-förslag. Du bör inkludera alla delar av ditt förslag här, och du kan även lägga till annat innehåll som ett “Varför arbeta med oss?” avsnittet eller avsnittet “Kundrekommendationer”. Observera att en SEO-pitch-deck inte är strikt nödvändig – det är definitivt möjligt att bara pitcha för din kund med ditt SEO-förslag enbart.

Nästa, en SEO-kontrakt är ett juridiskt avtal som sätter förväntningar och ser till att säljaren (det är du!) och kunden är väl samordnade. Några element att ta med här är: leveranser, tidslinjer, betalningsvillkor, roller & ansvar etc. Läs detta Sökmotortidningsartikel att ta reda på mer.

Sist men inte minst, en faktura är ett dokument som anger kostnaderna och betalningsvillkoren för dina tjänster. Du kan skapa dina fakturor manuellt med hjälp av en mall, men att använda ett onlinefaktureringsverktyg hjälper till att effektivisera processen och gör det lättare för dig att följa upp kunderna. Här är 5 fantastiska faktureringsappar att kolla in.

Efter att ha startat ditt SEO-företag

Steg 11: Utnyttja vittnesmål, recensioner och framgångsberättelser

När du avslutar ett projekt, be ALLTID din kund om ett omdöme eller recension. Det finns många sätt du kan gå om detta. Du kan till exempel uppmärksamma din klient på att de har uppnått fantastiska resultat genom att arbeta med dig, innan du ber om ett omdöme:

Bildkälla.

Du kan till och med ge dem någon form av incitament i utbyte mot ett omdöme eller recension:

Bildkälla.

Se till att du också ber dem att lägga till en recension för din byrå på Clutch.co – Ju fler recensioner du får här, desto högre ranking.

Det visar statistiken att visa recensioner kan öka omvandlingsfrekvensen med 270 %, så dessa är definitivt en stor tillgång som du bör dra nytta av. De flesta lägger helt enkelt sina recensioner på sin webbplats och kallar det en dag. Men för att maximera värdet som du får ut av dina recensioner bör du dela dessa på dina sociala mediekanaler OCH använda dem i betalda annonser. Här är ett exempel:

Bildkälla.

Steg 12: Gör fallstudier

Utöver att få kundrecensioner och vittnesmål är det verkligen värdefullt att skapa fallstudier som beskriver hur du hjälpte din kund att uppnå XYZ-resultat. (Naturligtvis måste du prata med din kund först och se till att de är bekväma med att visas på din webbplats).

Läsa:  Inspirerande organiseringsidéer för att lyfta din onlineverksamhet

Fallstudier ger tre huvudsakliga fördelar till bordet:

 • Trafik
 • SEO juice
 • Konverteringar

Först och främst kan en välskriven fallstudie hjälpa dig att driva massor av trafik (och potentiella potentiella kunder) för din SEO-verksamhet. Kolla in det:

Utöver det, om du kommer med en övertygande fallstudie av hög kvalitet, finns det en god chans att folk börjar citera din fallstudie i sina SEO-guider. Det betyder att du får fler bakåtlänkar till din webbplats, vilket hjälper dig med din egen SEO-rankning.

Fallstudier ger massor av sociala bevis och de hjälper dig att enkelt konvertera fler kunder. Om du bjuder på någon och de vet om de vill engagera sig i dina SEO-tjänster, kan en relevant fallstudie för dem övertyga dem att ge dig en chans.

Steg 13: Engagera och behålla kunder

Sist men inte minst, se till att du håller koll på hur många kunder som churnar på månadsbasis och försök förbättra din retentionsgrad allt eftersom.

Hur gör du det här? De flesta byråer gör månatliga inhämtningssessioner för att uppdatera kunder, så du kan ta detta som en möjlighet att checka in och chatta med dina kunder. Be dina kunder om feedback. Fråga dem hur de har tyckt om att arbeta med dig hittills. Om de ger dig någon konstruktiv kritik, se till att du agerar på den och förbättra dina processer. Utöver det, visa dina kunder att du ger dem verkligt värde och ger dem resultat. Du kan göra detta genom att gå igenom rapporter som visar deras förbättringar över tid eller till och med bygga en enkel instrumentpanel som de kan referera till.

Om du vill samla in kundfeedback med en mer formell metod kan du också använda Net Promoter Score (NPS) eller ett liknande verktyg. Här kommer du att skicka enkätmeddelanden till dina kunder och analysera resultaten för att fastställa kundnöjdhetsnivåer.

Bildkälla.

3 saker att undvika när du startar ett SEO-företag

1. Jagar algoritmen

Om du inte är säker på vad detta betyder, hänvisar det i grunden till att obsessivt kontrollera Googles algoritm och skapa hela din SEO-strategi kring alla ändringar i den algoritmen.

Bildkälla.

Säg till exempel att du hör att Google nu prioriterar röstvänligt innehåll, och du omedelbart se över alla dina kunders webbplatser för att göra deras innehåll mer konversationsrikt och bygga anpassade färdigheter i Alexa.

Det är bra att hålla ett öga på branschuppdateringar, men du bör inte vara för fokuserad på en specifik rankningsfaktor. Varför är det så här? Google tipsar ofta om sina uppdateringar utan att vara helt transparenta om dem, så det du läser online är ofta tolkningar av dem i SEO-communityt. Även om någon säger att de gjorde XYZ, och detta resulterade i att deras ranking förbättrades, är anekdotiska bevis inte så tillförlitliga, eftersom det bara visar dig en liten ögonblicksbild av vad som händer.

Utöver det driver Google ständigt på och testar uppdateringar, och de är kända för att växla växlar eller byta taktik allt eftersom. Så även om informationen du läser om Googles nya algoritm är korrekt, har du inget sätt att veta hur länge dessa ändringar kommer att pågå, eller om Google kommer att upphäva ändringarna inom en snar framtid.

2. Black Hat SEO

För dem som inte är bekanta med svart hatt SEO, hänvisar detta till SEO-tekniker och metoder som bryter mot sökmotorernas regler. Dessa inkluderar nyckelordsfyllning, cloaking, användning av privata länknätverk och mer. (Tekniker som är legitima och följer sökmotorernas regler benämns å andra sidan white hat SEO).

I grund och botten använder oetiska konsulter eller byråer svart hatt SEO för att “hacka” sig in i högre sökrankningar. Även om det kan vara frestande att försöka spela systemet, är SEO med svart hatt helt enkelt inte värt risken. Google investerar miljontals dollar i att bekämpa svart hatt SEO, och när de väl fångar dig använda svart hatt taktik, kommer de att slå din webbplats (eller din kunds webbplats) med en Google Penalty.

3. Utföra spam

Var inte för aggressiv i din uppsökande verksamhet. Om du köper stora e-postlistor och börjar massmaila alla utan att bry dig om att kvalificera dem på något sätt, kommer dina omvandlingsfrekvenser sannolikt att vara låga. Du kan också skada din e-postleverans. Se istället till att du når ut till personer som passar ditt företag och alltid anpassa dina e-postmeddelanden till dem.

Hur exakt går du till väga för att göra detta? Det finns många verktyg för att generera potentiella kunder som gör att du kan filtrera och sortera potentiella potentiella kunder baserat på dina specifika kriterier. Till exempel, UpLead låter dig bygga riktade listor med hjälp av 50 olika kriterier, inklusive bransch, försäljningsintäkter, antal anställda och mer.

Ett sista ord om hur man startar ett SEO-företag

Även om det kan verka överväldigande, om du bryter ner varje steg i mindre mål, gör det processen mer hanterbar. Innan du vet ordet av har du framgångsrikt startat ett SEO-företag!

För att ytterligare effektivisera processen, se till att du litar på alla tillgängliga verktyg och teknik som redan finns där ute. När du väl har etablerat din byråwebbplats vill du bädda in vårt white label SEO-revisionsverktyg så att du kan dra nytta av alla leads som detta ger dig.

Lycka till och full fart!