Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den ultimata guiden till Alt-attribut (eller Alt-text)

Den ultimata guiden till Alt-attribut (eller Alt-text)

Vad är Alt-attributet?

Alternativ text, “alt-attributet” eller “alt text” är ett HTML-attribut som beskriver en bild som text. Alt-attribut är osynliga för användare, men sökmotorer hjälper till att avgöra vad bilden handlar om.

Varför är Alt-attributet viktigt?

Skärmläsare använder alt-attributtext för att förmedla information, medan skärmläsare inte kan visa bildtitlar.

Dessa attribut hjälper till att visa texten om webbläsaren inte kan visa bilden på grund av låg bandbredd eller andra tekniska fel.

En bild säger mer än tusen ord. Men bilder utan ett alt-attribut är irrelevanta för sökmotorer. Detta beror på att programvaran för bildigenkänning som används av sökmotorer behöver bilden med alt-text för att identifiera och förstå vad bilderna på sidan handlar om.

Om sökmotorer inte vet vad bilden handlar om kan de inte säga hur den relaterar till sidans innehåll.

De kan inte heller ta reda på om det är relaterat till bildsökningsfrågan.

Med maskininlärning och artificiell intelligens börjar sökmotorer känna igen vad bilden ska vara och objekten inuti bilderna.

Men med bilder som förklaras av webbplatsägaren kan sökmotorer bearbeta informationen snabbare.

Lyckligtvis finns det ett relativt enkelt sätt att lösa detta problem för att förbättra din SEO och användarupplevelse: bild alt attribut text.

Genom att erbjuda alternativ text hjälper du sökmotorer att känna igen och klassificera bilder så att användarna får den mest relevanta informationen.

Läsa:  Få den organiska trafiken: SEO-tricks du behöver veta

Skillnad mellan bild alt text och bild titel

Alt text är en HTML-tagg som ger ytterligare information om bilden.

Bildens titel visas som ett popup-fönster när du för musen över bilden. Om bilden inte kan återges, tillhandahålls den alternativa texten, men inte bildens titel.

Alt-attribut och SEO

Du kanske tänker, hjälper bild alt-attribut dig att rankas högre på Google och andra sökmotorer?

Det korta svaret är nej, åtminstone inte direkt. Du kommer inte på magiskt sätt att hoppa till toppen av sökresultaten bara genom att lägga till bild-alt-text till dina bildfiler.

Image alt-attribut ger inte dina bloggartiklar och webbsidor ranking på resultatsidorna för vanliga sökmotorer.

Att optimera bildalt-attribut kan dock öka sannolikheten för att dina bilder dyker upp när användare använder Googles bildsökningsfunktion, och på så sätt bidra till att förbättra bild-SEO.

Bästa metoder: Skriva alternativ text

Bildoptimering är en del av on page SEO och on page content, vilket innebär att de måste vara av hög kvalitet, attraktiva och engagerande. Alt-attributtexten du skriver för webbplatsbilder kräver samma kvalitetsnivå som att skriva blogginnehåll.

Här är några tips som hjälper dig att lära dig hur du skriver den bästa alt-texten för dina bilder:

Var beskrivande

Bildens alt-taggar måste vara beskrivande och innehålla substantiv, verb, adjektiv eller adverb.

Dessa taggar kan användas för att beskriva vad som händer i bilden, vad som har hänt eller vad som kommer att hända. Dessa “bildbeskrivningar” ska vara skrivna på ett sådant sätt att sökmotorer kan bearbeta informationen effektivt.

För det andra, undvik att använda fraser som “grafik” eller “bild of” och onödig information som kan göra texten längre.

Här är ett exempel på alternativ text för denna bild:

Flygfoto över alla vackra hus i området som ligger i Dallas, Tx.

Håll det kort och rakt på sak

När du skriver en bilds alt-text, kom ihåg att skriva om bildens huvudämne.

Försök inte att skriva djupgående stycken som beskriver hela bilden, bakgrundsinställningen eller andra obetydliga detaljer.

Läsa:  Hur man använder hashtags och platstaggar för att hitta vänner på sociala medier

Behåll också bild alt-attribut under 125 tecken.

Lägg till nyckelord

Sidans huvudnyckelord bör läggas till i bildens alternativa text, men endast om nyckelordet passar naturligt när bilden beskrivs.

Om du till exempel riktar in dig på “hundmat för valpar” men har en bild av en hundleksak, är det inte meningsfullt att lägga till ett målsökord för att beskriva bilden.

Undvik nyckelordsfyllning

Undvik också att fylla bildens alt-text med sidans målsökord. Att fylla i sökord ger dig inte prioritet på sökmotorns resultatsida och ses som spam i Googles ögon.

Föreställ dig dessutom att en skärmläsare behöver läsa en bilds alt-attribut som är full av nyckelord. Detta skulle leda till en fruktansvärd användarupplevelse för någon som använder en sådan enhet.

Ett exempel på en bra bildalternativ attributtext

Du måste lägga lika mycket engagemang på att skapa rika alt-attribut för dina bilder som du gör med titeltaggar och metabeskrivningar.

Nedan finns exempel på riktlinjer som hjälper dig att skilja bra alt-attribut från dåliga:

  • Ogiltig (alttext saknas):
  • Värre (sökordsfyllning): ”punainen
  • Bättre: ”auto”/
  • Bäst: ”Punainen

Hur man lägger till alt-attributtext i WordPress

Att lägga till alt-attribut till WordPress-bilder är en enkel och okomplicerad process som inte kräver några speciella kodningskunskaper.

Att lägga till alt-text till nya eller redan uppladdade bilder är exakt samma sak.

Så här lägger du till alt-attribut till WordPress:

Steg 1: Klicka på bilden och klicka sedan på de 3 prickarna i det högra hörnet.

Steg 2: Klicka sedan på “Visa fler inställningar”.

Steg 3: Rulla ner till rutan “Alt Text (Alt Text)” och skriv in texten du vill lägga till.

Alternativt kan du också gå till Mediebiblioteket, klicka på motsvarande bild och lägga till text i den Alternativa textrutan.

Lägga till Alt Attribut Text i Wix

Du kan lägga till alternativ text till bilderna efter att du har laddat ner och lagt till bilderna på önskad sida.

Så här lägger du till alt-attributtext i Wix:

Steg 1: Klicka på motsvarande bild för att hålla den markerad. Klicka sedan på kugghjulsikonen.

Läsa:  Hur man konverterar Word till PDF

Steg 2: När du klickar på kugghjulsikonen kommer du att märka att en liten meny med alla bildinställningar dyker upp. Rulla ned tills du ser en ruta med titeln “Vad finns på bilden? Berätta för Google.” I det här fältet anger du alt-attributet för bilden som bäst beskriver din bild.

Lägga till Alt Attribut Text i Shopify

Alla bilder i din Shopify-butik är tillgängliga från din butiks mediebibliotek, här kan du även uppdatera bildens alt-attributtext för varje bild.

Du kan uppdatera bildens alt-text via mediabiblioteket enligt följande:

Steg 1: Logga in på ditt Shopify-konto och klicka på din butiks inställningar i det nedre vänstra hörnet på sidan.

Steg 2: Du kommer att märka en meny som poppar upp, rulla ner hela vägen tills du ser Filer och klickar på den.

Steg 3: Här ser du alla bildfiler du har lagt till i din butik. Klicka på bilden du vill uppdatera. Lägg nu till en ny alt-text i rutan “ALT-text” och klicka på Klar när du är klar.

Om du vill lägga till bild-alt-text till produktbilder, gå till din butiks produktpanel.

Klicka på produkten du vill uppdatera och scrolla ner till Media-sektionen.

Klicka sedan på bilden och lägg till text i dialogrutan Lägg till alternativ text.

När du har lagt till önskad text, kom ihåg att trycka på Spara alternativ text.

Du kan också lägga till alternativ text till bilder direkt från fasadredigeraren.

Klicka bara på bilden du vill lägga till alt-text till. En meny visas med olika bildinställningar och anpassningsalternativ.

Klicka på Lägg till alternativ text och skriv in önskad text i den tillgängliga textrutan. När du är klar klickar du på Spara.

Det är viktigt att lägga till bild-alt-text till utvalda bilder, eftersom dessa bilder vanligtvis är avsedda att beskriva ditt företag, tjänster eller produkter.

Om du redan har laddat upp hundratusentals bilder är det bästa sättet att aktivera alt-text på alla bilder att antingen gå till varje produkt individuellt eller eventuellt ladda ner ett plugin.

Läsa:  Vad är FileRepMalware Virus? Hur tar man bort det?

Om du har en webbutik beskriver de flesta alt-texter produkter och produktvariationer som storlek, färg, material osv.

Plugins kan hjälpa dig att lägga till en huvudbeskrivning, men du bör fokusera på att tillhandahålla kvalitetsbeskrivningar och undvika att effektivisera eller automatisera alt-text.

Några plugins som kan hjälpa dig att påskynda dina behov av alt-text

Plugga in SEO

Plugga in SEO SureSwift från Capital är en av de högst rankade SEO-plugins för Shopify. Enligt pluginförfattarens beskrivning är denna app en Yoast SEO-app för WordPress.

Denna Shopify-app låter dig fixa trasiga länkar och lägga till schema i din butik. Men ännu viktigare, det hjälper butiksägare att lägga till bildalt attributtext till produktbilder och sidinnehåll.

SEO Alla tillsammans

De SEO – allt tillsammans och automatisk sökmotoroptimering applikationen ger butiksägare möjlighet att ställa in en unik och dynamisk alt-attributtext för alla produktbilder. Funktionen “Versionstitel” låter dig lägga till flera produktvarianter, såsom färg, storlek och stil, till dina alternativtextbeskrivningar.

SEO Image Optimizer från Booster Apps

Effekt SEO och bildoptimering är en av de mest populära Shopify-plugins för alt-attribut med över 3 100 användarrecensioner.

Denna applikation låter dig automatisera skapandet av alt-text, men det kan också hjälpa till att optimera metabeskrivningsfält, webbplatskartor och många andra SEO-uppgifter.

Slutsats

Att lägga till alt-text till din webbplats bilder kommer inte magiskt att öka dess rankning till toppen av sökmotorernas resultatsidor.

Istället beskriver bild alt-attribut innehållet i bilder så att skärmläsare kan beskriva bilder korrekt för användare.

Sökmotorer använder också dessa taggar för att förstå hur bilderna relaterar till sidans innehåll. När den används på rätt sätt kan bildens alt-attributtext också hjälpa dig att rangordna i bildsökningsfrågor relaterade till ämnet.