Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den ultimata guiden till copywriting inom marknadsföring

Den ultimata guiden till copywriting inom marknadsföring

Dålig kopia kan göra allvarlig skada på ditt varumärke. Det kan stänga av läsare också – slarvig redigering kan leda till en 85 % ökning av avvisningsfrekvensen.

Vår guide till copywriting i marknadsföring hjälper dig att förebygga dessa katastrofer genom att hjälpa dig skapa övertygande kopior som ökar engagemanget, ökar varumärkesmedvetenheten och genererar potentiella kunder.

Innehållsförteckning

I den här artikeln kommer vi att täcka vad som är bra copywriting, vad är beståndsdelarna i marknadsföringstext, vad en copywriter gör inom marknadsföring och tips om hur du kan förbättra dina copywriting-färdigheter.

Låt oss dyka in i vår omfattande guide till copywriting i marknadsföring så att du kan börja skriva övertygande säljtexter.

Vad är copywriting?

Copywriting är processen att skapa övertygande och engagerande innehåll för marknadsföringsändamål. Att skriva kopia fokuserar på att sälja produkter eller tjänster snarare än att bara informera läsarna.

Bra marknadsföringstext kommer att övertala potentiella kunder att vidta åtgärder. Detta kan vara att registrera sig för en e-postlista eller köpa en produkt.

Målet med effektiva copywriting-strategier är att fånga publikens intresse och i slutändan omvandla dem till betalande kunder.

Det finns många sätt att skriva kopia. Några av de vanligaste kopieringsformaten är:

 • Webbplatskopia (målsidor).
 • Försäljningsbrev.
 • Email copywriting.
 • Annonser (direktsvar).
 • Blogginlägg (innehållsmarknadsföring).
 • Pressmeddelanden (public relations).
 • Vitböcker (företagskommunikation).

Varje copywriting-process har sin egen stil, beroende på ditt avsedda syfte och önskade resultat.

Varför är copywriting viktigt?

Bra copywriting har kraften att fånga uppmärksamhet och dra människor in i din varumärkeshistoria. Det kan också hjälpa dig att bygga upp förtroende hos potentiella kunder genom att tillhandahålla värdefull information om dina produkter eller tjänster. Med övertygande kopia kan du öka konverteringarna och öka försäljningen samtidigt som du skapar meningsfulla relationer med kunderna.

Den största fördelen med copywriting är dess förmåga att få läsarna att agera. Genom att skriva övertygande meddelanden som talar direkt till deras behov och intressen kan copywriters övertyga läsarna att utföra åtgärder som tjänar ett varumärke, som att registrera sig för ett nyhetsbrev, ladda ner en gratisbit eller till och med köpa något. Detta hjälper företag att maximera sin avkastning på investeringen (ROI) från sina marknadsföringsinsatser genom att omvandla fler leads till betalande kunder.

En annan fördel med copywriting är dess förmåga att förbättra sökmotorernas rankning genom sökordsoptimeringstekniker. SEO hjälper sökmotorer att bättre förstå vilka ämnen som diskuteras på varje sida så att de kan ranka dem högre i sökresultaten.

Dessutom vet bra copywriters hur man använder berättartekniker som metaforer och analogier som gör det lättare för läsare att förstå komplexa begrepp utan att bli uttråkad eller överväldigad av för mycket teknisk jargong.

Skärmdump från Verkligen

Delar av marknadsföringsexemplar

Det finns fyra väsentliga element i varje typ av marknadsföringstext: skrivstil och ton, struktur och flöde, språk och bildspråk och uppmaning till handling.

Skrivstil och ton

Din skrivstil är nyckeln till framgång för copywriting. För det första bör det vara lämpligt för målgruppen. För det andra bör det återspegla deras intressen, behov och värderingar för att uppmuntra engagemang.

Om du till exempel riktar in dig på Gen Z-studenter kan din ton vara mer konversativ och informell.

Å andra sidan, om du riktar dig till Boomer-proffs skulle ett mer formellt tillvägagångssätt vara mer lämpligt.

Struktur och flöde

Framgångsrik copywriting leder läsaren genom en lätt att följa struktur från början till slut. Meningar bör vara kortfattade men ändå informativa så att de snabbt kan förstå vad du pratar om. Bra flöde säkerställer att läsarna håller sig på rätt spår tills de når slutet av ditt exemplar där de hittar din CTA (uppmaning).

Språk och bildspråk

När du skriver kopia, tänk på hur din målgrupp talar. Ditt ordval bör skapa levande bilder i läsarnas sinnen som väcker känslor – allt från glad spänning till sorg eller rädsla, beroende på vilken typ av budskap du vill leverera.

Dessutom integrerar de bästa copywriting-strategierna lämpliga bilder som foton eller videor för att hjälpa till att bryta upp textblock och ge visuell kontext för vad det än är du försöker kommunicera.

Uppmaning till handling

Vill öka dina omvandlingsfrekvenser med hela 202 %? Personliga uppmaningar är nyckeln.

Varje bra copywriting behöver en tydlig CTA. Uppmaningen till handling är den del där du berättar för din läsare vad den ska göra efter att ha läst ditt innehåll. Det kan handla om att prenumerera på en e-postlista, köpa en produkt eller kontakta dig.

Läsa:  100 Nothing Phone (1) enheter kommer att auktioneras ut på StockX den 21 och 22 juni

Din CTA måste sticka ut så se till att den är skriven tydligt och med en känsla av brådska. “Registrera dig nu” är en bättre CTA än “Kontakta oss”.

Tänk på alla dessa copywriting element när du skapar bra copywriting-strategier. Att känna till vikten av flöde, struktur, språk och bildspråk hjälper dig att skapa innehåll som håller publiken fast.

Vad gör en bra kopia

Bra copywriting kan hjälpa dig att fånga potentiella kunders uppmärksamhet, bygga förtroende och trovärdighet och driva konverteringar.

Men vad är det egentligen som utgör en bra kopia?

 1. Klarhet: Bra kopia bör vara tydlig och koncis så att läsarna förstår den lätt. Fokusera på att skriva på vanlig engelska med korta meningar som går rakt på sak.
 2. Relevans: Se till att ditt budskap tillgodoser din publiks behov eller intressen. Om du pratar om en produkt eller tjänst, förklara hur den kommer att gynna dem specifikt istället för att bara lista funktioner utan sammanhang.
 3. Engagemang: Håll läsarna engagerade genom att berätta historier eller ge intressanta fakta relaterade till det aktuella ämnet. Detta hjälper till att hålla dem intresserade av att läsa mer! Du kan också använda bilder som bilder, videor och infografik som ofta fungerar bättre för att fånga uppmärksamhet online.
 4. Känsla: Människor fattar beslut baserat på känslor snarare än logik, så försök att framkalla känslor som spänning, nyfikenhet eller glädje genom dina ord. Detta kan innebära att skapa spännande rubriker som får folk att vilja ha mer eller lägga till humor i mixen om det är lämpligt för ditt varumärkes röst.

I nästa avsnitt av den här guiden till copywriting i marknadsföring kommer vi att definiera rollen som copywriter.

Vad gör en copywriter inom marknadsföring?

En copywriter är en nyckelspelare i alla framgångsrika marknadsföringsteam. Goda copywriting färdigheter är avgörande för att skapa övertygande material för att engagera den avsedda demografin och sporra dem till handling.

Om du funderar på att bygga ett innehållsteam finns bland de copywriting-färdigheter du bör leta efter forskning, innehållsmarknadsföring för olika plattformar, SEO och dataanalys.

Copywriters måste förstå vem de skriver för så att de kan skapa skräddarsytt innehåll. Detta innebär att studera demografi, förstå kundbeteendemönster och analysera data från undersökningar eller intervjuer med kunder. Med denna information i handen kan copywriters sedan skriva effektiva meddelanden som resonerar med den avsedda publiken.

Framgångsrik copywriting kräver också att man skapar engagerande innehåll över flera kanaler, inklusive webbsidor, nyhetsbrev via e-post och inlägg på sociala medier. Innehållet ska inte bara vara intressant utan också tillräckligt informativt för att fånga läsarnas uppmärksamhet – allt inom några sekunder. Håll meddelanden korta men ändå effektfulla genom att använda ett språk som tilltalar din målmarknad direkt.

En annan viktig copywriting-färdighet är SEO. Att optimera innehåll är avgörande för att driva organisk trafik till din webbplats genom sökmotorranking. Alla copywriters bör ha en grundläggande kunskap om hur man optimerar innehåll, inklusive var och när man ska placera sökord.

Copywriters bör också ha grundläggande kunskaper om dataanalys så att de kan se hur bra kampanjer har presterat och göra justeringar efter kundernas svar.

Copywriting-processen spelar en viktig roll i marknadsföringskampanjer eftersom den tillåter varumärken att få kontakt med potentiella kunder genom kreativt skrivande. I nästa del av den här guiden till copywriting i marknadsföring kommer vi att utforska hur blivande copywriters kan finslipa sina färdigheter i att skriva annonstexter.

Nybörjarguide till copywriting i marknadsföring

Eftersom copywriting-processen är en viktig del av marknadsföringen är det viktigt att göra rätt. För dem som fortfarande börjar, här är några copywriting-tips om hur man blir en skickligare skribent.

Det första steget i att utveckla din skrivförmåga är att läsa så mycket material du kan i din valda genre. Samla in insikter från olika författare och författare för att vässa din egen teknik.

Det är också viktigt att finslipa dina forskningskunskaper. Vet vad din publik behöver så att din kopia talar direkt till dem. Att lära sig om deras demografi, intressen och livsstilsval ger dig insikt i vilken typ av språk de bäst svarar på.

Slutligen, att känna till grunderna i SEO kan hjälpa till att öka synligheten för ditt innehåll online. Nyckelord är särskilt viktiga så se till att de visas i hela texten utan att bli påtvingade eller alltför repetitiva.

Dessa tre tips – att utveckla skrivfärdigheter, undersöka din målgrupp och bemästra SEO-strategier – är alla viktiga element för nybörjare copywriters som vill ta sig in på marknadsföringsområdet. Med övning och engagemang kan vem som helst bli en framgångsrik copywriter.

Skärmdump från Moz

Hur man skriver övertygande kopia

Copywriting handlar om att få fram ditt värdeerbjudande på ett övertygande sätt.

Ett värdeförslag bör vara tydligt och kortfattat och förklara varför någon ska välja din produkt eller tjänst framför andra. Det bör också förklara hur det kan hjälpa till att lösa deras problem eller uppfylla deras behov eller önskemål.

Till exempel, Moz hemsida säger att de “hjälper marknadsförare och företagare att få bättre resultat från sina webbplatser genom att förse dem med de verktyg de behöver för att mäta prestanda, optimera innehåll, spåra rankningar, övervaka bakåtlänkar, analysera konkurrenter och mer” – allt detta är fördelar som potentiella kunder skulle tycka är tilltalande.

Här är några andra grunder för att skriva övertygande kopior.

Lär känna din varumärkesröst

Varumärkesröst är viktigt i alla guider till copywriting i marknadsföring.

Din varumärkesröst är den distinkta personlighet som du visar i alla dina marknadsföringskanaler, inklusive din webbplats, blogginlägg, e-postmeddelanden, inlägg på sociala medier och annonser.

Tänk på ditt varumärke som om det vore en person.

Läsa:  Vilken är den bästa tiden att tweeta?

Vilken typ av språk använder de? Är de seriösa eller lekfulla? Låter de som en expert mentor eller en nära vän?

Svaren på dessa frågor kommer att hjälpa till att definiera varumärkets röst.

Det är viktigt att notera att det finns en skillnad mellan ton och röst när det kommer till varumärke. Medan ditt varumärke är röst bör förbli konsekvent på alla plattformar tona kan variera beroende på målgruppen och syftet med ditt meddelande.

Till exempel kommer e-postmeddelanden med semesterjubel ha en annan ton än en brådskande annonstext. Nyckeln här är att förstå hur varje plattform fungerar bäst för att kommunicera med kunder samtidigt som du förblir trogen din övergripande identitet som företag.

När du skapar innehåll för vilken kanal som helst, se till att det överensstämmer med ditt företags kärnvärden och återspeglar dess affärsidé korrekt så att läsarna vet vem du är direkt.

Förklara fördelar tydligt och koncist

När du skriver kopia, se till att tydligt förklara fördelarna med att använda din produkt eller tjänst i motsats till att bara lista funktioner som kanske inte betyder så mycket för läsarna.

Fokusera istället på hur dessa funktioner kommer att förbättra deras liv på något sätt – oavsett om det är att spara tid, pengar eller ansträngning.

Tilltala känslor

Att skriva en övertygande kopia som tilltalar känslor kan vara ett kraftfullt sätt att engagera din publik och motivera dem att vidta åtgärder.

 • Identifiera känslomässiga triggers: Emotionella triggers är specifika känslor som kan påverka beslutsfattande. Tilltala starka positiva känslor (glädje, hopp) såväl som negativa (rädsla, frustration) där det är relevant. Kom ihåg: balans är nyckeln. För mycket negativitet kan stänga av potentiella kunder medan överdriven positivitet kan framstå som oärlig.
 • Berätta en historia: Storytelling är ett kraftfullt verktyg för att väcka känslor. Skapa relaterade berättelser kring din produkt istället för att ange intetsägande funktioner och visa hur din produkt kan förändra människors liv.
 • Välj ett levande och sensoriskt språk: Använd beskrivande och sensoriska ord för att skapa en levande bild i läsarens sinne. Tilltala deras sinnen genom att använda ord som väcker känslor och gör kopian mer engagerande.
 • Visa empati: Erkänn din publiks smärtpunkter och visa hur ditt erbjudande kan ge en lösning eller lindring. Genom att ansluta på ett känslomässigt plan bygger du förtroende och trovärdighet.
 • Skapa en känsla av brådska: Vädja till rädslan för att missa något eller önskan om omedelbar tillfredsställelse genom att betona tidsbegränsade erbjudanden, exklusiva erbjudanden eller begränsad lagertillgång. Detta kan bidra till att skapa en känsla av brådska och snabba åtgärder.
 • Använd ett övertygande språk: Använd retoriska redskap som upprepning, allitteration, metaforer och retoriska frågor för att göra din kopia mer övertygande och minnesvärd. Dessa tekniker kan skapa en känslomässig påverkan och driva ditt budskap hem.
 • Inkludera en stark uppmaning: Ange tydligt vad du vill att din publik ska göra härnäst. Använd handlingsinriktade ord och fraser som skapar en känsla av brådska och spänning. Gör det enkelt för dem att vidta önskad åtgärd genom att ge tydliga instruktioner. Till exempel, “Gå med oss ​​idag och besegra ensamheten” kan fungera bättre än “Registrera dig nu.” Det vädjar direkt till känslor och ökar därmed chanserna för omvandlingar.

Lägg till bilder till din kopia

Att lägga till grafik till din kopia kan avsevärt öka dess inverkan och tilltalande. Visuella element har kraften att fånga uppmärksamhet, framkalla känslor och förmedla information snabbt.

Visuella element hjälper också till att bryta upp texttunga sidor samtidigt som de hjälper läsarna att visualisera vad du pratar om. Detta kan vara särskilt användbart när du försöker förklara tekniska begrepp som annars skulle kunna gå över folks huvuden om de bara presenteras i skriftlig form.

Här är några tips för att införliva bilder i din övertygande kopia:

Välj relevanta bilder: Välj bilder, videor eller grafik som direkt relaterar till ditt budskap och stödjer dina övertygande mål. Det visuella ska vara i linje med tonen, temat och den övergripande känslan i din kopia.

Använd bilder av hög kvalitet: Se till att grafiken du använder är av hög kvalitet och upplösning. Suddiga eller pixlade bilder kan försämra ditt budskap och minska den totala effektiviteten av din kopia. Om möjligt, investera i professionell fotografering eller använd välrenommerade bildwebbplatser för högkvalitativa bilder.

Skapa iögonfallande design: Var uppmärksam på designelementen i dina bilder. Använd färger, typografi och layouter som är visuellt tilltalande och fångar uppmärksamhet. Tänk på den övergripande sammansättningen och balansen av det visuella för att göra det visuellt tilltalande och lätt att förstå.

Framkalla känslor: Visuella bilder har en unik förmåga att väcka känslor snabbt och kraftfullt. Välj bilder som framkallar den önskade känslomässiga responsen från din publik. Om du till exempel marknadsför en lyxig reseupplevelse, inkludera bilder som väcker känslor av avkoppling, spänning eller vördnad.

Berätta en visuell historia: Använd en serie bilder för att berätta en historia som kompletterar din kopia. Visuella berättelser kan fånga uppmärksamhet och engagera publiken på en känslomässig nivå. Se till att det visuella flyter logiskt och har en tydlig progression som stödjer ditt övertygande budskap.

Inkludera data och statistik: Infografik och diagram kan vara mycket övertygande när du presenterar data eller statistik. Visuella representationer av information är ofta lättare att förstå och komma ihåg. Använd grafer, diagram eller diagram för att visuellt illustrera fördelarna, funktionerna eller resultaten som är förknippade med ditt erbjudande.

Behåll konsistensen: Se till att dina bilder stämmer överens med ditt varumärkes identitet och stil. Använd konsekventa färger, typsnitt och bilder för att skapa en sammanhållen visuell upplevelse för din publik. Denna konsekvens hjälper till att skapa varumärkesigenkänning och förstärker ditt budskap.

Läsa:  Hur man väljer den bästa etikettskrivaren för dina fraktbehov

Kom ihåg att bilder ska förbättra din övertygande kopia, inte övermanna den. Använd grafik strategiskt för att stödja och förstärka ditt budskap, vilket gör det mer engagerande och minnesvärt för din publik.

Checklista för copywriting

Här är en checklista för copywriting som kommer att fungera som din guide till copywriting i marknadsföring.

 1. Undersök din produkt och dina kunder. Innan du kan sälja något måste du känna till detaljerna i din produkt, samt vilken typ av kunder som kommer att dra nytta av den.
 2. Undersök dina kunder. Ta reda på vilka ord de använder för att beskriva din produkt eller tjänst.
 3. Skriv en uppmärksammad rubrik som konverterar. Använd de fyra U:en för att skriva rubriker – Urgency, Uniqueness, Ultra-specificity och Utility.
 4. Fokusera på kundens behov snarare än dig själv. Gör inte allt om dig! Fokusera på hur du kan hjälpa dem att lösa sina problem.
 5. Vet när du ska använda en lång eller kort kopia. Långformat innehåll används bäst för komplexa produkter med flera funktioner medan korta kopior fungerar bäst för enkla produkter med få funktioner.
 6. Testa ofta för att optimera resultaten. Testa olika versioner av rubriker, kroppsinnehåll, uppmaningar (CTAs), bilder och videor för att hitta vilken som resonerar mest hos kunderna och övertygar dem att vidta åtgärder. Fyra testalternativ inkluderar A/B-testning, multivariattestning (MVT), användbarhetstestning och delad URL-testning.

Låt oss nu titta på några av de vanligaste misstagen när du skriver kopia.

Vanliga misstag att undvika när du skriver marknadsföringsexemplar

När det kommer till copywriting i marknadsföring kan misstag bli kostsamma. Även de mest erfarna copywriters gör fel som kan ha en negativ effekt på deras marknadsföringsinsatser.

Dålig kopia kommer inte att få resonans hos sin målgrupp eller uppnå sitt avsedda syfte.

Här är några metoder att undvika:

Brist på publikforskning

Om du inte förstår din målgrupps behov, preferenser och smärtpunkter kan det resultera i en kopia som är irrelevant eller föga tilltalande för dem. Gör en noggrann publikundersökning för att få insikter och skräddarsy ditt exemplar därefter.

Dålig struktur och organisation

Om ditt exemplar saknar en tydlig och logisk struktur kan det förvirra och tappa intresset hos läsarna. Se till att din kopia flyter smidigt, med en sammanhängande introduktion, text och slutsats som vägleder läsaren genom det avsedda budskapet.

Överdriven användning av jargong

Även om branschspecifika termer kanske är bekanta för dig, kan de förvirra eller alienera din publik. Undvik att använda överdriven jargong och fackspråk. Sträva istället efter ett tydligt och tillgängligt språk som din målgrupp lätt kan förstå.

Brist på en övertygande krok

Ditt exemplar måste fånga läsarens uppmärksamhet redan från början. Att misslyckas med att skapa en stark krok eller öppning kan resultera i att din kopia förbises eller ignoreras. Skapa en övertygande rubrik eller inledande mening som lockar läsarna att fortsätta läsa.

Överbetoning av funktioner snarare än fördelar

Ditt exemplar bör fokusera på att tillgodose dina kunders behov och önskemål, snarare än att bara marknadsföra ditt företag eller din produkt. Flytta rampljuset till hur ditt erbjudande kan lösa problem eller ge värde till kunden.

Brist på bevis eller trovärdighet

Underlåtenhet att tillhandahålla bevis eller bevis för att stödja dina påståenden kan göra din kopia mindre övertygande. Inkludera vittnesmål, fallstudier, statistik eller andra former av sociala bevis för att skapa trovärdighet och skapa förtroende hos din publik.

Inte korrekturläsning

Det kan verka uppenbart men grammatik och stavfel kan verkligen undergräva trovärdigheten i skriftlig kommunikation, speciellt om du försöker sälja något. Skrivfel, dåligt mellanrum, fel skiljetecken och besvärliga fraser kan få din kopia att framstå som oprofessionell och avsevärt påverka kvaliteten på ditt meddelande.

Ta dig tid att korrekturläsa ditt arbete innan du trycker på publicera. Ännu bättre, anlita någon annans hjälp så att de kan fånga eventuella fel du kan missa.

Ignorera vikten av en stark CTA

En tydlig och övertygande uppmaning till handling (CTA) är avgörande för att vägleda din publik mot en önskad handling. Att försumma att inkludera en stark CTA eller göra den otydlig kan resultera i missade möjligheter till konverteringar eller engagemang.

Källa: Ägarens Mag

Titta på den här videon för tips som gör dina CTA starkare:

Optimerar inte innehåll

Utan SEO-kunskaper kan du gå miste om potentiella trafikmöjligheter. Se till att relevanta sökord visas naturligt i hela din kopia för att öka synligheten på sökmotorerna.

Detta är bara några av de vanligaste misstagen som leder till dålig kopia. Genom att undvika dem helt och hållet kan du öka chanserna att skapa övertygande och effektfulla meddelanden som resonerar med din publik och uppnår dina marknadsföringsmål.

Guide till copywriting i marknadsföring: Förbättra din kopia just nu

Att förbättra ditt hantverk är en kontinuerlig process som involverar övning, lärande och förfining av dina tekniker. Här är några sätt att förbättra dina förmågor inom copywriting inom marknadsföring:

Studera framgångsrik kopia

Titta på exempel på effektiv copywriting. Analysera och dekonstruera topppresterande kopior från olika källor, inklusive annonser, försäljningsbrev, webbplatser och e-postkampanjer. Leta efter mönster, övertygande tekniker och språkstilar som resonerar med publiken. Lär dig av professionella copywriters och följ deras ledning när du skapar ditt eget innehållsmarknadsföringsmaterial.

Läs flitigt

Utöka din läsning bortom copywriting-böcker och fördjupa dig i ett brett spektrum av ämnen, inklusive litteratur, facklitteratur och branschrelaterat innehåll. Läsning utsätter dig för olika skrivstilar, förbättrar ditt ordförråd och förbättrar dina övergripande skrivfärdigheter.

Öva regelbundet

Varje master copywriter började som nybörjare. Det bästa sättet att förbättra din kopia är med övning.

Avsätt tid för att skriva och experimentera med olika copywriting-tekniker. Utmana dig själv att skriva övertygande kopior för olika scenarier, produkter eller tjänster. Ju mer du övar, desto bättre blir du på att skapa övertygande budskap.

Läsa:  Hur du marknadsför ditt företag på Facebook gratis!

Varje kopia du skriver kommer inte att vara perfekt, men med tid och ansträngning kommer du att bli bättre. Börja med ensidiga bloggar och arbeta dig upp till målsidor eller vitböcker.

Forskning och planera framåt

Ta dig tid att undersöka och förstå din målgrupp grundligt. Lär dig om deras demografi, motivation, smärtpunkter och önskningar. Denna kunskap hjälper dig att skräddarsy ditt exemplar efter deras specifika behov, vilket gör det mer övertygande och övertygande.

Innan du börjar skriva, undersök ditt ämne så att du vet vad du skriver om. Skriv en bloggöversikt och planera hur lång tid varje avsnitt ska vara innan du startar något projekt.

Utveckla din unika röst

Hitta din egen skrivstil och ton som stämmer överens med ditt varumärke och resonerar med din publik. Experimentera med olika tillvägagångssätt, och med tiden kommer du att utveckla en distinkt röst som skiljer dig från andra.

Mästarrubriker och krokar

Att fånga uppmärksamhet är avgörande vid copywriting i marknadsföring. Investera tid i att skapa kraftfulla rubriker och krokar som omedelbart engagerar dina läsare. Studera beprövade copywriting-formler i rubrikskrivning och experimentera med olika tillvägagångssätt för att hitta vad som fungerar bäst för din målgrupp.

Skriv för klarhet och enkelhet

Copywriting inom marknadsföring är inte en väg för att visa upp ditt ordförråd. Tydlig och koncis kopia är det bästa sättet att nå din publik.

Sträva efter tydlighet genom att använda ett enkelt, jargongfritt språk. Dela upp komplexa koncept i lättsmälta bitar. Redigera och revidera din kopia för att eliminera onödiga ord och se till att ditt meddelande är lätt att förstå.

Var konverserande

Skriv hur du pratar. Använd ett naturligt språk som resonerar med läsarna i en konversationston. Lägg mer tid på forskning och planering än att faktiskt skriva för bästa resultat.

Sök feedback och lär av den

Dela ditt exemplar med andra, oavsett om det är kollegor, mentorer eller online-gemenskaper, och be om feedback. Var öppen för konstruktiv kritik och lär av den. Förstå vad som fungerar och vad som kan förbättras, och använd dessa insikter för att förfina dina copywriting-färdigheter.

Håll dig uppdaterad med branschtrender

En värld av copywriting inom marknadsföring utvecklas ständigt. Håll dig informerad om de senaste trenderna, teknikerna och bästa praxis inom copywriting. Delta i webbseminarier, läs bloggar och samarbeta med branschexperter för att ligga steget före.

Medan vi pratar om industritrender måste vi nämna AI. Just nu tar artificiell intelligens verktyg över copywriting-världen och förvandlar även mediokra skribenter till ordsmedar.

Vad kan du göra som copywriter för att förbli livskraftig? Lär dig att arbeta medinte emot, AI.

Om du till exempel genererar AI-bloggar med ett verktyg som WriteSonic, se till att du håller dig i mixen och använder CRAFT-ramverket för att lägga till din mänskliga touch (och den där så viktiga EEAT).

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Kom ihåg att det tar tid och engagemang att förbättra dina copywriting-färdigheter. Lär dig, öva och förfina dina tekniker kontinuerligt för att bli en mer effektiv och övertygande copywriter.

Lär dig av bästa copywriters inom marknadsföring

Vet du vad de säger om att stå på jättarnas axlar?

Nåväl, det gäller här också.

I den här digitala tidsåldern där innehåll är kung och copywriting reglerna högsta, finns det otaliga onlinemästare vars arbete kan studeras för förbättring.

 1. Välj författare som resonerar med din stil eller de som du vill efterlikna.
 2. Läs deras verk mycket — blogginlägg, e-postmarknadsföringsmaterial, utdrag från sociala medier; allt räknas.
 3. Analysera hur de hanterar en nästan omöjlig copywriting-uppgift som att förvandla en 50-ords hemsidaskopia till en konverteringsmaskin.

En sak till: Övning ger färdighet.

Om begåvade Don Draper kunde göra det utan Google, så kan du det också.

Att skriva regelbundet hjälper till att finslipa ditt hantverk och skärpa din förmåga att övertala genom ord.

Kom ihåg att det inte bara handlar om att sätta ihop vackra meningar utan också att se till att din kreativa copywriting resonerar med publiken du skriver för.

Vanliga frågor – Guide till copywriting i marknadsföring

Hur gör man copywriting för marknadsföring?

 • Börja med slutet i åtanke.
 • Förfina din ton.
 • Identifiera problemet du löser.
 • Tala till konsumenternas önskemål.
 • Klipp bort onödiga ord.
 • Skriv för din målgrupp.
 • Läs ditt exemplar högt.
 • Använd aktiv röst.

Vilka är de sex kärnkompetenserna för copywriting?

 1. Forskningsfärdigheter.
 2. Håller sig uppdaterad.
 3. Anpassningsförmåga.
 4. Att känna din publik.
 5. Sökmotoroptimering.
 6. Förmåga att haka på läsaren.

Vilka är de fyra Ps för copywriting?

De 4 Ps för copywriting är Promise, Picture, Proof och Push. De är mer expansiva delar av de fyra elementen uppmärksamhet, intresse, lust och handling.

Slutsats

Det är viktigt att förstå grunderna och utveckla en god förståelse för vad som gör en bra kopia. Med den här guiden till copywriting i marknadsföring kan du skapa övertygande innehåll som hjälper ditt företag att sticka ut från konkurrenterna.

Kom ihåg att övning ger färdighet. Genom att investera ansträngning och ägna tid kan du lära dig tekniken för copywriting för att säkerställa att varje kopia är intressant och övertygande.