Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den ultimata guiden till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken

Den ultimata guiden till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken

Kämpar du för att skapa effektiva e-postmarknadsföringskampanjer som driver försäljning och engagerar din publik? Denna ultimata guide till marknadsföring av nyhetsbrev kan vara precis vad läkaren beställde.

Nyhetsbrev har funnits i evigheter, och för den tusenåriga marknadsföraren kan de låta som föråldrade artefakter som tillhör förra seklet. Men för många varumärken är nyhetsbrev fortfarande ett värdefullt alternativ för att nå kunder.

Det här är varför 31 % av B2B-marknadsförare fortsätta att skicka nyhetsbrev via e-post för att vårda deras leads.

I den här guiden till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken lär du dig allt du behöver veta om att skapa en effektiv marknadsföringsstrategi för e-nyhetsbrev, inklusive:

  • Skapa innehåll i nyhetsbrev.
  • Optimering.
  • Marknadsföring på sociala medier.
  • Hur du automatiserar din publicering av nyhetsbrev.

Genom att följa dessa riktlinjer och använda kraftfulla verktyg för e-postmarknadsföring kan du skapa nyhetsbrev som engagerar prenumeranter med relevant innehåll samtidigt som du leder till konverteringar. Låt oss börja optimera dina marknadsföringsmail!

Optimera ditt nyhetsbrevsinnehåll

Vad är ett nyhetsbrev för e-handel?

Ett nyhetsbrev för e-handel är ett kraftfullt marknadsföringsverktyg som används av e-handelsvarumärken för att informera sina kunder och potentiella kunder om produkter, tjänster, erbjudanden, evenemang och kampanjer. Det är ett effektivt sätt att hålla ditt varumärke på topp hos befintliga kunder samtidigt som det genererar leads från potentiella köpare.

Ett nyhetsbrev för e-handel kan skickas ut regelbundet eller bara när det finns särskilda meddelanden eller kampanjer som behöver delas.

Ett nyhetsbrev skräddarsytt för e-handel kan vara ett kraftfullt verktyg för att hålla kontakten med kunder och öka ditt varumärkes räckvidd. Det första steget för att skapa framgångsrika e-postkampanjer är att veta vad som ska inkluderas i ditt nyhetsbrev.

Att använda nyhetsbrev till din fördel kan vara ett effektivt sätt att öka konverteringar, eftersom innehållsmarknadsföring är ett utmärkt sätt att erbjuda rabatter på vissa varor eller annonsera om kommande evenemang relaterade till företaget. Genom att samla in data från prenumeranter som plats, kan du skräddarsy marknadsföringsmail specifikt för dem som uppfyller vissa kriterier och ge dem möjlighet att vidta åtgärder innan erbjudanden löper ut eller händelser fylls upp för snabbt.

Varför ditt e-handelsvarumärke behöver ett nyhetsbrev

Nyhetsbrev är ett effektivt sätt att nå din målgrupp utan att spendera för mycket på betalda reklamkampanjer. Med nyhetsbrev kan du skicka reklaminnehåll direkt till människors inkorgar till en bråkdel av kostnaden för andra former av uppsökande verksamhet.

Dessutom är det enklare än någonsin att skapa engagerande e-postkampanjer med hjälp av verktyg som MailChimp och Constant Contact som har dra-och-släpp-mallar för enkel anpassning.

Läsa:  6 sökplugins för att ersätta WordPresss standardsökning

Upprätta auktoritet i din nisch

Genom att skapa regelbundna nyhetsbrev fulla av relevant innehåll relaterat till din bransch kan du etablera dig som en auktoritet inom din nisch och bygga förtroende bland konsumenter som kanske inte är bekanta med ditt varumärke ännu. Detta är särskilt viktigt om du säljer i ett mycket konkurrenskraftigt utrymme.

Med regelbundna nyhetsbrev med användbara råd från experter inom området kommer läsarna att börja känna igen ditt namn oftare och bli mer bekväma att lita på vad du har att säga om deras intresseområde.

Öka konverteringar

Nyhetsbrev kan också användas i marknadsföringssyfte genom att erbjuda rabatter på vissa artiklar eller marknadsföra kommande evenemang. Du kan till och med använda nyhetsbrevsdata som samlats in från prenumeranter (som plats) så att riktade meddelanden endast visas för dem som uppfyller vissa kriterier, vilket gör det lättare för dem att vidta åtgärder snabbt innan erbjudandet löper ut.

Bygg din e-postlista

Innan du kan skicka ut nyhetsbrev måste du bygga upp din e-postlista. Det finns flera sätt att göra detta, men här är några av de mest effektiva taktikerna.

Opt-in-formulär

Skapa ett opt-in-formulär på din webbplats där besökare kan ange sina e-postadresser i utbyte mot något värdefullt som en rabattkod eller exklusivt innehåll. Detta är ett av de bästa sätten att bygga en grupp prenumeranter som är mer benägna att öppna och klicka sig igenom e-postmeddelanden. Gör det enkelt för människor att registrera sig genom att hålla ditt opt-in-formulär kort.

Annonser i sociala medier

Du kan också visa annonser i sociala medier som riktar sig till personer som passar din ideala kundprofil (ICP). Skapa lookalike-målgrupper baserat på befintliga kunder eller använd ominriktningskampanjer riktade till dem som redan har besökt din webbplats tidigare. När någon klickar på din annons kommer de direkt till en opt-in-sida så att de kan gå med i din e-postlista.

Målsidor

Dedikerade målsidor är bra för att fånga potentiella kunder från organiska trafikkällor som sökmotorer eller blogginlägg. Dessa sidor bör innehålla övertygande kopia om varför någon bör prenumerera på din lista plus attraktiva bilder som drar till sig uppmärksamhet och uppmuntrar läsarna att vidta åtgärder. Inkludera flera uppmaningar på sidan tillsammans med en synlig länk för opt-in så att besökarna inte missar att gå med i din e-postlista.

Remissprogram

Mun-till-mun-hänvisningar är ett annat sätt att få folk att registrera sig för ditt nyhetsbrev. Erbjud incitament som rabatter eller gratisprodukter när vänner hänvisar nya prenumeranter till din e-postlista via speciella hänvisningslänkar. Detta uppmuntrar befintliga kunder att sprida medvetenhet om vad du erbjuder.

De Shopify nyhetsbrev är ett av de bästa nyhetsbreven som varje företagare bör prenumerera på.

Guide till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken: Vad ska du inkludera i ditt nyhetsbrev

Det första inslaget i ett bra nyhetsbrev för e-handel är övertygande innehåll. Ditt nyhetsbrev – oavsett hur kort eller långt – ska ge användbar information eller underhållande berättelser som dina prenumeranter skulle vilja läsa.

Läsa:  En reklambyrås roll: Vad du behöver veta

Du kan dela produktrecensioner, marknadstrender, handledningar, exklusiva rabatter eller till och med kundframgångshistorier. Se till att varje del av innehållet är tillräckligt engagerande för att läsarna vill fortsätta läsa till slutet av e-postmeddelandet.

Skriv en kortfattad kopia

Gör din poäng i de första styckena och håll språket enkelt och lätt att läsa. Kulpunkter är bra för att skapa vitt utrymme. Undvik “ordsallader” som är svårsmälta för läsarna.

Tala som din publik genom att använda deras ord och fraser.

Anpassa ditt nyhetsbrev

Adressera dem med deras förnamn i e-postmeddelandet när det är lämpligt.

Studier har visat att människor svarar bättre när e-postmeddelanden slutar med en sign-off från en viss person i företaget snarare än bara företagsnamnet i sig – så dra nytta av denna möjlighet. Du kan enkelt anpassa en e-postavsändare genom att lägga till en signaturrad som innehåller ditt namn och kontaktuppgifter.

Påminn kunderna om fördelarna med din produkt

Glöm inte varför kunderna ska vara intresserade av det du har att erbjuda. Påminn dem om hur din produkt löser deras problem så att de kan motiveras att ta steg mot köp eller engagemang.

Använd en iögonfallande design

Tyvärr kan det vara en utmaning att få folk att läsa ditt nyhetsbrev. Endast 20 % av människorna läser faktiskt innehållet när de besöker en webbplats. Resten skummar helt enkelt igenom och studsar om de inte tycker att dina grejer är intressanta.

Det är därför det visuella har blivit en mycket viktig del av innehållsmarknadsföring. Högkvalitativa bilder och videor kan dra uppmärksamhet, vilket gör ditt meddelande mer minnesvärt än vanlig text ensam. Så försök att krydda dina nyhetsbrev med lite iögonfallande grafik och videor som ger ditt nyhetsbrev karaktär.

En enkel design med lite grafik är vanligtvis bäst eftersom komplexa mönster kan vara distraherande och ta längre tid att ladda upp. Responsiv design är nyckeln när du skapar ett effektivt nyhetsbrev – se till att ditt innehåll ser bra ut på alla enheter, från stationära datorer till mobiltelefoner. På så sätt går du inte miste om potentiella läsare som kommer åt ditt nyhetsbrev via olika plattformar.

Fundera på vilken typ av budskap du vill förmedla och hur du bäst kommunicerar det visuellt – det kan innebära att du använder fetstilta typsnitt eller lägger till infografik.

Se till att inkludera relevanta sökord genom hela innehållet såväl som dina bild-alt-taggar så att det blir lättare för kunder att hitta dem när de söker efter dessa termer.

Lägg till en övertygande CTA

Uppmaningen är livsnerven i innehållsmarknadsföring. Det ger läsarna en direkt väg att vidta åtgärder, oavsett om det är att prenumerera på en e-postlista, ladda ner en gratis e-bok eller göra ett köp. När de används på rätt sätt kan CTA:er drastiskt öka konverteringarna och göra din webbplats mer lönsam.

Ett sätt att skapa brådska i din CTA är att använda nedräkningstimer när du marknadsför produkter eller tjänster. Denna teknik fungerar bäst för tidsbegränsade erbjudanden som har ett utgångsdatum kopplat till sig.

Läsa:  10+ bästa marknadsföringsautomationsverktyg för småföretag 2024

Genom att räkna ner tiden tills erbjudandet går ut ger du människor motivation att agera snabbt innan de går miste om affären. Studier visar att denna metod kan öka konverteringsfrekvensen med så mycket som 14 %.

När du skriver din CTA, se till att det är tydligt vilken åtgärd du vill att läsarna ska vidta och varför de ska göra det omedelbart. Använd fraser som “Aktera nu” eller “Få din gratis e-bok idag” för att motivera läsarna att agera nu istället för att vänta.

Låt oss nu titta på hur du optimerar ditt innehåll så att det resonerar med läsarna och leder till konverteringar.

Fortfarande inte investerat i visuellt innehåll? Titta på dessa siffror från Venngage.

Optimera ditt nyhetsbrevsinnehåll

När du skapar ett nyhetsbrev för e-handel, fundera över vilka ämnen som kan vara av intresse för din målgrupp. Leta efter branschtrender som kan dra deras uppmärksamhet.

När du har valt ett ämne för ditt nyhetsbrev för e-handel, tänk på en övertygande rubrik som får folk att klicka sig igenom och läsa mer. Kraftord som “fantastiskt” och “otroligt” kan dra in läsarna snabbt. Se till att din rubrik exakt förmedlar innehållet i artikeln så att läsarna vet vad de kan förvänta sig när de klickar på den.

När du skriver ett nyhetsbrev via e-post för en webbutik, håll det kort och koncist. Kom ihåg att inte alla har hela dagen på sig att läsa igenom långa artiklar. Sikta på 500 ord per artikel.

Om du tycker att du går över denna gräns för ofta, överväg att dela upp längre bitar i flera avsnitt så att din läsare inte känner sig överväldigad.

SEO-taktik kan gå långt för att öka varumärkets synlighet i sökmotorer som Google eller Bing. När du skriver ett nyhetsbrev, inkludera alltid en länk till din webbplats eller blogginlägg så att läsarna kan hitta mer information när det behövs. Länkar signalerar också relevans mellan olika sidor vilket kan öka den totala rankingen.

Marknadsför ditt nyhetsbrev på sociala medier

Sociala medier är en oumbärlig del av en framgångsrik marknadsföringsstrategi. Det är ett bra sätt att nå ut till potentiella kunder och bygga relationer med befintliga. Sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och Instagram kan vara effektiva verktyg för att marknadsföra ditt nyhetsbrev för e-handel.

Skapa inlägg som är tillräckligt intressanta för att folk ska klicka på dem och läs mer om vad du har att erbjuda. Fokusera på ämnen relaterade till din bransch eller nisch så att läsarna vet att de kommer att få värdefull information från att prenumerera.

Inkludera hashtags där det är lämpligt för att göra det möjligt för användare att upptäcka ditt material i sökresultat eller via andra konton som kan vara intresserade av ett liknande ämne.

Det är också viktigt att skapa visuellt innehåll när det är möjligt – som videor eller bilder – eftersom dessa tenderar att fånga uppmärksamheten mer än text ensam skulle göra. Du kan visa upp en ny produkt med bilder eller visa hur den fungerar i en videohandledning.

Tveka inte att korsmarknadsföra på olika plattformar. Genom att dela länkar från en plattform till en annan kan du nå flera målgrupper samtidigt. Att göra detta konsekvent kommer att bidra till ökad synlighet, etablera varumärkesigenkänning och förhoppningsvis generera fler leads.

Läsa:  WooCommerce vs Shopify: Vilken e-handelsplattform är bäst?

För att maximera effekten av dina e-postkampanjer, överväg att kombinera organiska strategier med betalda annonseringsalternativ som Facebook Ads Manager. Detta gör att du kan rikta in dig på specifik demografi och nå en bredare målgrupp utöver de som redan följer eller interagerar med ditt konto regelbundet. Om du vill ge ditt e-handelsnyhetsbrev ett rejält uppsving, pröva båda taktikerna.

Omfamna automatisering

Mer än 63 % av marknadsförarna använder redan automatisering för e-postmarknadsföring. Automatisering är ett utmärkt sätt att hantera marknadsföringsmail som du regelbundet skickar ut till dina nyhetsbrevsprenumeranter.

Marknadsautomationsverktyg kan hjälpa till att påskynda processen att skicka ut nyhetsbrev och hantera kunddata, vilket leder till både tids- och kostnadsbesparingar. Till exempel kan ett automatiserat system användas för att segmentera kunder baserat på deras preferenser eller köpvanor – detta innebär att upptagna föräldrar bara får korta meddelanden från dig medan publik med ett flexibelt schema kan ta emot innehåll i långa format. På så sätt känner sig inte dina kunder bombarderade med annonser som kan leda till att de avslutar prenumerationen från din e-postlista.

Med programvara för e-postmarknadsföring kan du också ställa in automatiska RSS-flöden som levererar uppdateringar om nya produkter eller tjänster direkt i deras inkorgar. Detta gör det enkelt för kunder att hålla sig informerade om ditt företag utan att behöva leta upp dig manuellt.

Genom automatisering kan du också anpassa innehåll för varje enskild kund efter deras intressen eller tidigare köp. Genom att sätta upp riktade kampanjer baserade på kunddata som ålder, kön eller plats kan du säkerställa att varje budskap stämmer överens med mottagarens behov – vilket ökar engagemangsgraden avsevärt.

En annan bra funktion som erbjuds av många e-postmarknadsföringsplattformar är A/B-testning som låter dig testa olika versioner av ett e-postmeddelande innan du skickar ut det. Att avgöra vilken som presterar bäst hjälper dig att maximera öppna priser och klickfrekvenser (CTR) så att ingen ansträngning slösas bort.

Vissa system erbjuder dessutom avancerade analysfunktioner som ger detaljerade insikter om hur väl varje kampanj presterade så att du kan finjustera framtida problem.

Om du behöver skicka ut flera nyhetsbrev varje vecka och inte kan hänga med i din redaktionella kalender, kan automatisering också hjälpa dig att nå din kvot i tid. WriteSonic är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att skriva dina instruktionsguider, fallstudier och andra former av kurerat innehåll.

Se hur appen fungerar i den här videon.

Följ den här guiden till nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken och få resultat

Genom att följa tipsen i den här guiden för nyhetsbrevsmarknadsföring för e-handelsvarumärken kan du bygga en framgångsrik e-postkampanj som hjälper ditt företag att nå sina mål.

Med en optimerad innehållsstrategi, automatiserade processer och effektiv användning av sociala medieplattformar kommer du att kunna utöka din prenumerantlista snabbare. Genom att hålla dig uppdaterad med trender inom digitala marknadsföringsstrategier samt bästa praxis för att skapa övertygande e-postmeddelanden, kan du säkerställa att varje meddelande skräddarsys specifikt för din målgrupp samtidigt som du levererar värde varje gång.