Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den ultimata guiden till utgångna domäner för framgång i bloggandet

Den ultimata guiden till utgångna domäner för framgång i bloggandet

Det finns över 660 miljoner registrerade domännamn. Även om det kan verka MYCKET, går tusentals domännamn ut varje dag:

Vissa människor glömde bara att förnya sitt domännamn, medan andra ägare inte vill ha dem längre eller har gått vidare till offlineprojekt.

För marknadsförare som känner till SEO och värdet av bra bakåtlänkar är utgångna domännamn dolda pärlor. Nyckeln är att veta hur man hittar utgångna domäner med massor av befintliga auktoritetsbakåtlänkar.

I den här guiden till utgångna domäner för bloggande lär du dig:

  • De potentiella fördelarna med utgångna domäner.
  • Hur man hittar värdefulla domännamn som har gått ut.
  • Faktorer att tänka på när du köper utgångna domäner.
  • Hur man investerar i åldrade domäner så att du kan skörda maximala belöningar.

Låt oss börja hitta utgångna domäner med högkvalitativ trafik.

Vad är en utgången domän?Fördelar med att köpa en utgången domänHur man hittar rätt domän som har löpt utGuide till utgångna domäner för bloggning: saker att tänka påHur man köper utgångna domänerBästa domänmarknadsplatser för äldre

Vad är en utgången domän?

En utgången domän är en webbadress som tidigare har registrerats men som nu är tillgänglig att förvärva igen. Utgångna domäner kan vara en utmärkt källa till högkvalitativa bakåtlänkar. Du kan dra nytta av deras befintliga rykte, auktoritet och sökmotorranking för att ge din blogg en kickstart i organisk trafik.

Fördelar med att köpa en utgången domän

Att skaffa ett utgånget domännamn kan vara en utmärkt strategi för att få igång din webbplats eller blogg. En utgången domän är en som tidigare har registrerats men som sedan har släppts tillbaka på marknaden, ofta på grund av att dess tidigare ägare inte förnyat sin registrering.

Läsa:  Hur digitalbyrån Seopoint halverade sin inläggstid genom att använda Buffer

Även om det finns vissa risker med att köpa en utgången domän, finns det också flera fördelar som gör det värt att överväga för alla seriösa bloggare eller webbansvariga.

  1. Du får tillgång till befintligt SEO-värde och trafik från sökmotorer. Befintlig sökmotorindexering och ett gott rykte med Googles algoritm som den tidigare ägaren hade byggt kan leda till högre SERP-rankningar för en utgången domän än en ny. Detta innebär mer organisk trafik och bättre synlighet för din webbplats utan att behöva lägga tid på att bygga upp dess auktoritet från grunden.
  2. Du kan få värdefulla bakåtlänkar som har förvärvats av dess tidigare ägare – länkar som kan ta månader eller år att bygga på en ny blogg. Dessa länkar kan ge omedelbar trovärdighet och trovärdighet i ögonen för både mänskliga läsare och sökmotorrobotar – vilket leder till förbättrade klickfrekvenser (CTR) och högre omvandlingsfrekvenser.

Nu när du vet fördelarna med att köpa en utgången domänlåt oss börja leta efter utgångna domäner med högt värde.

Hur man hittar rätt domän som har löpt ut

När du hittar utgångna domäner är det viktigt att titta på nuvarande och tidigare aktivitet.

Först och främst vill du se till att domänen fortfarande är aktiv. Kontrollera om domänen har använts tidigare eller om den för närvarande används av någon annan. Se till att kontrollera om något material som är kopplat till domänen kan bryta mot upphovsrättslagar.

Du bör också överväga hur relevant och värdefull en utgången domän är för just din nisch eller bransch. Är detta något som hjälper till att öka SEO-rankingen? Kommer det att locka fler besökare?

Undersök eventuella tidigare ägare av en utgången domän samt deras meritlista när det gäller webbtrafik och sökmotoroptimering (SEO). Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av framgång de hade med sin webbplats innan de släppte sina äganderättigheter. Du kan använda verktyg som Ahrefs Domain Rating (DR) poäng eller Moz’s Domain Authority (DA) poäng för att få insikter i dessa mätvärden.

Läsa:  Twitter-prishöjning: Hur vi påverkas och hur det kan påverka dig

Slutligen, var uppmärksam på URL-strukturen och åldern för en utgången domän. Sökmotorer tenderar att lita på äldre webbadresser mer än nyare, och detta kan gynna din webbplatsrankning avsevärt. Leta efter omdirigeringar som kan indikera spamaktivitet i domänens tidigare liv som kan skada ditt eget rykte.

Det finns olika verktyg tillgängliga online som Domain Hunter Gatherer och Filter Domains som gör att du snabbt kan hitta utgångna domäner baserat på kriterier som nyckelordsrelevans, sidrankningspoäng och Alexa-rankning. Det här är några av de viktiga faktorerna du måste tänka på innan du köper utgångna domäner.

Du kan hitta utgångna domäner genom en auktion

Guide till utgångna domäner för bloggning: saker att tänka på

Innan du investerar i en utgången domän är det klokt att utföra due diligence och bedöma domänens ålder, auktoritet (PageRank-poäng), antal utgående länkar, värdföretag, ankartextmångfald och rykte. För att få en bättre uppfattning om eventuellt bagage som kan komma med att köpa domännamnet, ta dig tid att undersöka eventuell negativ publicitet i samband med det.

Här är några av de saker du bör tänka på innan du köper en utgången domän för din blogg.

1. Domänålder

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper en utgången domän är dess ålder. Äldre domäner tenderar att ha mer förtroende och auktoritet med sökmotorer, vilket gör dem mer attraktiva alternativ för SEO-ändamål. Dessutom kommer äldre domäner ofta med en bättre bakåtlänksprofil än nyare.

2. Domänmyndighet

En annan faktor att titta på när man överväger en utgången domän är dess domänmyndighet (DA). DA mäter hur väl en webbplats rankas på sökmotorresultatsidor (SERP). Generellt sett betyder högre DA bättre ranking och därmed mer trafikpotential från organiska källor. Det är också värt att notera att vissa utgångna domäner redan kan ha befintliga bakåtlänkar som kan öka deras DA-poäng snabbt efter köp.

Läsa:  Hur man skapar fantastiska SEO-rapporter för kunder

3. Spamresultat

Innan du köper någon domän är det viktigt att kontrollera dess skräppostpoäng för att se om webbplatsen har varit inblandad i några skumma metoder som länkbruk eller annan svart hatt SEO-taktik som kan få dig att straffas av sökmotorer. Ju lägre skräppostpoäng på en viss webbplats, desto mindre sannolikt kommer det att orsaka problem för din blogg.

4. Länkkvalitet

När du tittar på en utgången domäns länkprofil, var uppmärksam på både kvantiteten och kvaliteten på länkar som pekar tillbaka till din blogg. Att ha för många länkar av låg kvalitet som pekar på ditt innehåll kan potentiellt leda till påföljder från sökmotorer om de anser dem vara onaturliga eller manipulativa till sin natur.

Omvänt kan det vara lika skadligt att ha låga eller inga externa länkar som pekar alls på grund av bristen på exponeringsmöjligheter via tredje parts webbplatser. Därför är det klokt att bedöma både de positiva och negativa konsekvenserna av att skaffa externa länkar innan du ansluter dig till någon utgången domän.

Dubbelkolla eventuella straffavgifter förknippade med en utgången domän – ingen vill spola sina surt förvärvade pengar i sjön.

Slutligen, glöm inte tekniska överväganden som värdkrav. Många äldre domäner kräver olika serverkonfigurationer så kontrollera dessa detaljer i förväg.

Att investera i äldre domäner kan vara fördelaktigt om det görs på rätt sätt. Kom bara ihåg att göra din research innan du åtar dig ekonomiskt.

Hur man köper utgångna domäner

En utgången domänmarknadsplats är en webbplats som är specialiserad på köp och försäljning av domäner som redan har registrerats men som inte längre används. Det finns flera välkända marknadsplatser som NameJet, GoDaddy Auctions, Flippa, Sedo och DropCatch. Varje marknadsplats erbjuder sin egen unika uppsättning funktioner och fördelar för både köpare och säljare.

Här är några saker att tänka på när du väljer var du ska köpa en utgången domän.

  • Kosta: Hur mycket kommer jag att betala för den utgångna domänen?
  • Rykte: Är denna marknadsplats pålitlig?
  • Urval: Vilken typ av domäner erbjuder de?
  • Kundservice: Finns de tillgängliga när jag behöver dem?
Läsa:  Hur gör du en annons framgångsrik?

Bästa domänmarknadsplatser för äldre

Var kan man köpa en utgången eller åldrad domän? Det är den sista delen av vår guide till utgångna domäner för bloggning.

Odys

Odys är en marknadsplats med över 1 000 äldre domäner till salu. De tillhandahåller varumärkesbara och högkvalitativa domäner som kommer med en gratis logotypdesign. Priserna varierar från $750 till över $50 000, vilket gör dem perfekta för alla budgetar. Dessutom har de en barebones liveversion av webbplatsen för att hålla sidorna indexerade medan den är tillgänglig på deras marknadsplats.

SerpDomains

SerpDomains är ett annat bra alternativ när du letar efter en äldre domänmarknad. Den har tusentals medlemmar och erbjuder premiumdomäner i mycket lönsamma nischer till överkomliga priser. Teamet bakom den här sidan är erfarna veteraner i branschen så att du kan vara säker på att du får kvalitetsservice varje gång du gör ett köp här.

Serpnamn

SerpNames tillhandahåller äldre domäner speciellt anpassade för affiliate-marknadsförare och bloggare som vill skala sina befintliga eller nya webbplatser snabbt genom att få snabbare ranking och trafik. Allt deras lager består av högkvalitativa nischdomäner så det finns ingen anledning att oroa sig för att slösa dina pengar på lågkvalitativa.

GoDaddy Auktioner

Om du inte har något emot att lägga lite extra tid på att söka och bjuda på utgångna domäner, kan GoDaddy Auctions vara rätt för dig. Här kan du hitta bra erbjudanden utan att behöva betala återförsäljarpriser, vilket gör det perfekt om du arbetar med begränsade medel men ändå vill ha domännamn av god kvalitet för dina bloggar eller webbplatser.

Använd den här guiden till utgångna domäner för att bli strategiska

Att köpa en utgången domän kan vara ett bra sätt att starta din blogg med viss befintlig auktoritet och trafik. Med rätt guide till utgångna domäner för bloggning kommer du att kunna investera i en mycket värdefull åldrad domän. Se till att du undersöker noggrant innan du fattar några beslut och överväg alla faktorer som nämns ovan när du överväger att köpa en gammal eller utgången domän.