Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Den ultimata SEO-förslagsmallen (med PDF och guide)

Den ultimata SEO-förslagsmallen (med PDF och guide)

Nya affärer bör vara en kärnverksamhet som utförs av varje digital byrå. Oavsett om din byrå förlitar sig på utgående försäljningstaktik, inkommande marknadsföring eller en blandning av båda; ett SEO-förslag är grundläggande för processen att konvertera leads till kunder.

Vårt inbäddningsbara revisionsverktyg spelar en avgörande roll för att göra det möjligt för digitala byråer att skala sina nya affärsaktiviteter. Genom detta och intervjuer med byrågrundare har vi lärt oss exakt vilka komponenter du bör inkludera i dina SEO-förslag för att hjälpa till att motivera potentiella kunder och vinna fler affärer. Vi har destillerat dessa lärdomar till en SEO-förslagsmall som du kan ladda ner nedan i PDF-format. Använd denna SEO-förslagsmall tillsammans med vår guide om hur du skapar SEO-rapporter för kunder.

Föredrar du Google Slides? Rädda SEO-förslagsmallar till din Drive.

Innan vi går igenom ett SEO-förslag i sin helhet, se till att du vet svaren på dessa tre mycket viktiga frågor från den potentiella kunden:

1. Vilka är deras affärsmål?

Eftersom vi pratar om SEO, kommer deras troliga mål att vara att “öka trafiken” men försök gräva lite djupare och förstå vad som potentiellt ligger bakom detta. Eftersom det finns flera verkliga affärsmål som kan extrapoleras från “öka trafik”, här är bara några:

  • Öka intäkterna
  • Öka trafikkvaliteten
  • Öka konverteringsfrekvensen
  • Öka synligheten i sökresultaten
  • Optimera uppgifterna i Google My Business
  • Överträffa konkurrenter i sökresultat

2. Vilka är deras målsöktermer?

Det räcker inte att bara titta på vad sajten rankas för för närvarande. Ta en diskussion med den potentiella kunden och förstå vilka söktermer och fraser de vill ranka efter.

3. Vilka är deras viktigaste konkurrenter?

Detta kommer inte bara att hjälpa dig att ge sammanhang kring deras nuvarande sökresultat, det kan också hjälpa dig i framtiden genom att potentiellt stödja ett affärscase för ytterligare arbete som hjälper din potentiella kund att konkurrera mer effektivt mot sina konkurrenter.

Läsa:  9 beprövade sätt att hitta SEO-innehållsidéer för vilken webbplats som helst

Du kan alltid ta en välgrundad gissning på att svara på dessa frågor (och det kan vara uppenbart för vissa företag) men inget slår att höra det direkt från den potentiella kunden. Boka ett samtal eller ännu bättre, ett Zoom-samtal så att du kan diskutera dessa punkter och höra hur de beskriver sin verksamhet och sina utmaningar. Lägg märke till vad de betonar och nivån på känslomässiga adjektiv de använder. Du bör se till att du är 100 % tydlig med dessa 3 frågor innan du fortsätter eftersom du kommer att upprepa svaren på dem alla i SEO-förslaget! Detta kommer att visa att du har ett gediget grepp om deras verksamhet och att du kan bygga SEO-strategier som hjälper dem att nå sina mål.

När du har fått dessa svar, ladda ner SEO-förslagets exempel. Följande guide kommer att förklara varje avsnitt i mallen:

Avsnitt 1: Insikter från en SEO-revision

De bästa SEO-förslagen är de som ger värde i förväg. Tala inte om hur bra din byrå är på sidan 1. Hoppa över att skriva ett följebrev (spara det till själva mejlet). Sida 1 i ditt SEO-förslag bör handla om värdeutbyte. Det är detta som gör att din byrå sticker ut och hur du kan bygga förtroende redan i början av en relation.

Led med en sammanfattning som visar viktiga insikter som identifierar aktuella SEO-problem på deras webbplats, vad de betyder för deras ranking och hur du fixar dem så att rankningen förbättras. Använd dessa insikter för att identifiera möjligheter och hur du hjälper kunden att skapa differentiering bland sina konkurrenter i sökresultat.

Proffstips: Upprepa de potentiella kundernas mål och mål genom hela förslaget

Allt du föreslår i SEO-förslaget måste ha en påtaglig, tydlig koppling till de affärsmål de sa till dig i början. Lägg inte in servicerader om inte var och en är rationaliserad och tydligt stöder ett eller flera affärsmål. Det kan tyckas självklart för dig varför vissa tjänster behövs, men halva jobbet i SEO-förslaget är att få dem att låta helt obligatoriska om de vill uppnå sina mål. Att underbygga hela ditt förslag med kundens affärsmål visar att du är investerad i deras framgång.

Läsa:  Hur man strategiskt lägger upp på Facebook-grupper med Buffer

Avsnitt 2: SEO Implementation Roadmap

I början av en kundrelation kan SEO-tjänster innehålla flera samtidiga rörliga delar. Vissa av dessa är engångsuppgifter och korrigeringar medan andra kan bli vecko- eller månadsprocesser. För att på bästa sätt fånga värdet du kommer att leverera genom allt detta arbete, är det bäst att gruppera individuella uppgifter i separata projekt och kartlägga dem i en tidslinjevy som en kalender eller Gantt-diagram:

Beroende på kundens stadium och mängden arbete kan du skapa flera milstolpar och prissätta dem separat, vilket kan hjälpa kunden att budgetera sina utgifter därefter.

Proffstips: prova att “nedförsälja” klienten först genom att ta bort en liten milstolpe till ett lågt pris (under 1 000 USD)

Det här tipset kan verka kontraintuitivt men det kan vara effektivt för att konvertera små och medelstora företag. Om de är villiga att påbörja ett litet arbete med dig som en strategiplan eller åtgärda kritiska SEO-problem inom en kort tidsram, ökar dina chanser avsevärt att ta upp hela projektet i sig. Att träffa kunden med ett stort projekt och stora kostnader i förväg är inte idealiskt när inget förtroende ännu har byggts upp. Ett litet arbete kan snabbt bygga upp förtroende om du kan glädja kunden och leverera en fantastisk upplevelse.

Avsnitt 3: Byråns metodik, värderingar, USP

Nu när du har täckt SEO-revisionen och färdplanen kan du svara på nästa viktiga fråga: “varför du?”. Se till att du täcker din metodik och hur din syn på SEO best practice ser ut, vad dina byråvärden är och din USP (Unique Selling Proposition).

På en fullsatt marknad som digital marknadsföring behöver du ett sätt att sticka ut när kunder jämför SEO-förslag. Utan att skapa differentiering kommer kunden att tvingas använda priset som den avgörande faktorn. Det är inte här du vill vara som tjänsteföretag. Först måste du ha en heltäckande bild av konkurrenslandskapet och veta exakt hur dina konkurrenter positionerar sig. När du väl är beväpnad med denna insikt har du bättre insikt i hur du kan skilja dig åt.

Det finns en växande trend bland digitala byråer att “nischa ner”. Som svar på hög konkurrens specialiserar sig byråer på ett eller två tjänsteerbjudanden eller nischerar ner efter bransch eller delbransch. Detta gör det desto viktigare att känna till din lokala konkurrenter. Naturligtvis, med de flesta personliga affärer som för närvarande bedrivs praktiskt taget över Zoom, kanske dina konkurrenter inte bara är på vägen utan potentiellt på andra sidan jorden.

Läsa:  Hur man hjälper ditt barn med en karriär inom sociala medier

Vi skrev om hur du kan bestämma din positionering som en del av vår guide till att starta en SEO-byrå. Bortsett från att nischa ner, Sylvia Moses från Workamajig beskrev några andra taktiker för att skapa en konkurrensfördel:

  • Differentiera genom auktoritet: bli en auktoritet inom SEO i ditt område och/eller fokusera på att vinna branschpriser och utmärkelser som stärker din expertisnivå
  • Differentiera genom innehåll: skriv artiklar om tankeledarskap, skriv en bok!, skapa videor eller instruktioner, genomför forskningsstudier, kör webbseminarier/liveevent, skapa verktyg eller ramverk med öppen källkod
  • Differentiera genom varumärkesbyggande: ett starkt varumärke är minnesvärt och har genomslagskraft. Kom ihåg “varumärke handlar inte bara om hur du ser ut, det är också din attityd, övertygelse och till och med ditt namn”
  • Differentiera genom prissättning: överväg alternativa prissättningsmodeller snarare än standard timdebitering eller retainer-struktur

Proffstips: Utför en digital marknadsföringsrevision på dina konkurrenter

En omfattande digital marknadsföringsrevision över alla kanaler hjälper dig att bättre förstå konkurrenternas positionering och belysa möjligheter till differentiering.

Avsnitt 4: Nyckelpersoner

Lika mycket som du pratar om 'byrån' behöver du också prata om dig själv och ditt team – människorna bakom byrån som ger verket liv. Det långvariga ordspråket att “människor köper av människor” är en bestående sanning inom affärsutveckling. Ben Davis, redaktör på Ekonomisk konsultverksamhet säger:

“Kunderna vill veta vad som driver de människor som de arbetar med. Och vice versa. Byråer måste förstå kunden och vad värde betyder för dem.”

Du kan också överväga att strukturera din byråpersonal på ett unikt sätt (avdelningsstruktur) eller använda unika jobbtitlar för att betona ditt förhållningssätt. Istället för att bara ha en “SEO-specialist” jobbtitel, överväg några kreativa jobbtitlar som sticker ut.

Proffstips: Undvik “bete och byte”

Kunder hatar detta. Det händer när de känner att de har träffat laget de kommer att arbeta med under pitch- eller förslagsstadiet, men när arbetet väl har börjat lämnas de över till ett helt nytt team som de inte känner. För att förhindra detta, se till att kunden träffar alla tidigt så det blir en smidig övergång till att arbeta tillsammans om du vinner arbetet och behöver involvera annan personal.

Avsnitt 5: Fallstudier

Den sista delen av denna SEO-förslagsmall är där du berättar för kunden hur bra du är men använder rösten från tidigare och befintliga kunder. Ingenting hjälper till att bygga förtroende och trovärdighet som att höra dina tidigare kunder prata om hur dina tjänster hjälpte till att transformera eller accelerera deras verksamhet. Om du kan producera fallstudier som visar positiva rörelser på nyckeltal som trafik, intäkter, omvandlingar, omvandlingsfrekvens, etc. kommer dessa att göra underverk för att hjälpa till att stärka ditt SEO-förslag. Låt arbetet tala för sig själv.

Läsa:  En omfattande guide till alternativa företagsfinansieringsalternativ

WebMarketers hjälpte Argyle Associates att förbättra sitt Google-betyg från 3,6 stjärnor till 4,7 stjärnor och ökade sin omvandlingsfrekvens till 12 %:

Uppmuntra alla dina kunder att lämna offentliga recensioner för din byrå på sajter som Clutch.co eller Digital Agency Network. Även en enkel Google-recension är också användbar. Alla dessa åtgärder hjälper till att förringa beslutet för en potentiell kund.

Proffstips: Bygg processer för att fånga kundfeedback

Varje byrå bör brainstorma sätt att fånga mer kundfeedback i alla olika format, oavsett om det är stjärnbetyg, enradiga citat, skriftliga vittnesmål eller videorecensioner. Att lägga till kundfeedback i fallstudier som visar hur du har uppnått affärsmål ger en bra anledning att engagera sig för alla potentiella kunder.

Ladda ner SEO-förslaget som PDF

Om du inte redan har gjort det, se till att ladda ner vårt SEO-förslag som PDF. Även om det är trevligt att tro att du kan använda en mall om och om igen för kundförslag, är verkligheten att du måste ändra och utöka varje förslag för att passa kundens behov och förväntningar. Men att hålla fast vid en struktur för att tillhandahålla värde i förväg med SEO-revisionen, och sedan vägkartlägga alla delar av arbetet kommer att hjälpa dig att bli framgångsrik.

Om du kan behålla kundens intresse fram till denna punkt kan du vinna över dem med de efterföljande avsnitten som förklarar din byrås metodik, nyckelpersonerna och dina fallstudier.

Vi hoppas att denna mall för SEO-förslag är användbar för dig, låt oss veta din feedback! Tweet till oss @seoptimer.