Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Digital Agency Lean Canvas Exempel (med PDF och DOCX)

Digital Agency Lean Canvas Exempel (med PDF och DOCX)

Innan vi börjar, se till att du har kollat ​​in vår tidigare artikel: Hur man startar en digital marknadsföringsbyrå först.

Först ett stort rop till leanstack.com som utvecklade den ursprungliga Lean Canvas för företag och startup-företag baserat på Alex Osterwalders Business Model Canvas. Inspirerade av detta format har vi tillämpat det på en värld av digitala byråer och skapat Digital Agency Lean Canvas består av 10 byggstenar som är nödvändiga för att starta en digital byrå (eller faktiskt för att pivotera din befintliga byrå).

Många Ahrefs-användare marknadsför frilansare eller konsulter som funderar på att en dag ta steget för att etablera sin egen digitala byrå. Vi tillägnar dig denna slimmade canvasmodell. Vi inspireras av din ambitiöshet och beslutsamhet och vi hoppas att du finner denna modell användbar i hur du tänker kring och beskriver din nya satsning!

“Lean Canvas hjälpte oss att hålla våra idéer kortfattade men ändå robusta. Det känns som att vi faktiskt har utvecklat något utan att behöva skriva en affärsplan på 20 sidor! Fantastiskt!” -Pamela Capalad, användare av Lean Canvas

Digital Agency Lean Canvas är i grunden en affärsplan för en digital byrå på en enda sida. Det bästa med ett dokument på en sida är att det tvingar fram korthet. En sida får dig att svettas varje ord och se till att var och en bidrar på ett meningsfullt och specifikt sätt till beskrivningen av ditt nya företag. En sida får andra att läsa varje ord. Om du får ett dokument på 60 sidor är det mycket mindre troligt att du läser varje ord.

Läsa:  OnePlus USA och Kanada kuponger och rabattkoder

När du tittar på sidan kommer du omedelbart att märka skillnaden i storlek mellan de första 7 byggstenarna: 3 är stora (marknadsbehov, unika säljförslag, kundtyper) och 4 är mindre (uppdrag, mål, tjänster, generering av potentiella kunder) . De 3 stora blocken är större av en anledning – i de flesta fall borde de vara mer beskrivande än de andra rutorna. Använd det extra rummet för att mer levande beskriva dessa 3 byggstenar – mer beskrivning är bättre. För de 4 mindre lådorna är kortare beskrivningar bättre.

Låt oss gå igenom Digital Agency Lean Canvas för en hypotetisk digital marknadsföringsbyrå som heter Vandelay Media:

1. Marknadsbehov

 • Boutiquevinproducenter i Napa Valley kämpar för att sticka ut i Google-sökning och lider av låg organisk söktrafik.
 • Få boutiquevinproducenter utnyttjar sociala mediekanaler effektivt eller ser någon påtaglig avkastning på investeringen trots passionerade fans och kunder som älskar deras produkter.
 • Upprepade köp är svåra att uppmuntra med de flesta kunder som inte köper sin lokala vinbutik och köper stora märkesimporter för bekvämlighets skull.

Den här byggstenen är för det problemutrymme du tar itu med. Lista de specifika problem som din byrå kommer att lösa direkt för kunder. En beskrivning som “Kunder behöver mer digital marknadsföringshjälp” är inte tillräckligt specifik. Kom till kärnproblemen – detta kan lätt belysas genom att prata med potentiella kunder och fråga dem vad deras affärsutmaningar är när det kommer till digital marknadsföring. Även om det är frestande att hoppa direkt till lösningen, handlar denna byggsten om att identifiera och känna empati för klientproblemen. Var så specifik som möjligt.

2. Uppdrag

Vandelay Medias uppdrag är att para ihop fantastiska vintillverkare med bra resultatdriven digital marknadsföring. Vi tror att det bästa vinet görs här i Napa Valley och Sonoma. Vi tror också att digital marknadsföring kan förändra ett företag.

Sammanfatta i ett par meningar varför du vill starta denna byrå. När du ger mer detaljer om din byrå, utvecklas denna byggsten till ditt byråmanifest – en tydlig förklaring av byråns syfte och ett sätt att ingjuta ett känslomässigt “varför?” in i ditt företag. Ditt byråmanifest är vad du och dina anställda lever efter. Det här är sånt du skriver ut och hänger på väggen bredvid prisskåpet 😉

Läsa:  Hur man installerar och använder Truth or Dare Bot i Discord

3. Mål

 • Arbeta med 1% (6) av regionens lokala vinmakare i slutet av året.
 • Uppnå månatliga intäkter på 50 000 USD i slutet av året.

Mål måste vara SMART. Det här exemplet är bra eftersom det inte behövs någon subjektiv bedömning för att avgöra om målet har nåtts vid måltiden.

4. Unique Selling Proposition (USP)

 • Vi är ett dedikerat team av hackare för digital marknadsföring som uteslutande arbetar för boutiquevinproducenter i Napa Valley och Sonoma.
 • Vi kommer från det lokala området, vi förstår den lokala vinproducerande industrin och vet hur man skapar övertygande historier för att visa upp våra kunder för landet och världen.
 • Vi hjälper boutiquevingårdar att få exponering, sälja sina viner i världsklass och bygga kundlojalitet.

Den andra stora byggstenen är din byrås Unique Selling Proposition (USP). Efter dess folk är en byrås USP förmodligen dess största tillgång. Sättet du placerar din byrå på kommer att skilja dig åt efter att kunden har hört pitches från 4 andra byråer. Digitala byråer har en stor tendens att alla låta likadant och smälta in i en liknande stereotyp. Det går i stil med “vi är kreativa tänkare som fokuserar på att göra bra jobb”. Din USP måste faktiskt vara det unik!

5. Tjänster

 • sökmotoroptimering
 • Sökmotormarknadsföring
 • Marknadsföring i sociala medier
 • E-post marknadsföring

Detta kommer att vara en enkel lista över de faktiska digitala marknadsföringstjänsterna du kommer att erbjuda. Poängen är helt enkelt att lista dem – du behöver inte gå in på några detaljer.

6. Generering av leads

 • Inbound marketing (innehåll, kostnadsfria rapporter)
 • Kallt räckvidd (e-post, telefon, källardörr)
 • Webbseminarier, evenemang och gratis workshops

Lista hur du hittar nya kunder. Du kommer sannolikt att behöva använda många taktiker för att generera potentiella kunder men ange taktiken du kommer att fokusera på initialt. Det här borde vara saker du kan utföra själv till låg kostnad. Luta dig mot ditt nätverk och tillför mervärde där det är möjligt.

Läsa:  7 anledningar till varför din digitala marknadsföringsstrategi inte lönar sig

7. Klienttyper

Boutique vinproducenter i Napa Valley och Sonoma som:

 • är självständigt ägda eller ägardrivna
 • är erkända inom industrin med minst 1 vinpris
 • har en befintlig marknadsförings- eller reklambudget eller arbetar med en etablerad byrå
 • har en marknadsföringsresurs på personal som är ansträngd och inte kan utföra allt

Lika viktigt som det är att definiera din byrås USP, är det lika viktigt att definiera vem din målklient ser ut. Genom att göra detta definierar du också vem som är din målkund inte ser ut som. Denna definition är nyckeln eftersom det är lätt att falla i fällan att arbeta för kunder som ursprungligen inte passar dina målkriterier. Detta kan vara oundvikligt eftersom de flesta byråägare inte har lyxen att tacka nej till arbete. Men att arbeta med kunder helt utanför dina målkriterier kan göra dig redo för en dålig ömsesidig upplevelse.

8. Kostnader

 • Lön: $12 000 per månad
 • Kontorshyra: 3 000 USD per månad
 • Verktyg och kontorskostnader: 1 000 USD per månad>/li>
 • Programvaruprenumerationer: $500 per månad
 • Bokföring och försäkring: $200 per månad

Lista alla dina stora biljettkostnader till deras månatliga belopp.

G Suite, MS Office, Slack, Zoom, Xero, Adobe Creative Cloud, Notion, Hootsuite, Mailchimp, Ahrefs

Lista all programvara du planerar att använda för att driva din byrå. Glöm inte Ahrefs för webbplatsrevisioner och lead gen!

10. Nyckelpersoner

 • Verkställande direktör
 • Kreativ ledare
 • Kontodirektör
 • Digital strateg (framtida anställning)
 • Search Marketing Manager (framtida anställning)
 • Social Media Manager (framtida anställning)

Slutligen, lista alla nyckelroller i din byrå, både nuvarande och kortsiktiga framtida anställningar. Du kan också ange om dessa roller är heltid, deltid, tillfällig eller frilans.

Läsa:  Topp 15 MRP-programvara för 2024

Det gör modellen färdig! Se till att du laddar ner mallen i MS Word .docx-format nedan. Spara filen på ditt skrivbord så att du kan skapa din egen version. Låt oss veta hur du går i kommentarerna – vi vill gärna höra från dig!

När du väl har skapat din byrå kan SEOptimers Embeddable Audit Tool hjälpa dig att generera potentiella kunder på din webbplats direkt. När det väl är installerat gör det det möjligt för dina webbplatsbesökare att köra sina egna webbplatsrevisioner. Sedan kan du följa upp med ett e-postmeddelande som levererar deras resultat och introducerar dina tjänster. Den här funktionen har genererat hundratusentals nya potentiella kunder för våra byråkunder över hela världen.