Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Digital Agency Series Podcast: Firewire Digital – Brogan Renshaw

Digital Agency Series Podcast: Firewire Digital - Brogan Renshaw

I det här avsnittet av Digital Agency Series Podcast chattar jag med Brogan Renshaw, grundare och direktör på Firewire Digital baserat i Newcastle, Australien. Efter att först ha börjat som en digital fullservicebyrå insåg Brogan en lucka på Newcastles byråmarknad för en dedikerad SEO & PPC-byrå. Han svängde snart byrån till denna specialitet och har framgångsrikt tävlat mot andra byråer i området som försöker erbjuda allt.

Lyssna på hela intervjun (26 minuter) på Apple Podcasts eller Google Podcasts eller hoppa till intervjuutskriften.

Intervju med Brogan Renshaw från Firewire Digital

Jag hade nöjet att träffa Brogan, en australiensisk kollega som har lagt hårt på sig under åren för att utveckla en specialistbyrå, som motarbetat trenden i en stad med fullservice digitala byråer. Ursprungligen från Sydney flyttade Brogan och hans fru norrut till den idylliska kuststaden Newcastle för att köpa ett hus.

Efter att ha förlorat jobbet på en tidigare byrå när kundrelationen surnade tog han saken i egna händer och gav sig ut på sin egen byrågrundarresa. Han fick snart reda på att byråscenen i Newcastle var fullservice. Nyckelfrågan var – kunde en specialistbyrå överleva i en mindre regional stad som Newcastle?

Svaret var ett rungande “ja”. Trots det faktum att Firewire Digital ursprungligen lanserades som en digital byrå med full service, fann Brogan sin passform inte genom att nischa ner till en bransch eller typ av kund utan istället nischa ner till ett tjänsteerbjudande: SEO & PPC.

“Vi tog bort så många tjänster. Inte för att vi var dåliga på dem, det var bara det att jag inte tyckte om dem och de tog upp för mycket tid jämfört med [the fact that] vi är så bra på SEO, så bra på PPC, att vi kan slå ut det så mycket snabbare och få mer värde för våra kunder.”

Ursprungligen litade Brogan på familjeföretaget som sin första kund. Men han expanderade snart utifrån familje- och vänhänvisningar. Detta visade för honom kraften i affärshänvisningar och lade grunden för hur han skulle bygga sin byrå kring remisser och förtroende.

“Det första året var ett slit. Du har begränsade resurser för att göra de saker du vill göra.”

Som de flesta grundare upplever var år ett tufft. Mot slutet av det första året läste han Michael E. Gerbers bästsäljare, E Myth Revisited: Varför de flesta småföretag inte fungerar och vad man ska göra åt det. Boken var en vändpunkt för Brogan och den förändrade sättet han närmade sig att bygga sin byrå.

I huvudsak talar boken om hur din passion resulterar i att du försöker göra allt och att du oundvikligen fastnar i vardagen. Så småningom tar all din energi upp helt enkelt att driva verksamheten. Då slarvar du affärsutveckling.

Detta gav genklang hos Brogan och efter att ha läst boken ändrade han taktik och började implementera affärsutvecklingstaktik som skördade ett omedelbart resultat och verksamheten började växa.

“Jag är helt värdelös på stora nätverksevenemang. För mig är jag ganska bra på att prata 1-mot-1.”

Han började med att närma sig företag i Newcastle. Ursprungligen vände han sig till videoproduktionsstudior eller sociala mediebyråer. Han byggde relationer med dessa andra företag som sedan hänvisade arbete till honom. Nyckeln till att få detta att fungera var att lägga till värde i förväg och försöka hitta sätt att hjälpa dessa andra företag att växa. Även om processen inte nödvändigtvis var formaliserad, handlade det mer om att bygga starka relationer med andra grundare.

Men 2020 förändrade allt detta. Lockdowns i Australien implementerades i mars, och allt gick virtuellt fram till ungefär juli när saker och ting började återgå till det normala. Trots att Australien har relativt tur med låga fall av covid-19, arbetar Brogan och hans team fortfarande på distans och han tror att det kommer att förbli så här eftersom hans team åtnjuter flexibiliteten och han tror inte att kostnaderna för samlokalisering är värda Det.

“2020 har handlat om att bygga processer för personalen.”

Idag gör Firewire Digital ingen kall uppsökande, de fokuserar på inbound marketing (innehåll), lite PPC och remisskunder. Firewire erbjuder en gratis konsultation på deras hemsida. Vanligtvis gör han snabba webbrevisioner för potentiella kunder och går igenom områden för förbättringar, snarare än att föreslå korrigeringar av saker som är trasiga eller fel.

“Jag försöker att inte tala om för dem saker de gör “fel” eftersom det i allmänhet är de som jobbar på sajten. Det är verkligen väldigt viktigt hur du ramar in konverteringen. Du måste vara positiv, var inte negativ till Klienten.”

Vi började sedan bli meta och prata om poddmarknadsföring. Vi här på Ahrefs är själva stora fans av podcaster och detta var en del av anledningen till att vi lanserade vår egen podcast. Det är också det faktum att för byråer är podcaster ett fantastiskt sätt att få en meningsfull kontakt med dina målkunder.

Lustigt nog var Brogan en tidigare podcastare själv. Eftersom han var en fotbollsfanatiker, drev han tidigare podcasten “Behind the Game” och spelade in nästan 60 avsnitt som intervjuade fotbollsfans, klubbchefer och till och med World Cup Socceroos (spelare i Australiens fotbollslandslag). Han var från början intresserad av att hitta en podcast om människorna som byggde och fostrade spelet i Australien, men det fanns inget sådant. Detta var det perfekta tillfället för honom att starta det.

Så Brogan vet ett och annat om att få en publik att växa genom poddmarknadsföring. Hans tips till byråer eller frilansare som vill starta sin egen podcast:

“Man måste tänka på saker annorlunda. Det där med när jag gjorde fotbollspodden – det var ett ämne som inte hade gjorts tidigare. Det är absolut ingen idé att kopiera det som redan finns där ute.”

Med blickar mot framtiden lanserar Brogan en ny webbplats för byrån 2021 PLUS att han återvänder till mikrofonen för att starta en Firewire Digital-podcast. Jag ser fram emot att prenumerera på den när den lanseras!

Läsa:  Flerspråkig SEO i 17 steg: Hur man bygger och optimerar din webbplats för alla språk

Digitala byråresurser

Vi har massor av guider för hur du kan starta och utveckla din egen digitala byrå:

Intervjuutskrift

Tim: Hej, det är Tim Hill här från podcasten Digital Agency Series, där vi träffar grundare av digitala byråer från hela världen. Vi tar reda på hur de startade sina byråer, hur de växte i början och hur de skalar ut sina verksamheter idag. Digital Agency Series presenteras av Ahrefs, världens bästa SEO-revisions- och rapporteringsverktyg. Betrodd av över 1 500 byråer för att automatisera sina SEO-revisioner och generera nya potentiella kunder. Om du inte har provat det, registrera dig för en gratis 14-dagars provperiod på seoptimer.com. Idag chattar jag med Brogan Renshaw, direktör på Firewire Digital, en digitalbyrå baserad i Newcastle, Australien. Brogan och hans team på tre är specialiserade på SEO, PPC och webbdesign för kunder runt om i Australien. Tja, det är ett nöje att du är med mig idag, Brogan, tack för din tid.

Brogan: Tack för att jag fick komma.

Tim: Vi har chattat med några grundare från hela världen, så trevligt att chatta med en Aussie.

Brogan: Det är underbart. Jag letade upp några av dina tidigare och såg ingen australiensare där, så det är underbart att vara den första.

Tim: Jaja. Det är alltid bra att chatta med en lokal, men det riktigt intressanta jag finner är att utmaningarna som marknadsförare och byråer möter är ganska lika. Som oavsett om du är här eller faktiskt på andra sidan jorden. Vad är dina tankar om det?

Brogan: Ja, jag tror att det är en av de sakerna med digitalt, eller hur? Att du kommer att möta väldigt liknande utmaningar, oavsett var du befinner dig, rent baserat på att hela din närvaro är online. Och dessutom får jag mycket värde av att lära mig om andra byråer. Det spelar ingen roll var de är. Så du tjänar på att höra från andra.

Tim: Exakt. Och pratar om din bakgrund specifikt – så du brukade vara kundsidan och du har mycket erfarenhet av e-handel och SEO, och du startade din byrå 2017. Så jag är verkligen intresserad av vad som motiverade dig att ta steg ut och gör det.

Brogan: Jag behövde ett jobb. Det är i princip själva kärnan. Så min fru och jag flyttade från … min fru kommer ursprungligen från Newcastle och jag är från Sydney och vi hade inte råd med bostaden i Sydney på den tiden, så vi flyttade upp till Newcastle och köpte ett litet hus, och jag hade ett jobb. Jag fick ett litet jobb på, det var ett tillfälligt kontrakt på en liten marknadsföringsbyrå. Och nu specialiserade de sig inte på digitalt. Det var bara en bredare marknadsföringsbyrå. Nackdelen med det är att ägaren vid den tiden var … de hade ingen aning om SEO, vilket är vad jag anställdes för. Det var de som var kundinriktade. Så när deras relation blev sur med klienten, fick jag sparken via sms, förmodligen ungefär fyra eller fem månader, det var det, och de fick inte in tillräckligt med arbete för att ersätta kundomsättning eller något liknande.

Så i princip startade jag Firewire för att jag hade en lång och hård titt på, vad fan ska jag göra nu? Och du får sparken. Och jag såg precis det, en, om de kan få kunder, så kan jag också. Om de inte vet vad de gör och jag gör, kan det verkligen inte vara så svårt. Nu när jag ser tillbaka på den tiden är det definitivt inte så enkelt som jag tänkte på, men det var rätt drag, men definitivt inte så enkelt som att bara starta Firewire och skaffa kunder.

Tim: Och jag tror att det som är riktigt intressant med det första ögonblicket är att du säkert har många tankar om vad byrån kan växa till och hur du kan växa över tid. Jag är verkligen intresserad av det första ögonblicket, vem var din första kund eller hur fick du dem? Och hur såg det första året ut?

Brogan: Den första klienten var ganska lätt. Det var i princip ett familjeföretag som jag skar tänderna i, de kom bara ombord som en ordentlig kund. Så det var inte så illa. Den andra, tredje och fjärde klienten var alla remisser från vänner eller företag som jag hade börjat arbeta med. Så, det första året för mig, är det ett slag, eller hur? Eftersom du har begränsade resurser för att göra de saker du vill göra. Så du vill göra din egen SEO. Du vill vara över hela sociala medier, du vill göra din webbdesign för att ha den bästa digitala marknadsföringswebbplatsen i ditt område eller för det du riktar in dig på. Men du kan bara inte göra allt på en gång.

En bok jag läste mot slutet av första året hette E-Myth Revisited. Och det går i grunden igenom varför de flesta småföretag inte fungerar och vad man ska göra åt det. Den här boken förändrade mitt sätt att arbeta med Firewire. Så i princip, när du startar ett företag, är du den enda personen som gör allt. Så du arbetar med kunder, du hanterar själva verksamheten och du är tänkt att vara entreprenören som växer verksamheten. Men det som faller av är alltid entreprenören, affärsutvecklingen. Det slutar med att du bara sköter verksamheten och arbetar med kunder, och det är den fällan jag gick i. Och det var inte förrän jag läste den här boken som det fick mig att ägna tid åt affärsutveckling. Och det var då verksamheten faktiskt började växa ordentligt.

Läsa:  Kundintroduktionsprocessen: Steg och tips för att bygga livslånga relationer

Tim: Du bidrog till en ny artikel som vi publicerade om strategier för byråtillväxt, och du pratade om nätverkande och att engagera lokalsamhället. Och jag antar att det är vettigt när du pratade om hur mun till mun var väldigt nyckeln till dig. Jag är intresserad av hur det fungerade före pandemin? Hur kom du egentligen ut och gjorde den här typen av affärsutveckling i samhället? Och även hur det ser ut i år?

Brogan: Jag, traditionellt, innan Firewire, var jag … jag är det fortfarande. Jag är värdelös, helt värdelös på, säg som ett stort nätverksevent där det är hundra personer, det är 200 personer där. Jag är inte bra på det. Jag har inte kompetens eller förmåga att närma mig en grupp människor och presentera mig själv. Jag ska bara hänga tillbaka. Och det är en svaghet för mig och jag inser det, men jag vet att andra människor kan göra det och bygga affärsverksamheter på det sättet. För mig kanske detta ger inslag i det jag vet att vi kommer att prata om senare när jag startade en podcast för ett tag sedan, men jag är ganska bra på att prata en-mot-en. Jag trivs med det. Och det är inte lika skrämmande för mig som att försöka närma sig en stor grupp.

Så jag tittade på vad jag kunde göra, och jag började precis närma mig företag i området och bara säga, “Titta, hej, vill du ta en kaffe? … Jag gör det här, du gör det här, låt oss bara chatta.” I allmänhet är det inte som att kallt e-posta en klient. Det är förmodligen en liknande verksamhet. Så tänk på som en videomarknadsföringsbyrå eller en ren social marknadsföringsbyrå. Och sedan gick jag fram till dem och bara pratade, pratade med dem, se om jag kan ge dem någon form av visdom för att hjälpa deras företag att växa, och de skulle börja hänvisa tillbaka sina kunder till mig.

Tim: Jag förstår. Så det handlade faktiskt mer om partnerskap med den typen av ömsesidiga eller gratis tjänsteföretag?

Brogan: Jag har aldrig stämplat det som partnerskap. Det är det nog tekniskt sett. Det har aldrig varit något formaliserat i dessa saker, men det handlar om att bygga relationer med dem och definitivt erbjuda någon form av hjälp till dem som deras verksamhet. Och det är definitivt värde. Nu till den andra delen av din fråga om hur det fungerade i år. Det var definitivt något som sattes på baksidan för huvuddelen av säg COVID. Så du pratar förmodligen om mars till juli. Vi hade särskilt tur i Australien och New South Wales, särskilt att vi i princip fick gå och träffa folk och fika. Så det var något jag fortsatte med.

Tim: Ja. När man tittar på världsnyheterna måste vi hela tiden påminna oss själva om att vi befinner oss i lite av en bubbla här i Australien.

Brogan: Åh, definitivt.

Tim: Vi har kommit undan med … ja, jag antar att det är lite mindre jobbigt än många runt om i världen. Nuförtiden, hur ser Firewire Digital ut idag och vilken typ av kunder betjänar du?

Brogan: Firewire Digital idag är väldigt annorlunda än när jag började. När jag började tittade jag på vad andra företag gjorde i området och sa: “Okej, jag ska göra allt det där.” Och till skillnad från, jag skulle säga mer etablerade marknader, säg Sydney och Melbourne, där det finns många specialbyråer, så det finns rena SEO-byråer. Det finns rena PPC-byråer. Och det är svårare att vara en fullservicebyrå och göra det bra, eller hur? Medan det i Newcastle är allt som finns, det finns alla dessa bara fullservicebyråer, och det var vad jag trodde att jag behövde göra.

Så, Firewire idag är mer specialiserat. Vi skär bort så många tjänster. Inte för att vi var dåliga på dem, det var bara det att jag inte tyckte om dem och de tar upp för mycket tid kontra vi är så bra på SEO, så bra på PPC, att vi kan slå ut det så mycket snabbare och få mer värde för våra kunder. Vi behöver inte debitera så mycket eftersom vi kan göra det snabbare. Vi förstår processen. Så jag skulle säga att det förmodligen är det största i termer av, det är inte nödvändigtvis att nischa ner till en viss nisch, men det är definitivt bara avlivningstjänster som inte ger värdet eller njutningen.

Vi har fyra anställda, inklusive jag själv, nu. Vilket förmodligen är en bra storlek för var vi är just nu. Ja. Med COVID arbetar vi alla fortfarande på distans. Så det har verkligen varit en utmaning att komma ombord på, men jag tror att det förmodligen är där vi kommer att stanna. Jag tror inte nödvändigtvis att vi behöver de kostnader som följer med ett kontor och jag tycker att min personal tycker om att arbeta med mer flexibilitet. Jag tenderar att jobba på … du måste förmedla förtroende, du måste lita på personen att de ska göra jobbet, men det är det största. För mig har jag inget emot om de inte nödvändigtvis arbetar från nio till fem, men om de får det arbete som jag förväntar mig under den tiden har jag inga problem.

Tim: Absolut. Jag tror att idén om leverans över “klockade timmar” verkligen kommer att bli en stor sak efter COVID. Har du upptäckt att dina arbetsflöden och jag gissar på dina processer – har det skett några förändringar med hur du kommunicerar med din personal eller dina kunder?

Brogan: Åh kunder, nej. Kunder, nej eftersom vi använder många instrumentpaneler som de kan se när som helst att de vill kontrollera vad vi håller på med eller hur framstegen går. Så det är inte för mycket för kunderna. För personalen, ja, det är förmodligen lite mer tid som går åt till att bygga upp processerna. Ja, 2020 för mig har handlat om att bygga processer för personalen. Att få ut mina processer ur mitt huvud och få det så att det kan replikeras om och om och om igen, och den byggprocessen tar bara tid. Det tar lite arbete och mycket tid, men när det väl är ute kan personalen ta det och springa i princip. Det finns definitivt en inlärningskurva där för personalen som kommer ombord för att lära sig processerna. Men när de väl är igång går det ganska snabbt. Och det är förmodligen en av fördelarna med fjärrkontroll, att de bara kan slänga iväg på inlärningsdelen av den och sedan hämta sig själva.

Läsa:  Vilka är några sätt att tjäna pengar på en podcast?

Tim: Ja. Och med dina tjänster, så att de främst är SEO och PPC, medan det är de främsta anledningarna till att företag kommer till dig, vilka är de underliggande problemen som de försöker lösa?

Brogan: Det finns förmodligen två huvudfrågor. Jag tror att vi får lite av en blandning mellan säg lokala kunder och e-komkunder. Och det är lite av en blandning, eller hur? Eftersom de båda kan komma in och vilja ha fler leads, mer försäljning, eller hur? Men vi får en blandning av företag som de har provat själva och misslyckats. Generellt sett är de på någon form av plattform som Squarespace eller Wix eller något liknande, och det lämpar sig inte för att vara det företag de vill att det ska vara. Och sedan det andra problemet som vi ofta får är, särskilt kring e-komma, de kommer till oss och de har redan blivit brända av en byrå. Så de har bara inte sett de resultat de förväntade sig för vad de betalade för. Och jag tror att båda dessa problem måste bygga upp förtroende. Du måste bygga förtroende och auktoritet för att kunden eller den potentiella kunden ska kunna lita på dig, i princip. Särskilt om de har blivit brända. Och ett av sätten vi närmade oss det i Firewire är på förhand, vi kommer att tillhandahålla referenser, i huvudsak från det första e-postmeddelandet. Så om de vill gå och kolla vårt arbete på andra kunder, kan det vara tidigare eller nuvarande kunder, de kan. Vi ger ut ungefär tre eller fyra referenser och det verkar fungera för oss att bygga upp det förtroendet redan från början.

Tim: Ja, häftigt. Jag tror verkligen att det är en bristvara, eller hur? Förtroende mellan kunder och byråer. Så det faktum att du verkligen fokuserar på att bygga det i början är, ja, det är verkligen nyckeln, tror jag. Och när det gäller dina andra lead gen-aktiviteter, så förutom det du gör i nätverk med andra företag, vad gör du mer?

Brogan: Vi gör lite av vår egen PPC. Jag tror att det ger en annan kvalitet på klienten, och de är förmodligen svårare att konvertera. Remisskunder är de bästa. De kommer ombord direkt, de har blivit hänvisade från någon de litar på och det är så mycket lättare att konvertera. Ja, vi gör i princip inga förkylningar, så vi gör bara inbound och lite PPC och lite refererat.

Tim: Och sedan med inkommande, ser jag på sajten, har du den där gratis konsultationsknappen som öppnar ett formulär. Vad är den typiska processen där? Och hur optimerar du det när det väl har skickats in?

Brogan: Det beror på vad kunden är ute efter, eller hur? Så tänker på en typisk klient, så säg någon som frågar om SEO. Om så är fallet, innan vi hoppar på ett samtal, innan vi svarar på dem, hoppar vi bara på och gör en snabb granskning av deras hemsida, 15, 20 minuter, max. Finns det några snabba vinster som vi vet att vi kan få? 404 sidor, vad som helst. Allt som kommer att bli riktigt lätt att fixa.

Och sedan kommer vi att ställa upp ett samtal och bara hoppa på samtalet med dem och bara köra igenom dem, ge dem en fördel, även om de inte kommer att registrera sig. Så förklara för dem vad de gör, inte fel. Jag försöker att inte använda “fel” eftersom det i allmänhet är de som arbetar på webbplatsen. Det är alltid vad du kan göra bättre, eller hur? Det är verkligen, verkligen viktigt, hur du ramar in konversationen. Du måste vara positiv. Var inte negativ mot kunden. Det leder bara inte till framgång om du är negativ. Så ja, vi försöker formulera det som ett positivt, “Det här kan förbättras och om du gjorde det här lite bättre”, och sedan ja, vi lägger bara in det i ett förslag och skjuter av det och sedan följer upp det. Och det är den process som vi går igenom med den kostnadsfria konsultationen.

Tim: Kan du säga … med vilken typ av klienter du har, kan du berätta ganska tidigt om vad deras konvertering sannolikt kommer att bli, bara baserat på mönstermatchning?

Brogan: Ja, jag tror att du kan. Jag tror att när du spenderar tillräckligt lång tid på att gå igenom webbplatser och analyser börjar du tänka på uppmaningsknappar eller formulär som inte ens fungerar. Jag ser så många webbplatser att de undrar varför de inte fick några potentiella kunder och att de inte har en tratt. De har inte en steg-för-steg-process för vad … du landar på deras sida och det finns ingen tydlig riktning. Vad är meningen att hända härnäst, vet du? Och de är lätta vinster. Om du bara justerar några saker kommer de potentiellt att få några potentiella kunder och de kommer att vara nöjda.

Läsa:  Varför det är användbart att ha en PEC och vilka är fördelarna med att öppna en

Tim: Exakt. Du nämnde det förut, jag ser att du är ett fotbollsfan. Så i Australien kallas fotboll fotboll här borta. Så det bästa spelet, fotboll. Du har tidigare kört “Bakom spelet”, som egentligen var en fotbollspodcast. Hur kom du in på det?

Brogan: Jag kom in på det för att jag ville höra historier om människorna som byggde spelet i Australien eller var inblandade i spelet i Australien och det var helt enkelt inte tillgängligt. Så jag bestämde mig för att starta eget. Det var många poddar om vad som hände i helgen eller vad som hände den veckan, eller hur? Det fanns inga poddar som pratade med spelarna om hur de kom dit eller admin, hur de fick bli VD för en klubb eller vad som helst. Det fanns egentligen ingen bakom personen bakom berättelsen, hur kom de dit de var? Och på uni studerade jag sociologi och samhällsforskning. Och jag tror att jag alltid bara kopplat till den där djupare sociologiska plattformen där, vad som gör en person till den den är, i princip.

Och det slutade med att vi ägnade oss åt touch over… Jag tror att det var typ 56 avsnitt? Så rör över 50 avsnitt och intervjuade människor från lokala fans till klubbchefer till fotbolls-VM. Det var bra. Det var fantastiskt. Det var verkligen en utmaning att göra och poddsändningar tar mycket tid att göra, men jag är traditionellt sett en mer skicklig person. Och när jag återigen kommer tillbaka till, jag är inte bra på den typen av gruppinsamling, utan en-mot-en. Men den här podden pushade mig att kunna närma mig människor, att kunna prata med olika människor när jag inte träffat dem tidigare, att ställa frågor till dem, att fördjupa sig i deras berättelser. Så det var inget jag skulle ha övervägt att göra när jag växte upp, men det fick mig verkligen att bli mer självsäker med människor, vilket var fantastiskt.

Tim: Det är utmärkt. Nåväl, vi följer i dina skor nu, har precis startat vår egen podcast här. Artikeln som du bidrog till … och tack så mycket för att du bidrog till det. Men artikeln som du bidragit till hade faktiskt också en annan australisk byrå, Excite, som finns här i Brisbane, och de pratade om att det är en fantastisk sak att starta en podcast om du är en byrå. Och de har själva gått den vägen och har sett fantastiska resultat. Vad är dina tankar om poddmarknadsföring som tidigare podcastare?

Brogan: Jag älskar poddar och det var därför jag gjorde en ett tag. Jag krossar absolut … lyssnar på poddar varje dag. Podcasts tar mycket tid att göra bra. Så du tror att du måste … även innan du hoppar på, måste du ha din utrustning. Du måste veta vad inställningen är. Du måste undersöka ämnet, undersöka personen du pratar med. Inspelning, redigering och sedan marknadsföring. Det är inte bara, säg en halvtimme, en timme du pratar med personen. Det är förmodligen ytterligare fem, sex timmar för varje timme, om inte mer. Det är jävligt mycket arbete.

Avvägningen med det är att du har ett innehåll som sedan kan återanvändas på så många plattformar, vilket är fantastiskt för en byrå. Jag skulle definitivt rekommendera det. Firewire vill göra det. Jag vill definitivt göra det. Ursäkta mig. Jag tror att det stora jag skulle rekommendera om en byrå eller till och med en individ, frilansare eller något liknande vill starta upp en podcast, du måste tänka på det annorlunda. Grejen med när jag gjorde fotbollen var att det var ett ämne som inte hade gjorts tidigare. Nu finns det ett helt gäng av dem, eller hur, som är ungefär lika. Men du måste tänka lite annorlunda. Det är absolut ingen idé att kopiera det som redan finns där ute. Det finns massor av nyhetspoddsändningar för digital marknadsföring. Det finns massor av SEO-nyhetspodcaster. Kanske tänka annorlunda, kanske studera din kund, prata med kunder, prata med andra företag. Det måste vara någon form av unikhet med din podcast för att bli framgångsrik.

Tim: Jaja. Bra råd. Om vi ​​ser in i nästa år 2021, är vi väldigt nära det, vad är på gång för Firewire Digital och vart ser du att byrån tar vägen?

Brogan: Låt oss försöka smyga in en podcast nästa år. Jag antar. Kanske. Vi har en ny webbplats på gång för Firewire, som kommer att ta oss upp ett snäpp. Vi vill spendera mycket tid … inte mycket tid. Vi vill lägga lite tid på att bygga ut vårt innehåll på vår webbplats, särskilt SEO-guider och liknande för nästa år. Ja, och fortsätt bara att växa, fortsätt nätverka, fortsätt att göra ett bra jobb för kunderna. Få dessa remisser!

Tim: Bra grejer, kompis. Tack så mycket för att du var med mig idag och kom på programmet. Tack så mycket.

Brogan: Inget problem. Tack för att jag fick komma.

Tim: Tja, du kan kolla in Brogans byrå, Firewire Digital, deras sida är firewiredigital.com.au. Ge dem en like på Twitter, vilket är @FirewireDigital och han finns också på LinkedIn som Brogan Renshaw. Så följ med nästa gång när vi chattar med en annan byrågrundare om att starta och utveckla sin digitala byrå. Jag heter Tim Hill och tack för att du lyssnade.