Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Digital Agency Series Podcast: Verz Design – Henry Ng

Digital Agency Series Podcast: Verz Design - Henry Ng

I det här avsnittet av Digital Agency Series Podcast chattar jag med Henry Ng, VD för den Singapore-baserade digitala byrån, Verz Design. Henry startade byrån 2009 vid en tidpunkt då digital marknadsföring fortfarande växte fram i stadsstaten. Idag har Verz Design upplevt en fantastisk tillväxt med över 100 anställda som arbetar på fyra platser. När jag pratade med Henry hade han precis hämtat nycklarna till ett extra kontor och utökat deras huvudkontor i Singapore till över 5 500 kvadratfot. Med utgångspunkt i den senaste tillväxten tittar Henry nu på andra marknader för tillväxt – det finns en spännande framtid framför Verz Design 2021.

Lyssna på hela intervjun (21 min) på Apple Podcasts eller Google Podcasts eller hoppa till intervjuutskriften.

Intervju med Henry Ng från Verz Design

Jag har sett fram emot att chatta med Henry. Han är en lokal industrilegend i Singapore som etablerade Verz Design för nästan 12 år sedan. Byrån har vuxit från klarhet till klarhet under åren och det var ganska talande när jag fick veta att ett av hans favoritcitat är från ingen mindre än Steve Jobs: “Var hungrig var dum”.

Det är uppenbart att detta inspirerade Henry och hans team eftersom de har gjort några betydande prestationer inklusive flera prisbelönta digitala projekt. De vann sin första Awwwards nominering 2017 och i skrivande stund lagt till ytterligare 13 nomineringar på bara 3 år!

Henry påpekade byråns slagord “designing web excellence”. Han tror att det handlar om tre enkla ingredienser:

      1. Fantastisk design
      2. Övertygande innehåll
      3. Kvalificerad trafik

Men att uppnå alla tre är lättare sagt än gjort. Något som slog mig när jag besökte byråns hemsida är hur de tydligt kommunicerar sina värderingar & etik, uppdrag och vision:

Detta ledde naturligtvis till att vi diskuterade byråns rekryteringsprocess. Att bygga en byrå med över 100 personer är ingen lätt uppgift, särskilt med tanke på den höga churn-frekvensen inom digitala byråer i allmänhet och hur konkurrenskraftigt det är att attrahera talanger. Jag frågade Henry om vad han letar efter i potentiella anställningar:

“Inställning betyder allt”

Medan han värdesätter erfarna utövare tenderar han att favorisera nya akademiker och anställa för attityd. Detta är särskilt viktigt i en verksamhet som är starkt processdriven. “Anställ för attityd, träna för skicklighet” är ett vanligt tillvägagångssätt bland byråer men återigen, det är svårt att få rätt.

“Utmaningarna med att växa en byrå är ungefär som utmaningarna med att växa ett litet till medelstort företag. Att anställa och behålla talanger är den viktigaste utmaningen.”

Jag gillar verkligen Henrys pragmatism när det gäller att behålla personal. Han är medveten om att det är omöjligt att behålla 100 % av personalen så istället fokuserar han på en kärngrupp på cirka 30-40 % där intjäningsfördelarna är bättre. Han förväntar sig då en högre churn rate bland den andra gruppen men uppmuntrar dem att växa in i kärngruppen över tid.

För att generera nya potentiella kunder, utövar Verz Design vad de predikar, och lutar sig mycket mot SEO och inkommande taktik. Verz Design kör inte längre utgående “cold calling”-metoder. En del av anledningen till detta är prestanda. Henrys team ser mycket bättre omvandlingsfrekvenser på inkommande förfrågningar till webbplatsen jämfört med generering av utgående leads.

När nedstängningar av covid-19 i Singapore började, lokalt kallad “kretsbrytaren”, insåg Singapores regering den störande effekten på företag och erbjöd små och medelstora företag en Bidrag för produktivitetslösningar som täckte 80 % av kostnaderna för att bli digital. Detta mycket generösa statliga bidrag täckte utgifter som webbplatsutveckling, e-handel och IT-krav för back-office. Som en av Singapores ledande digitala byråer var Verz Design väl placerade för att hjälpa små och medelstora företag att använda PSG-bidraget för att komma online.

Idag är 95 % av Verz Designs inkommande förfrågningar från den inhemska Singapore-marknaden, men med COVID-19 som förändrade sättet byrån kommunicerar med kunder, fick detta Henry att fundera på hur de snabbt skulle kunna ta sig in på närliggande internationella marknader. Med Kuala Lumpur och Jakarta inte långt borta har Verz Design siktet inställt på internationell marknadsexpansion för 2021. Henry är också intresserad av den australiensiska marknaden, där Melbourne är en viktig målstad och en som Henry känner ganska väl.

Kolla upp Verz Design online och följ dem Instagram.

Digitala byråresurser

Vi har massor av guider för hur du kan starta och utveckla din egen digitala byrå:

Intervjuutskrift

Tim: Hej, det är Tim Hill här från Digital Agency Series Podcast, där vi träffar grundare av digitala byråer från hela världen. Vi tar reda på hur de startade sina byråer, hur de växte i början och hur de skalar ut sina verksamheter idag. Digital Agency Series presenteras av Ahrefs.com. Världens bästa SEO-revisions- och rapporteringsverktyg, anlitat av över 1 500 byråer för att automatisera sina SEO-revisioner och generera nya potentiella kunder. Om du inte har provat det, kolla in det. Registrera dig för en gratis 14 dagars provperiod på Ahrefs.com. I dag. Jag chattar med Henry Ng, verkställande direktör för Verz Design, en flerfaldigt prisbelönt digital fullservicebyrå baserad i Singapore. Henrys team på nästan 100 digitala experter spänner över fyra platser, inklusive Singapore, Vietnam, Indien och Filippinerna. Henry, tack så mycket för att du var med mig idag.

Henry: Tja Tim, tack för att du har mig ombord.

Läsa:  Topp 15 offertprogramvara för tillverkning 2024

Tim: Det är fantastiskt att chatta. Du startade Verz Design för nästan 12 år sedan. Kan du tänka tillbaka på 2009, vad fick dig egentligen att starta byrån?

Henry: Tja, faktiskt när vi började började vi som ett konsultföretag redan 2009, och hjälpte våra SME-kunder att utnyttja olika bidrag. Vi snubblade över en möjlighet då att hjälpa kunder utan någon onlinenärvaro att sätta upp sin webbplats. Hur det fungerar är att staten ger bidrag till företagare som inte har en befintlig hemsida, och det var så vi startade vår verksamhet.

Tim: Ja. När du började hitta de första kunderna, minns du hur du faktiskt fick dem? Vilka metoder använde du för att leda gen?

Henry: Okej. Som nämnts tidigare har vi ett bidrag som tillåter kunder utan närvaro att bara betala några hundra dollar och sedan kommer regeringen att betala de återstående $2 000 för att de ska utveckla den här webbplatsen när vi är klara med projektet. Detta var populärt då, och eftersom vi lyckades ta oss ombord på det här, så var det många företag som saknade en hemsida och försäljningen var lätt då. Vi lyckades sälja mer än 60 sådana statsbidragsprojekt under en period av tre månader.

Tim: Ja, wow. Vilken typ av företag var de, bara av intresse?

Henry: De flesta av våra kunder som kommer ombord, de är ett brett spektrum av kunder från olja och gas, från utbildning, från e-handel. De har inga specifika branscher.

Tim: Ja okej. Något som jag verkligen tyckte var intressant med Verz att du publicerar din byrås värderingar och din företagskultur på din hemsida. Det gillade jag verkligen. Jag undrade vad som informerade detta, och hur gör du det egentligen till en del av dina vardagliga processer?

Henry: Åh faktiskt, det är intressant för att du faktiskt lyckades ta en titt på vår hemsida och ta reda på våra värderingar och vår kultur, uppskattar det.
Egentligen känner vi att våra värderingar definierar oss för hur vi behandlar våra anställda och kunder. Informationen som publiceras på nätet är inte för något marknadsföringssyfte, utan för att berätta för människor vilka vi verkligen är och hur vi behandlar våra människor, inklusive våra kunder och våra anställda. Arbetskulturen finns listad på hemsidan eftersom detta är en av de mer populära frågorna som vi får under intervjuer av nyanställda. Det är därför jag, istället för att svara en efter en, tycker att det är mer produktivt för mig att lägga upp allt online så att de kan läsa om vårt företag innan de kommer till oss.

Tim: Upptäckte du att de alltid har varit intresserade av det, eller är det bara på senare tid som potentiella kunder, som nyanställda, blir mer intresserade av det?

Henry: Tja, jag tror hela tiden, jag tror att de senaste fem åren, när vi kommer till frågorna, ställer vi oss för kandidaterna som går in på intervju, som “Har du några frågor till oss?” De skulle definitivt fråga hur arbetskulturen är.

Tim: Ja. På den punkten, när du går igenom rekrytering, är jag alltid intresserad av hur byråer anställer, och med det faktum att dina värderingar och kultur finns där på din webbplats, vad söker du egentligen efter hos nyanställningar för att matcha det?

Henry: Ett av mina favoritcitat som jag älskar är från Steve Jobs och det står “Stay hungry, stay foolish.” När vi anställer tittar jag faktiskt på hur hungrig en person är när det gäller hans engagemang för att nå framgång. För att svara tittar vi mer på attityden, och för oss betyder attityd allt.

Tim: Ja. Om du anställer från byråsidan, som människor som har kommit från andra byråer kontra, kanske från varumärkessidan, ser du några olika arbetskulturella skillnader mellan dessa två grupper?

Henry: Självklart har vi under de senaste 10 åren haft möjlighet att anställa personer med erfarenhet. Jag tror att det finns fördelar på båda sätten. Vi har stött på människor som kom tillsammans med andra byråer, och så kunde de bidra med idéer som hur andra byråer gör detta och hur de gör för att övervinna vissa problem som de står inför. Men vi anställer också många nyutexaminerade. Saken är den att när vi har ett system och vi behöver folk som följer vårt system, är det bättre att alltid anställa nyutexaminerade, någon utan verklig erfarenhet av det, eftersom de skulle kunna följa reglerna och föreskrifterna och rutiner som man implementerar i företaget, där vissa av de som kommer från webbyråerna kanske inte kan följa dessa också.

Läsa:  Topp 10 Chrome-tillägg för digital marknadsföring

Tim: Ja. Det är en riktigt bra poäng. Ja, mycket intressant. Jag tror att en sak jag verkligen är intresserad av att lära av dig också är hur du är … Byter växel nu, hur du prospekterar och hittar nya potentiella kunder idag. Vilken taktik använder du där?

Henry: Okej. Detta är relaterat till vad Ahrefs gör [for us]. I grund och botten är vi beroende av att kunder besöker vår webbplats och skickar in sina förfrågningar mycket. Vår slogan, jag vill bara fokusera lite på vår slogan. Det står “designing web excellence”. För mig hänvisar design av webbexcellens till tre saker som vi tror starkt på, och de är att ha fantastisk design, övertygande innehåll och kvalificerad trafik. Som sådan kommer våra kunder i princip från vår kvalificerade trafik, vilket är vad vi tror på. De använder antingen SEO, SEM eller marknadsföring på sociala medier. Vi upptäcker att på detta sätt, när vi tar hand om förfrågningar som skickas via online, har de en högre stängningsprocent jämfört med att vi ringer kunder.

Tim: Ja, intressant. Ringer du fortfarande kallt eller är allt inkommande nu för tiden?

Henry: Nej, vi har slutat använda några kalla samtalstekniker och fokuserar bara på onlineförfrågningar.

Tim: Ja, fantastiskt. Dessutom, bara på den punkten, av intresse igen, har du en tjänst endast kunder i Singapore, eller andra länder också?

Henry: Åh okej. De flesta av våra förfrågningar som skickas online, jag skulle säga att cirka 95 % är baserade från Singapore, men vi har 5 % av förfrågningarna som kommer från hela världen. Vi har även lyckats utveckla hemsidor på språk som vi faktiskt inte förstår. Ett av de sällsynta, mer utmanande projekt som vi har gjort är på myanmesiska, vilket är språket är nästan som i karaktärer som är oigenkännliga för oss alls.

Tim: Du har bokstavligen den globala marknaden öppen för dig. Ja, det är utmärkt. När det gäller byråtillväxt, vad tycker du är den största utmaningen?

Henry: Okej. Jag skulle säga att det att växa en byrå har samma problem som de flesta, om inte alla, små och medelstora företag. Och för oss är det arbetskraft. För mig tittar jag alltid på strategier när det gäller att anställa och behålla bra människor. Det är den mest utmanande aspekten.

Tim: Jag relaterar verkligen till det. Jag är en före detta byråperson, och antalet anställda är riktigt högt. Jag känner att det är väldigt hög churn i vår bransch, inom marknadsföring och byråer. Förutom företagskulturen och de starka värderingar du har, vad tycker du är en bra modell för att behålla personalen?

Henry: Vad vi har är att vi måste förstå att precis som en byrå eller vilken företagsägare som helst, alla små och medelstora företag, är det omöjligt att behålla 100 % av folket hela tiden. Det är nästan säkert att det är omöjligt att behålla 100% av folket. Vi måste kunna ge upp den tanken. Istället måste vi intala oss själva att vi måste fokusera på en kärngrupp av människor. Vi måste fokusera på, låt oss säga i vårt företag, fokuserar vi på 30 till 40 %. Vi har ett kärnteam av människor där fördelarna kan vara något bättre, och vi skulle till och med kunna ha ett band för dessa anställda i vårt företag. Medan de andra 60 till 70 % av de anställda måste vi kunna … Det är inte som om vi inte har förmåner, men vi har fortfarande förmåner för dem. Det är för dem att visa sitt intresse för att fortsätta arbeta med vårt företag, och där för dem att växa till denna kärngrupp av människor.

Tim: Ja, det är en bra idé. Excellent. När det gäller de tjänster som byrån erbjuder täcker du både den tekniska utvecklingssidan, samt marknadskonsultsidan. Jag var verkligen intresserad av din region, var ser du den största efterfrågan på marknaden för tillfället?

Henry: Okej. För tillfället, på grund av covid, har vi sett en nedgång vad gäller teknisk utveckling, mycket anpassade mobilappar eller webbapplikationer, det har skett en nedgång vad gäller förfrågningarna. Men på den ljusa sidan, vad vi ser på en växande trend är förfrågningar om e-handelswebbplatser.

Tim: Ja jag ser. Hur är det med marknadsföringstjänsterna?

Henry: Okej. Jag tror, ​​när det gäller marknadsföringstjänster som SEO, SEM – jag tror att många nykomlingar, eller mycket fler affärer, går till e-handel. De kommer nu att inse att det är viktigare för dem att ha sådana marknadsföringstekniker, så att de kan driva kvalificerad trafik till sina webbsidor istället för… Annars är det slöseri för dem om de ska komma ombord med en hemsida, men då kommer inga besökare till deras hemsida.

Tim: Precis, ja. Relaterat till det, vilka är de vanliga problemen som företagare möter när de sätter upp sin webbplats för första gången?

Henry: Okej. Jag tror att det finns två vanliga problem för våra kunder, även efter att deras webbplats har utvecklats. Många små och medelstora företagsägare förstår nu vikten av att ha en professionell och snygg webbplats. Men det finns fortfarande en hög andel kunder som inte tar textskrivning på webbplatsen på allvar. Det första problemet är att vi har många kunder med en bra hemsida, men själva innehållet är inte så övertygande eller övertygande. Det andra problemet som kunderna möter är att många kunder tror att en webbplats är en engångsinvestering. De packar en summa på $3 000 till $5 000, sätter upp webbplatsen och de förväntar sig att mirakel ska hända, men vi måste kunna övertyga dem om att det krävs mer ansträngningar. Nej, sådana kunder, de anstränger sig inte för att lägga upp innehåll eller bloggartiklar, eller investerar inte i SEO eller SEM i sig. När de inte deltar i detta varje månad eller regelbundet blir deras förfrågningar från deras webbplats faktiskt inte bättre eller kommer inte in. Det är de två vanliga problemen som våra kunder möter, och det är där vi försöker utbilda dem om och försöka få med dem ombord på dessa två tjänster som vi har.

Läsa:  Skapa en podcast med WordPress

Tim: Jag tycker att det är en bra poäng med utbildning. Jag tror att det egentligen är halva jobbet för en byrå, är verkligen att ge råd, men nästan att vara den här utbildaren för dina kunder, och faktiskt berätta för dem varför, visa dem resan, användningsfallen och allt det där. Jag tror att det är det outtalade jobbet för många byråer. När covid-19 började påverka Singapore är jag också intresserad av att veta vad din byrå gjorde för att reagera och anpassa sig till det nya landskapet.

Henry: Okej. Lyckligtvis för oss förstår regeringen att de flesta företag i Singapore måste gå över till e-handel. Regeringen gav detta bidrag för företagsägare att skapa en e-handelswebbplats. Vi var en av de lyckliga. Som sådan, när COVID-19 drabbade Singapore, översvämmades vi faktiskt av förfrågningar om att sätta upp en e-handelswebbplats med statligt bidrag. Covid-19 påverkade inte vår bransch så mycket, men det påverkade oss positivt eftersom det kom fler förfrågningar om e-handelswebbplatser.

Tim: Det är verkligen fantastiskt att Singapores regering hade detta fantastiska initiativ. Jag tror att för många människor runt om i världen, i andra länder, har vissa regeringar reagerat väldigt olika, till och med stora marknader som USA som de fortfarande försöker komma ikapp med att stödja småföretag. Är det rätt att Singapores regering ökade detta anslag till 80 %? De täckte 80 % av utvecklingskostnaderna. Är det så det fungerade?

Henry: Ja.

Tim: Wow.

Henry: Egentligen är detta bara en liten förbättring. Innan COVID drabbade fanns det faktiskt detta bidrag till produktivitetslösningar, som du nämnde tidigare, men regeringen finansierar bara upp till 70 %.

Tim: Åh, 70. Okej.

Henry: Ja. Det finns en ökning på 10 %, vilket vår finansminister ökade från 70 % till 80 %. Och det kommer bara att pågå till den 31 december 2020. Enligt min åsikt tror jag att COVID-19 har tvingat varje företagsägare att se över hur saker faktiskt kan fungera. Till och med i vårt företag där en del av våra personal sa till mig att de inte kan arbeta hemifrån eftersom de måste träffa kunder personligen, men när covid-19 slår till kunde de plötsligt arbeta hemifrån, eftersom de vet att om de kan inte arbeta hemifrån, de blir utan jobb. På samma sätt tror jag att detta bidrag till produktivitetslösningar har gynnat andra. Jag tror att denna covid, den har … Jag tror att det finns många företagsägare som tror att deras företag inte kan lita på webbplats eller e-handel tidigare. Men när Singapore gick in i den så kallade lockdownen, börjar många företagare att tänka om hur webbplats eller e-handel kan hjälpa dem. Detta kommer definitivt att påverka hur de fungerar i framtiden, även när COVID inte längre är bland oss.

Tim: Ja, du har rätt. Jag känner att detta bara har förändrat spelet, eller hur? Du har så många företag som kommer online nu. Till och med många av de verktyg som vi använder och kommunikationsverktyg mellan företag och deras kunder har utvecklats så mycket under bara det senaste året på grund av vad som har hänt. Vad betyder det nu för Verz Design i framtiden när du ser till 2021 och framåt? Vad jobbar du på? Eller vad förväntar du dig som kommer att komma in på marknaden som kommer att förändra ditt sätt att göra affärer med kunder?

Henry: Okej, det här är intressant eftersom du pratar om alla olika kommunikationsverktyg. Jag tror att det vi tittar på i framtiden är att covid-19 faktiskt har påverkat vårt sätt att tänka. Det har påverkat hur vi arbetar, och en av de möjliga eran som Verz Design tittar på är att vi tittar på potentiella möjligheter att utforska utländska kunder. Som vi diskuterade tidigare är bara cirka 5 % av våra kunder från utlandet, men med COVID-19 som drabbade runt och till och med i Singapore gick vi faktiskt in i den så kallade lockdownen. Vi måste göra många videosamtal via Zoom eller Google Hangout med våra kunder. Detta fick vår ledning att tänka att om vi kan nå våra Singapore-kunder och förklara för dem, ta reda på vad de har för krav med Zoom och Google Hangout, kanske vi också kan göra samma sak genom att nå ut till kunder, låt oss säga från Jakarta eller Kuala Lumpur. Eller till och med där du är, Melbourne eller Sydney, som bara är två timmars tidszonsskillnad från Singapore. På så sätt hoppas vi kunna penetrera den utomeuropeiska marknaden och då blir vi inte så beroende av bara en inhemsk Singapore-marknad.

Läsa:  7 sätt att sortera data i Excel

Tim: Det är väldigt vettigt. Om du skulle välja en stad bland alla dessa, var tror du att nästa steg är naturligt?

Henry: Jag skulle vilja prova Melbourne eller Sydney.

Tim: Ja, bra. Perfekt.

Henry: Jag tror att växelkursen för Aussie- och Singaporedollar ligger väldigt nära varandra. Jag har varit på den platsen själv, och jag tror att det finns en god chans att om vi ursprungligen ställer in att bara göra Zoom-samtal eller Google Hangout med dem, så kommer vi så småningom att behöva ha ett tekniskt team i dessa städer. Jag tror att de är bra platser som vi kan expandera till.

Tim: Jag håller med. Jag tycker att det faktiskt är en väldigt intressant idé också, för när man tittar på den australiensiska befolkningen så finns det många invånare som kommer från you name it, Singapore, Malaysia, Hong Kong. Det är en sådan mångkulturell plats, speciellt när man tittar på Melbourne och Sydney, att det, jag tror faktiskt, finns några mjuka landningar nästan när man tittar på företagare som är ex-pats, eller när man tittar på organisationer här borta som försöker att rikta in sig på olika demografier i Australien. Jag pratade med ett varumärke häromdagen som verkligen vill använda, säg till exempel WeChat, och använda andra plattformar som håller på att växa fram, men de är inte helt vanliga i Australien. Men jag tror att det faktiskt är en fantastisk marknadsmöjlighet. Tror du att det skulle vara säkert under nästa år?

Henry: Det finns … Vi knackar på när våra anställda och statsbidrag för att undersöka det. Det är något som jag är intresserad av att jobba med. Jag har varit på det stället, Melbourne två eller tre gånger. Jag älskar det stället. Det är bara en kort flygresa bort. En av de saker som håller Verz igång är att vi inte står stilla. Vi försöker alltid att låta vår personal veta vad som kommer upp under de kommande tre till sex månaderna. Vad som kommer upp om sex till tolv månader, sådana saker. Bara till exempel i vårt fall, i Singapore, på grund av covid-19, innan covid-19 slår till, har vi faktiskt en kontorsyta på cirka 3700 kvadratfot. Men på grund av covid-19-förfrågningar och vi var tvungna att anställa fler projektledare och mer försäljning för att hantera förfrågningarna om e-handelswebbplatser, måste vi ta ett nytt hyresutrymme på ytterligare 1800 kvadratmeter. Jag har precis hämtat nycklarna idag. Vi håller på att renovera.

Tim: Åh, wow. Grattis.

Henry: Tack. Vi ska göra en renovering och flytta in lite av vår nya personal till det nya kontoret om en månad. Det har personalen fått besked om i oktober. Det är den strategi vi antar, vi försöker låta personalen vara en del av det vi är. Vi döljer inte saker för dem. De vet vad som pågår. Det här med Australien har jag alltid tänkt på, men det är en utmaning. Vi vill inte flyga hela vägen till Melbourne för att fixa detta. Men innan COVID skulle vi tro att det skulle behöva göra det. Men just nu när covid händer, vad vi faktiskt kan göra är att vi kan skapa online-verksamhet, ett nytt namn, ha lite trafik från Melbourne eller Sydney, prova att komma till den här webbplatsen och sedan upprätta en telefonkonversation med dem och Google Hangout-samtal . Vi har gjort sådana saker. Jag tror att detta är något som är genomförbart och att vi skulle vilja prova på det.

Tim: Jag tycker att det är en bra plan. Titta, Henry, tack så mycket. Det var ett nöje att chatta med dig. För alla som vill följa din berättelse, vi kommer att kolla in Verz Design. Webbplatsen är VerzDesign.com. Ge dem en gilla på Facebook, deras användarnamn är @VerzDesignSingapore. Häng med oss ​​nästa gång när vi chattar med en annan byrågrundare om att starta och utveckla sin digitala byrå. Jag heter Tim Hill, och tack för att du lyssnade.