Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Digitalt skrivande: hur man skriver på webben

Digitalt skrivande: hur man skriver på webben

Nyheter, fördjupade artiklar, guider, tutorials, berättelser, berättelser, beskrivningar av tjänster och produkter, recensioner och utbildningsinnehåll: det finns mycket material som webbanvändare kan hitta online och som produceras genom digitalt skrivandedigitalt skrivande.

Miljarder innehåll som är designat för världen produceras varje dag använda via webben. Att skriva är grunden för deras produktion och just därför visar det sig vara en särskilt eftertraktad färdighet i arbetslivet.

Detta är inte att skriva i traditionell mening. Den digitala följer tekniker som gör det mer attraktiv för webbläsaresom måste jonglera med många innehåll och uppmärksamhet som sjunker lättare på grund av överbelastning av stimuli.

De som skriver för webben måste vara uppmärksamma på de regler som ställs av sökmotorernas algoritmer för att skapa effektivt innehåll lätt att placera online och att de är så synliga och lättillgängliga som möjligt för läsarna.

Digitalt skrivande den omfattar en mycket bred värld eftersom det finns många typer av innehåll som publiceras online. Beroende på behoven kan mer eller mindre korta texter skrivas, fantasifulla eller verklighetsrelevanta, med tonfallmål, plattformar och olika målgrupper.

 • 0. Digitalt skrivande: vad är det

  Digitalt skrivande är en produktion av texter som tar hänsyn inte bara till målgruppen, utan även till digitala enheter genom vilken användningen av innehållet kommer att ske. I allmänhet är dessa persondatorer, smartphones och surfplattor via en internetanslutning.

  Den tar hänsyn till de tekniska begränsningarna där de finns mediets specificitet användning och destination och tillåter skapandet av hyperlänkar som kan vara extremt användbara för läsaren för ytterligare information eller för att upptäcka nytt innehåll.

  där Digitalt skrivande tillämpas inom olika områden: film, litteratur, konst, grafiskt skapande, musik och i alla världar som vill utnyttja webben och ny teknik. Fler och fler produkter dyker upp speciellt utformade för en användare som använder dem exklusivt online.

  Textredigerare används för att skriva digitalt. Den mest kända är utan tvekan Microsoft Word, men online kan du hitta många andra, både gratis och betalda.

  De tillåter, i de flesta fall, inte bara skapandet av textinnehåll, utan också en hög grad av anpassning i utseende. Du kan ändra teckensnitt, öka eller minska teckenstorleken, lägga till fetstil, kursiv stil, understryka, ändra färger, markera eller ändra stil. Du kan ställa in en titel, underrubrik, index, etc.

 • 1. Målen för digitalt skrivande

  person som skriver på datorn

  Med digitalt skrivande kan du uppnå flera mål. Ett av resultaten som alla författare siktar på är att fånga läsarens uppmärksamhet. Det är inte alls lätt om vi betänker att varje användare dagligen riktar sig mot ett stort antal innehåll, ofta liknande till form, innehåll och struktur.

  Den digitala läsaren, som ständigt riktas mot ett stort antal innehåll, blir alltmer distraherad och skeptisk: det är nödvändigt att veta hur man lockar och bibehåller sin uppmärksamhet

  När du skriver måste du ha en tydlig förståelse för vem målgruppen är. Vi måste studera det noggrant för att förstå dess smaker, behov, språket som ska användas och även de metoder och tider då det föredrar att komma åt innehållet.

  Den måste vara fängslande skrivande, som lyckas dra till sig läsarens uppmärksamhet och behålla den. De sistnämnda har blivit allt mer skeptiska, distraherade och vana vid innehåll som går att läsa snabbt och som på några få rader ger all information och alla element de behöver.

  Vi läser ofta när vi är engagerade i andra aktiviteter, på resande fot eller på trånga, bullriga platser. Därför klarhet, originalitetden lätthet och den kreativitet de måste alltid vara närvarande.

  Texten ska alltid vara det sammanföll och utvikningar utanför sammanhanget som kan leda till att läsaren överger läsningen innan de når slutet av det producerade innehållet måste undvikas. Idealet är att bara ge det han verkligen behöver.

  Läsa:  WhatsApp-kanal, hur man följer och skapar en

  Texter ska vara strukturerade så att de är det lätt att läsa från skärmen av smartphones, surfplattor och datorer. Vi behöver därför ankarpunkter för vyn, ljusa bakgrunder, typsnitt utan seriffer och utan skuggor och balanserade mellanlinjer.

  På skärmar, särskilt mindre, visas bara en del av texten åt gången. Om detta är en begränsning för läsaren, till vilken känslan av helhet saknas och vem som leds att utföra många åtgärder som att förstora, klicka, kopiera, etc., kan vara en fördel för skribenten.

  Alla som skriver för webben kan konstruera en text strategiskt, med början från en kortare som är användbar för att fånga uppmärksamheten och leder sedan läsaren till ytterligare information via länkarna. Dessutom kan bilder integreras som lättar upp innehållet och i vissa fall ger större tydlighet.

  Det är då nödvändigt att säkerställa att innehållet kan nå så många användare som möjligt och att det är lätt att hitta på webben. För att få detta att hända måste det skrivas enligt några regler, vilket gör texten SEO-vänligd.v.s. lätt att placera på sökmotorer baserat på vissa sökord.

  Digitalt skrivande är övertygande skrivande, som syftar till att få läsaren att vidta en handling eller ändra en attityd eller beteende. Ofta är målet att få användaren att klicka på en länk, genomföra ett köp, ladda ner en applikation eller lämna en recension.

  När det gäller de skrivstilar som används på webben är dessa många och kan tas från traditionellt skrivande. Ja det kan det. skapa därför en text med en stark journalistisk klang eller en som påminner om egenskaperna hos berättande eller kreativt skrivande. Det viktiga är i alla fall att anpassa innehållet till de regler som det digitala kräver.

 • 2. Digitalt skrivande: kunskap om digitalt skrivande

  copywriter på jobbet

  Det är svårt, idag, att hitta situationer där det inte är nödvändigt att ha goda skrivande och digitala skrivfärdigheter. Även yrkesverksamma som utför mer traditionella arbeten långt från produktion av texter och webb, som kockar eller hantverkare, behöver visa sina tjänster och produkter och att kommunicera med en allt bredare publik som i de flesta fall kan hittas på nätet.

  Utbildningskurser och universitetskurser har ökat exponentiellt i syfte att skapa professionella figurer som kan hantera skriva innehåll för webben. De måste kunna skapa strukturerat, originellt innehåll, med hänsyn till sammanhanget, målet, målplattformarna och de resultat du vill uppnå.

  Utbildningskurser och universitetskurser syftar till att ge färdigheter att uppnå berättelsen om varumärken och organisationertekniker för att hantera webbplatser, bloggar och sociala nätverk och kunskapen att göra användningen av videor och bilder harmonisk med texter.

  Digitalt skrivande är en nödvändig färdighet inte bara för proffs som producerar innehåll för webben, utan också för alla användare som är närvarande online.

  Men inte bara. I dagens värld, där de flesta människor finns på sociala nätverk eller har utvecklat en onlinenärvaro, är det framför allt självredaktör. Vi behöver veta hur man utvecklar en medveten närvaro.

  Att lära sig skriva bra är därför viktigare än någonsin för alla användare och alla proffs. Vi behöver göra oss kända för att utveckla relationer mellan företag och kunder och mellan förvaltningen och medborgarna.

 • 3. Digitalt skrivande och digital läskunnighet: en oupplöslig länk

  skrivmaskin

  Digitalt skrivande och digital läskunnighet har ett oupplösligt band. Det andra är nödvändigt för att alla ska kunna komma åt och använda de texter som publiceras online på bloggar, tidningar, sociala nätverk, e-postmeddelanden etc.

  Digital läskunnighet ger den kunskap som behövs för att användningen av enheter som datorer, smartphones och surfplattor medvetenhet att analysera, förstå och utvärdera informationen som finns på webben, och Kompetens att producera effektivt innehåll.

 • 4. Digitalt skrivande: verktygen och målplattformarna

  skriva på datorn

  På bara några år har kommunikationsverktygen mångdubblats. Därmed har också texterna och deras destination ökat exponentiellt. Idag, med digitalt skrivande, kan olika typer av innehåll produceras för många plattformar.

  Digitalt skrivande är användbart för att producera innehåll på olika plattformar som nättidningar, sociala nätverk, webbplatser och företagsbloggar.

  Det är många tidningar som har landat på nätet och journalister har fått uppdatera sig. Nyheter publiceras, men med nya tekniker som inte längre bara tar hänsyn till traditionella journalistiska skrivreglermen också av behovet av att visa dessa nyheter för läsarna.

  Läsa:  Hur man lyfter fram berättelser utan att skriva eller beskriva

  Journalister och redaktörer var tvungna att lära sig SEO-tekniker för organisk indexering på sökmotorer och var tvungna att ta itu med en allt mer krävande läsarevan vid nyheter som blir inaktuella på några timmar, intresserad av att få ständiga uppdateringar.

  De fick lära sig tekniker för att göra texten mer engagerande och lämplig att läsa på relativt små skärmar. Samtidigt lärde de sig att använda Content Management System och sociala plattformar för publicera och sprida nyheter.

  Textinnehåll skapas också för webbplatser, som ska innehålla all väsentlig information om företag, organisationer och föreningar. I allmänhet ingår historiken för aktiviteten, kontaktinformation, information om de produkter och tjänster som erbjuds och allt som kan vara användbart för användaren.

  Den plats att välja på på webben för onlinetexter är bloggar, viktiga verktyg för proffs, företag och till och med privata användare som älskar att skriva och kommunicera online. Bloggen är en riktig digital dagbok, där information och insikter publiceras.

  På bloggar kan texterna vara mer eller mindre långa, beroende på vilket mål skribenten vill uppnå och läsarens behov. Till skillnad från en webbplats kommer de ständigt uppdaterad med en kontinuerlig publicering av nytt innehåll.

  Sedan en tid tillbaka har företag förstått kraften i textinnehåll och har bestämt sig för att öppna blogg företags-, med olika mål. De kan representera riktiga tidningar där de produkter och tjänster som företaget erbjuder, fördelarna och sätten att använda dem eller all information som kretsar kring en specifik sektor presenteras i detalj.

  Också i det här fallet är yttersta noggrannhet vidtagna för att göra texten lättläsbar från enhetsmonitorer, med fetstilta, sans-serif-teckensnitt och mörk skrift på ljus bakgrund. Dessutom att tillåta det indexering på sökmotorer och har en fördel gentemot konkurrenter på webben måste SEO-regler följas.

  Att ha webbskrivförmåga är viktigt för att kunna publicera textinnehåll på sociala nätverk. Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok och andra sociala plattformar är fulla av innehåll som publiceras när som helst på dygnet.

  Att sticka ut är inte lätt, men med att skriva övertygande och uppmärksam till läsarens behov och egenskaper kan önskade resultat och uppsatta mål uppnås. Även där användningen av bilder råder kan korta förklarande texter hjälpa användare eller förmå dem att vidta åtgärder.

  E-post är en del av vardagen för många användare. Att veta hur man skriver dem är viktigt för att säkerställa att meddelandet inte missförstås av mottagaren. Det är därför nödvändigt att noggrant utvärdera de ord som ska användas, tonfallet och längden på texten.

  För företag är de också viktiga nyhetsbrev, som skickas till kunder eller potentiella kunder för att skicka dem information om nyheter eller kampanjer. De är ett mycket kraftfullt och övertygande verktyg som gör det möjligt för företag att uppnå marknadsföringsmål.

  Att skriva nyhetsbrev är ingen tillfällighet. Genom att följa vissa regler kan du öka deras effektivitet och fånga läsarens uppmärksamhet. Avsändaren måste alltid vara tydligt igenkännbar av mottagaren från det ögonblick de får mejlet i sin inkorg. Ämnesraden ska vara tydlig, koncis och övertygande.

  De ämnen att presenteras för läsaren i nyhetsbrevet de måste vara få och tydligt förklarade. Det är alltid bra att komma ihåg att de flesta användare läser innehåll på skärmen på en smartphone eller från en PC, ofta samtidigt som de också utför andra aktiviteter.

  När du skickar nyhetsbrev måste du alltid vara det Var försiktig så att du inte skickar ointressant innehåll, som användaren kan betrakta som skräppost. Detta skulle få negativa effekter: läsaren kommer att bli mindre och mindre benägen att läsa nytt innehåll eller kan välja att ta bort sitt namn från e-postlistan.

  Även e-böcker, digitala böcker, är skrivna med digitala skrivtekniker. När de är redigerade ligger fokus på målmediet. Deras struktur måste underlätta läsning från elektroniska enheter.

 • 5. Digitalt skrivande och nya yrken för webben

  webbskribent

  Med tiden har många yrken baserade på digitalt skrivande uppstått. Företag kräver alltmer kunniga siffror skapa och publicera innehåll på olika plattformarsom kan etablera en relation med kunder eller potentiella kunder och som kan utveckla strategier för att uppnå specifika marknadsföringsmål.

  Läsa:  Hur det fungerar och vad du kan göra med MailChimp: från nyhetsbrev till e-postmarknadsföring

  Bland de yrken som är kopplade till digitalt skrivande finns, utan skuggan av tvivel, det av copywriter, som handlar om att producera övertygande texter av olika längd beroende på destinationsplattform eller syftet som ska uppnås. Ofta handlar det om ren reklamkommunikation.

  Sedan finns det redaktörsom handlar om att utveckla texter, granska de som redan skapats för att korrigera dem ur en grammatisk och lexikalisk synvinkel, för att verifiera innehållet och göra dem lämpliga för användning på digitala enheter.

  De innehållsskribent det är han som skapar innehållet och har generellt specifik utbildning eller erfarenhet för digitalt skrivande. Skapa texter som kommer att publiceras på webben, anpassa dem till målplattformen.

  De berättare han är en av de mest eftertraktade proffsen i den digitala världen. Kreativ och skicklig med digitalt skrivande, hans mål är att skapa innehåll för marknadsföring av ett varumärke, en tjänst eller en produkt som kan väcka en känsla hos mottagaren.

 • 6. Digitalt skrivande och multimediainnehåll

  Människor som skriver innehåll

  Texter är inte den enda typen av innehåll som publiceras online, utan det finns även videor, bilder, infografik och ljud. Det handlar om multimediainnehåll som är särskilt uppskattade av alla typer av användare.

  Dessa element kan vara kombinerat med textinnehåll för att ge mer information till användare eller för att lätta upp texter, särskilt när de är mycket långa och innehåller viktig information.

  Att använda multimediaelement kan dock bli ett tveeggat svärd. Om de å ena sidan gör budskapet du vill förmedla till mottagaren mer omedelbart, å andra sidan kan de vara källa till distraktion. Att infoga för många element, som videor och bilder, kan få läsaren att inte fokusera på textinnehållet, hindra honom från att läsa informationen noggrant och leda till att han inte vidtar den åtgärd som författaren önskar.

 • 7. Automatisera och utöka skrivandet

  person som skriver med datorn

  Artificiell intelligens (AI) erbjuder fler och fler lösningar för att stödja webbskrivande, med automatiserade och utökade skrivprogram, som påskyndar processen att skapa, bearbeta och utarbeta texter och förbättra deras kvalitet eller göra dem SEO-vänlig.

  Det här är verktyg som kan skapa texter med utgångspunkt från några enkla ingångar, som sökord eller korta fraser. De kan modifiera innehåll utan behov av mänsklig handling eller skapa, ex novoartiklar, introduktioner, digitala annonser och e-postmeddelanden.

  Det handlar om program som är lätt att hitta online, som erbjuder olika funktioner, svarar mot olika typer av behov. Det finns både betalda eller de som kan användas med prenumerationer, och gratis. Bland de mest välkända sticker Jarvis AI, Writesonic och Copy AI ut.

 • 8. Regler för kreativ facklitteratur

  digitalt skrivande kreativ facklitteratur

  Shutterstock

  Tusentals användare skriver på webben varje dag. Vissa uttrycker sina tankar på sociala nätverk eller i personliga bloggar, utan ett specifikt syfte, andra gör det professionellt för att låta frilansare, företag, organisationer och olika typer av verkligheter uppnå marknadsföringsmål och affärer.

  Att skriva för webben kräver kunskap om de plattformar som används, de regler och gränser som de sätter, originalitet och kreativitet för att kunna fånga uppmärksamheten hos allt mer skeptiska mottagare och svår att erövra.

  Trots det speciella med att skriva på webben kan skönlitteraturens regler användas och anpassas för göra berättelsen fängslandeoavsett vilket tekniskt stöd som används och vilken målgrupp du vill skicka meddelandet till.

  Att följa reglerna för kreativ facklitteratur kan vara ett bra sätt att producera värdefullt innehåll. Det är en modern genre, som innehåller texter av ren fantasi men med inslag som kan återspeglas i verkligheten.

  Berättelsen handlar om sanna händelser, historiska händelser eller nyheter, som berättas i den typiska romanstilen. Inuti är de inslag av ren fantasi integreradesom deklareras av författaren i början eller slutet av verket eller texten.

  För att skriva en text som tillhör genren kreativ facklitteratur behöver du stark inspiration, som finns i teman du redan är bekant med eller som du brinner för och är intresserad av. Det är lämpligt studera ämnet som ska behandlas väl, detaljerna i de historiska fakta som kommer att ingå i berättelsen och genomföra en intensiv faktagranskning. Det får inte finnas något utelämnande av information om faktiska händelser.

  Läsa:  Hur får man tillbaka Lost Snapchat Streak?

  För ytterligare information: Regler för kreativ facklitteratur

 • 9. Få regler för effektivt berättande

  Berättande

  Shutterstock

  Företag, organisationer och frilansare har ett intresse av att förmedla olika typer av innehåll på webben för att förmedla budskap till potentiella kunder och för att göra sig kända för så många användare som möjligt. Allt lyckas inte fånga en publiks uppmärksamhet som, bombarderad av inlägg, artiklar, videor och bilder, blir allt mer krävande och skeptisk.

  Ett ineffektivt budskap leder till ett viktigt förlust av pengar, tid och resurser. För att bygga en giltig sådan måste du följa storytellingsreglerna, som är tillämpliga på många sammanhang och format (e-post, e-bok, inlägg på sociala nätverk, videor och många andra).

  En berättares mål är att skriva och berätta anekdoter och historier för att väcka känslor och försöker träffa läsaren. På så sätt blir det lättare att förbli inpräntat i hans minne under lång tid. Det räcker inte att veta hur man skriver korrekt på italienska och kunna grammatikens regler, utan det är nödvändigt att besitta transversella färdigheter, som empati och förmåga att relatera till andra.

  Författaren vill förmedla ett budskap, leda läsaren att utföra en handling, övertyga honom om en tes eller idé eller förmå honom att anta ett visst beteende. Genom att utnyttja känslor blir det lättare att uppnå önskat resultat.

  För ett effektivt berättande är det lämpligt att vara uppmärksam på tonfallet som används under hela berättandet, vilket måste vara överensstämmer med de värderingar du vill förmedla. Berättelsen måste vara tydlig och linjär. Läsare ska inte ha svårt att förstå det budskap skribenten vill kommunicera till dem.

  Det är viktigt att det är rikt på detaljer, vilket stimulerar fantasin och de fem sinnena. Beskrivningar måste vara rika och exakta. Historien som berättas måste vara sanningsenlig, baserad på en samling av data och information, eller troligtvis. Detta gör att publiken kan identifiera sig med det som berättas.

  För ytterligare information: Få regler för effektivt berättande

 • 10. Berättande och de 5 Ws

  5 Ws för berättande

  Shutterstock

  Att skriva en bra historia är grunden för storytelling, en teknik som syftar till att berätta en produkt, ett företag eller ett varumärke genom en berättelse som kan röra publikens själar.

  För att göra detta behöver du skriva en spännande men också uttömmande text. I själva verket måste den kunna beskriva alla egenskaper hos en specifik händelse och samtidigt excitera. För att göra detta kan du använda 5 W-regelneller en mycket enkel metod för att komma ihåg de frågor du ska ställa dig själv när du skriver.

  5W-regeln föddes i början av 1930-talet när statsvetaren Harold Lasswell beskrev kommunikation som “Vem säger vad till vem, genom vilken kanal, med vilken effekt”.

  I bara en mening sammanfattade han användningen av 5W, det vill säga de 5 frågorna att ställa dig själv när du skriver en text, som alla på engelska börjar med bokstaven W

  De grundläggande frågorna som författaren måste svara på är Vem?, Vad?, När?, Var? Och varför?, som ofta läggs till How.

  För att svara på allmänhetens nyfikenhet på dessa frågor måste skribenten börja först en korrekt insamling av information. När du fortsätter med detta första steg måste du tänka på syftet med texten. På detta sätt kommer vi att utvärdera de frågor som är mest relevanta och känsliga för handlingens framgång, vilket ger ett mer djupgående och förförisk svar.

  I den copywriting vi kommer inte att ge all information omedelbart, men vi kommer att använda det inverterade pyramidverktyget, som syftar till att ge den viktigaste allmänna informationen först och först sedan detaljerna, och hålla läsaren klistrad vid skärmen.

  Om det är påhittat en marknadsföringstextIstället kommer vi inledningsvis att försöka skapa en trovärdig historia och sedan utnyttja närvaron av djupa värderingar och omedelbart svara på frågor som hur och varför.

  För ytterligare information: Storytelling och de 5 Ws