Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Din guide till att skapa catchy nyhetsbrevsrubriker


Din guide till att skapa catchy nyhetsbrevsrubriker

Framgången för din e-postmarknadsföringsstrategi ligger i din förmåga att bygga upp och vårda en lista med engagerade prenumeranter.

Ett av sätten att göra detta? Skicka intressanta nyhetsbrev till dem varje vecka eller månad – beroende på din bransch.

Enligt 31 % av B2B-marknadsförare, nyhetsbrev är det mest effektiva sättet att vårda potentiella kunder. Nästan 50 % av konsumenterna säga att de skulle vilja få reklamnyhetsbrev från sina favoritmärken.

Som erfarna marknadsförare förstår vi vikten av nyhetsbrev via e-post för att engagera oss i vår publik och för att skapa konverteringar. Men att skapa övertygande nyhetsbrevstitlar kan vara utmanande, särskilt när du måste tävla om uppmärksamheten i trånga inkorgar.

I den här detaljerade guiden till nyhetsbrevstitlar kommer vi att utforska hur du skapar oemotståndliga nyhetsbrevsrubriker som fångar dina prenumeranters uppmärksamhet, håller dem fast från början till slut och knuffar dem att agera i slutet.

Låt oss dyka in!

Vad är nyhetsbrev?

Nyhetsbrev erbjuder ett utmärkt sätt att hålla kontakten med kunder och bygga varumärkeslojalitet. De är ett effektivt verktyg för att tillhandahålla värdefull information, till exempel nya produktlanseringar, kommande evenemang eller branschnyheter som kan vara relevanta för din publik.

Dessutom kan nyhetsbrev hjälpa dig att öka webbplatstrafiken genom att inkludera länkar tillbaka till specifika sidor på din blogg eller webbplats.

Eftersom e-postmeddelanden skickas direkt till inkorgar till prenumeranter som redan har uttryckt intresse för din produkt, ger de ett mer riktat tillvägagångssätt än andra former av marknadsföringskommunikation som inlägg på sociala medier eller bannerannonser som når en bredare publik.

Genom att konsekvent leverera värdefull information via e-postnyhetsbrev som prenumeranter förväntar sig att få regelbundet, kan varumärken främja förtroende hos sin publik och etablera sig som auktoriteter inom vissa branscher. En bredare publik som kommer över dessa nyhetsbrev via hänvisningar får också chansen att känna till ditt varumärke.

Vilka är fördelarna med att skicka nyhetsbrev?

Att skicka nyhetsbrev kan ge en mängd fördelar för företag och organisationer, vilket gör det möjligt för dem att engagera sig i sin målgrupp, främja relationer och uppnå sina marknadsförings- och kommunikationsmål.

Här är några av de viktigaste fördelarna med att skicka nyhetsbrev:

Läsa:  Hur man använder Google Fonts på din WordPress-webbplats

1. Ökad trafik

När du skickar ut nyhetsbrev ökar det chanserna att din hemsida ses av fler. Detta beror på att när någon prenumererar på ditt nyhetsbrev kommer de att skickas en länk tillbaka till din blogg eller webbplats med varje nummer.

Dessutom, om innehållet i nyhetsbrevet är engagerande och informativt nog för läsare att dela det på sina sociala mediekonton, kan detta resultera i att ännu mer trafik kommer till din webbplats från dessa hänvisningar.

2. Förbättrade SEO-rankningar

Att skicka ut nyhetsbrev hjälper också till att förbättra SEO-rankingen för webbplatser som är länkade inom dem samt ger en ytterligare plattform för att få kvalitetslänkar tillbaka till en webbplats.

Dessutom kan färskt innehåll publiceras regelbundet via nyhetsbrev bidra till att öka den övergripande organiska synligheten eftersom Google älskar nytt innehåll och belönar webbplatser därefter.

3. Högre omvandlingsfrekvens

Att regelbundet skicka ut nyhetsbrev kan leda till ökade konverteringsfrekvenser på grund av bättre engagemang med kunder som redan prenumererar eller följer dig online. Det kan också hjälpa till att locka nya leads som kanske inte har känt dig tidigare men som var tillräckligt intresserade av vad de såg på sociala medier.

Unlayer bryter ner de olika typerna av nyhetsbrev via e-post

Månatliga nyhetsbrevsidéer

Förutom de vanliga företagsuppdateringarna och säsongsbetonade kampanjerna finns det unika ämnen som kan väcka dina läsares intresse. Här är några idéer för ditt nästa nyhetsbrev.

Hur-till-guider

Alla älskar en bra guide. Lyckligtvis är de lätta att skriva och kan skräddarsys för alla aspekter av ditt företag.

Till exempel, om du säljer kläder, skapa en guide om hur kunder kan göra accessoarer till dina produkter.

Om du driver en reseguidetjänst, erbjuda en steg-för-steg-guide för att hitta okända pärlor på vissa platser – komplett med bilder som länkar tillbaka till dina Instagram- eller YouTube-kanaler.

Topp 10 listor

Topp 10-listor är snabba och lätta att skanna och är ett säkra sätt att hålla prenumeranterna engagerade. Listformatet säkerställer att läsarna inte har klumpiga textväggar och kommer att hålla dem rullande till slutet för förstaplatsen.

Du kan skriva om ämnen som “de 10 mest populära produkterna från vår butik” eller “de 10 bästa sakerna att se fram emot i år från vår bransch” – bara två exempel av många möjliga idéer.

Användargenererat innehåll

Interaktion är av största vikt när man försöker få användare att komma tillbaka för mer innehåll. Användargenererat innehåll kan vara ett kraftfullt sätt att visa att ett varumärke är äkta och visar omtanke mot sina kunder.

Bjud in följare/prenumeranter att dela sina erfarenheter av din produkt och fråga dem vad som kan förbättras. Gör omröstningar så att de kan uttrycka sina åsikter. Visa upp kundrecensioner och vittnesmål.

Läsa:  Att välja rätt kommunikationsplattform för ditt team

Alla dessa taktiker hjälper till att främja engagemang samtidigt som de förbättrar SEO-rankingen.

Varför en nyhetsbrevstitel är viktig

En nyhetsbrevstitel är en viktig del av alla e-postmarknadsföringsstrategier. Det är det första läsarna kommer att se och kan vara en avgörande faktor för om de läser igenom eller inte. En kreativ, iögonfallande titel kan hjälpa till att uppmärksamma ditt budskap och öka engagemanget i ditt innehåll.

Att skapa kreativa titlar kan hjälpa dig att ytterligare särskilja dig från konkurrenterna, så låt oss utforska hur du får dina nyhetsbrev att verkligen lysa.

Här är din guide till nyhetsbrevsrubriker som sticker ut och fångar läsarens uppmärksamhet.

Hur man skriver bra nyhetsbrevsrubriker

Att skapa en iögonfallande nyhetsbrevstitel är ett bra sätt att väcka uppmärksamhet och uppmuntra läsekretsar. En effektiv nyhetsbrevstitel bör vara kreativ, intressant och relevant för resten av innehållet.

1. Brainstorma idéer

Börja med att fundera på vad du vill kommunicera i nyhetsbrevet. Finns det ett nyckeltema eller budskap? Använd detta som inspiration för att skapa en catchy rubrik som återspeglar den övergripande tonen i verket.

Brainstorma idéer för titlar som kommer att fånga läsarnas uppmärksamhet. Tänk på ord eller fraser relaterade till ditt ämne som kan användas som en del av titeln eller till och med som en egen fras.

2. Använd Action Words

Försök att använda handlingsord som “Upptäck”, “Lås upp” eller “Utforska” som antyder rörelse och spänning – dessa kommer att göra dina rubriker mer intressanta och engagerande.

Dessutom kan du överväga att lägga till ord som “Hemligheter” eller “Insidertips” som föreslår exklusiv information som inte är tillgänglig någon annanstans – ett annat kraftfullt sätt att locka potentiella prenumeranter.

3. Håll titlar korta

Din rubrik bör vara tillräckligt kort så att den inte klipps av när den delas på sociala medieplattformar utan tillräckligt lång så att du inte offra några viktiga detaljer om vad som finns i frågan.

Dina nyhetsbrevsrubriker bör vara kortfattade men ändå beskrivande – helst inte längre än fem ord långa – så att läsarna snabbt kan förstå vad ditt innehåll handlar om. Undvik att använda alltför komplicerat språk eller jargong eftersom det kan förvirra människor istället för att locka dem att läsa vidare.

Genom att bibehålla korthet i rubriken undviks informationsöverbelastning.

4. Lägg till siffror och symboler

Att lägga till siffror (t.ex. “10 sätt att…”) eller symboler (t.ex.,”@”) kan lägga till ett extra lager av intresse samtidigt som det hjälper till att bryta upp längre rubriker för att göra dem lättare för ögonen.

5. Gör det minnesvärt

En bra nyhetsbrevstitel bör vara minnesvärd nog för folk att komma ihåg efter att de har läst den. Överväg att använda ordlekar, alliterationer, ordspel, rim eller idiom om det är lämpligt för din publik och ditt ämne för att få din titel att sticka ut.

Läsa:  Twitter Verified: The Good, The Bad & The Workaround

6. Glöm inte estetik

Storleken på teckensnittet bör vara betydande men inte så stor att den övermannar andra element på sidan. Tänk på hur färg kan påverka läsbarheten – ljusa färger tenderar att fungera bäst eftersom de drar till sig uppmärksamhet snabbt medan dämpade toner kan smälta in i bakgrundsljud.

Ha alltid din publik i åtanke när du skapar titlar. Detta kommer att bidra till att du skapar rubriker som direkt tilltalar deras intressen samtidigt som du förblir trogen mot ditt varumärkesbudskap.

Genom att följa dessa tips kan du se till att dina titlar sticker ut och drar in fler prenumeranter.

Får du slut på idéer för dina nyhetsbrevsrubriker? Innehåll i skalas AIMEE chatbot kan generera catchy titlar åt dig på ett ögonblick! Här är ett exempel på 10 rubriker som den skrev för ett nytt hundfodermärke:

Olika typer av nyhetsbrev för ditt företag

Nyhetsbrev kan vara ett värdefullt verktyg för företag att engagera sig i sin publik, bygga relationer och marknadsföra sina produkter eller tjänster. Det finns olika typer av nyhetsbrev, beroende på dina mål och målgrupp.

Här är några vanliga typer av nyhetsbrev för ditt företag:

Informativa nyhetsbrev

Det här är nyhetsbrev som innehåller de senaste företags- eller produktnyheterna och låter kunderna veta om kommande evenemang, produkt- eller tjänstlanseringar eller allmänna nyheter i branschen. Den här typen av nyhetsbrev är användbar för att hålla kunderna informerade om vad som händer med ditt företag och eventuella ändringar du gör. Det ger dem också en uppfattning om vad de kan förvänta sig av ditt varumärke i framtiden.

Om du till exempel har en ny produktlansering inom kort, skulle detta vara ett utmärkt tillfälle att inkludera information om den i ett informativt nyhetsbrev.

Här är ett exempel på ett produktmeddelande från e-post Casper:

Användbara nyhetsbrev

Användbara nyhetsbrev svarar på kundfrågor, ger insikt i produkter och tjänster och erbjuder hjälp med att navigera på din webbplats.

Dessa typer av nyhetsbrev ger användbara tips och råd som hjälper kunder att få ut mer av sin upplevelse av ditt varumärke.

Exempel kan vara instruktionsvideor om hur du använder din nya produktfunktion, till exempel den nedan från Designfiler.

PR-nyhetsbrev

Reklamnyhetsbrev innehåller sådant som tidsbegränsade erbjudanden, kuponger, rabatter och andra ekonomiska möjligheter. Dessa typer av e-postmeddelanden är bra för att få folk att entusiasmera över försäljningsevenemang eller specialerbjudanden.

Reklammeddelanden ska alltid vara tydliga och koncisa så att läsarna förstår exakt vad som erbjuds utan att behöva sålla igenom för mycket text innan de hittar den information de behöver.

Läsa:  Saker att veta innan du blir finansiell rådgivare

Här är Virgin Airlines tillkännager en 8-timmarsrea:

Event nyhetsbrev

Om ditt företag arrangerar många evenemang som t.ex välgörenhetsverksamheter, produktlanseringar, mässor eller seminarier, då kommer nyhetsbrev från evenemang att hjälpa till att hålla alla informerade. De låter läsarna hålla sig uppdaterade före och efter ett evenemang, vilket gör att de känner sig som en del av något större.

Sammanfattningar efter varje evenemang ger också insikter om hur framgångsrikt det var, plus några roliga bilder från deltagare.

Här är ett exempel på ett nyhetsbrev om evenemang från ett marknadsundersökningsföretag Mintel:

Nyhetsbrev för företag

Den här typen av nyhetsbrev fokuserar på att dela uppdateringar och nyheter om företaget. Det kan innehålla information om nya teammedlemmar, prestationer, händelser eller milstolpar.

I exemplet nedan, CharityWater.org delar med sig av hur deras ideella organisation växte från en enkel idé bland vänner till vad den är idag.

Interaktiva nyhetsbrev

Ett interaktivt nyhetsbrev går utöver traditionellt statiskt innehåll för att uppmuntra engagemang och deltagande från publiken. Dessa interaktiva element kan förbättra användarupplevelsen och göra nyhetsbrevet mer minnesvärt.

Interaktivt innehåll kan innefatta frågesporter, undersökningar, omröstningar, interaktiv infografik, videor, gamification, användargenererat innehåll, interaktiva kartor och klickbara CTA-knappar.

Här är ett exempel från Lyft:

Säsongs-/semesternyhetsbrev

Dessa nyhetsbrev är centrerade kring specifika helgdagar eller årstider och kan erbjuda kampanjer med semestertema, presentguider eller innehåll som är relevant för tillfället.

Här är hur Nordström hälsade sina kunder i ett tacksägelsemail:

Slutsats

Nyhetsbrev fortsätter att vara en stapelvara i alla innehållsmarknadsföringsstrategier eftersom de tillåter varumärken att få kontakt och engagera sig med kunder utan att låta alltför säljande. Men för att nyhetsbrev ska bli framgångsrika måste ditt innehåll vara fräscht, originellt och värdeorienterat. Detta hindrar läsarna från att trycka på den fruktade “Avsluta prenumeration”-knappen.

Att skapa en bra nyhetsbrevstitel kan vara skillnaden mellan att läsare öppnar din e-post eller raderar den.

Se till att skapa titlar som är iögonfallande, kreativa och kraftfulla så att de sticker ut i inkorgar.

Har du stirrat i timmar på en tom skärm utan några idéer? Lansera AIMEE från din webbläsare för att få rubrikförslag på ett ögonblick! Ange bara ditt ämne, syfte och målgrupp så får du catchy titelidéer inom några minuter.