Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Djuplänkning för SEO: Varför det är kraftfullt för att öka rankingen

Djuplänkning för SEO: Varför det är kraftfullt för att öka rankingen

Att förbättra en webbplatss rankningsförmåga involverar standardmetoder som SEO på sidan, teknisk SEO, länkbyggande, etc. En viktig aspekt av sökmotoroptimering är länkbyggande. Men när de flesta tänker på länkbyggande, föreställer de sig bara att de bygger länkar till en webbplatss hemsida. Många marknadsförare och webbansvariga glömmer ibland bort djuplänkar för SEO.

Om du är en SEO-proffs eller frilansare inom digital marknadsföring som specialiserat sig på SEO, måste du veta hur du korrekt går tillväga för att djuplänka för sökmotoroptimering.

I den här artikeln kommer du att lära dig varför djuplänkning är en kraftfull aspekt av länkbyggande och SEO. Vi kommer också att dela hur du kan implementera djuplänkar på din webbplats.

Vad är djuplänkning?

Djuplänkning för SEO är en länkbyggande strategi där länkar byggs till andra webbsidor än huvudsidorna på en webbplats. Så istället för att bygga länkar till hemsidan byggs länkar till sidor som innehåller blogginlägg.

Exempel på djuplänkning

Djuplänkning för SEO fungerar bara när sidan/sidorna du länkar till är relevanta för innehållet som läsaren just nu läser.

I vår artikel om hur man gör en varumärkesrevision säger till exempel att en varumärkesrevision bör ingå i den övergripande digitala marknadsföringsplanen.

Så vi lade till en intern länk till vår artikel om hur man skriver en digital marknadsföringsplan, eftersom den är relevant för sammanhanget för detta specifika textutdrag.

Ett annat exempel på djuplänkning för SEO finns i Hootsuites artikel om konversationshandel.

I artikeln nämner de kort att använda AI-chatbots som kundtjänstagenter. Men de har lagt till en länk till en av deras artiklar som täcker chatbots mer detaljerat.

Läsa:  FPTraffic Review: Är det bästa schemaläggningsverktyget för sociala medier?

Genom att klicka på länken kommer en läsare att kunna få ännu mer information som specifikt täcker chatbots för företag. Detta ökar den totala tiden som spenderas på plats och minskar avvisningsfrekvensen.

Det sista exemplet som vi vill dela med djuplänkar för SEO finns i en bloggartikel från Sendx. Artikeln täcker 12 olika e-handelstrender för e-postmarknadsföring under 2022.

En av diskussionspunkterna handlar om e-postdesigntrender, med ett 63-ords utdrag om e-postnyhetsbrevdesign.

Eftersom de inte kan täcka bästa praxis för design av nyhetsbrev för e-post i ett kort textutdrag, länkade de till en separat artikel som täcker detta specifika ämne.

Varför är djuplänkning för SEO viktigt?

Det finns två huvudsakliga skäl till varför djuplänkning är viktigt, vi kommer att diskutera var och en av dem nedan.

Ökar trafiken till interna sidor

Djuplänkning ökar trafiken till interna sidor. Föreställ dig att du får 1 000 besökare till en av dina bäst rankade delar av innehåll eller webbsidor.

Genom att lägga till några interna länkar till den artikeln eller webbsidan kommer du att kunna få några av dessa besökare att klicka sig vidare till andra interna sidor på din webbplats.

Nu kommer du uppenbarligen inte få all trafik på en sida för att besöka den interna sidan du länkade till. Men även om bara 1 % av de 1 000 besökarna klickade sig igenom, kommer du fortfarande att få minst 10 nya besökare som du inte skulle ha haft.

Ökar rankingen

Djuplänkar hjälper Google att förstå din webbplats arkitektur och vad din webbplats handlar om.

Google genomsöker en webbplats och använder länkarna på sidan för att upptäcka nytt innehåll att lägga till i sin databas med sidor. Genom djuplänkar kan webbansvariga hjälpa Google att upptäcka nya sidor.

Bildkälla: Moz

Dessutom, genom att använda optimerade alt-taggar som beskriver vad en sida handlar om, kan SEO:are ge Google bots mer information om innehållet som de kan förvänta sig att hitta på de länkade sidorna. (mer om detta senare)

Läsa:  Hur man använder Buffer för att se vad dina kunder verkligen tycker om dig

Slutligen, ju fler länkar en sida har som pekar till den, desto mer kommer Google att betrakta den som en värdefull sida. Det betyder dock inte att du ska fylla ditt innehåll med interna länkar bara för att du vill att så många länkar som möjligt som pekar till en sida.

Du bör bara lägga till interna länkar på ett naturligt sätt utan skräppost.

Det korrekta sättet att implementera djuplänkar på din webbplats

Nu när du känner till fördelarna med djuplänkar för SEO, låt oss diskutera hur du korrekt kan implementera detta på din webbplats.

Skapa mycket innehåll

För att du ska kunna dra nytta av djuplänkar behöver du skapa mycket innehåll. Nu ger detta dig inte tillåtelse att skapa massor av innehåll utan hänsyn till kvalitet.

Du måste fortfarande producera innehåll som din publik kommer att tycka är användbart och relevant. Den bästa typen av innehåll att producera är vintergrönt innehåll, så håll dig borta från att producera innehåll som är säsongsbetonat eller baserat på aktuella händelser.

Du kan också ta en titt på vilket innehåll dina konkurrenter producerar och sedan införliva det i din innehållsproduktionsstrategi.

När du får idéer och producerar innehåll baserat på vad dina konkurrenter gör, kom ihåg att vara original och lägga till din egen åsikt, insikter eller personlighet. Du ska aldrig kopiera vad dina konkurrenter säger.

Den främsta regeln för djuplänkning för SEO är att endast länka till relevant innehåll. Om ditt innehåll handlar om hur man skapar ett mobilspel, kommer det inte att hjälpa dina läsare att länka till ett innehåll om bokföringsprogram.

Läsa:  WhatsApp presenterar kanaler, vad kanaler är och vad de är till för

Fråga alltid dig själv om innehållet du länkar kommer att ge din läsare mer insikter om ämnet till hands.

För vårt exempel på att skapa ett mobilspel kommer det att vara användbart att länka till en artikel om 10 exempel på bra mobilspel eller de bästa programmeringsspråken för mobilspel.

Djuplänkning och gästbloggande

Gästinlägg är ett användbart sätt att skapa länkar till din webbplats och för att få mer exponering för ditt varumärke eller företag.

Men när du gästbloggar, överväger du också att djuplänka istället för att bara tänka på att bygga länkar till din hemsida?

Att lägga till länkar till relevanta artiklar i dina gästinlägg kommer att ge ditt innehåll ännu mer rankningskraft.

Dessutom tillåter de flesta gästbloggarwebbplatser upp till 2 länkar per inlägg. Det betyder att du kan länka till din hemsida såväl som en av dina redan publicerade bloggartiklar.

Bonustips: De flesta riktlinjer för gästbloggning anger att du bara får lägga till 2 till 3 av dina egna länkar i inläggen du skickar. För att bekämpa detta, länka till några av de andra gästinläggen som du har skapat på andra webbplatser.

Använd rätt ankartext

Att ställa in rätt ankartext för interna länkar är en annan viktig aspekt av djuplänkning för SEO.

Ankartexten informerar användaren om vad de kan förvänta sig att hitta genom att klicka på länkarna du lägger till.

Låt oss illustrera detta. Så för vårt första exempel på djuplänkning för SEO nämnde vi att en varumärkesrevision är en del av en digital marknadsföringsplan.

Vi lade till länken till vår artikel om digitala marknadsföringsplaner och hur man skriver en. Närhelst en läsare klickar på länken kan de förvänta sig att hitta all information de behöver relaterad till digitala marknadsföringsplaner.

Inte bara det, att ställa in rätt ankartext kan hjälpa dessa målsidor att rankas i sökresultaten.

Google och andra sökmotorer använd ankartexten för att få en uppfattning om vad målsidan handlar om. Detta hjälper dem att förstå vad sidan innehåller, och som ett resultat kan de rangordna ditt innehåll för relevanta sökfrågor.

Läsa:  SEO SOP: Nyckeln till att skala din organiska trafik & Bloggranking

Undvik nyckelordsfyllning av ankartexter

En annan viktig aspekt av att få rätt djuplänkning för SEO är att till varje pris undvika att vara spam.

Du bör inte bara undvika att bombardera dina sidor och blogginnehåll med interna länkar, utan du bör också hålla dig borta från ankartexter som fyller nyckelord.

Låt oss säga att du har skapat en artikel som riktar in sig på sökordet/nyckelfrasen “Google granskar hanteringskoncept” och du vill lägga till några interna länkar till verket.

Istället för att bara skapa ankartexter med den exakta nyckelfrasen “Google granskar hanteringskoncept”, tänk på andra ankartexter.

Du kan till exempel använda ankartexter som beskriver vissa delar av artikeln du länkar till:

  • svara på negativa recensioner
  • hur man får fler Google-recensioner
  • hur man tar bort en falsk recension

Här är ett exempel på detta i praktiken, Local Ranking publicerade en artikel inriktad på “Google granskar hanteringskoncept”. Även om de riktar in sig på just den nyckelfrasen, använde de “hantera negativa recensioner” som ankartext i deras artikel om lokal ryktesmarknadsföring.

Slutsats

Djuplänkning för SEO är viktigt om du vill att Google och läsare enkelt ska hitta några av dina andra webbsidor och innehållsdelar.

Så innan du trycker på publicera på din nästa bloggartikel, försök att lägga till minst 2 till 3 interna länkar till relevant innehåll.