Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Dreamweaver vs WordPress: Vilket är bättre för att bygga en webbplats?

Dreamweaver vs WordPress: Vilket är bättre för att bygga en webbplats?

Försöker du hitta den bästa plattformen för att bygga din webbplats? De två mest populära alternativen är Adobes Dreamweaver och Automattics WordPress. Så detta väcker naturligtvis frågan, vilken är bäst när det gäller att bygga en webbplats?

Dessa verktyg är väldigt olika varandra. Men var och en har sina egna fördelar framför de andra, och vissa utvecklare kan värdesätta denna plattform mer som ett resultat.

Idag jämför vi dessa verktyg och avgör vilken som är den bästa plattformen för att bygga en webbplats.

Översikt: Dreamweaver vs WordPress

Båda verktygen låter dig skapa en webbplats, men de gör det väldigt olika. De kräver också olika färdigheter för att maximera potentialen de erbjuder sina användare. Därför bör vi göra en överblick över vad var och en är.

Vad är Dreamweaver?

Dreamweaver är ett populärt Adobe-program som ingår i många av deras andra verktyg, vilket är anledningen till att många överväger att använda det. Dreamweaver kan användas för att bygga enskilda sidor på en webbplats.

Att skapa komplexa sidor kräver mycket kodning och är mycket mer än en nybörjare kan hantera. Du kan dock skapa enkla sidor med väldigt lite kod, men med dagens standarder skulle dessa sidor inte hålla.

Det är också värt att nämna att Dreamweaver inte inkluderar någon form av värdtjänst. Programvaran är avsedd för att designa sidor och dessa sidor kan läggas till på de flesta plattformar, inklusive WordPress. Så det är ingen perfekt lösning.

Vad är WordPress?

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som låter dig bygga hela webbplatser på några minuter. Det kräver ingen kodningskunskap för att bygga en webbplats, men den säger att kodningserfarenhet kommer att tillåta dig att avsevärt utöka dina kreativa förmågor.

De flesta tunga lyften görs genom plattformsplugins och teman. Tillägg är som appar på din smartphone. De lägger till en speciell funktion på din webbplats som hjälper dig att undvika att skriva kod. Teman, å andra sidan, dikterar utseendet och layouten på dina sidor.

Båda är premium och freeform. Därför blir WordPress väldigt prisvärt. Du behöver ett webbhotell för att få din webbplats online, men själva WordPress är helt gratis.

Läsa:  Hur man undviker att bli fångad av Googles algoritmuppdateringar

Så vad är skillnaden mellan WordPress och Dreamweaver?

Enkelt uttryckt är Dreamweaver programvara för att skapa webbsidor, medan WordPress är ett komplett innehållshanteringssystem (CMS) som kan skapa webbsidor och allt annat som behövs för att hantera en webbplats.

Medan Dreamweaver har en visuell redigerare ligger fokus definitivt på kodningssidan, medan WordPress handlar om plugins som gör allt det tunga arbetet.

Låt oss se hur var och en jämför i vissa kategorier.

Enkel användning

Att välja en plattform som är enkel att använda är väldigt viktigt, oavsett om du är väldigt skicklig eller precis har börjat. De flesta webbplatser är idag byggda av nybörjare eller småföretagare.

Låt oss se hur lätt var och en av dessa är att använda.

Dreamweaver tillgänglighet

Dreamweaver ger användare två redigerare: en visuell redigerare och en kodredigerare. Båda låter dig bygga fullt fungerande sidor. Den visuella redigeraren erbjuder ett modernt dra-och-släpp-gränssnitt. Funktionerna i den visuella redigeraren är dock begränsade.

För att lägga till några funktioner har du verkligen inget annat val än att koda.

Kodredigeraren stöder flera språk med ytterligare stöd för avancerade funktioner. Standardinställningarna är PHP, CSS, HTML och JavaScript. Det är här Dreamweavers verkliga anpassning och kraft verkligen lyser, men det är vanligtvis bortom skicklighetsnivån för en nybörjare.

WordPress tillgänglighet: Vinnare

En av de främsta anledningarna till att WordPress har blivit så populärt är dess användarvänlighet. Vem som helst kan bygga en webbplats med WordPress eftersom den inte kräver någon kodning. Kombinera det med det faktum att du kan bygga vilken typ av webbplats som helst, och dess popularitet förklaras.

Istället kan allt åstadkommas med plugins och teman.

Därför, istället för att koda, måste du helt enkelt gå igenom inställningarna för att konfigurera dem att göra vad du vill. Gutenberg-editorn ingår också, vilket gör det enkelt att skapa innehåll och få publikationer och sidor att sticka ut med sin stil.

Göra

WordPress är mycket enklare att använda eftersom du inte behöver någon kod för att bygga din webbplats. Även om Dreamweavers visuella redigerare är lätt att använda, går den bara så långt. Till sist måste du börja koda.

Det finns dock många situationer där det finns fördelar med att skriva sin egen kod.

Design

Det räcker inte längre att bygga en fullt fungerande webbplats. Din webbplats ska också se snygg och modern ut. Låt oss inse det, om en webbplats inte ser bra ut är det mindre troligt att besökarna litar på den, vilket direkt påverkar försäljningen och användarnas engagemang.

Var och en av dessa är bra för att designa unika webbplatser, men svårigheten är det som skiljer dem från varandra.

Läsa:  Cybersäkerhetsmånad 2024

Dreamweaver design

Dreamweaver erbjuder de högsta möjliga anpassningsnivåerna, vilket är anledningen till att många proffs använder det för att bygga sidor för sina webbplatser. Allt är byggt från grunden, så du har full kontroll från början till slut.

Det finns också olika mallar som du kan hitta online och i själva Dreamweaver för att spara tid. Det är dock ganska vanligt att webbplatsägare skapar många mallar för sina egna webbplatser. På så sätt kan de snabbt bygga sidor med samma stil.

Det enda problemet är att ju högre nivå av anpassning du vill ha, desto mer kodkunskap behöver du.

WordPress Design: Vinnare

I hjärtat av WordPresss Gutenberg-redaktör kan du skapa innehåll som du vill. Designalternativen är dock begränsade, åtminstone om du bara håller dig till standardverktygen. Det är där plugins kommer in i bilden.

WordPress innehåller flera plugins för sidbyggare som du kan använda utan extra kostnad. Till exempel är Elementor Page Builder ett av de mest kraftfulla alternativen som finns, och ärligt talat kan den göra allt du behöver utan en enda rad kod.

Det är också värt att nämna att du faktiskt kan lägga till Dreamweaver-sidor till WordPress. Som ett resultat kan WordPress bokstavligen göra ingenting jämfört med Dreamweaver.

Göra

Även om det inte går att förneka att verktygen i Dreamweavers editor är fantastiska för att designa sidor, är de de enda tillgängliga verktygen. WordPress erbjuder flera plugins för sidbyggare och färdiga mallar.

Utöver detta är WordPress kompatibelt med Dreamweaver, vilket gör att WordPress har allt som Dreamweaver erbjuder och mer.

E-handel

Många bygger en webbplats med avsikt att sälja produkter, detta kallas e-handel. Alla webbplatsbyggare värda sitt salt har e-handelsfunktionalitet, och dessa två är inget undantag.

Omfattningen och kostnaden för att lägga till dessa funktioner är dock ganska olika mellan de två.

Dreamweaver onlinebutik

Dreamweaver erbjuder mycket anpassning, men onlinebutiken är ett område som ligger mil efter. Du kan definitivt använda den för att skapa fantastiska produktsidor eller butiksnavigeringssektioner. Men när det kommer till de grundläggande principerna för e-handel så hjälper det inte mycket.

Allt måste kodas från grunden. Det är därför det brukade kosta tusentals dollar att anlita en professionell för att bygga en onlinebutik, men idag kan du bygga din egen.

Det kräver mycket kunskap och mycket tid.

Det är värt att notera att vissa onlinebutiksbyggare erbjuder mallar för Dreamweaver.

WordPress Online Store: Vinnaren

När det kommer till e-handel har WordPress ett hemligt vapen, WooCommerce.

Läsa:  Köp doktorsavhandling: En guide till att förvärva din doktorsexamen problemfritt

WooCommerce har för närvarande över fem miljoner onlinebutiker, vilket gör det till det mest populära alternativet på Internet, och överraskande nog är det helt gratis.

Du kan bygga snygga produktsidor, välja en betalningsgateway och mycket mer. Den har också ett enormt bibliotek med gratis och premium plugins som lägger till extra funktioner för att göra det till en av de bästa.

Och nämnde jag att det inte finns några transaktionsavgifter för Woocommerce?

Det är sant. Betalningsgateways som PayPal tar dock ut transaktionsavgifter.

Göra

Det finns ingen konkurrens här. Ja, du kan bygga en e-handelswebbplats med Dreamweaver, men den verkliga frågan är varför? WordPress är mycket lättare att använda för en onlinebutik tack vare WooCommerce.

Fem miljoner nätbutiker talar för sig själva.

Integrationer

Din webbplats använder olika tredjepartsverktyg som kräver att din webbplats integreras med dem. Detta kan vara ett e-postmarknadsföringsverktyg som Mailchimp eller en betalningsport som PayPal. Att inte använda de verktyg du vill kan vara katastrofalt.

Låt oss se vad var och en erbjuder när det gäller integration.

Dreamweaver-integrationer

Dreamweaver är en del av Adobes verktygslåda. Den kan integreras med alla andra Adobe-produkter, vilket ger dig en enorm mängd ytterligare anpassningar. Och eftersom det stöder många språk är integration med tredjepartsverktyg möjlig.

Mailchimp erbjuder till exempel en fullständig HTML-mall som du kan använda i Dreamweaver. Uppenbarligen är detta mycket mer arbete än att använda en API-nyckel. Men för Dreamweavers målgrupp, erfarna webbutvecklare, får det verkligen jobbet gjort.

WordPress-integrationer: Vinnaren

Med plattformen som ansvarar för 40 % av internet, tror du bättre att den kan integreras med de flesta tredjepartsverktyg. Och WordPress gör just det. Om du kan namnge det har WordPress förmodligen ett plugin som kan integrera det på din webbplats.

Faktum är att många av dessa tredjepartsverktyg har sina egna officiella WordPress-plugin. Oavsett om vi pratar om e-postmarknadsföring som Mailchimp eller chatbots som Zendesk, kan WordPress integreras med nästan vad som helst.

Och för det mesta är det lika enkelt som att kopiera och klistra in din API-nyckel i plugin-programmet.

Göra

På grund av Dreamweavers natur är den kompatibel med Adobes stora utbud av verktyg. Men när det kommer till externa verktyg från tredje part är alternativen mycket mer begränsade.

Detta kan dock övervinnas med några kreativa kodningslösningar.

Allt är WordPress-kompatibelt och lätt att installera med API-nycklar, även Dreamweaver själv.

Prissättning

För många nybörjare är priset den största faktorn. Detta beror på att det är osannolikt att webbplatser tjänar pengar under en betydande tidsperiod, så det är viktigt att minska kostnaderna för att bygga en webbplats.

Läsa:  10+ bästa SMTP-plugins för framgångsrik e-postleverans

Den goda nyheten är att det är relativt billigt att bygga en webbplats jämfört med vad det kostade.

Låt oss se vad var och en av dessa kommer att få dig tillbaka.

Dreamweaver prissättning

Dreamweaver finns i flera paket från Adobe. Du kan köpa den separat för $20,99 per månad. Det är också tillgängligt i Creative Cloud All Apps-paketet för $52,99 per månad.

Studenter och lärare får programvaran med 60 % rabatt.

Utöver programvaran behöver du även köpa ett webbhotell. Webbhotell är otroligt billiga för vad du får. Faktum är att det kan kosta dig mindre än en kopp kaffe för en månads service.

Se bara till att ditt webbhotell stöder Dreamweaver.

WordPress Prissättning: Vinnaren

WordPress är programvara med öppen källkod, vilket innebär att den är helt gratis att använda. Det är alltså ingen verklig kostnad att använda den, vilket är en stor anledning till dess popularitet.

Men några av plugins och teman är premium, så det kan vara kostnader involverade.

Det finns ett gratis alternativ för nästan allt, så det är bara att hitta rätt verktyg. Även om programvaran är gratis behöver du också ett webbhotell. Lyckligtvis stöder nästan alla webbhotell WordPress, men det betyder inte att de är lika.

Se till att kontrollera deras referenser innan du väljer ett webbhotell.

Göra

Även om Dreamweaver inte är för dyrt, särskilt om du betalar för Adobe Cloud för annan programvara som Photoshop, kan den verkligen inte konkurrera med de gratis.

Båda kräver dock ett webbhotell.

Dreamweaver vs WordPress: Slutresultat

Om du har hållit poäng vet du förmodligen redan att WordPress vann alla kategorier vi tittade på. Och det är därför WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet använder 40 % av internet.

Det är lätt att använda, prisvärt och lätt att anpassa. I grund och botten är det allt som både nybörjaren och veteranen letar efter.

Viktigast av allt, det finns inga gränser för att skapa en webbplats på WordPress. Den enda begränsande faktorn i WordPress är utvecklarens kreativitet, och även då finns det tusentals mallar för sidor och inlägg som kan hjälpa alla.

Om du planerar att bygga en webbplats, installera WordPress idag.

Vilken plattform använde du för att bygga din webbplats?