Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Duplicerat innehåll och kanoniska taggar för e-handel

Duplicerat innehåll och kanoniska taggar för e-handel

Sökmotorer föraktar dubblettinnehållDuplicerat innehåll är innehåll som visas mer än en gång på en enda webbplats. Duplicerat innehåll kan vara ett tecken på dålig resurshantering, lågt förtroende eller bristande kvalitetskontroll. Varför? Tja, att ha flera sidor med samma innehåll gör det mycket svårare för Google-bots att krypa igenom din webbplats och indexera de olika sidorna.

Faktum är att Google hatar det här problemet så mycket att du kan drabbas av straff för duplicerat innehåll om du befinns skyldig.

Google är en supersmart sökmotor, men även den kan bli förvirrad om flera webbadresser på din webbplats har samma innehåll. För att förhindra att saker och ting blir för komplicerade kommer Google bara att indexera en av de olika liknande sidor du har och ignorera de andra, vilket påverkar din SEO negativt beroende på situationen.

Du kanske tänker att detta inte är ett stort problem för dig. Alla dina inlägg och produkter är unika, så det finns ingen chans att ha duplicerat innehåll, eller hur? Faktiskt nej.

I själva verket har din domän sannolikt olika instanser av Google-duplicerat innehåll, särskilt om du är ett e-handelsföretag. Det finns olika legitima skäl till att duplicerat innehåll kan genereras, och i vissa fall kan du inte undvika det. Det oundvikliga med duplicerat innehåll innebär att du måste vara medveten om hur de kommer till och hur du hanterar dem med rätt SEO-taktik för duplicerat innehåll.

Om du är orolig för en annan form av duplicerat innehåll kan du lösa det problemet genom att diversifiera ditt innehållsskrivande med en extern byrå som oss. Med detta säkerställer du att allt ditt innehåll är unikt och skräddarsytt.

Vad är duplicerat innehåll och hur genereras det?

Kort sagt är duplicerat innehåll allt innehåll på webben som visas på mer än en webbsida, eller mer specifikt på mer än en distinkt URL.

Vad som måste förstås är att ett stycke innehåll kan generera flera olika webbadresser för att komma till den sidan. Till exempel kan en webbplatss hemsida ha minst 4 stycken duplicerat innehåll direkt.

Den kan ha en förkortad URL:

homepage.com

Den kan ha en lång webbadress med “WWW”. ingår:

Läsa:  Hur man rangordnar en ny webbplats: Beprövade SEO-strategier för framgång

www.homepage.com

Den kan ha olika versioner beroende på vilken enhet du använder för att komma åt den, till exempel på mobil:

https://m.homepage.com

https://amp.homepage.com

Dessutom kan det också läggas till en spårningstagg så att digitala marknadsförare vet var länken nås från:

https://homepage?ref=facebook

Det är inte ens alla. Om du är en e-handelswebbplats kan du få otaliga fler olika webbadresser för en enskild produkt, helt enkelt för att det kan finnas olika parametrar för den.

Till exempel, om du säljer t-shirts, kommer en något annorlunda URL att genereras för varje storlek eller alternativ färg som är tillgänglig för samma produkt. Detta kan lämna dig med bokstavligen tusentals extra, oönskade dubbletter av webbadresser på din webbplats, vilket utan tvekan kommer att skada din SEO.

Det här problemet kan vara dåligt av ett par anledningar:

  1. Den första är att dessa sidor, som i huvudsak är desamma som varandra, kommer att tävla mot varandra om rankningen. Detta försvagar avsevärt SEO för dessa sidor, vilket gör dem mindre effektiva och mindre sannolikt att visas i sökresultat.
  2. Det andra problemet är att om din sida rankas i sökresultatet kanske webbadressen som visas inte är den du vill använda. Detta kan hända eftersom Google väljer att indexera en dubblettsida. Problemet med detta är att om den visar en särskilt ful webbadress som “https://homepage.com/index.php?id=2”, kan vissa användare avskräckas från att använda din sida som går med en webbplats med en snyggare URL istället.

Tack och lov, om du har hittat dig själv att gnälla med massor av duplicerat innehåll, finns det en enkel SEO-taktik för duplicerat innehåll du kan använda för att säkerställa att din webbplats är välorganiserad. Det är här Kanoniska taggar komma till spel.

Hur kanoniska taggar kan hjälpa

Kanoniska taggar är det bästa sättet att hantera Google dubblettinnehåll. De tar inte bort dubbletterna helt (du skulle inte vilja att det skulle hända ändå), men de gör det där de behandlas som om de är osynliga.

En kanonisk taggDen kanoniska taggen används för att ange en enskild sida som den ursprungliga sidan, eller sidan som ska indexeras av sökmotorer. är ett litet HTML-kodavsnitt som används för att informera Googles sökrobotar vad huvudversionen av en webbsida är. Google kommer då att ta denna information och bara indexera den angivna sidan och ignorera de andra sidorna så att de inte stör din SEO.

Det är viktigt att notera att kanoniska taggar inte är samma sak som kanoniska webbadresser.

  • Taggar: Kodbitarna som finns i huvuddelen av HTML.
  • Kanoniska webbadresser: Webbadresserna som är valda som huvudsida.

Dessa fraser bör aldrig användas omväxlande eftersom de trots att de är nära besläktade inte är samma sak.

Kanoniska taggar placeras i avsnittet

på en webbsida och ser ut så här: rel=”kanonisk”

Bredvid den här taggen lägger du till URL-adressen till din önskade huvudsida som du vill ska indexeras. Att lägga till den här koden kan se knepigt ut för oerfarna människor, men du kan inte gå fel om du följer samma syntax varje gång.

Läsa:  Landing Page Navigation Is Dead: Här är varför

Till exempel, av de tidigare webbadresserna på hemsidan som nämns ovan, om du vill göra www.homepage.com din huvudsida kommer hela kodstycket att se ut så här:

Denna kodbit anger i princip för sökmotorer att länken i den här taggen är huvudversionen och kan hittas på den bifogade URL:en.

Att lägga till kanoniska taggar till ditt innehåll är en bra sak att göra, eftersom alla dina SEO-ansträngningar för duplicerat innehåll nu kommer att konsolideras till en huvudsida. Anta att en dubblettsida genererar en bakåtlänk och en annan delas på en auktoritetsartikel. I så fall kommer all denna SEO-godhet istället att tillskrivas huvudsidan, vilket gör den starkare och mer sannolikt att rankas på sökmotorerna.

Dessutom gör kanoniska taggar det så mycket enklare för ägare av e-handelsbutiker att analysera prestanda för sina produkter. Om flera webbadresser går till samma sida kan det störa data som din analysprogramvara får eftersom den skulle ha hämtats från flera källor. Att lägga till en kanonisk tagg innebär att det bara finns en källa, att hålla saker organiserade.

En sista fördel med att lägga till kanoniska taggar på dina sidor är att det hindrar Google från att slösa tid på att genomsöka meningslösa dubbletter av sidor. Varje domän på internet får en “genomsökningsbudget En genomsökningsbudget är hur ofta sökmotorn genomsöker din webbplats och hur mycket tid de spenderar på din webbplats”, vilket i praktiken är den tid en sökrobot kommer att lägga på att indexera dina sidor innan de går vidare. Om det går åt att slösa bort för mycket tid på flera sidor som är samma, kan det missa andra sidor som kan öka din SEO och prestanda.

Lägga till kanoniska taggar på rätt sätt

När du lägger till kanoniska taggar till ditt innehåll måste du känna till några bästa praxis för att säkerställa kvalitet och att inget går fel. Huvudsaken är att du bara behöver ange en URL per sida. Om du lägger till mer kommer du helt enkelt att blanda ihop saker och ting, och det kommer inte att fungera.

Dessutom bör du också ange rätt domänprotokoll. Till exempel, om din webbplats körs på HTTPS-protokollet, se till att referera till detta. Du vill också skriva hela webbadressen som inkluderar din domän och inte bara tillägget. Om du gör det säkerställer du att sökrobotar tolkar koden korrekt.

Andra sätt att ange kanoniska sidor

Förutom att lägga till kanoniska taggar i din HTML, finns det också andra sätt att ange kanoniska sidor för att undvika straff för duplicerat innehåll. Dessa är genom:

301 redirectsEn omdirigering är en webbsida som laddas i stället för en annan webbsida.

301-omdirigeringar är statuskoder som talar om för sökmotorer att du vill skapa en permanent länk från en URL till en annan. Om du vill ta bort Google dubblettinnehåll och bortse från det är det här ett bra alternativ eftersom det säkerställer att sidan du placerar omdirigeringen på är helt bortglömd.

Läsa:  Betydelsen av kvalitetssäkring vid spelportering

Den här taktiken är utmärkt om en dubblettsida är gammal och har föråldrad information eller om produkten som den visar inte finns längre. 301-omdirigeringar är också mycket mer kraftfulla sätt att ställa in kanoniska sidor. Det är ett kommando till Google som det måste följa istället för ett förslag som kan ignoreras, vilket är fallet för kanoniska taggar.

Din XML-webbplatskarta En webbplatskarta är en lista över sidor på din webbplats och deras relativa betydelse. Använd webbplatskartor för att göra det enklare för besökare att hitta det de letar efter och för att säkerställa att sökmotorer kan hitta all information de behöver.

Din webbplatskarta är en lista över alla webbadresser som du vill att sökrobotarna ska genomsöka, så om du bygger den effektivt och bara inkluderar dina huvudhuvudsidor på den, bör det hjälpa dig att undvika att duplicerat innehåll indexeras.

Problemet är att det är väldigt svårt för webbplatsbyggare att hålla sina webbplatskartor helt rena och perfekta, eftersom icke-kanoniska sidor lätt kan missas. Det är därför du rekommenderar att du gör detta, såväl som att ställa in kanoniska taggar på dina dubbletter av sidor, eftersom det gör det mer sannolikt att du eliminerar varje dubblettsida från att påverka din rankning.

HTTP-rubrikerHTTP-rubriker (Hypertext Transfer Protocol) innehåller metadata om objektet du hämtar från en server. för PDF-filer

PDF-filer och andra bilagor som de som finns på en webbsida kan skapa duplicerat innehåll när de öppnas. Till exempel, om du har en PDF-version av ett blogginlägg, kommer det att betraktas som duplicerat innehåll och kan riskera att rankas och visas i sökresultaten istället för på din huvudsida, vilket inte är vad du vill ha.

Irriterande nog, eftersom en PDF inte är en webbsida, finns det inget sätt att lägga till en kanonisk tagg i

-sektionen eftersom den inte finns. Istället måste du använda en HTTP-rubrik för att ställa in kanonika, som liknar varandra men följer en något annorlunda syntax.

Lägga till kanoniska taggar på de viktigaste e-handelsplattformarna

Att lägga till dina egna kanoniska taggar på de olika e-handelsplattformarna som är tillgängliga för dig kommer att skilja sig något från varandra, helt enkelt på grund av hur mjukvaran och användargränssnittet är byggda. Tack och lov är ingen för svår att göra alls och kräver bara att du följer några steg.

Här är lite kort information om hur du ställer in kanoniska taggar på de två ledande e-handelsplattformarna som du sannolikt kommer att använda.

Magento:

Magento låter sina användare ställa in kanoniska taggar som deras produktsidas namn som standard, vilket innebär att kategorisidor kommer att ignoreras. Användaren måste logga in på webbplatsen och gå till konfigurationsinställningarna, vilket är det sista alternativet på systemfliken.

Därifrån måste du sedan gå till katalogmenyn och sedan klicka på inställningarna för sökmotoroptimering. Här kommer det att finnas olika ja/nej parametrar som du kan slå på och av. För instruktionen “Använd Canonical Link-metatagg för produkter” vill du se till att den är inställd på “ja”.

Läsa:  Hur man skapar virala innehållsmarknadsföringskampanjer för att utöka din målgrupp

Om du behöver göra något mer specifikt kan du också manuellt ställa in kanoniska taggar skräddarsydda för varje sida. För att göra detta måste du först välja kategorisidan du vill lägga till en kanonisk tagg på.

Efter det måste du klicka på fliken Anpassad design, navigera i den menyn och hamna i rutan Uppdatering av anpassad layout för din kategorisida.

I den rutan måste du lägga till en kod som tar bort den nuvarande självrefererande kanoniska taggen, och sedan under den, lägg till mer kod som beskriver vad du ersätter den med.

Hela kodsekvensen bör se ut så här, med webbadressen till sidan du ersätter och ersättningsadressen är specifik för dig.



länk_rel
https://www.homepage.com /product1?SizeMBlue


kanonisk
https://www.homepage.com/product1

Shopify:

Shopify gör saker lite enklare för sina kunder eftersom de lägger till kanoniska webbadresser med självreferenser för alla sina produkter och blogginlägg som standard, vilket tar bort mycket av behovet att göra dem själv.

Men du kanske fortfarande vill redigera de kanoniska webbadresserna. För att göra detta måste du direkt redigera mallfilerna (märkta som .liquid), vilket är ganska enkelt.

Tyvärr, på grund av hur Shopify hanterar sitt innehåll, kan du inte specificera anpassade kanoniker som du kan med Magento.

Vad du kan göra är att öppna dina teman flytande filer och söka efter följande kod:

{ product.url }

För att säkerställa att både dina kanoniska taggar och interna länkar Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor. är korrekta behöver du helt enkelt ta bort “inom: samling”-delen av den här koden, vilket ger dig:

{{ product.url }}

Detta bör eliminera eventuella interna länkar från att peka på dubbletter av versioner istället för huvudsidan.

Slutsats

Duplicerat innehåll kan verkligen störa SEO för din e-handelswebbplats, men tyvärr är det oundvikligt; en e-handelswebbplats kommer bara att generera duplicerat och liknande innehåll naturligt.

Genom att använda kanoniska taggar och lägga till dem i huvudsektionerna av dina webbsidors HTML korrekt bör du kunna säkerställa att de inte är ett problem och bara ignoreras och lämnas ifred av Googles sökrobotar.

Allt detta kan vara lite förvirrande att få huvudet runt. Om du håller det enkelt och följer de bästa metoderna kommer du snart att upptäcka att din e-handelswebbplats blomstrar och drar nytta av denna SEO-teknik för dubbletter av innehåll på sidan som håller din webbplats ren och mer organiserad.