Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

E-postadress på webbplatsen – bästa praxis för att skydda mot skräppost

E-postadress på webbplatsen - bästa praxis för att skydda mot skräppost

Vi kommer att förklara hur e-postvisning kan påverka din SEO senare i den här artikeln, men låt oss först diskutera det relaterade materialet.

Vi kan med säkerhet säga att sättet du visar din kontaktinformation på påverkar mängden skräppost du får och sannolikheten för att bli hackad.

Även om visning av formulär och kontaktinformation som e-post indirekt påverkar SEO, kan det också utsätta webbplatsen för hackare, e-postinsamling och spammare.

Vad är Email Harvesting?

Att samla in mejl är en av de främsta anledningarna till att företag väljer kontaktformulär framför mejladresser. Genom att använda “skördningsrobotar” som genomsöker hundratals webbplatser på några sekunder, skaffar hackare och spammare en lista med e-postadresser att “bulka post” till. De kan använda onlineformulär, webbplatser, chattrum eller inköpslistor från andra spammare för detta ändamål.

Även om det inte är ett stort hot att inte öppna ett e-postmeddelande, tar det upp tillgängligt utrymme i inkorgen om du får ett stort antal e-postmeddelanden per dag. Du blir säkrare genom att hålla din inkorg fri från skräppost och skydda ditt namn, varumärke och e-post från att användas på skumma webbplatser.

Ger användarupplevelse

Beroende på din målgrupp och arten av de produkter du erbjuder, är dina potentiella kunder mer benägna att antingen skicka ett e-postmeddelande eller fylla i ett formulär, eller både och.

Läsa:  Vad är implicita länkar och har de SEO-värde?

Att visa din e-post som vanlig text ger inte dina användare en chans att prata. Om du länkar ett e-postmeddelande via mailto kommer det att öppna användarnas e-postmeddelanden i Gmail, Apple Mail, Outlook eller andra e-postmiljöer. De måste bestämma vilket ämne och vilken information de ska ge till sin förfrågan.

Sammantaget vägleder eller hjälper du dem inte på något sätt. Kontakta oss-sidan bör vara direkt eller segmenterad baserat på vad användarna letar efter. Kolla in Shopifys kontaktsida:

Sidan är baserad på vad dina användare behöver och erbjuder därmed en bättre användarupplevelse. Om du går till deras avsnitt med e-post till oss (nedan) ser du ett inmatningsfält för ditt namn, e-postadress, shopify-domän, tema och meddelande:

Även om en Shopify-domän och -tema kanske inte är nödvändig, om en användare ställer en förköpsfråga, kan Shopify kundsupport nu kontakta användaren baserat på namnet de anger, tydligt förstå vad meddelandet handlar om och omedelbart veta vem de ska svara till. tors.

Med endast text skickar dina användare ett e-postmeddelande till dig och namnet som används kanske inte är deras riktiga namn.

Här är ett exempel på hur vissa användare kanske inte använder sitt namn:

Om du använder kundsupportplattformar som t.ex Intercom.io eller Zendesk, kanske du kan adressera dem med namn om de redan är din kund och du har den informationen i din databas. Men om det är nya potentiella kunder måste du ta reda på personens namn. Vissa kan använda smeknamn eller efternamn, eller deras e-postadress eller användarnamn kan nämna deras namn.

Kontaktformulär är ett enklare sätt att automatisera insamlingen av information om potentiella kunder.

Läsa:  Hur du döljer ditt telefonnummer när du ringer med *67 | Steg för steg

Låt oss gräva djupare i för- och nackdelarna med att visa e-post utöver kontaktformulär för ditt företag.

Är e-postfunktionen på kontaktsidorna verkligen ett bra samtal?

Texten i din e-post kan vara liten när den visas på mobila enheter. Att trycka på en knapp är mycket enklare än att bara trycka på ett textmeddelande på skärmen.

Varför formulär är det säkraste alternativet för webbsidor

Kontaktformulär skiljer sig från e-postfunktioner och är mer visuellt tilltalande för användare, även om detta beror på designen. Kontaktformulär med flera alternativ för att begära information kan hjälpa dig att stärka dina potentiella kunder. i slutet mer personlig, desto mer sannolikt är det att du får en konvertering med din konsument.

Utöver detta vill vissa marknadsförare och företagsägare till varje pris undvika en hackerattack eller att en bot plockar upp spammares adresser. Kontaktformulär är det bästa valet för att hålla din brevlåda eller kundsupportplattform ren.

Tips och tricks för att dölja din e-postadress.

Ett möjligt sätt att lura boten att inte se din e-postadress är att skriva den. Detta kan lura den att tro att din e-post bara är text. Till exempel:

john på seoptimer.com

Ett annat sätt är att dölja din e-postadress i bilden för att göra det svårare att analysera/samla in. Du kan vara kreativ genom att använda knappar eller ett online grafiskt designprogram som www.canva.com

Ytterligare åtgärder för att förhindra attacker på din webbplats

Om du upptäcker skadlig aktivitet på din webbplats kan du använda ytterligare skydd mot spammare genom att använda CAPTCHA eller frågor som robotar inte enkelt kan svara på.

Läsa:  4 sätt att stjäla dina konkurrenters bakåtlänkar: En snabb, praktisk guide

Att tillhandahålla ett alternativt sätt att kontakta dina användare kan hjälpa till att förbättra användarupplevelsen och övergripande prestanda (t.ex. avvisningsfrekvens, nya kontra återkommande besökare, etc.), vilket alla påverkar SEO. Ännu viktigare är att du kan optimera din kontaktsida genom att be om mer information från de som vill kontakta dig och få kontakt med dem på bästa möjliga sätt. Det förhindrar också hackare och spammare från att missbruka din webbplats och skapa onödig och oönskad spam för ditt företag.