En av de största fördelarna med att arbeta med WordPress är den stora mängden anpassningar du kan tillämpa på i stort sett varje sidelement på din webbplats. Men tänk om du ville ta dessa anpassningar till nästa nivå? Det är där WordPress ramverk kommer in.
WordPress temaramar gör det möjligt för temautvecklare att bygga ett anpassat utseende för sin webbplats. I det här inlägget kommer vi att täcka vad WordPress-temanamverk är och varför du bör dem. Vi kommer också att gå över för- och nackdelarna med att använda temaramar och avsluta med en sammanfattning av de tre bästa WordPress-temaramverken där ute.
En översikt över temaramar
Det enklaste sättet att förstå WordPress-temanamar är att tänka på dem som ett kodbibliotek. Det här biblioteket innehåller alla grundläggande funktioner för ett tema och kan användas för att skapa vilket visuellt utseende du vill för din webbplats.
De bästa temaramarna innehåller mer avancerade alternativ än de vanliga teman du hittar på marknaden. Ur ett kodningsperspektiv fungerar de som överordnade teman som innehåller all funktionalitet i ditt tema så att du kan skapa valfritt antal underordnade teman att använda på din webbplats. På enkel engelska låter temaramar dig sätta designelement och funktionalitet på plats så att du inte behöver återskapa hjulet varje gång du bygger en webbplats.
Varför du ska använda temaramar
Om du ska använda ett temaramverk beror helt på dina webbutvecklingsbehov. I det här avsnittet kommer vi att täcka några viktiga fördelar med att använda temaramar för att utveckla din WordPress-webbplats. Vi kommer också att täcka nackdelarna med att använda dem så att du har bättre förutsättningar att fatta ett välgrundat beslut baserat på din tekniska expertis.
Fördelar
Det finns många anledningar att välja ett WordPress-tematramverk – speciellt om du letar efter följande:
- Om det är en sak som är säker med webbdesign så är det att trenden med all säkerhet kommer att förändras med tiden. WordPress temaramar gör det enkelt att anpassa sig till förändrade designtrender med den flexibilitet de erbjuder.
- Snabb utveckling. När du väl har valt ett temaramverk och lagt ner tid på att lära dig det går framtida utvecklingsprojekt mycket snabbare. Med möjligheten att använda ett enda ramverk för att designa praktiskt taget tusentals webbplatser, kan designers och webbansvariga spara mycket tid på utvecklingssidan.
- Solid kodningsgrund. Ett WordPress-tema är inte bara det som visas för användaren. Det finns, oftare än inte, många plugins och widgets som förbättrar webbplatsens funktionalitet. En solid kodningsgrund för ditt ramverk gör det mycket lättare att säkerställa ditt temas kompatibilitet med andra WordPress-widgets och plugins.
- Stöd och gemenskap. Om du någonsin stöter på problem kan du räkna med premiumsupport som hjälper dig. Vanligtvis har välrenommerade temaramar en stor användargemenskap som du kan vända dig till om du någonsin stöter på några utvecklingsproblem.
Nackdelar
Så om ramverk erbjuder så mycket mer, varför väljer inte alla en?
- Brant inlärningskurva. Ramar är inte som traditionella WordPress-teman eftersom de innehåller mer komplexa filer som API:er och krokar. Det tar tid och ansträngning att lära sig ett temaramverk – särskilt för dem utan tidigare teknisk erfarenhet.
- Utvecklarberoende. WordPress utvecklas snabbt, vilket gör det nödvändigt för utvecklare att hålla sig uppdaterade med bästa praxis. Genom att använda ett temaramverk är du beroende av ramverkets utvecklare för att hålla det uppdaterat och säkert.
- Höga kostnader. Arbetet slutar inte efter att platsen har byggts. Nu startar underhålls- och supportdelen som kommer att fortsätta under sajtens livstid. Om du inte är en utvecklare och inte kan hantera webbplatsen själv så var beredd på kostnaderna som följer med att anställa en utvecklare. Även om du kan välja ett gratis ramverk, är de mest använda (och högst rankade) WordPress-temaramarna premiumlösningar.
3 av de bästa WordPress-temaramarna
Efter att ha bedömt för- och nackdelarna om du tycker att temaramverk är bäst lämpade för dina WordPress-utvecklingsbehov, låt oss köra regeln över vad vi tycker är de bästa WordPress-temaramverken som finns (både gratis och betalda)…
Brygga
En gratis temaram med alla nödvändigheter, Brygga kan användas helt enkelt genom att installera ett WordPress-tema och plugin. Dessa ger användaren tillgång till en mängd olika verktyg som kan användas för att skapa en anpassad layout.
Temaramverket utnyttjar anpassad widgetplacering för att leverera en unik design och kraftfull funktionalitet. Utvecklare kan använda sidbyggarverktyget för att skapa sin anpassade sidlayout och lägga till widgets från tredje part utöver det urval som Gantry har att erbjuda.
Utöver allt detta har Gantry liveförhandsvisningar, underhållsläge och en användarvänlig layout för att designa din webbplats. Det tillåter också anpassad CSS för att ändra dina layoutstilar.
Genesis
Genesis, av StudioPress, är ett ganska avancerat ramverk när det gäller användbarhet. Det är ett av de mest använda ramverken över hela linjen och erbjuder många kraftfulla alternativ inklusive professionellt utformade barnteman och avancerade krokar.
Du måste använda ett barntema med Genesis, som du kan skapa själv eller köpa på marknaden. Den erbjuder enorma funktioner till en relativt låg kostnad – en engångsavgift på $59,95 – och är ett av de mest kraftfulla ramverken som finns.
Med en aktiv utvecklargemenskap och premiumsupport är det svårt att gå fel med Genesis som ditt valbara temaramverk om du ens är det minsta tekniskt inställd.
Examensarbete 2.0
Examensarbete 2.0 är ett användarvänligt ramverk som ger en mängd olika visuella och funktionella funktioner direkt från lådan. Detta temaramverk levereras med fördesignade mallar för sidlayouter (kallade skinn) som kan ändras med en enkel peka och klicka-redigerare. Du kan också lägga till widgets för olika knappar och formulär i din sidmall och optimera din webbplats för Google med hjälp av webbplatsverktyg.
Thesis 2.0 är känt för sitt fokus på SEO och aktiv supportpersonal. Den finns i tre olika prisplaner – Basis $87, Basic Plus $164 och Professional $197.
Slutsats
Även om vi skulle hävda att det här är de bästa WordPress-tema ramarna där ute, finns det säkert många fler lösningar du kan välja. Dessa ramverk ger flexibilitet, en solid kodningsgrund, tillåter snabbare utveckling och har gott om stöd utöver ett starkt gemenskapsstöd.
Är du redo att byta över till ett temaramverk? Vi vill gärna höra från dig, så låt oss veta i kommentarsfältet nedan!